Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A rom√°k elleni er√Ķszakr√≥l cikkeztek a n√©met lapok


Ha-hahhahha-hazudik a "n√©met" rohadt zsid√≥, mint a Jord√°n-foly√°s, de j√≥l teszik. Nem akartok a nevetekre √≠ratni p√°r vonatnyi rom√°kot? Ja, hogy de! Ja, ja, nat√ľrlich! Titkosszolg√°lat n√°latok is ennyire idi√≥ta, vagy csak j√≥l j√°tssz√°k a h√ľly√©t?
A berlini nemzetk√∂zi filmfesztiv√°lon (Berlinale) 2012-ben a zs√Ľri nagyd√≠j√°val, Ez√ľst Medv√©vel jutalmazott Csak a sz√©l c√≠m√Ľ magyar film n√©metorsz√°gi bemutat√≥j√°val kapcsolatban k√∂z√∂lt cikket a Die Welt c√≠m√Ľ n√©met konzervat√≠v lap a nyomtatott kiad√°s√°ban √©s a Der Tagesspiegel c√≠m√Ľ liber√°lis lap az online kiad√°s√°ban. A francia Le Monde pedig geopolitikai mell√©klet√©ben Eur√≥pa ellen√Ķrz√©s al√° vonja Orb√°n Viktort c√≠mmel k√∂z√∂lt elemz√©st a Tavares-jelent√©s k√∂vetkezm√©nyeir√Ķl.


A Die Welt A t√°rsadalom eldurvul√°s√°r√≥l c√≠mmel k√∂z√∂lt √≠r√°st, amelyben a szerz√Ķ, J√∂rg Taszman kiemelte, hogy "a hivatalos Magyarorsz√°g diszkredit√°lta saj√°t Berlinale-filmj√©t". Hozz√°tette: Fliegauf Bence alkot√°sa m√°r a Berlinale alatt "politikumm√° v√°lt". Kifejtette: a filmet bevezet√Ķ feliratban a rendez√Ķ hangs√ļlyozta, hogy a Csak a sz√©l nem dokumentumfilm, hanem reflexi√≥ a 2008-2009-es romagyilkoss√°gokra, a K√∂zigazgat√°si √©s Igazs√°g√ľgyi Miniszt√©rium azonban r√∂plapokkal "vil√°gos√≠totta fel" a versenyfilm bemutat√≥ja ut√°ni sajt√≥t√°j√©koztat√≥ra √∂sszesereglett √ļjs√°g√≠r√≥kat, √©s a h√°romoldalas sz√∂vegben "saj√°t mag√°t √©s a korm√°nyzat roma integr√°ci√≥s strat√©gi√°j√°t dics√©rte", a berlini magyar nagyk√∂vets√©gen pedig p√≥diumbesz√©lget√©st tartottak, amelyen egy n√©met szak√©rt√Ķ annak a v√©lem√©ny√©nek adott hangot, hogy a Csak a sz√©l nem seg√≠ti a rasszizmus elleni k√ľzdelmet.

A Der Tagesspiegel Embervad√°szat mint j√°t√©kfilmt√©ma c√≠mmel k√∂z√∂lt recenzi√≥t, amelyben a szerz√Ķ, Christiane Peitz kiemelte, hogy "a jobboldali korm√°ny alatt Magyarorsz√°gon mindennaposs√° v√°lt az er√Ķszak a rom√°kkal szemben". Kifejtette: a film "a mai Magyarorsz√°g" viszonyait mutatja be, "a rom√°k elleni er√Ķszakot, a zaklat√°sokat, a rasszizmust, a sz√©ls√Ķjobboldalis√°got - a civiliz√°lt Eur√≥pa k√∂zep√©n megmutatkoz√≥ barb√°rs√°got".

A Le Monde c√≠m√Ľ, m√©rt√©kad√≥ francia liber√°lis lap szerint a Tavares-jelent√©sben megfogalmazott, "a baloldal hagyom√°nyos hat√°rain t√ļl is osztott s√ļlyos diagn√≥zis" a "leger√Ķsebb reakci√≥ egy uni√≥s int√©zm√©ny r√©sz√©r√Ķl Orb√°n Viktor kileng√©seire". A cikkszerz√Ķ Joelle Stolz szerint a "verb√°lis el√≠t√©l√©s" ut√°n a j√∂v√Ķ √©vi eur√≥pai √©s magyarorsz√°gi parlamenti v√°laszt√°sok f√©ny√©ben az Eur√≥pai Uni√≥ sz√°m√°ra most az a k√©rd√©s, hogy √©rdemes-e tov√°bbmennie, √©s saj√°t legitimit√°sa meger√Ķs√≠t√©s√©re szankci√≥s mechanizmusokat elind√≠tania az alapj√°t jelent√Ķ szabads√°gjogok √©s √©rt√©kek v√©delm√©ben, vagy pedig jobb att√≥l tart√≥zkodnia, mert kontraprodukt√≠v hat√°st v√°ltana ki.

A lap szerint Eur√≥p√°ban a konzervat√≠v t√©rf√©len folyik a vita k√©t n√©zet k√∂z√∂tt. Az egyiket Orb√°n k√©pviseli, aki szerint Eur√≥pa a b√ľrokrat√°k birodalma lett, a m√°sikat pedig Viviane Reding, az Eur√≥pai Bizotts√°g aleln√∂ke √©s igazs√°g√ľgyi biztosa. √ē √ļgy v√©li, hogy egy orsz√°g alkotm√°nya nem lehet "j√°t√©kszer", √©s hogy jogi k√©rd√©sekben a lisszaboni szerz√Ķd√©s meger√Ķs√≠tette az Eur√≥pai Bizotts√°g jogk√∂reit. A tud√≥s√≠t√≥ √ļgy l√°tja, hogy az Eur√≥pai Parlamentben elszenvedett "veres√©get" a magyar minisztereln√∂k a belpolitik√°ban a maga jav√°ra tudta ford√≠tani: "miut√°n hosszan ism√©telgette, hogy a korm√°ny√°val szemben megfogalmazott b√≠r√°latok a baloldal machin√°ci√≥ival vagy egy m√°sik vari√°ci√≥ szerint a liber√°lisok bossz√ļj√°val magyar√°zhat√≥k, finom√≠tott a sz√∂vegen. Most m√°r a multinacion√°lisok √∂sszeesk√ľv√©sek√©nt √°ll√≠tja be, amelynek az Eur√≥pai Parlament lenne az eszk√∂ze". A tud√≥s√≠t√≥ szerint a szabads√°gharcos retorik√°val Orb√°n Viktor megadta a j√∂v√Ķ √©vi v√°laszt√°si kamp√°nyok "euroszkeptikus hangv√©tel√©t", √©s siker√ľlt a nemzetek szuverenit√°s√°nak k√©rd√©s√©t napirendd√© tennie Eur√≥p√°ban.
Link

HozzŠszůlŠsok


#11 | postaimre - 2013. jķlius 18. 18:49:41
A Guardian szerint Abszurdiszt√°n vagyunk


Magyarorsz√°g Orb√°n ugara – fogalmaz a Guardian vas√°rnap este megjelent, az ut√≥bbi h√°rom √©v magyar politikai fejlem√©nyeit √©rt√©kel√Ķ cikke.

A lap V√°clav H√°vel n√©hai cseh k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k kedvelt fordulat√°val, az „abszurdiszt√°n” fogalom bemutat√°s√°val kezdi szerkeszt√Ķs√©gi cikk√©t, amelyet H√°vel nyom√°n a posztszovjet blokkba tartoz√≥ orsz√°gok lakosai gyakran haszn√°lnak saj√°t orsz√°guk k√∂z√°llapotainak bemutat√°s√°ra. A brit lap szerint ma „Orb√°n Viktor populista hatalma” √©rdemli ki legink√°bb ezt a min√Ķs√≠t√©st.
http://index.hu/k...n_lettunk/
#12 | No Shadow Government - 2013. jķlius 18. 18:56:31
A Panam√°n √Ķrizetbe vett √©szak-koreai haj√≥ leg√©nys√©ge ellen kihirdett√©k a v√°dakat

Panama hat√≥s√°gai kihirdett√©k a v√°dakat az √Ķrizetbe vett √©szak-koreai haj√≥ 35 leg√©nys√©gi tagja ellen. A tenger√©szeket a k√∂zbiztons√°g vesz√©lyeztet√©s√©vel v√°dolj√°k, k√∂z√∂lte a BBC.

A KNDK z√°szl√≥ja alatt k√∂zleked√Ķ haj√≥t, mely Kub√°b√≥l j√∂tt, a Panamai-csatorn√°n val√≥ √°thalad√°s k√∂zben tart√≥ztatt√°k le. √Ātkutat√°sa sor√°n ki√∂regedett fegyvereket tal√°ltak rajta.

Kuba kijelentette, hogy ezt a fegyverzetet jav√≠t√°sra k√ľldt√©k a KNDK-ba.

http://hungarian....a-vadakat/
#13 | kisvakond - 2013. jķlius 18. 19:26:17
Azért lassanként a németek is megtapasztalják, milyen amikor integrálódni vágyók költöznek hozzájuk:
http://www.pi-new...-hochhaus/
vagy
http://www.jungef...a9b.0.html
Azt√°n √≠rk√°lhatnak az √ļjs√°gok, amit akarnak, nem tudja fel√ľl√≠rni a tapasztalatokat B)
#14 | kukackac - 2013. jķlius 18. 22:41:37
"Gyere √©s tiszt√≠ts√°k meg a saj√°t rendetlens√©g": London Tan√°cs k√∂veteli Rom√°nia elk√ľldi a rend√Ķrs√©g, hogy seg√≠tsen az utaz√≥k fordult f√Ķv√°ros utc√°in a "nyitott csatorn√°k"

A k√©rd√©s okozva az √∂nkorm√°nyzat 500.000 £ egy √©vben, √©s n√∂vekedni fog
Az egyik csoport a 60 jelenleg Kempingez√©s a f√Ľ mellett a Park Lane
Westminster akar rom√°n egys√©g haszn√°lt 2012-es londoni, hogy visszat√©rjen az Egyes√ľlt Kir√°lys√°g
"Ez olyan, mint vakond lyuk, akkor t√∂r√∂lje √Ķket az egyik helyr√Ķl, √©s felbukkan egy m√°sik," egy tan√°csos mondta


s_*_yass s_*_kac

http://translate....xzF8qjluQg
#15 | samu - 2013. jķlius 19. 07:42:57
kisvakond.Milyen √©rdekes rekl√°m van az √°ltalad betett els√Ķ link mellett.Israel minden√ľtt.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.