Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

'Gigantikus': belsõ ellentmondásba került Cameron kormánya


Nincs itt ellentmondás. Az arany beszél...ez "csak" üzlet. Amit szabad Dávidnak, nem szabad Castronak...és tényleg bemutatják, hogy egy nagy kalap sár a politika..., no meg indokolják, miért kell Panama mellé egy másik átjáró is az óceánok között!
Nagy-Britannia több milliárd font Ă©rtĂ©kben adott engedĂ©lyt fegyverek Ă©s hadianyag exportjára Iránba, SzĂ­riába, LĂ­biába Ă©s más olyan országokba, amelyekben az emberi jogok helyzete London szerint is mĂ©lyen nyugtalanĂ­tĂł – hozta nyilvánosságra szerdán egy parlamenti bizottság a jelentĂ©sĂ©ben.

Az alsĂłház fegyverkivitelt ellenõrzõ vegyes bizottságának bĂ­rálĂł hangvĂ©telĂ» jelentĂ©se szerint összesen 12,3 milliárd font Ă©rtĂ©kĂ» engedĂ©lyt adtak ki olyan országokba, amelyek szerepelnek a kĂĽlĂĽgyminisztĂ©riumban az emberi jogi szempontbĂłl kĂ©tesnek tartott államokrĂłl összeállĂ­tott listán. Ez a „gigantikus” összeg rámutat a kormány hadianyag-kiviteli gyakorlata Ă©s emberi jogi politikája közötti belsõ ellentmondásra.

A kormánynak nagyobb Ăłvatossággal kellene elbĂ­rálni az engedĂ©lyek kiadását, amikor autoriter rendszerekrõl van szĂł, amelyeknek a fegyverek használata megkönnyĂ­theti a belsõ elnyomást – hangsĂşlyozta Joh Stanley volt vĂ©delmi miniszter, a bizottság elnöke.

Jóváhagyták golyóálló jármûvek alkatrészei és víz alatti lehallgatókészülékek kivitelét Szíriába, az iráni engedélyek kettõs célra használható repülõgépekre és rejtjelezõ készülékekre vonatkoztak, miközben Nagy-Britannia vitában áll Iránnal annak atomprogramja miatt, Szíriában pedig a rendszer megdöntéséért harcoló ellenzéki csoportokat támogatja.

A rĂ©szletesen most elõször ismertetett fegyverkiviteli engedĂ©lyek nagy száma Ă©s Ă©rtĂ©ke meglepõ, hiszen a kormány komoly jogsĂ©rtĂ©seket rĂł fel nĂ©hány ilyen országnak – hangzik a jelentĂ©s.

A kĂĽlĂĽgyminisztĂ©rium listáján 27 állam szerepel, s közĂĽlĂĽk csak kettõ – Észak-Korea Ă©s DĂ©l-Szudán – nem kötött szerzõdĂ©st Nagy-Britanniával hadianyag- Ă©s fegyvervásárlásrĂłl. Oroszország egyebek között biotechnolĂłgiai felszerelĂ©st, mesterlövĂ©szfegyvert, lĂ©zerfegyvert Ă©s drĂłnokat vásárolt. A legtöbb (1163) kiviteli engedĂ©lyt KĂ­na kapta. A legnagyobb vásárlĂł Izrael volt, 7,7 milliárd fontos összesĂ­tett számlával.

A bizottság külön kifogásolta, hogy Argentína is kapott 57 kiviteli engedélyt. A dél-amerikai ország nincs rajta a külügyi listán, de a két állam 1982-ben háborút vívott egymással a dél-csendes-óceáni Falkland-szigetekért.

A testület szerint alaposabb vizsgálattal kell kideríteni, hogy az Iránba, Kínába, Oroszországba és Sri Lankára irányuló speciális export megfelel-e a kormány kiviteli szabályainak.

David Cameron miniszterelnök szóvivõje kijelentette, hogy a brit kormány fegyverkiviteli szabályai a legszigorúbbak egyike a világon.
Link

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2013. július 18. 10:47:36
Észak-Korea érdekes magyarázattal állt elõ a fegyverekkel teli hajóról


"A rakomány nem állt egyĂ©bbõl, mint elavult fegyverekbõl, amelyeket felĂşjĂ­tás után visszakĂĽldtĂĽnk volna Kubába egy törvĂ©nyes szerzõdĂ©s alapján" – reagált a Panamában feltartĂłztatott hajĂł ĂĽgyĂ©ben Észak-Korea.

Észak-Korea szerint legális rakományt szállított az a hajó, amelyet Panamában feltartóztattak, átvizsgáltak és fegyvereket találtak benne. A kommunista ország elõször reagált szerdán az eseményre. A KCNA hivatalos hírügynökség egy külügyi szóvivõre hivatkozva azt közölte, hogy "a rakomány nem állt egyébbõl, mint elavult fegyverekbõl, amelyeket felújítás után visszaküldtek volna Kubába egy törvényes szerzõdés alapján".
http://hvg.hu/vil...llt_el#rss
#2 | postaimre - 2013. július 18. 12:04:31
Oroszország és Franciaország közös fegyvergyártásba kezd

Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes hamarosan Franciaországba látogat. MĂ©diának tett nyilatkozatában elmondta, hogy Oroszország Ă©s Franciaország a jövõben közös fegyvergyártást tervez, ennek rĂ©szleteirõl fog tárgyalni a kĂ©t ország – közölte a RIA HĂ­rĂĽgynöksĂ©g.
http://kitekinto....ee8PhV_V0w
#3 | kukackac - 2013. július 18. 12:45:45
#4 | rozsola - 2013. július 18. 18:30:13
" Országomat , kipámat aranyért ".

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.