Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

EU-vizsgálat a német energiaszektor átalakítása kapcsán


Vizsgálatot indíthat az Európai Bizottság Németország ellen, amiért az az adófizetõkkel fizetteti meg az energiaellátás jelentõs átalakításához kapcsolódó költségeknek egy részét - értesült a Der Spiegel hetilap.

Angela Merkel német kancellár a 2011-es fukusimai atomkatasztrófa után jelentette be, hogy - korábbi határozott szándékával ellentétesen - Németországban 2022-re az összes atomerõmûvet leállítják. A német kormány azt a célt tûzte ki, hogy 2030-ra az energiaszükséglet felét megújuló energiaforrásokból teremtsék elõ.

Az átalakítás - amely a nyolc legrégebbi atomerõmû azonnali leállításával kezdõdött - azonban költségesnek bizonyul, és a finanszírozás egy részét a lakossági felhasználók kénytelenek biztosítani többletadó befizetése révén.
Magasabb fizetést szeretne?

A Der Spiegel értesülései szerint Joaquin Almunia, az Európai Bizottság versenyügyi biztosának kezdeményezésére szerdán vizsgálat beindítását jelenti be Brüsszel. A bizottság többek között azt írhatja elõ, hogy az energiaipari vállalatok több millió eurónyi állami támogatást is fizessenek vissza.

A német állampolgárságú Günther Öttinger az elmúlt héten már utalt arra, hogy a bizottság álláspontja szerint Németország ez ügyben nem tartja be a 28 tagállamú Európai Unió megújuló energiaforrások fejlesztésére vonatkozó szabályait.

MTI
Link

Hozzászólások


Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.