Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A teljes k√∂zszf√©ra perelheti az √°llamot a K√ļria d√∂nt√©se alapj√°n


T√∂bb sz√°zezer k√∂zalkalmazott √©s k√∂ztisztvisel√Ķ ind√≠that pert az √°llam – pontosabban munk√°ltat√≥ja – ellen a K√ļria joger√Ķs √≠t√©lete nyom√°n, amely kimondta, hogy a k√∂zalkalmazott illetm√©ny√©nek kifizet√©s√©vel kapcsolatban felmer√ľl√Ķ banki t√∂bbletk√∂lts√©geket a munk√°ltat√≥ viseli. A Rend√Ķr Szakszervezetek V√©degylete peren k√≠v√ľl egyezkedne, a Pedag√≥gusok Demokratikus Szakszervezete perind√≠t√°sra buzd√≠tja tagjait. Cikk√ľnk megjelen√©s√©ig az √©rintett √°llami szervezetek hivatalos √°ll√°spontj√°t nem ismert√ľk meg.

S√ļlyos milli√°rdokat bukhat az √°llam, ha a h√©tsz√°zezres k√∂zszf√©ra – a k√∂zalkalmazottak, a k√∂ztisztvisel√Ķk, korm√°nytisztvisel√Ķk, a rend√Ķrs√©g hivat√°sos √°llom√°ny√ļ tagjai – minden dolgoz√≥ja pert ind√≠t b√©r√ľk banki kifizet√©s√©re vonatkoz√≥an felmer√ľl√Ķ t√∂bbletk√∂lts√©gek√©rt. M√°rpedig az √©rintettek sz√°m√°ra p√©ldak√©nt szolg√°lhat annak a p√©csi pedag√≥gusnak az esete, aki √∂tezer-n√©gysz√°zhatvank√©t forint√©rt ind√≠tott pert m√©g h√°rom √©vvel ezel√Ķtt, mert √ļgy sz√°molt, 2010-ben a febru√°ri, a m√°rciusi √©s az √°prilis b√©reinek felv√©tel√©vel ekkora t√∂bbletk√∂lts√©ge ad√≥dott, amit a munk√°ltat√≥j√°nak, a p√©csi Ap√°czai Nevel√©si √©s √Āltal√°nos M√Ľvel√Ķd√©si K√∂zpontnak kellene √°llnia.

A Munka t√∂rv√©nyk√∂nyv√©nek (Mt.) 158. szakasza szerint a mag√°nszf√©ra dolgoz√≥i a munkab√©rt k√©szp√©nzben vagy banki utal√°ssal kaphatj√°k meg, a k√∂zszf√©r√°ban viszont a k√©szp√©nzes b√©rfizet√©s nem lehets√©ges: 1999 √≥ta banksz√°ml√°ra utalja a fizet√©st a munkaad√≥, vagy annak hi√°ny√°ban a postai √ļton juttatja el dolgoz√≥j√°nak. (M√°s k√©rd√©s hogy ma m√°r a mag√°nszf√©r√°ban sem aj√°nlj√°k fel a k√©szp√©nzes kifizet√©st.)

Senki többet harmadszor

A P√©csi Munka√ľgyi B√≠r√≥s√°g els√Ķ fokon igazat adott a pedag√≥gusnak, √©s k√∂telezte a munk√°ltat√≥t a foly√≥sz√°mla-k√∂lts√©gt√©r√≠t√©s megfizet√©s√©re. A m√Ľvel√Ķd√©si k√∂zpont fellebbezett, mert a dolgoz√≥ post√°n is k√©rhette volna a fizet√©s√©t vagy a bankn√°l v√°laszthatott volna egy m√°sik, el√Ķny√∂sebb konstrukci√≥t, ami kevesebb k√∂lts√©ggel j√°r. Az Ap√°czai azt is vitatta, hogy a h√°romhavi t√∂bbletk√∂lts√©g miatt j√°r-e a pedag√≥gusnak a bankk√°rtya √©ves d√≠ja. Ez alapj√°n √ļj √≠t√©let sz√ľletett, a m√°sodfok√ļ d√∂nt√©s szerint a kiad√°sokba a bankk√°rtya k√∂lts√©g√©t √©s a sz√°mlavezet√©si d√≠jat nem kell belesz√°m√≠tani. Ugyanakkor a k√∂zalkalmazottnak adott igazat abban, hogy „nincs olyan jogszab√°lyi rendelkez√©s, hogy neki kell viselnie a k√∂lts√©get akkor, ha nem a munk√°ltat√≥ elv√°r√°s√°nak megfelel√Ķ szerz√Ķd√©st k√∂t” a bankkal.

A pedag√≥gus viszont fel√ľlvizsg√°lati k√©relmet ny√ļjtott be a K√ļri√°hoz, amiben fenntartotta ig√©ny√©t a bankk√°rtyak√∂lts√©g √©s a sz√°mlavezet√©si d√≠j megt√©r√≠t√©s√©re, arra hivatkozva, hogy a bankk√°rty√°nak √©ves d√≠ja van akkor is, ha csup√°n h√°rom h√≥napig haszn√°ln√°. A K√ļria m√°jusban kihirdetett, de csak most √≠r√°sba foglalt √≠t√©let√©ben kimondta, hogy helyt√°ll√≥ a pedag√≥gus √©rvel√©se, √©s k√∂telezte a munkaad√≥t az √∂tezer-hatsz√°znegyvenk√©t forint megfizet√©s√©re.

A PDSZ mindenkit perre buzdít

A pernyertes a Pedag√≥gusok Demokratikus Sz√∂vets√©g√©nek (PDSZ) tagja. A szakszervezet eln√∂ke, Mendrey L√°szl√≥ a hvg.hu-nak azt mondta, minden tagjuknak javasolni fogj√°k azt, hogy forduljanak a b√≠r√≥s√°ghoz, de gondolkodnak egy √∂sszevont perind√≠t√°sban is. „Mintegy 150 ezer pedag√≥gus √©s √≥v√≥n√Ķ k√©rheti azt, hogy a K√ļria d√∂nt√©se alapj√°n neki is t√©r√≠ts√©k meg illetm√©ny√©nek kifizet√©s√©vel kapcsolatban felmer√ľl√Ķ t√∂bbletk√∂lts√©geket. A munk√°ltat√≥ r√°terhelte ezt a kiad√°st a k√∂zalkalmazottra, holott azt nem lehetett volna, azt√°n mindenr√Ķl el is feledkeztek” – mondta a hvg.hu-nak a PDSZ eln√∂ke.

F√°jni fog a K√ļria d√∂nt√©se
Fot√≥: Stiller √Ākos

Mendrey szerint, ha mind a h√©tsz√°zezer √©rintett b√≠r√≥s√°ghoz fordul, √©s nyer, az milli√°rdos t√©tel lesz. (Csak az itt szerepl√Ķ k√∂zel 5500 forintos kompenz√°ci√≥val sz√°molva 3,85 milli√°rd forint j√∂nne ki v√©g√∂sszegnek, de ebben a kamatok m√©g nincsenek benne.) Mendrey L√°szl√≥ hangs√ļlyozta, nem csak azt tartj√°k fontosnak, hogy egys√©gesen l√©pjenek fel a pedag√≥gusok √©s az √≥v√≥n√Ķk b√©r√©nek kifizet√©s√©re vonatkoz√≥ eddig felmer√ľlt pluszk√∂lts√©gek megt√©r√≠t√©s√©re, hanem, hogy az √°llam a j√∂v√Ķben is tartsa be a t√∂rv√©nyben el√Ķ√≠rtakat, azt, hogy az illetm√©ny egy az egyben j√°r a dolgoz√≥nak.

RSZV: a rend√Ķrs√©g teljes √°llom√°nya is perelhet

A Rend√Ķr Szakszervezetek V√©degylete (RSZV) peren k√≠v√ľli meg√°llapod√°st szeretne. Mint a szervezet eln√∂ke, Pach D√°niel a hvg.hu-nak elmondta, kezdem√©nyezik a Rend√Ķrs√©gi √Črdekegyeztet√Ķ Tan√°cs soron k√≠v√ľli √∂sszeh√≠v√°s√°t: azt szeretn√©k, hogy a munk√°ltat√≥ √°tlag√∂sszeggel sz√°molva fizesse meg a b√©rrel kapcsolatos t√∂bbletk√∂lts√©geket. Munkav√°llal√≥i oldal r√©sz√©r√Ķl √∂sszeh√≠vt√°k a Bel√ľgyi √Črdekegyeztet√Ķ Tan√°csot is, melynek napirendj√©n egy√©bk√©nt minden √©vben felmer√ľl az √ľgy, de az √©rdekk√©pviseletek mindeddig nem √©rtek el eredm√©nyt. „Mindenk√©ppen a megold√°st keress√ľk, hiszen amennyiben a munkav√°llal√≥k egyes√©vel ind√≠tj√°k meg a pereket, akkor a negyven√∂tezer elj√°r√°s perk√∂lts√©ge j√≥val nagyobb √∂sszegre fog r√ļgni, mint az ugyanennyi dolgoz√≥ eset√©ben kifizetend√Ķ n√©h√°ny ezer forint egy√ľttesen” – mondta Pach D√°niel.

Egy √ľgyv√©d szerint is indulhatnak a perek

Egyet√©rtett a szakszervezeti vezet√Ķ v√©lem√©ny√©vel Hadnagy J√≥zsef √ľgyv√©d is. Szerinte "nyilv√°n nem a n√©h√°ny ezer forint√©rt perelt a pedag√≥gus, hanem az√©rt, mert a t√∂rv√©ny kimondja a munkab√©r s√©rthetetlens√©g√©t, vagyis, azt kell megkapnia a k√∂zalkalmazottnak a k√∂lts√©gek levon√°sa n√©lk√ľl, ami j√°r. Nem csak az √°llampolg√°rral, de az √°llammal szembeni legf√Ķbb elv√°r√°s is az, hogy tartson be minden jogszab√°lyt. Vagyis, ezeket a pluszkiad√°sokat ne terhelje a munkav√°llal√≥kra” – mondta. Az √ľgyv√©d √ļgy v√©lte, a k√∂zalkalmazotti √©s a hivat√°sos jogviszony elt√©r ugyan, de az illetm√©ny megfizet√©s√©vel kapcsolatban ugyanaz a helyzet a rend√©szeti szervekn√©l. „Amennyiben valakinek az illetm√©nye p√©ld√°ul 189 ezer forint, akkor ennyit kell megkapnia, √©s nem 188 182 forintot.”

A hvg.hu az √≠t√©lettel √©s a lehets√©ges k√∂vetkezm√©nyekkel kapcsolatban megkereste a Bel√ľgyminiszt√©riumot, az Emberi Er√Ķforr√°s Miniszt√©riumot, √©s az iskol√°kat fenntart√≥ Klebelsberg Int√©zm√©nyfenntart√≥ K√∂zpontot is. V√°laszaikat term√©szetesen k√∂z√∂lni fogjuk.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | kukackac - 2013. jķlius 19. 20:47:34
fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1012403_521626234572761_427238880_n.jpg
#2 | No Shadow Government - 2013. jķlius 19. 21:03:19
Mert kell egy kis √°ramsz√ľnet
id√Ķnk√©nt mindenkinek!

RIP Hofi!
#3 | GERRY - 2013. jķlius 19. 21:13:13
nem √°ramsz√ľnet! Kell egy kis √°raml√∂ket!!!!

www.rastafest.hu/images/articles/2013.feb.04-murder/kivegzes.jpg
Kedves hallgatóink, most pedig
Orb√°n Viktor
miniszterelnök utolsó
felsóhajtása következik
(azut√°n 10 perc sz√ľnet)
A sz√ľnet ut√°n folytatjuk:
Gyurcs√°ny, K√∂v√©r, √Ādler,
Mesterh√°zy, ... stb.
s_*_olle
#4 | pandur - 2013. jķlius 19. 23:32:01
TPF. "Tömeg Pusztító Fegyverek..."

http://videa.hu/v...v1mDZnY3C9
#5 | Klotild - 2013. jķlius 20. 08:41:40
H√°t ez cs√ļcs. Mikor k√©sz√ľlt ez a film? Az√≥ta sem tanult senki bel√Ķle.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.