Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Információ szerzés...


Valaki k√∂z√ľl√ľnk - fapof√°t felv√©ve - elmehetne erre az el√∂ad√°sra! A t√©ma fel van sorolva, √≠gy fel lehetne k√©sz√ľlni k√©rd√©sekkel is. F√©lret√©ve, hogy mi mit gondolunk, j√≥ lenne t√∂bbet tudni arr√≥l, hogy mit √©s hogyan akar Borb√©ly megval√≥s√≠tani.

Itt a "megh√≠v√≥" most kaptam a Hirh√°l√≥n kereszt√ľl. Van r√° egy h√≥napunk, hogy el√∂√≠t√©let mentesen felk√©sz√ľlhess√ľnk r√°.

..............................
BORB√ČLY J√ďZSEF
APOSTOLI MAGYAR KIR√ĀLYS√ĀG
KORM√ĀNYZ√ďJA
T√°j√©koztat√°st tart: Kiskunhalason J√ļlius.18-√°n du. 17 √≥rakor

Helyszíne: CSIPKE MÚZEUM, KOSSUTH LAJOS U.37/A

- Magyarorsz√°g √°llamform√°ja Kir√°lys√°g
- Szent Korona Bank megalapítása
- Szentkorona, mint hivatalos fizet√Ķeszk√∂z (Stk.)
- Alanyi jogon j√°r√≥, munkan√©lk√ľli alapj√∂vedelem 1000.- Stk (200.000.- Ft.)
- A Magyar any√°k otthonteremt√Ķ t√°mogat√°sa
- A nyugdijasok, munkan√©lk√ľliek, ell√°tatlanok. Stabil havi j√°rand√≥s√°ga 1.000.-Stk. (200.000.- Ft)
- A nappali tagozatos diákok ösztöndíja.
- Mindennem√Ľ hiteltartoz√°s √°tv√°llal√°sa 100%-ban
- K√∂z√ľzemi tartoz√°sok √°tv√°llal√°sa
- Az ad√≥k megsz√ľntet√©se
- A v√°llalkoz√°sok megseg√≠t√©se, k√∂rtartoz√°sok megsz√ľntet√©se
- √öj v√°llalkoz√°sok beindit√°sa, annak TELJES M√ČRT√ČK√õ finansz√≠roz√°sa, vissza-NEM-t√©ritend√Ķ t√°mogat√°s!

Link
Link

infó: Tajti Katalin kommunikációs munkatárs +36-30-4295969

Megh√≠vom √Ėnt egy t√°j√©koztat√°sra, ahol tudom√°st szerezhet arr√≥l, hogy a j√∂v√Ķben hogyan √©lhet, dolgozhat stressz mentesen √©s boldogan!
Szeretettel k√©rem, j√∂jj√∂n el √©s gy√Ķz√Ķdj√∂n meg arr√≥l, hogy ez val√≥ban lehets√©ges!

A helyszinek a k√∂vetkez√Ķk: 16-√°n Kedden Sz√©kesfeh√©rv√°r inf√≥: + 36-70-6000134

Ny√≠regyh√°z√°n a Vasutas M√Ľvel√Ķd√©si h√°zban 07.19 p√©ntek 17 √≥ra

HozzŠszůlŠsok


#21 | 9323 - 2013. jķlius 17. 04:48:40
Lapaj!
Az√©rt a latin nem halt ki √°m annyira, hiszen a spanyolok, a franci√°k, az olaszok √©s a "d√°k√≥"-rom√°nok is az √ļjlatin nyelven besz√©lnek.
Ezenk√≠v√ľl a spanyol h√≥d√≠t√°s miatt az USA-t√≥l d√©lre az √∂sszes orsz√°gban meg√©rtik, besz√©lik.
A latin igenis világnyelv még ma is.
#22 | Gutai Zub - 2013. jķlius 17. 08:26:55
Lapaj,
"Az angol egy brutálisan lebutított primitívnyelv,"

Ez az√©rt t√ļlz√°s.
Brutálisan lebutított emberek vannak, nagyon sokan manapság, ezeknek mindegy milyen nyelven hadoválnak, makognak.
Shakespeare elég jól tudta használni az angolt gondolatai kifejezésére. (bár a mai angol már nem is érti)
Aki viszont eljutott oda,hogy egy idegen nyelvet anyanyelvi szinthez közel beszélje, és nem elfogult, az kénytelen megállapítani a magyar nyelv páratlan gazdagságát és szépségét.
(egy amerikai nyelvész barátom pl. a "lenolaj" és a "pillangó"szavunkat találta a legszebben hangzónak)
#23 | lapaj55 - 2013. jķlius 17. 20:32:01
9323, Zub,
persze, amennyiben a latinra √©p√ľl√∂ ut√≥dnyelveket veszem (olasz, spanyol, portug√°l, francia, rom√°n), akkor nem halt ki a latin, az igaz. S√∂t!! A spanyol m√°r √©vtizedek √≥ta nem csak mint anyanyelv terjed rohamosan √Čszak-Amerik√°ban, minthogy besz√©l√∂ik er√∂sebben szaporodnak, mint a s√°padt-feh√©rek (egyes d√©li US-√°llamban k√∂zelj√∂v√∂ben m√°r spanyolt besz√©l√∂ t√∂bbs√©g lesz!), hanem mint idegennyelv mindenhol (m√©g Jap√°nban is!) m√°r r√©g leel√∂zte a francia jelent√∂s√©g√©t. Ennyiben persze hogy vir√°gzik a 'latin'. √Čn azonban az eredeti latinra gondoltam, ami a k√∂z√©pkorban Eur√≥pa-szerte mint forgalmi, jog√°szati √©s tudom√°nyos/orvosi nyelv volt haszn√°latban. Egy√©bk√©nt √©vek √≥ta a n√©met gimn√°ziumokban er√∂sen megn√∂tt a latin-oktat√°s n√©pszer√ľs√©ge, mert r√°j√∂ttek, hogy a nyelv√©sz- illetve nyelvtank√©pess√©geket sokkal jobban fejleszti, mint az angol,s emellett a mindennapi nyelvben hemzsegnek a latin-eredet√ľ szavak.
Ami az angolt illeti, meg kell k√ľl√∂nb√∂ztetni k√©t k√ľl√∂n dolgot. Ha az ember a sz√≥kincset n√©zi, persze nagyon terjedelmes ez, minthogy rengeteg fogalomnak megvan egy germ√°n-eredet√ľ √©s egy latin-francia-eredet√ľ kifejez√©se, mintogy e k√©t nyelvcsal√°d √∂tv√∂zete az angol.
Hogy a mai angol/amerikai nehezen vagy egy√°ltal√°n nem √©rti a shakespeare-i angolt, nem csoda. Hisz m√©g ezer √©vvel ezel√∂tt, kb Anglia normann megh√≥d√≠t√°sa idej√©ben az angolok egy olyan nyelvet besz√©ltek, ami tiszta angol-sz√°sz volt. Az angolok √©s sz√°szok a mai N√©metorsz√°g √©s D√°nia ter√ľlet√©r√∂l j√∂ttek az akkori Britanni√°ba, mint megh√≠vott zsoldosok, k√©s√∂bb meg megh√≠v√°s n√©lk√ľl is s_*_kukk
Ha az ember egy sz√∂veget az akkori id√∂b√∂l (teh√°t √≥-angol) √∂sszehasonl√≠t egy akkori n√©met (althochdeutsch, azaz √≥-feln√©met) sz√∂veggel (ami persze a germ√°n t√∂rzsek √°ltal lakott ter√ľleteken t√∂rzsenk√©nt k√ľl√∂nb√∂z√∂tt), akkor az ember minden neh√©zs√©g n√©lk√ľl (mint n√©met√ľl √©rt√∂!) l√°tja a k√©t nyelv gyakorlati azonoss√°g√°t. Ami persze nem csoda, hiszen az angol-sz√°szok ki-/bev√°ndorolt 'n√©metek' voltak. Ez persze nem azonos a mai feln√©mettel, de a ma is haszn√°lt 't√°jsz√≥l√°sokkal' (Alemannisch a Fekete-Erd√∂ √©s n√©metnyelv√ľ Sv√°jc ter√ľlet√©n, Plattdeutsch √©szakon) azonnal meg√©rti az ezer√©ves angolt, m√≠g a mai angol azt nem √©rti (vagy csak t√∂red√©kesen), minthogy az√≥ta az angolt nagyon lefaragt√°k nyelvtanilag, √©s az √≠r√°si szab√°lyokat er√∂sen megv√°ltoztatt√°k. De ha l√°tom, hogy az ig√©ket csak az egyessz√°m harmadik szem√©ly√©ben ragozz√°k (ezt is csak a jelenid√∂ben, s ott is egyre gyakrabban 'felejtik el';), akkor az nekem primit√≠vnek sz√°m√≠t: √Čn olvas, Te olvas, √∂ olvas, mi olvas, ti olvas, √∂k olvas... Ez hottentotta! (Most nem akarom megs√©rteni a hottentott√°kat, ott esetleg ez fejlettebben van berendezve?) Vagy egy ilyen kifejez√©s: The man I saw...
Tulajdonk√©ppen 'az ember/f√©rfi, akit l√°ttam', de sz√≥szerint 'az ember/f√©rfi √©n l√°ttam': h√°t ez nem primit√≠v?? N√©ha emiatt bizonyos mondatokat t√∂bbsz√∂r is kell olvasnom, hogy f√©lre ne √©rtsem, f√∂leg minthogy a veszz√∂t is alig haszn√°lj√°k √©s neh√©zs√©g√ľk van az al√°rendelt sz√≥renddel.
De hogy nem csak az angol, hanem b√°rmilyen elterjedtebb/nagyobb nyelv, vagy ismert kisebb nyelv nem tud vet√©lkedni a magyarral, az nem csak itt 'k√∂zt√ľnk' nem vitatott, hanem err√∂l m√°r sok k√ľlf√∂ldi (n√©met, angol, francia stB) nyelv√©sz mondott irigyked√∂ √©s csod√°latot kifejez√∂ mondatokat. Teh√°t nem csak √∂n-t√∂mj√©nyez√©sr√∂l van itt sz√≥, hanem egy objekt√≠v (nyelvi, mimimum!) fels√∂bbrend√ľs√©g t√©ny√©r√∂l..
#24 | postaimre - 2013. oktůber 25. 19:35:42
Kai, van itt még mit olvasgatni!

http://magyarnemz...dmore=5556
#25 | postaimre - 2013. oktůber 25. 19:58:53
Van még, de itt sok minden már letisztultan megjelent.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.