Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Klaus: a cseh állam elnyomó szervezetei kikerültek az ellenõrzés alól


Micsoda "üzenet" a "magyar" agynyomott szarvezettei felé! A cseh állam elnyomó szervezetei kikerültek a nép választott képviselõinek ellenõrzése alól és elpusztíthatják az egész politikai rendszert - véli Václav Klaus volt cseh köztársasági elnök.

Klaus a honlapján nyilvánosságra hozott véleményében a legfelsõbb bíróság keddi döntésére reagált. A bíróság a Polgári Demokratikus Párt (ODS) korrupcióval vádolt három volt képviselõjének ügyében megállapította, hogy politikai eljárásokért senkit sem lehet büntetõjogi felelõsségre vonni.

Az érintettek az adott idõben parlamenti képviselõk voltak, mentességet élveztek, s a különféle politikai megállapodásokat, kompromisszumokat és döntéseket politikai tevékenységük részeként kell értelmezni.

A rendõrség mindhárom képviselõt egy hónapja vette õrizetbe, majd a bíróság vizsgálati fogságba helyezte õket. A legfelsõbb bíróság döntése után szabadlábra kerültek.

A volt államfõ úgy véli: a közvéleménynek a legfelsõbb bíróság döntése után sem szabadna válasz nélkül hagynia "az államügyészek és rendõrök egy csoportjának júniusi kísérletét a politikai tárgyalások és politikai megállapodások bûncselekménnyé történõ nyilvánítására".

A rendõrség a három volt képviselõt azért vette õrizetbe, mert tavaly õsszel jól fizetett gazdasági pozíciókért lemondtak képviselõi mandátumukról, hogy ezzel lehetõvé tegyék a kormány sokat vitatott adóreformcsomagjának parlamenti elfogadását.

"Ezelõtt 24 évvel egyebek között azért is kívántuk a kommunizmus bukását, hogy az elnyomó szerveket a nép választottjainak ellenõrzése alá vonjuk. Most annak vagyunk tanúi, hogy ezek a szervek újra kikerültek az ellenõrzés alól, s demokráciánk gyengébb pillanatát azonnal képesek voltak kihasználni" - írja Klaus. Szerinte az ügy azt mutatja, hogy "az elnyomó apparátus a jó állítólagos terjesztése mellett potenciálisan az egész politikai rendszert képes likvidálni".

A volt államfõ úgy látja, hogy már hosszabb ideje láthatóak "néhány bíró, ügyész és rendõr ambíciói leváltani a kormányokat, megszüntetni a kiírt választásokat és ellenõrzés alá vonni az alkotmányos intézményeket".

Klausnak meggyõzõdése, hogy a cseh politikai rendszer mélyebb problémájáról van szó, amely "rendszerszintû megoldást" igényel. Alapvetõ módon meg kell változtatni a rendõrségi lehallgatások szabályozását, valamint az államügyészek és a hozzájuk kapcsolódó rendõrségi és bírósági körök jogállását.

A volt államfõ szerint tévednek azok, akik azt hiszik, hogy az állam elnyomó szervezeteinek teljesen szabad kezet kell adni, mert azok beavatkozása mindig a rosszakat és másokat fog érinteni.

"A történelem azt mutatja, hogy ez nem így szokott lenni. Elõbb vagy utóbb eléri azokat is, akik a beavatkozásokat támogatják" - zárja írását Václav Klaus.
Link

Hozzászólások


#1 | Perje - 2013. július 18. 16:06:29
Idõnként egész jó kijelentést tesz egy -egy cseh politikus.s_*_mai
#2 | rozsola - 2013. július 18. 18:34:33
Klaus nem cseh családnév. Érdekes , hogy a csehek is töketlenek mint a magyarok. Csak német nevû elnökei vannak. Egy cseh vagy magyar nevû nem képes betölteni egy elnöki szerepkört ?
OK
Mielõtt habzó szájjal támadna bárki , Klaus annyira cseh mint mondjuk indonéz.
Csehország nagy zsizsiktelep. Nem véletlen a fejlett ipar.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.