Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Megd√∂bbent√Ķ politikak√©p: kedvelik az egyetemist√°k a Jobbikot


Mossad-NBH "dolgozik" ser√©nyen. A sok kis buzi √©s zsid√≥ egyetemist√°ra kenik a j√≥bikos maszlagot. Gy√ļrnak az "√Ķszre".
Az egyetemist√°k k√∂r√©ben √°ltal√°ban a vid√©ken er√Ķs Jobbik a legn√©pszer√Ľbb p√°rt, a budapesti di√°kokn√°l viszont az Egy√ľtt 2014–PM vezet.

„A demokr√°cia minden m√°s politikai rendszern√©l jobb” – a fels√Ķoktat√°si hallgat√≥knak mind√∂ssze 40 sz√°zal√©ka van ezen a v√©lem√©nyen. Az Akt√≠v Fiatalok Magyarorsz√°gon (AFM) kutat√≥csoport 2013 √°prilis√°ban, 1300 nappali tagozatos di√°k megk√©rdez√©s√©vel k√©sz√ľlt, de csak most k√∂zz√©tett felm√©r√©se szerint k√∂zel egyharmaduk sz√°m√°ra bizonyos k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt a diktat√ļra jobb, mint a demokr√°cia. A j√∂vend√Ķ elit politikai √©retts√©g√©re n√©zve az sem t√ļl biztat√≥, hogy m√°sik k√∂zel egyharmaduk szerint teljesen mindegy, hogy diktat√ļra vagy demokr√°cia van-e.

M√©g a baloldali p√°rtokat t√°mogat√≥ hallgat√≥k nagy r√©sze is elfogadja, hogy a diktat√ļra lehets√©ges politikai opci√≥, a jobboldal p√°rth√≠vei k√∂z√∂tt pedig a demokr√°ci√°t p√°rtol√≥k ar√°nya m√©g az 50 sz√°zal√©kot sem √©ri el, a Jobbikn√°l 22 sz√°zal√©k, a Fidesz–KDNP-n√©l 43. Az eredm√©nyek valamivel jobbak, mint az AFM egy √©vvel kor√°bbi felm√©r√©s√©ben, √°m m√©g √≠gy is megd√∂bbent√Ķ a di√°kok politikak√©pe.

T√ľntet√©s a hallgat√≥i szerz√Ķd√©s ellen
Fot√≥: Stiller √Ākos

A demokr√°ci√°t elutas√≠t√≥ negat√≠v eredm√©ny r√©szben annak k√∂sz√∂nhet√Ķ, hogy az egyetemist√°k legn√©pszer√Ľbb p√°rtja – a tavalyi eredm√©nyek ut√°n m√°r nem meglepet√©sk√©nt – ism√©t a Jobbik lett. Valamelyest cs√∂kkent a Vona-alakulat n√©pszer√Ľs√©ge tavalyhoz k√©pest, de m√©g √≠gy is a p√°rtot v√°lasztani tud√≥ di√°kok 29 sz√°zal√©ka t√°mogatja. Ez a dupl√°ja a k√∂zv√©lem√©ny-kutat√°sok √°ltal m√©rt orsz√°gos t√°mogatotts√°g√°nak, s azt jelzi, hogy a Jobbik k√©pviselte radik√°lis ideol√≥gia alaposan megfert√Ķzte a j√∂vend√Ķ √©rtelmis√©get. A budapesti di√°kok k√∂z√∂tt a radik√°lis jobboldali p√°rt meglehet√Ķsen rosszul szerepel (a f√Ķv√°rosban az Egy√ľtt 2014–PM √°ll az els√Ķ helyen), f√Ķ t√°mogat√≥i a vid√©kiek s az √°llami f√Ķiskol√°k hallgat√≥i.

A Fidesz–KDNP valamelyest jav√≠tott egy √©vvel ezel√Ķtti n√©pszer√Ľs√©g√©n, s jelenleg a hallgat√≥k m√°sodik legkedveltebb p√°rtja. Tartja ezt a hely√©t a f√Ķv√°rosban is, √°m igaz√°n vid√©ken vonz√≥. A korm√°nyp√°rt az egyh√°zi fels√Ķoktat√°s hallgat√≥i √©s a vall√°sos di√°kok k√∂r√©ben a legn√©pszer√Ľbbnek sz√°m√≠t.

A „r√©gi” baloldal viszont tov√°bbra sem tudja megsz√≥l√≠tani a fels√Ķoktat√°si hallgat√≥kat – der√ľl ki az AFM kutat√°s√°b√≥l. Az MSZP-t mind√∂ssze 3 sz√°zal√©kuk t√°mogatja, s a p√°rtot v√°lasztani tud√≥ hallgat√≥k k√∂z√∂tt is csak 5 sz√°zal√©kos a szocialist√°k n√©pszer√Ľs√©ge. A Demokratikus Koal√≠ci√≥nak (DK) m√©g enn√©l is sokkal rosszabbak a mutat√≥i, az √∂sszes hallgat√≥ 1, a p√°rtot v√°lasztani tud√≥knak pedig 2 sz√°zal√©ka szavazna r√°. Egy √©v alatt is sokat estek vissza a szocialist√°k √©s a DK, tavaly a p√°rtot v√°lasztani tud√≥k k√∂z√∂tt m√©g 8 sz√°zal√©kon √°llt az MSZP √©s 5 sz√°zal√©kon a Gyurcs√°ny-p√°rt. A fels√Ķoktat√°si hallgat√≥k egy√©bk√©nt valamivel akt√≠vabbak politikailag, mint az orsz√°g teljes n√©pess√©ge, hiszen 60 sz√°zal√©kuk mondta azt, hogy van favoriz√°lt p√°rtja, igaz, csak 51 sz√°zal√©kuk √°ll√≠totta biztosra, hogy el is menne szavazni a k√∂vetkez√Ķ v√°laszt√°son.

A baloldal fel√© kacsingat√≥ fiatal egyetemist√°k √©s f√Ķiskol√°sok tavaly az LMP-ben, id√©n pedig az Egy√ľtt 2014–PM-ben tal√°lt√°k meg p√°rtjukat. Az LMP eredm√©nye tavaly nagy meglepet√©st okozott, hiszen a p√°rtot v√°lasztani tud√≥k k√∂z√∂tt el√©rt 29 sz√°zal√©k√°val a m√°sodik legn√©pszer√Ľbb p√°rt volt e k√∂rben, m√©g a Fideszt is maga m√∂g√© utas√≠totta. A p√°rt sz√©tv√°l√°s√°val ez az el√Ķny elt√Ľnt, az LMP baloldali egyetemista szavaz√≥i, k√∂vetve J√°vor Benedeket √©s Kar√°csony Gergelyt, az Egy√ľtt 2014–PM t√°mogat√≥i k√∂z√∂tt bukkantak fel. A p√°rt fels√Ķoktat√°si szavaz√≥b√°zis√°nak valamivel t√∂bb mint fel√©t vitt√©k el J√°vor√©k, √≠gy az LMP-t a hallgat√≥k 13 sz√°zal√©ka t√°mogatta id√©n tavasszal. √ēk voltak azok, akiket a schifferi strat√©gia meg tudott tartani a p√°rt mellett k√∂z√©pen, t√°vol a baloldali √∂sszefog√°st√≥l.

"Orsz√°g√©p√≠t√Ķ" fiatalok
Fotó: Jobbik

Az Egy√ľtt 2014–PM megalak√≠t√°s√°t szenvedte meg az MSZP √©s a DK is, mindkett√Ķj√ľket az√©rt t√°mogatta id√©n kevesebb di√°k, mert √ļj p√°rtra tal√°ltak a Bajnai Gordon-f√©le csapatban. Az persze k√©rd√©s, hogy a v√°laszt√°si sz√∂vets√©g n√©pszer√Ľs√©g√©ben tapasztalhat√≥ hull√°mz√°s mennyire hat a fiatalokra is, mindenesetre az adatfelv√©tel idej√©n, id√©n √°prilisban, m√©g ar√°nylag magas volt k√∂z√∂tt√ľk a t√°mogatotts√°ga.

A di√°kok politikai ideol√≥gi√°j√°ra vonatkoz√≥ k√©rd√©sre adott v√°laszok n√©mileg ellentmondanak egym√°snak √©s a p√°rtpreferenci√°nak is. Kifejezetten jobboldalinak p√©ld√°ul mind√∂ssze a di√°kok 22 sz√°zal√©ka mondta mag√°t, holott a Fidesz–KDNP-nek √©s a Jobbiknak egyharmados t√°mogatotts√°ga van k√∂r√ľkben. Baloldalinak a di√°kok 9 sz√°zal√©ka vallotta mag√°t, a baloldali p√°rtok t√°mogat√≥i pont k√©tszer ennyien vannak. Teh√°t mind a k√©t t√°bor jelent√Ķs t√°mogatotts√°gra tud szert tenni k√∂z√©pr√Ķl, val√≥sz√≠n√Ľleg az√©rt, mert ott az ar√°nylag gyenge LMP kiv√©tel√©vel jelenleg nincs sz√°mot tev√Ķ politikai er√Ķ. Ezt jelzi az is, hogy mind a liber√°lis-konzervat√≠v, mind a m√©rs√©kelt-radik√°lis besorol√°sra a legt√∂bben k√∂z√©pre pozicion√°lt√°k magukat.
Link

HozzŠszůlŠsok


#11 | Kedvesi - 2013. jķlius 15. 04:57:08
Sz√°lasi cellasz√°ma. A t√∂r√∂k√∂kt√Ķl nem is, de √°ll√≠t√≥lag a Tur√°ni eredet kapcs√°n, vannak k√∂z√∂s gy√∂kerek. Vagy ak√°r a Dageszt√°ni avarok, Bask√≠rok √©s a t√∂bbi.
#12 | apacuka11 - 2013. jķlius 15. 08:27:01
Teh√°t 29 sz√°zal√©k r√ľhelli a retkeket, 13% meg t√°mogatja a buzikat...?
#13 | bugajakab - 2013. jķlius 15. 08:40:06
Géza!
Detto ugyanezt hallom vidéken,mint te amit irtál!
Csak azt is mondják,hogy sokan fognak szavazni a Horkovics féle Rendszerváltó Kisgazdapártra.
Sokan látják már azt,amit Imre irogat,de hozzáteszik,hogy kapanyéllel nem lehet hadakozni,igy marad a szavazás,hiába szidja Imre a gondolkodni vágyókat.
A pénztelenségnél már csak a fegyvertelenség a siralmasabb!
#14 | apacuka11 - 2013. jķlius 15. 08:45:16
bugajakab , tegy√ľk hozz√°, a Horkovics, √ļjk√©nt, sz√©p es√©llyel landolni is fog a k√ľsz√∂b f√∂l√∂tt...
#15 | vadaszlany - 2013. jķlius 15. 08:50:39
Imr√©nek kellett volna p√°rtot csin√°lni,vagy valamely √©rtelmesebbel sz√∂vetkezni!.......vagy szl√°v fegyverd√ćlerekkel!
Jelenleg Magyarorsz√°gon m√°s j√°rhat√≥ √ļt nincs!
#16 | postaimre - 2013. jķlius 15. 09:14:59
Vad√°szl√°ny √©s akkor lehet r√°m szavazni, hogy be√ľljek a zsinag√≥g√°ba az √∂rd√∂gfattyak k√∂z√©? s_*_francba

√Črtem mit mondasz, de ma egy magyarnak csakis a lelkiismeret √©s a "t√ľrelem" az egyetlen j√°rhat√≥ √ļt.
#17 | Kedvesi - 2013. jķlius 15. 10:51:27
Akkor ezzel az er√Ķvel Imre l√©trehozhatna egy szervezetet. Forr√≥dr√≥t a KGB-vel, b√°r az eddig is meg volt, azt√°n a szervezetet el lehetne kezdeni alulr√≥l p√©nzelni, akkor lehetne diszn√≥l√°b stb finom dolgok. M√©g ez az egy lehet√Ķs√©g van hogy al√° legyen √°sva a rendszar. Ha ez nem, akkor figyelnek kell mit l√©p az orosz, mennyire gyorsan szor√≠tja ki innen a zsid√≥t, √©s milyen gyorsan hagyja hogy az orsz√°g visszanyerje az √∂n√°ll√≥s√°g√°t, felt√©teleket sem nagyon kellene nekik szabni, mert a magyarnak mindenf√©lek√©ppen el kell menni kelet fel√©, gazdas√°gilag, kultur√°lisan, szoci√°lisan de ez benne van a kult√ļr√°ban is.
#18 | vadaszlany - 2013. jķlius 15. 12:02:32
Imre! Nem az√©rt,hogy be√ľlj a zsinag√≥g√°ba,hanem,hogy "r√°juk boritsd az asztalt"! A "szl√°v port√©k√°k"fedez√©k√©ben!
#19 | postaimre - 2013. jķlius 15. 12:24:03
Vad√°szl√°ny, nagyon nagy hiba volna. A "szl√°v" engem nem fedezhet se rejtetten, se nyiltan.
Szerinted hogy adn√° el√Ķ mag√°t, hogy a "magyar t√∂rv√©nyhoz√°sban" a sok mcskos zsid√≥-cig√°ny gan√© k√∂zt √©n azrt t√©phetem a pof√°mat, mert az FSZB miatt nem mernek hozz√°m ny√ļlni? M√©g csak sz√≥ba sem j√∂het. √Čn magyark√©nt a magyar √©rdeket kell k√©pviseljem a legteljesebb s a legm√©lyebben, legmagasabb szinten √©rtelmezve ak√°r a "szl√°vval" ellent√©tben is. Persze az m√°s k√©rd√©s, hogy " szl√°v" j√≥l felfogott √©rdeke, erk√∂lcsi hozz√°√°ll√°sa j√≥l illeszkedne azzal, amit k√©pvislek, de ma csak l√°nsz√≥r√≥val a keemben menn√©k a parlamenteb patk√°nyirt√°st tartani.
#20 | vadaszlany - 2013. jķlius 15. 14:27:38
Rendben!
Ha találok valahol lángszórót,akkor azt viszem neked!
(tele tart√°llyal)

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.