Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Snowden összeugrasztja a két óriást?


Washingtoni sajt√≥√©rtes√ľl√©sek szerint az amerikai korm√°nyzat azt fontolgatja, hogy lemondja Barack Obama eln√∂k √©s Vlagyimir Putyin orosz √°llamf√Ķ √Ķszre tervezett moszkvai tal√°lkoz√≥j√°t, v√°laszul arra, hogy Oroszorsz√°g fontol√≥ra vette a titkos amerikai adatgy√Ľjt√©st kisziv√°rogtat√≥ Edward Snowden ideiglenes mened√©k ir√°nti k√©relm√©nek teljes√≠t√©s√©t. Oroszorsz√°gban szeptember elej√©n tartj√°k a G20-as orsz√°gcsoport √°llam- √©s korm√°nyf√Ķi tal√°lkoz√≥j√°t, ehhez kapcsol√≥dva tervezik a moszkvai Obama–Putyin tal√°lkoz√≥t.

Jay Carney, a Feh√©r H√°z sz√≥viv√Ķje cs√ľt√∂rt√∂k√∂n csak annyit mondott, nincs v√°ltoz√°s abban a tervben, hogy Obama elutazik a szentp√©terv√°ri G20-as cs√ļcs√©rtekezletre. Hozz√°tette: m√°s √ļj k√∂z√∂lnival√≥ja nincs az √ļttal kapcsolatban.
Nemcsak Snowdennel van baja az USA-nak

A sajt√≥ √©rtes√ľl√©sei szerint az esetleges lemond√°s felvet√Ķd√©se m√∂g√∂tt nem csup√°n az Egyes√ľlt √Āllamokban s√ļlyos t√∂rv√©nys√©rt√©ssel √©s k√©mked√©ssel v√°dolt Snowden √ľgye keresend√Ķ. Washington el√©gedetlen p√©ld√°ul azzal is, hogy Oroszorsz√°g m√°r t√∂bbsz√∂r megakad√°lyozta a sz√≠riai rezsim elleni nemzetk√∂zi diplom√°ciai l√©p√©seket, √©s tov√°bbra is t√°mogatja Bass√°r el-Aszad rendszer√©t. Csal√≥d√°s√°t jelezte az amerikai diplom√°cia amiatt is, hogy cs√ľt√∂rt√∂k√∂n √∂t√©ves b√∂rt√∂nb√ľntet√©sre √≠t√©lt√©k Alekszej Navalnij orosz ellenz√©kit.
Gy√Ľl√∂lt Amerika
Az amerikai titkos adatgy√Ľjt√©sr√Ķl inform√°ci√≥kat kisziv√°rogtat√≥ Edward Snowdennek mindeddig nemigen siker√ľlt √©rdemi politikai vit√°t ind√≠tani a h√≠rszerz√©si elj√°r√°sr√≥l, ami egy√©bk√©nt a fiatal informatikus eredeti sz√°nd√©ka lett volna. Ehelyett eg√©szen m√°s politikai jelens√©g el√Ķtt nyitott utat: olyan m√©rt√©k√Ľ Amerika-elleness√©get gerjesztett a vil√°gban, amelyre a 10 √©vvel ezel√Ķtt megind√≠tott iraki h√°bor√ļ √≥ta nem volt p√©lda – √≠rta a Financial Times.

A Putyin–Obama tal√°lkoz√≥ lemond√°sa tov√°bb √©lezn√© a k√©t vezet√Ķ m√°r jelenleg is fesz√ľlt viszony√°t. Megnehez√≠ten√© a sajt√≥ komment√°rja szerint azt is, hogy k√∂zeledjenek az √°ll√°spontok a kapcsolatokat m√©rgez√Ķ k√©rd√©sekben.
Snowden jót tett az USA-val?

Jimmy Carter volt amerikai eln√∂k a Nemzetbiztons√°gi √úgyn√∂ks√©g (NSA) m√≥dszerei miatt kialakult botr√°nnyal kapcsolatban cs√ľt√∂rt√∂k√∂n kijelentette: nem m√Ľk√∂dik a demokr√°cia az Egyes√ľlt √Āllamokban. A CNN amerikai h√≠rtelev√≠zi√≥nak kor√°bban adott interj√ļj√°ban √ļgy v√©lekedett: az NSA-r√Ķl kider√ľlt dolgok azt jelentik, hogy „t√ļl messzire ment a behatol√°s az amerikai mag√°n√©letbe”. Hozz√°tette: a kisziv√°rogtat√≥ Edward Snowden megs√©rtette ugyan az amerikai t√∂rv√©nyeket, de lehets√©ges, hogy v√©gs√Ķ soron j√≥t tett az orsz√°ggal.

A Microsoft szerdán tagadta, hogy az NSA-nek közvetlen hozzáférése lenne az Outlook, a Skype és más szolgáltatások felhasználóinak fiókjaihoz, és engedélyt kért a kormánytól, hogy közzétehesse a hatóságoknak átadott adatok pontos számát.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Bulcsu - 2013. jķlius 19. 10:50:10
A k√©tely,a bizonytalans√°g, a titok ki nem der√ľl√©s√©nek fenntart√°sa, elh√ļz√°sa, h√≠r√©nek cs√∂p√∂gtet√©se, hogy az√©rt k√ľzd USA korm√°nya, hogy valami emberellenes, t√∂rv√©nytelen dolgot eltusoljon, nagyobb fegyver az oroszok kez√©ben, mint ha kider√ľlne gyorsan az igazs√°g. Megakasztja a bizalmat, vagyis demoraliz√°l.
#2 | Talpas961 - 2013. jķlius 19. 18:20:06
Megsértette a törvényt, de jót tett az emberekkel.
Ez ismer√Ķs! Ezt n√°lunk √ļgy mondta r√©gebben egy fidesz-mutyista, hogy aszongya: " Amit tettem az lehet, hogy nem etikus, de nem s√©rtett egy t√∂rv√©nyt sem."
H√°t √©ppen az a f√Ķ probl√©ma, hogy a mai t√∂rv√©nyek k√∂sz√∂n√Ķ viszonyban sincsenek az √≠ratlan, erk√∂lcsi t√∂rv√©nyekkel!

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.