Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Tömegesen hagyják ott a katolikus egyházat


Miért? Mi a baj? Nem tetszik a tömény hazugság? Zsidóék buzulása, pedofiliája, korrupció...? Irány a hitgyüli, vagy egyéb "gyûlölet-szekta", ahol majd kikúpálódik a sok idióta. Tavaly csaknem 120 ezren léptek ki a német katolikus egyházból pénteken megjelent adatok szerint, amelyek azt mutatják, hogy alábbhagyott a 2010-ben kirobbant gyermekbántalmazási és szexuális zaklatási botrányok hatására indult kilépési hullám.
A német katolikus püspöki konferencia adatai szerint 2012-ben 118 288 hívõ hagyta el az egyházat. 2011-ben 126 ezren, 2010-ben 180 ezren léptek ki.

A 80 milliós országban 24,32 millió katolikust tartanak nyilván, ami a teljes lakosság csaknem egyharmada, 30,3 százaléka. A római katolikusok alkotják a legnagyobb és legrégibb németországi vallási közösséget. A második az evangélikusoké 23,6 milliós létszámmal.

A keresztelések száma kismértékben csökkent, a 2011-ben regisztrált 170 ezerrõl 168 ezerre mérséklõdött, az egyházi esküvõk száma viszont több évi csökkenés után ismét nõtt tavaly, meghaladta a 47 ezret a püspöki konferencia kimutatása szerint, amelynek alapján Németországban majdnem 15 ezer katolikus pap dolgozik.

A taglétszám azért is fontos a egyházaknak Németországban, mert az alkotmány rendelkezései alapján az egyházak tagjai egyházi adót kötelesek fizetni. A katolikus egyház bevételeinek 70 százaléka származik ebbõl a forrásból, írja az MTI.
Link

Hozzászólások


#1 | kukackac - 2013. július 20. 09:26:05
A kilépõk egyben egy másik f@szságba belépõk is.
Mindegy csak hihessenek. Fizetni meg még van mibûû!
#2 | Vizilo - 2013. július 21. 10:42:37
Ezenn nem kell csodalkozni ha a papa is a zsidokat imadja akik a legnagyobb gaztetteket követtek el az emberiseg ellen persze ez mar antiszemitizmus ha ki mered mondani! En is kileptem a katolikus egyhazbol nem akarok tagja lenni egy "buzi korrupt fegyverkereskedö " egyesületnek!

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.