Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Csütörtökön kezdõdik a Makkabia


Idén július 18-a és 30-a között rendezik meg a XIX. Makkabiát, a zsidó és izraeli sportolók olimpiáját. Az eseményre Izraelben kerül sor, ide várják a világ minden tájáról érkezõ körülbelül hétezer sportolót, akik három kategóriában (nyitott, ifjúsági és mester), több mint negyven sportágban versenyeznek majd.

A Makkabia története az 1920-as évekre nyúlik vissza és nagyban kötõdik a szárnyait bontogató zsidó nemzeti mozgalomhoz. Az ifjú sportoló Joszef Jekutiéli az 1912-es stockholmi olimpia által inspirálva eldöntötte, hogy kezdeményezi egy, az olimpiához hasonlatos sportversenyt, amelyen a világ zsidó közösségei által delegált versenyzõk vehetnének részt. Az ötlet megvalósításához több mint tizennégy évre volt szükség, az elsõ versenyt a Bar Kochba-lázadás ezernyolcszázadik évfordulójára idõzítették, ezzel is kiemelve az erõs, önálló zsidóság fontosságát. Az 1932-ben megrendezett vetélkedõ a Makkabia elnevezést kapta, a hanukai történetben fontos szerepet betöltõ, a zsidó nemzeti megújulás egyik fontos jelképévé váló Júda Makkabi után.

Az évek során a rendezvény kinõtte magát, míg elõször alig négyszáz sportoló vett részt rajta, idén már több mint hétezer atlétát várnak a Makkabiára, több mint ötven országból, köztük Magyarországról is. A magyar csapat az utóbbi években egyre sikeresebbnek mondható, így nagy reményekkel vág neki a 2013-as XIX. Makkabiának, amelynek megnyitója július 18-án lesz a jeruzsálemi Teddy Kollek stadionban.
Link

Hozzászólások


#1 | Perje - 2013. július 18. 23:56:01
Megvárták, mig végetért az kazanyi Universiadé. Azt tegna zárta Medve.

Ha a mi londoni érmeseink közül néhányan odamennek, már fél sikert értünk el.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.