Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Mirõl mesélnek a sírkövek?


Mennyi nyomorult zsidó volt már a Fuggerek korában is ott? Hunyadi tudna mesélni! De hol vannak a "régi" magyar sírok, temetõk? Ötszázévesek is lehetnek azok a sírkövek, amelyeket a földben eltemetve egy bécsi zsidó temetõben találtak - közölte a bécsi izraelita hitközség. A legújabb ásatásokon mintegy húsz síremlék került elõ - írták a közleményben.

A sírköveket 1943-ban a náci pusztítástól tartva rejtették el a föld alá több rétegben, egymástól földréteggel elválasztva. Az ásatásokat végzõ szakértõk szerint még több sírkövet rejthet a föld. Oscar Deutsch, a hitközség elnöke szerint ezekkel együtt, a teljes helyreállítást követõen, a híres prágai zsidó temetõhöz hasonló jelentõségû kulturális emlékrõl lehet majd beszélni.
Az osztrák fõváros Rossau negyedében található sírkert Bécs legrégebbi zsidó temetõje, a 16. században alapították. Eredetileg mintegy nyolc-kilencszáz síremlék állt a kétezer négyzetméteres temetõben. 1943-ban egy részüket a bécsi központi temetõben, más részüket magában a rossaui temetõben rejtették el.

A sírköveknek eddig csaknem a fele került elõ, jelenleg 237 található belõlük az eredeti helyén. Ezeknek nagy részét az 1980-as években fedezték fel a központi temetõben. Több mint száz, töredékekben fennmaradt síremlék maradványai a temetõ falába beillesztve látható. Egy 2004-ben kezdõdött újabb helyreállítási folyamat során eddig 75 sírkövet restauráltak és ezek közül ötvenet állítottak fel az eredeti helyén. A pontos helymeghatározást az 1910-es évekbõl való jegyzék tette lehetõvé.

A rossaui temetõ a legkevésbé ismert bécsi sírkert. Egy nyugdíjasotthon belsõ udvarán van, az utcáról szinte láthatatlan. Oscar Deutsch reményei szerint a teljes helyreállítást követõen jobban megközelíthetõvé tudják majd tenni a temetõt a turisták számára. A felújítás legkorábban 2018-ban fejezõdhet be.
Link

Hozzászólások


#1 | Perje - 2013. július 14. 13:40:03
Egyre több a régi leletet talánnak Európában. A cseheknél a találtak nem is olyan régen..
Sõt a napokban egy egyiptomi szfinszk lábat találtak Izraelben. Száraz lábbal átkelhetett az oda Egyiptomból valahogy.
s_*_aha
http://forward.co...in-israel/
#2 | szabir - 2013. július 14. 14:04:47
nemreg az a toth zoltan nevezetu aki amugy 'zsidozik' eloadasokon,nemreg csak ugy dumalhatott a zsido Duma tv-be hogy emlitette a zsidokot hogy a 13ik szazadban mar negyedeik voltak

es ugyanekkor molnar v jozsi ba is beszelt ugyanott ,de o is zsidokot emlegetett
#3 | Maguskacska - 2013. július 14. 15:52:18
szabít a tatár járás "velejárója" volt a jelenség...
talán az"arany bulla"ra válaszoltak...s_*_box
#4 | jozsef toth - 2013. július 14. 18:12:53
Na ezekutan meg megvarom,hogy az USA-ba mikor kezdik -el,melyik nemzet volt az elso. Vagyis mellllik etnik tarsasagnak lessz tubb joga ,indian,afikai, vagy esetleg feluti a fejet 1-2 idecsempeszet sirko. De az koserlegyen !Ki nem sz@rjale,hogy melyik orszagba es mikor szemtelenkedtekbe.Mert ezen az alapon az USA lessz a kovetkezo.En igy is tudom ,hogy az o kezukbe van ,de sajnos a TOMEG meg alszik.
#5 | gojabaal - 2013. július 14. 22:44:55
Azusában van még indián? Na az volt a holocaust amit velük csináltak. Bár lehet ott is elõkerül egy-két õsi indián törzsfõi név, mint "Taknyos Sasorr" vagy (hölgy olvasóink miatt finoman fogalmazva) Garbótlan Medve stb... oszt mehet a ráktérítés.
#6 | apacuka11 - 2013. július 15. 08:56:35
gojabaal ,s_*_kac Fogatlan Hód, Blankolt Bölény...!

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.