Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Ne mindig a politika, kultĂşra is kell!


Az alábbi képet tagtársunk, (Frau Pesszi Miska) itteni nevén gabi-nak ismert (nö)személy küldte be azzal a kéréssel, hogy tegyem közszemlére, amit örömmel meg is (ki)teszek.

A gabi által "Jövõkép"-nek elkeresztelt fotó, a magyar kísérteties ámbár kies jövõt prezentálja számunkra, mégpedig gabi szóhasználatával élve: "hatalmas" ... (vajon így leszünk a falhoz préselve? - kérdezi)

Bernard Madoff : The Bull

Amennyiben véleményeteket szeretnétek közzétenni, ne fogjátok vissza magatokat...Hozzászólások


#11 | jozsef toth - 2013. július 14. 23:35:14
gojabaal ,nos a kerdes jogos! Majd menjel Spanyolorszagba amikor ezzel idetlenkednek es majd megtudod.s_*_kac
#12 | tiszazugi - 2013. július 15. 05:23:45
Rá kérdezhetek?
Red Bull reklám??? s_*_aha
#13 | GERRY - 2013. július 15. 08:05:23
gabi, ezt írtad: "...azt hiszem így leszünk falhoz csapva." - kire gondoltál?

Kicsit bövíitem az infókat:

www.freakingnews.com/pictures/54500/Bernard-Madoff-The-Killer---54778.jpg

a57.foxnews.com/media.foxbusiness.com/thumbnails/052313/640/360/0523413_money_shapiro.jpg
kb ezt jelenti: "Nem is kérdéses, hogy JPMorgan a bünös - hiszen idiótáknak kellene lenniük ha ezt nem tudták volna."

previous.presstv.ir/photo/20101010/namvar20101010173147030.jpg

www.conspirazzi.com/wp-content/uploads/2010/07/bernie-madoff-pyramid-scheme.jpg

firstlightforum.files.wordpress.com/2009/01/madoff1.jpg
www.jrbooksonline.com/jew-bwa-ha-ha.gif

www.postaimre.net/kepek/bmadoff.jpg

www.odt.co.nz/files/story/2009/03/graphic_diagrams_bernard_madoff_s_cell_at_the_metr_1043293359.jpg

cdn.mondonauticablog.com/wp-content/uploads/2011/06/barca-madoff-asta.jpg

... gondolom ebböl már kiderül, hogy aki felkenödött a falra az maga Madoff! - (és nézzétek meg jól a falat is!)

3.bp.blogspot.com/_EwcABsmTXbY/Sw-YC3Cy4nI/AAAAAAAAARw/Z0wxw4_0LJU/s1600/thumb_3164_be61a69ba9b72d5a2a0d28b2cf718786.jpg


Ez volt a piramisjátékok csúcsa

"Az egész egy óriási hazugság" - ezekkel a szavakkal vallotta be fiainak Bernie Madoff, hogy egész addigi tevékenysége tulajdonképpen egy piramisjáték. A pénzügyi világ legnagyobb csalássorozata, mely 50 milliárd dollár kárt okozott az ügyfeleknek - így fog bevonulni a történelembe a Madoff-ügy, amelyben bankok és pénzügyi befektetõk mellett jótékonysági intézmények és hollywoodi hírességek vagyona is elúszott. Madoff, bár a legnagyobb téttel játszott, csak az egyik csaló a sok közül. Amióta megbukott, egymás után bukkannak fel a kisebb csalók. Ez pedig számos kérdést felvet: hibás a szabályozás és hibás a felügyelet is, amiért nem leplezte le a csalásokat?

A világ tíz legnagyobb hazugjai között tartják számon, fiatalok vécépapírral tekerték körbe Palm Beach-i házát, lakásának kertjébõl ellopták a szobrát - Bernard Madoff jónevû üzletember, jótékonysági szervezetek adományozója egyik napról a másikra közellenséggé vált. December közepén derült ki, hogy évtizedekig piramisjátékba forgatta ügyfelei pénzét, az összeomlás után 50 milliárdos kárt hagyva maga után. Nem egy intézményt, családot taszított a csõd közelébe, egy teljes vagyonát elveszítõ befektetõ öngyilkos lett miatta. Kicsoda Bernard Madoff és hogyan tudta eddig eltitkolni a pénzügyi világ legnagyobb csalását?

Kicsoda Bernie Madoff?
Bernard Madoff üzletember, a Nasdaq volt elnöke, a Bernard L. Madoff Investment Securities LLC alapítója és vezetõje - a világ azonban úgy fog emlékezni rá, hogy õ a történelem legnagyobb piramisjátékának a kiagyalója. 2008 december 11-én robbant ki a botrány, attól kezdve házi õrizetben volt. Madoff maga vallotta be fiainak a csalást, miután kiderült hétmilliárd dollárral tartozik ügyfeleinek, és nem tudja kifizetni. Két fia azonnal jelentette a hatóságoknak apjuk vallomását. Az FBI másnap letartóztatta Bernard Madoffot, számláit befagyasztották.

A Ponzi-séma

Amerikában Ponzi-sémának nevezik azt a piramisjáték elve alapján mûködõ, a befektetõk naivitását kihasználó csalási szisztémát, amikor hatalmas profitot ígérnek, és a szédületes haszon által vonzott újabb befektetõk pénzébõl mindig az elõzõ kör befektetõit fizetik ki. A rendszer egy idõ után összeomlik a saját súlya alatt. Az olasz születésû Charles Ponziról nevezték el, aki a huszadik század elején óriási méretû csalást hajtott végre e séma alapján.


Madoff 1938-ban született New Yorkban, iskolás évei alatt kapcsolódott be a Madoff Charitable Foundation jótékonysági alapítvány tevékenységébe. Anyjának bókercége volt, valószínûleg innen a tõzsdék iránti vonzalom. A jogi egyetemet félbehagyva, az 1960-as években indította el saját üzletét, a Bernard L. Madoff Investment Securities brókerházat, ötezer dollárból. Késõbb az õ ötletei alapján alapítják meg a technológiai részvényeket összesítõ Nasdaqot, amelynek a 90-es években három évig az elnöke is volt. Közben cégébe számos rokonát vonta be. Öccse, Peter vezetõ beosztásban volt, õ honosította meg az elektronikus kereskedelmet a cégnél. Két fia, Mark és Andrew is csatlakozott a céghez, miután befejezték tanulmányaikat. A cégnél dolgozott lánya, Shana, illetve unokaöccse, Charles Weiner is.

Évtizedeken keresztül az amerikai pénzügyi világ meghatározó alakja volt. Soha nem beszélt módszereirõl - most már kiderült azért, mert nem is voltak ilyenek.

A nyomozás jelenlegi állása szerint a csalássorozat egészen a hetvenes évekig nyúlik vissza. A felügyeleti szervek évekre visszamenõleg nézték át a társaság mûködését, és nem találtak nyomokat arra, hogy akár egy részvényt is vettek volna. Pedig az ügyfelek évente többször is kaptak elszámolást, hogy milyen részvényekkel, mekkora nyereséggel kereskedtek. Novemberben küldte utolsó jelentését, amiben arról írt, hogy 35 jól ismert részvénybõl vásárolt. Ugyanakkor ezekben a jelentésekben alapvetõ hibákat is elkövetett: azt írta például, hogy 21,81 dollárért vett Microsoft-papírokat november 12-én, de aznap nem járt 21 dollár felett a részvény. Hasonló bakik voltak a Citigroup, Coca-Cola és az Apple részvényeivel is.

Nemcsak a pénzügyi világban volt neve, a New York-i zsidó elit körökben is nagy elismerésnek örvendett, nagyon sok jótékonysági alapítvánnyal volt szoros kapcsolatban, õ kezelte a pénzüket is. Most ezeknek az alapítványoknak is elúszott a teljes vagyona.

Játszott mindenkivel
De hogyan tudott évtizedekig játszani ügyfelei vagyonával anélkül, hogy lebukott volna? Valószínûleg azért, mert nagyon jól ismerte a befektetési üzletre vonatkozó szabályokat, és nagyon jó kapcsolata volt befolyásos emberekkel. Közben a háttérben lassan kiépítette saját külön üzletét, mint befektetési tanácsadó.

A piramisjáték központja a befektetéssel és befektetési tanácsadással foglalkozó üzletág volt, ez teljesen elkülönült a brókertevékenységet végzõ Madoff Investment Securitiestõl. Eleinte még ömlött a pénz Madoff magánbizniszébe, leginkább az üzletember kapcsolatainak köszönhetõen. Kiterjedt kapcsolatai, jó híre miatt rengetegen bízták rá vagyonukat.

A 80-as években nem is volt különösebb probléma, a tõzsdék szárnyalása és az újabb befektetõk miatt mindenkinek ki tudta fizetni az ígért nyereséget. Nem is ígért kiemelkedõ hozamot, évi 10-13 százalékot adott, de azt garantálta minden évben. Ha nincs a mostani pénzügyi válság, akkor a csalássorozatra valószínûleg még évekig nem derül fény. A befektetõk azonban egymás után döntöttek úgy, hogy ki akarják venni a pénzüket és egyre kevesebb új befektetõ maradt, akiknek a pénzébõl ki tudta volna fizetni a régi ügyfeleket. A kártyavár akkor omlott össze, amikor ügyfelei hétmilliárd dollárt követeltek tõle, amit nem tudott kifizetni.
Hol volt a SEC?

A csalássorozat azért is példa nélküli, mert az amerikai pénzügyi felügyelet, a SEC felelõsségét is felveti, pedig 16 év alatt nyolcszor is vizsgálódtak a cégnél. A jelek szerint nem túl hatékonyan. Egyes pénzügyi befektetõk évek óta gyanakodtak, egy bostoni könyvvizsgáló még egy levelet is írt a SEC-nek, de a felügyelet csak rutinvizsgálatot tartott a cégnél.

A svájci Credit Suiss már 2001-ben arra figyelmeztette a befektetõket, hogy vegyék ki pénzüket Madoff cégeibõl, mert nem látják, honnan jön a profit. A svájci bank ügyfelei ki is vontak 250 millió dollárt. A banknak Madoff könyvelõirodája is gyanús volt, hiszen csak egy ügyfele volt. Néhány évvel késõbb, 2005-ben megint figyelmeztették a tõzsdei felügyeletet, hogy a cég nem tisztességes eszközöket használ, de ekkor sem találtak semmi gyanúsat.

A hatĂłságok szerint a család nem tudott Madoff magánbizniszĂ©rõl. Fia, Andrew olyannyira nem gyanakodott, hogy saját pĂ©nzĂ©t is apja pĂ©nzĂĽgyi tanácsadĂł cĂ©gĂ©re bĂ­zta – Ă­gy õ is a károsultak között van. A fiĂşk nem is állnak apjuk mellett. NĂ©hány hĂ©ttel letartĂłztatása után Madoff állĂ­tĂłlag Ăşgy prĂłbálta vagyona egy rĂ©szĂ©t megmenteni, hogy öt csomagban Ă©kszereket kĂĽldött családtagjainak Ă©s ismerõseinek. Az egyik csomagban három karĂłra, egy gyĂ©mánt nyaklánc, egy smaragd gyĂ»rĂ», Ă©s kĂ©t szett Ă©rtĂ©kes mandzsetta gomb volt, a csomag Ă©rtĂ©ke az egymilliĂł dollárt is meghaladta. A csomagokrĂłl a fiĂşk mesĂ©ltek az ĂĽgyĂ©szsĂ©gen.

DominĂłelv

Nem Madoff volt az egyetlen, aki piramisjátékkal pénzt csalt ki ügyfeleibõl. Az elmúlt hetekben több befektetési tanácsadót, alapkezelõt tartóztattak le, mert hasonló módszerekkel sikkasztottak pénzt.

Arthur Nadel, floridai befektetõn legalább 350 millió dollárt keresnek ügyfelei, a nyomozás az ügyben december közepén kezdõdött. A 75 éves alapkezelõ azóta eltûnt. Joseph Forte 50 millió dollárt sikkasztott el Philadelphiában hasonló módszerekkel. A SEC vizsgálata szerint Forte azt hazudta ügyfeleinek, hogy kötvénybefektetésekben, valamint különbözõ deviza- és határidõs ügyletekben forgatja meg azok pénzét. Közben azonban folyamatosan veszteségei voltak, magánhasználatra vont ki pénzt és az új befektetésekbõl fizette ki korábbi ügyfeleit. Hétfõn Nicolas Cosmo New York-i brókert tartóztatták le, mert 400 millió dollárt lopott el ügyfeleitõl a Ponzi-séma alapján.


Szakértõk szerint egyértelmûen Madoff bukásának köszönhetõ, hogy egyre több ilyen ügy derül ki. Egyrészt a SEC is jobban odafigyel, másrészt pórul járt ügyfelek - akik eddig szégyennek érezték, hogy bedõltek a csalóknak - egymás után jelentenek be korábbi eseteket a hatóságoknak.


...és, hogy mit keres a Bika a képben? Madoff kedvelte a Bikákat (talán a gazdagsággal, egyben önmagával azonosította) de az a végén maga alá gyürte...
http://www.finews...chtenstein

Igy fonódik össze zsidóéknál "üzlet" és "müvészet"!
#14 | apacuka11 - 2013. július 15. 08:08:06
Ha orrszarvú lenne a bika helyén, a buzik kegyhelyévé válna a terem...
#15 | postaimre - 2013. július 15. 08:45:00
Na, akkor mondom a "mûvészeti meglátásaim".

Eltikintve attól, hogy a bika itt kicsit bölényesre sikeredett, így jelentheti az USA-t is, de általában Zeuszt (Szuez) értjük alatta, ami a Boszporuszon (tehángázló) keresztül rabolta el Európát és most székhelyileg a rotschild-alfõhadszálláson, Brüsszelben tojatják.

Az altesti impulzusokra összpontosít, így lényegében valagon ökleli a másik felszarvazott alakot HellBoy-t. Hogy pontosan személyrõl szeélyekrõl, vagy egy gazdsági filozófiáról, "világrendrõl" van-e itt szó, az nem is lehet vita trágya.

A kohn-pozíció derékszöggel szerkesztett, így egy szabályos "piramist" kapunk, csak a csúcsával lefeé, amely egy elvesztett kalucsnin kívül "üres".

A bika kilövése olyan, mintha ûrhajót indítanának, vagyis rakéta-indítású az esemény, alvalagi szinten, de vagy a bika rugaszkodása, vagy a egyéb okok miatt a talapzat igen megsérült, ez pedig nem ûrrakéta-indításra utal, hanem egy atombomba-felhõre.

A grandiózus "mû" el van kólönítve, mert közveszélyre figyelmeztet. A bika tökei, mint a két agyfélteke, látványosan hangsúlyozódnak....

Egyszóval, ez egy "buzi" alkotása lehet és valszeg politikailag jól flkészült zsidajtól származtatható és nem csodálkoznék, ha a vöröspajzs finanszírozta volna.
#16 | mezesmozes - 2013. július 15. 09:28:47
MÛÛÛÛÛÛÛÛ..vészet? Inkább minden "Emmma" titkos álma hehe..
#17 | mezesmozes - 2013. július 15. 09:32:41
Novákék is kultúrában utaznak és inkább a múltban lubickolnak minthogy a magyarpusztító sivár jelennel törõdnének: http://kuruc.info...

Vagyis a Szegedi-féle rovásírásversenyrendezés Novák variában.. õsszel hóóóriási tömegtüntetéseket szervez a Jobbik... a finnugribugrisok ellen? hehe..
#18 | GERRY - 2013. július 15. 09:41:36
Imre - Így lát aki bele... s_*_yass
#19 | Kedvesi - 2013. július 15. 20:33:18
" Emma vagyok, én vagyok a fõvezér a hárragún" s_*_kac
#20 | Perje - 2013. július 17. 15:20:15
Betiltásra ítélt német dal:
http://www.suedde...-1.1723495

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.