Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Léptek a bankok: nagy bukta lehet a készpénzfelvétel


Nagy meglepet√©sek √©rhetik a p√©nz√ľgyeiket figyelmetlen√ľl int√©z√Ķket a k√∂vetkez√Ķ h√≥nap v√©g√©t√Ķl. P√©nz√ľkh√∂z csak alaposan megcsapolva juthatnak hozz√° a p√©nzt√°rakn√°l vagy a rosszul v√°lasztott ATM-ekb√Ķl. Az egy√©b d√≠jakn√°l szint√©n akad 40-60 sz√°zal√©kos emel√©s is.
Lassan k√∂rvonalaz√≥dik, mit l√©pnek a bankok a tranzakci√≥s illet√©k emel√©s√©re. A jelent√Ķsebb hitelint√©zetek k√∂z√ľl mostanra csak a CIB, a K&H √©s az UniCredit nem ter√≠tette ki lapjait. Az m√°r most j√≥l l√°tszik, hogy a k√©szp√©nzfelv√©tel nagyon sokba ker√ľlhet. Az els√Ķk k√∂z√∂tt m√≥dos√≠t√≥ Budapest Bank (BB) a p√©nzt√°rb√≥l kivett p√©nz ut√°n legfeljebb 11 ezer forintos d√≠jat sz√°m√≠t fel, de augusztus v√©g√©t√Ķl ez az √∂sszeg m√°r 95 ezer forintra n√Ķ. A Volksbank enn√©l is sokkal durv√°bban l√©p. A k√©szp√©nzkifizet√©s hatezer forintos fels√Ķ d√≠jkorl√°tja 250 ezer (!) forintra emelkedik. K√°rty√°val viszont ez k√∂nnyen kiv√©dhet√Ķ.

Meglepet√©sek azonban √≠gy is akadhatnak. P√©ld√°ul az Erst√©n√©l, ha valaki idegen automata haszn√°lat√°ra vetemedik, t√≠zezer forintj√°hoz szeptemberben m√°r csak 1240 forintos k√∂lts√©ggel juthat hozz√°. K√ľl√∂n√∂sen kell az √ľgyfeleknek figyelni√ľk teh√°t, hogy csak a bank saj√°t bankjegykiad√≥j√°t (ATM) haszn√°lj√°k. Ann√°l is ink√°bb, mivel √≠gy n√©melyik csomagn√°l ak√°r t√∂bb is meg√ļszhat√≥ d√≠jmentesen.
Készpénz, te drága
Mint arr√≥l m√°r a Magyar Nemzet is besz√°molt, ak√°r az ezer forintot is meghaladhatja sz√°zezer forintnyi k√©szp√©nz felv√©tele √Ķszt√Ķl, miut√°n a bankok a tranzakci√≥s illet√©k megemel√©s√©t az √°raikban is √©rv√©nyes√≠teni fogj√°k. A p√©nzint√©zetek eddig nem sz√°moltak fel d√≠jat a k√°rty√°s v√°s√°rl√°sok√©rt, √°m a jelek szerint az ingyeness√©gnek t√∂bb bank is v√©get vet.

Az FHB „mind√∂ssze” az illet√©ket h√°r√≠tja √°t. A sz√°mlavezet√©sn√©l, k√°rtyad√≠jakn√°l nem emelnek. A bank azonban t√∂bb sz√°mlat√≠pusn√°l is d√≠jat sz√°m√≠t fel a k√°rty√°s v√°s√°rl√°s√©rt, √©s m√©g a saj√°t jelz√°logbankj√°nak teljes√≠tett hitelt√∂rleszt√©sn√©l is alkalmazza az emelt ad√≥t (mindenn√©l az illet√©k kor√°bbi m√©rt√©ket is √°th√°r√≠tott√°k). A BB is azokn√°l a csomagokn√°l k√©r a k√°rty√°s v√°s√°rl√°s√©rt d√≠jat, amelyekn√©l ezt kor√°bban is megtette.
Milliók kellenek, hogy jól járjon

Csak a Citibank h√°r√≠tja √°t (eddig) szinte minden bankk√°rty√°s v√°s√°rl√°sn√°l a tranzakci√≥s illet√©ket. Egyetlen foly√≥sz√°mla jelent kiv√©telt. A tehet√Ķsebbek k√∂r√©ben – legal√°bbis az eddig megismert felt√©telek alapj√°n – viszont √©ppen ez arathat majd. A Citi √ļj null√°s csomagj√°n√°l egyetlen d√≠jat sem emel. Mik√∂zben a t√∂bbi sz√°ml√°n√°l p√©ld√°ul a k√∂z√ľzemi d√≠jfizet√©s 64 sz√°zal√©kkal dr√°gul. A null√°sn√°l a m√°ra igaz√°n k√ľl√∂nlegesen j√≥ felt√©telek viszont csak akkor j√°rnak, ha legal√°bb k√©tmilli√≥ forintot tart valaki a bankn√°l.

Az egyenleget a Citi havonta magyar forintban sz√°m√≠tja ki, az adott h√≥nap napi z√°r√≥egyenlegeinek sz√°mtani √°tlaga alapj√°n. Figyelembe veszik a foly√≥sz√°ml√°n, megtakar√≠t√°si sz√°ml√°n, p√©nzpiaci index√°lt sz√°ml√°n, lek√∂t√∂tt vagy piaci index√°lt bet√©tben, s√Ķt az √©rt√©kpap√≠rsz√°ml√°n lev√Ķ p√©nzt is. A deviza is belesz√°m√≠t, ezt saj√°t k√∂z√©p√°rfolyamukon sz√°m√≠tj√°k √°t forintra. (√ćgy az√©rt m√°r annak, akinek folyamatosan van t√∂bb milli√≥ forintnyi n√©lk√ľl√∂zhet√Ķ p√©nze, nem is hangzik annyira rosszul a dolog.)
Megspórolható a tranzakciós illeték?

Augusztust√≥l √°tutal√°sok eset√©ben 2-r√Ķl 3 ezrel√©kre, k√©szp√©nzfelv√©teln√©l pedig 3-r√≥l 6 ezrel√©kre emelkedik a tranzakci√≥s illet√©k. √Āll√≠t√≥lag ak√°r √©vente t√∂bb t√≠zezer forinttal is cs√∂kkenthet√Ķek a banki kiad√°sok egy j√≥l megv√°lasztott foly√≥sz√°ml√°val, illetve p√©nzint√©zettel. A H√≠r TV Gergely P√©ter elemz√Ķt k√©rdezte.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | rozsola - 2013. jķlius 17. 05:07:03
Kit érdekel ? Hiszen itt van már a Szentkorona Bank.
3 ezrel√©kr√Ķl 6 ezrel√©kre.
Azaz 100,000 forintn√°l volt 300 Ft. Most lesz 600 Ft. A k√ľl√∂nb√∂zet : 300 Ft
El sem hiszem , hogy milyen gal√°dok a bankok. Azonnal ki kell l√©pni az Eur√≥pai Uni√≥b√≥l. Ekkora pof√°tlans√°got nem t√Ľrhet el a " magyar ember ".
Kérem szépen , havi 300 Forint az hatalmas összeg. Hiszen az már több mint 1 USA dollár !
Gondoljatok csak bele , az " EuroT√ļra " cim√Ľ filmben a pinc√©r 20 centet kapva felmondott a munk√°ltat√≥nak mert ennyi p√©nzb√Ķl saj√°t sz√°llod√°t vehet Pozsonyban. Ebb√Ķl k√∂vetkezik , hogy 300 forintb√≥l egy eg√©sz lak√≥parkot is megvehetn√©l Moszkv√°ban.
#2 | wiiking - 2013. jķlius 17. 13:38:21
Hé! Vérszívó piócák!
Egyre m√©rgesebb vagyok! s_*_ezt Ha, tov√°bb sz√≠vj√°tok a v√©rem akkor m√©rgez√©si t√ľneteitek lesznek √©s ti is beled√∂gl√∂t√∂k! √Čn az√©rt m√©g r√°seg√≠tek, hogy ne szenvedjetek oly sok√°ig, mert √©n m√°r csak ilyen "vajsz√≠v√ľ" vagyok!s_*_rtatas_*_dur

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.