Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

'Ütésváltás' Pintér- Tasnádi módra


Itt a b√Ľn√∂s, ki a b√Ľn√∂s?
R√©szlet az (origo) internetes h√≠rport√°l 2013. j√ļnius 16-i √≠r√°s√°b√≥l: j√≥zsefv√°rosi piac b√©rleti szerz√Ķd√©s√©nek felmond√°s√°t k√©ri Kocsis M√°t√© fideszes polg√°rmester a tulajdonos a Magyar Nemzeti Vagyonkezel√Ķt√Ķl √©s a M√ĀV Ingatlangazd√°lkod√°si Igazgat√≥s√°g√°t√≥l. Kocsis M√°t√© szerint a piac a feket√©z√©s meleg√°gya, √©s Budapest egyik b√Ľn√ľgyi g√≥cpontja. A piacon √°rul√≥ tisztess√©ges elad√≥knak kedvez√Ķ felt√©telekkel ad majd √ľzlethelyis√©get az √∂nkorm√°nyzat. A VIII. ker√ľlet vezet√Ķje, Kocsis M√°t√© vas√°rnap bejelentette: mindk√©t tulajdonost nyomat√©kosan k√©ri, hogy vegye figyelembe a vonatkoz√≥ k√∂zbiztons√°gi, ad√≥hat√≥s√°gi probl√©m√°kat, √©s kezdem√©nyezze a j√≥zsefv√°rosi piac b√©rleti szerz√Ķd√©s√©nek felmond√°s√°t. A szerz√Ķd√©shez 150 napos felmond√°si id√Ķ kapcsol√≥dik, √≠gy legkor√°bban √∂t h√≥nap m√ļlva z√°rhat be a N√©gy Tigris piac. A kezdem√©nyez√©sr√Ķl a j√≥zsefv√°rosi k√©pvisel√Ķ-test√ľlet szerd√°n egyhang√ļlag elfogadott t√°mogat√≥ hat√°rozatot hozott.
Lakatos P√°l
Kocsis M√°t√© a "feketepiac meleg√°gy√°nak" nevezte a ter√ľletet, √©s jelezte, hogy az √∂nkorm√°nyzat hossz√ļ ideje elk√∂telezett a bez√°r√°s mellett, amelyet eddig a helyzet jogi bonyolults√°ga akad√°lyozott. A polg√°rmester szerint a piac √©vente 15 milli√°rd forint ad√≥bev√©tel-kies√©st jelent, nincs semmi racion√°lis √©rv arra, hogy v√°ltozatlan form√°ban m√Ľk√∂dj√∂n. Hozz√°tette: nemcsak a ker√ľlet, hanem eg√©sz Budapest egyik b√Ľn√ľgyi g√≥cpontja.” De mi√©rt csak most ker√ľl sor erre a l√©p√©sre? Err√Ķl annyi minden juthat az esz√ľnkbe. 2003-ban √≠rtam egy k√∂nyvet, amely m√©g ugyanebben az √©vben meg is jelent. A c√≠me: ellopott rendszerv√°ltoz√°s”. Ebb√Ķl k√∂vetkezz√©k most egy r√©szlet. most k√∂vetkez√Ķ besz√©lget√©s f√Ķszerepl√Ķje igaz√°n agyaf√ļrt fick√≥. N√©h√°nyszor "meg√©gette" m√°r mag√°t, annak ellen√©re, hogy hihetetlen√ľl szerte√°gaz√≥ kapcsolatrendszere van. Nem felemelni akarom √Ķt, csup√°n azt bizony√≠tani, n√©ha m√©g az ilyen, minden h√°jjal megkent, d√∂rzs√∂lt vag√°nyokat is be tudj√°k ker√≠teni. A besz√©lget√©s m√©g 2002 m√°jus√°ban k√©sz√ľlt, amelynek alapj√°t a Pest megyei B√≠r√≥s√°g 5.B.1216/2000/270. √©s az 5.B.1216/2000/366. sz√°m√ļ b√≠r√≥s√°g jegyz√Ķk√∂nyvei szolg√°ltatt√°k.
Lakatos P√°l (a tov√°bbiakban L. P.): H√°zi √Ķrizetben m√©g soha nem k√©sz√≠tettem interj√ļt, m√°rpedig vend√©gl√°t√≥m, Tasn√°di P√©ter h√°zi √Ķrizetben van. Igaz√°n biztons√°gban √©rezhetj√ľk magunkat, hiszen kint az utc√°n, a h√°z el√Ķtt h√°rom rend√Ķraut√≥ban hat rend√Ķr van. √Čjjel-nappal. Minek k√∂sz√∂nheti ezt a nagy felhajt√°st Tasn√°di √ļr?
Tasn√°di P√©ter (a tov√°bbiakban T. P.) Ink√°bb azt mondan√°m, hogy kinek. Pint√©r S√°ndornak, az Orb√°n-korm√°ny bel√ľgyminiszter√©nek. Sz√°z sz√°zal√©kos inform√°ci√≥im vannak r√≥la, hogy Pint√©r S√°ndor meg akarta szerezni azokat a gazdas√°gi √©rdekelts√©geket, amelyekben tev√©kenykedtem.
L. P.: Milyen √©rdekelts√©gekr√Ķl van sz√≥?
T. P.: A józsefvárosi kínai piacról. Ez havonta egymilliárd forintot hozó vállalkozás.
L. P.: Mivel tudja √∂n bizony√≠tani, hogy Pint√©r S√°ndor, aki akkor m√©g nem volt bel√ľgyminiszter, konkurenci√°t l√°tott √∂nben?
T. P.: Tan√ļkkal bizony√≠tottam, amit nem fogadtak el. Tudtuk bizony√≠tani Pint√©r S√°ndor c√©g√©nek akkori fell√©p√©s√©vel. Emellett rengeteg olyan jelz√©s, megnyilatkoz√°s volt Pint√©r S√°ndor √©s a rend√Ķrs√©g r√©sz√©r√Ķl, ami azt bizony√≠totta, el akart√°k hitetni a k√∂zv√©lem√©nnyel, hogy √©n egy igen fajs√ļlyos b√Ľn√∂z√Ķ vagyok.
L. P.: √Ėn egy gengszter, mondjuk ki.
L. P.: Igen. Ezt szerett√©k volna elhitetni a k√∂zv√©lem√©nnyel. Orb√°n P√©ter orsz√°gos rend√Ķrf√Ķkapit√°nynak volt is egy nagyon eml√©kezetes nyilatkozata ezzel kapcsolatban. Azt mondta, most m√°r egyre ink√°bb siker√ľlt elhitetn√ľnk az √ľgy√©szs√©ggel √©s a b√≠r√≥s√°ggal, hogy Tasn√°di P√©ter gengszter, mert √ļgy √©l √©s √ļgy viselkedik. Ezt Orb√°n P√©ter 2000. √°prilis-m√°jusa k√∂r√ľl mondta nyilv√°nosan, egy t√©v√©interj√ļban. Ez√©rt √©s m√°s kijelent√©sei miatt is szem√©lyis√©gi jogi pert ind√≠tottam Orb√°n P√©ter ellen, amelyet 2001 szeptembere k√∂r√ľl meg is nyertem.
L. P.: Vannak persze enn√©l sokkal nagyobb √ľgyek. V√°lasszuk id√Ķben k√©tfel√© a dolgot. Besz√©lj√ľnk el√Ķsz√∂r a j√≥zsefv√°rosi k√≠nai piacr√≥l. 1997-ben Pint√©r S√°ndor m√©g v√°llalkoz√≥, m√°r nem orsz√°gos rend√Ķrf√Ķkapit√°ny, m√©g nem bel√ľgyminiszter. Eml√©kezetem szerint az √∂n t√°rgyal√°s√°n k√©sz√ľlt jegyz√Ķk√∂nyvben az szerepel, hogy Pint√©r S√°ndor meg akarta szerezni a j√≥zsefv√°rosi k√≠nai piacot.
T. P.: Ez teljesen k√∂ztudott volt. Le is √ľlt√ľnk akkor Pint√©r S√°ndorral t√°rgyalni, az aj√°nlatom t√≠zmilli√°rd forint volt. A piac tulajdonosa Szedlik Ferenc, aki m√°r az√≥ta sajn√°latos m√≥don meghalt.
L. P.: Természetes halállal?
T. P.: R√°kbeteg volt. El√Ķsz√∂r √ļgy akart√°k t√Ķle elvenni a piacot, hogy gazdas√°gi b√Ľncselekm√©nyekkel v√°dolva lecsukt√°k, r√°kos betegen. H√°rom h√≥nap el√Ķzetes fogva tart√°s ut√°n k√©nytelenek voltak elengedni, mert megfoghatatlan volt, hiszen iszonyatos nagy p√©nzt keresett, √©s ehhez k√©pest az ad√≥bevall√°sa szint√©n iszonyatos nagys√°grend√Ľ volt. Akkor Pint√©r S√°ndor megkereste Szedlik Ferencet, hiszen √∂v√© volt a piac nagyobbik r√©sze, 75 sz√°zal√©ka, √©s az eny√©m 25 sz√°zal√©k. Ez a 25 sz√°zal√©k abb√≥l √°llt, hogy volt 702 darab pavilonom, amit kiadtunk b√©rbe. √Čves szinten ez olyan hatsz√°zmilli√≥ forintot hozott.
L. P.: Teh√°t ez j√≥ √ľzlet volt.
T. P.: J√≥ √ľzlet volt, hiszen semmit nem kellett tenni √©rte, a pavilonokat egyszer megcsin√°ltattuk…
L. P.: A ter√ľletet b√©relt√©k?
T. P.: A ter√ľletet Szedlik b√©relte a M√ĀV-t√≥l, s√Ķt jelen pillanatban is b√©relik a M√ĀV-t√≥l, igen kedvez√Ķ √∂sszeg√©rt, hiszen nagyon sokat k√∂lt√∂tt az infrastrukt√ļr√°ra, a csatorn√°ra, vil√°g√≠t√°sra, betonoz√°sra. Sz√≥val, ez egy teljesen kultur√°lt, Eur√≥p√°ban a legnagyobb nyitott piac. Ha j√≥l eml√©kszem √∂tven√∂tezer n√©gyzetm√©teren fekszik, teh√°t nagyon nagy. Naponta harminc-negyvenezer v√°s√°rl√≥ fordul meg a piacon. H√©tv√©geken nem ritka, hogy sz√°zezer ember is megjelenik.
L. P.: Ott hagytuk abba, hogy Pint√©r S√°ndor t√≠zmilli√°rd forint√©rt akarta megvenni ezt a piacot, viszont a tulajdonos- ezt is a jegyz√Ķk√∂nyvb√Ķl tudom- tizenk√©tmilli√°rdot k√©rt. Engem ebben az eg√©szben az foglalkoztatott legink√°bb, hogy 1997-ben egy ember, jeles√ľl Pint√©r S√°ndor, aki utc√°n posztol√≥ rend√Ķrb√Ķl lett orsz√°gos rend√Ķrf√Ķkapit√°ny √©s v√°llalkoz√≥, mik√©ppen fizethetett volna ki egy piac√©rt t√≠zmilli√°rd forintot? A rendszerv√°lt√°st k√∂vet√Ķ hetedik √©vben honnan lehet valakinek t√≠zmilli√°rd forintja?
T. P.: Ny√≠lt titok volt, hogy a p√©nz nem az √∂v√© volt. √ē azt mondta, a k√≠naiak k√©pviselet√©ben j√∂tt, √©s a k√≠naiak k√©pviselet√©ben t√°rgyal. Volt is vele egy √ľgyv√©d h√∂lgy, aki szint√©n a k√≠naiak k√©pvisel√Ķje volt.
L. P.: Miért, a kínaiak annyira szerették Pintér Sándort?
T. P.: Szerintem nem err√Ķl volt sz√≥. Nem tudom egy√©bk√©nt a h√°tter√©t, de √ļgy gondolom, hogy az√©rt v√°lasztott√°k Pint√©r S√°ndort, mivel p√°r h√≥nappal azt megel√Ķz√Ķen orsz√°gos rend√Ķrf√Ķkapit√°ny lett, √©s kellett egy olyan kapcsolat a hat√≥s√°gokhoz, amely biztos√≠totta a nyugodt keresked√©st.
L. P.: Benne l√°tt√°k a v√©d√Ķ√Ķrizetet, √ļgy √©rti?
T. P.: √ćgy igaz, igen. √Čs ez be is v√°lt volna, hiszen Pint√©r S√°ndor kapcsolatrendszere nagyon j√≥ volt, hiszen a szocialista korm√°ny alatt volt √Ķ orsz√°gos f√Ķkapit√°ny, teh√°t mindenkit ismert, biztos nyugalma lett volna a piacnak, mint ahogy nyugalma is volt, van a piacnak az√≥ta is, ami√≥ta megny√≠lott, k√∂r√ľlbel√ľl nyolc √©ve.
L. P.: Tehát a tizenkétmilliárd forintot sokallta Pintér Sándor, és azt gondolta, azért nem tudja tízmilliárdért megvenni, mert ön keresztbe tesz.
T. P.: √Čn csak azt hiszem, hogy azt gondolta.
L. P.: √Čn a jegyz√Ķk√∂nyvb√Ķl dolgozom.
T. P.: J√≥, √©n is erre gondoltam. √ē √ļgy gondolta, hogy √©n vagyok a piac er√Ķs embere, √©s ha engem elt√°vol√≠tanak, hozz√° lehet f√©rni a piachoz.
L. P.: Pint√©r S√°ndor teh√°t √ļgy v√©lte, hogy √∂n √°ll az √ļtj√°ban, ez√©rt nem tudja megszerezni a k√≠nai piacot.
T. P. Pint√©r S√°ndor rosszul √≠t√©lte meg a helyzetet. √Čn nem voltam d√∂nt√©si poz√≠ci√≥ban. S√Ķt, √©n javasoltam, hogy adjuk el t√≠zmilli√°rd√©rt, hiszen akkor r√∂gt√∂n kaptam volna k√©t √©s f√©lmilli√°rdot. Gondolja v√©gig. K√©tmilli√°rd forint √°fa n√©lk√ľl, ad√≥zott j√∂vedelemk√©nt. Nekem azt√°n az √©letben soha semmi probl√©m√°m nem lett volna. Ilyen nagy j√∂vedelmet leg√°lis √ļton megszerezni, √©s ezt azt√°n forgatni, nagyszer√Ľ √ľzlet lett volna.
L. P.: Az √ľzlet m√©gsem j√∂tt l√©tre, mert t√°rsa ragaszkodott a tizenk√©tmilli√°rd forinthoz. Az √∂n t√∂rt√©netei k√∂z√∂tt kutatok ism√©telten, √©s eml√©kszem arra, hogy 1997. szeptember√©ben a piacon volt egy t√ľntet√©s, m√©gpedig a k√≠naiak t√ľntettek √∂n ellen.
T. P.: Igen, a k√≠naiakat f√∂ll√°z√≠tott√°k. Akkor √ļgy tudtuk, √©s az√≥ta is √ļgy tudjuk, hogy Pint√©r S√°ndor k√∂rei tett√©k ezt a piacon szolg√°latot teljes√≠t√Ķ biztons√°gi szolg√°lat ellen.
L. P.: Ez a biztonsági szolgálat az öné volt?
T. P.: Az eny√©m √©s a t√°rsam√©, L√°posi L√Ķrinc nyugalmazott rend√Ķrt√°bornok√©. A k√≠naiakat felbiztatt√°k, hogy l√°zadjanak fel, mert a biztons√°gi √Ķr√∂k durv√°k, nem megfelel√Ķ hangnemben besz√©lnek a k√≠nai keresked√Ķkkel. Ez volt a l√©nyege. K√∂r√ľlbel√ľl k√©tezer- k√©tezer √∂tsz√°z k√≠nai felvonult, t√ľntetett, kiab√°lt, agressz√≠vak voltak. Ki kellett h√≠vnunk a k√≠nai nagyk√∂vetet, hogy nyugtassa meg a keresked√Ķket, √©s kih√≠vtuk a ker√ľleti rend√Ķrkapit√°nys√°got, a k√©szenl√©ti egys√©get. De a tettlegess√©get akkor m√°r nem lehetett elker√ľlni. A k√≠nai nagyk√∂vetet is le√ľt√∂tt√©k a k√≠naiak, azt√°n elszabadult a pokol, vascs√∂vekkel √©s minden egy√©bbel elkezd√Ķd√∂tt a harc, ami hamar v√©get √©rt. De igen nagy z√Ľrzavar volt. Akkor besz√©dt√©ma volt, s√Ķt rend√Ķri k√∂r√∂kben k√∂ztudott is, hogy ez a t√ľntet√©s Pint√©r S√°ndor √©rdekeit szolg√°lta. Ezt az√©rt fogalmazom ilyen finoman, nem akarom azt mondani, hogy √Ķ usz√≠tott, mert akkor azt mondj√°k, hogy hamisan v√°dolom Pint√©r S√°ndort.
L. P.: Erre vigy√°zzon is a besz√©lget√©s folyam√°n v√©gig, mert egyik√ľnk sem szeretne kellemetlen helyzetbe ker√ľlni.
T. P.: Az√©rt fogalmaztam √≠gy, hogy az √Ķ √©rdek√©ben √°llott, ezt mondt√°k. Teh√°t √Ķ volt, nem √Ķ volt, egy biztos, a k√≠nai keresked√Ķk az √Ķ n√©vk√°rty√°j√°t hozt√°k magukkal √©s mutogatt√°k nek√ľnk, mert a k√≠naiak nem besz√©lnek magyarul, csak a sz√≥viv√Ķk. Mutogatt√°k a n√©vk√°rty√°t, s kiab√°ltak, hogy Pint√©r S√°ndor, Pint√©r S√°ndor.
L. P.: Az el√Ķbb kimondott egy nevet, L√°posi L√Ķrinc√©t, aki az √∂n √ľzlett√°rsa, rokona volt. Magyarorsz√°gon √Ķt kor√°bban akt√≠v rend√Ķrk√©nt ismert√©k, az√≥ta m√°r meghalt. L√°posi nagyon sokat seg√≠tett √∂nnek, err√Ķl majd m√©g besz√©l√ľnk, de most sz√≥ljunk arr√≥l, hogy mi t√∂rt√©nt a t√ľntet√©st k√∂vet√Ķen? Mikor ker√ľlt √∂n d√∂nt√©sk√©ptelen helyzetbe, magyar√°n, mikor takar√≠tott√°k el az √ļtb√≥l?
T.P.:1997. szeptember 1-j√©r√Ķl van sz√≥, engem 1999. szeptember 6-√°n tart√≥ztattak le.
L.P.: Addig ment az adok-kapok?
T.P.: Nem ment ott semmilyen adok-kapok.
L. P.: Semmi?
T. P.: Semmi.
L. P.: Nem is érezte azt, hogy ennek lesz majd valamikor folytatása?
T. P.: Nem éreztem, mert ha Pintér Sándor maradt volna ott, ahol volt, tehát ugyanabban a gazdasági körben, ahol én, akkor semmit sem tudott volna tenni ellenem.
L. P.: Tehát, ha vállalkozó marad, nem lehet ellenlábasa önnek?
T. P.: Igen, ha vállalkozó, nem tud ellenem semmit sem tenni.
L. P.: Igen √°m, de 1998-ban korm√°nyv√°lt√°s t√∂rt√©nt Magyarorsz√°gon, s Boross P√©ter minisztereln√∂ki f√Ķtan√°csad√≥ javaslat√°ra Pint√©r S√°ndor lett a bel√ľgyminiszter Magyarorsz√°gon.
T. P.: Ez az √©n trag√©di√°m. Sokan figyelmeztettek akkor, hogy jobb lenne, ha elt√Ľnn√©k, ha h√°rom-n√©gy √©vig nem tart√≥zkodn√©k Magyarorsz√°gon, mert itt rossz vil√°g lesz, √©s engem biztosan eltakar√≠tanak az √ļtb√≥l, letart√≥ztatnak. Akkor azt mondtam mindenkinek, ez lehetetlen, mert √©n nem csin√°ltam semmit, √©s nem akarok elmenni. √Āllok el√©be a gyan√ļs√≠tgat√°soknak, √©s majd tiszt√°zni fogom magam. Hib√°ztam, most m√°r √©n is tudom, hogy nem lett volna szabad itthon maradnom.
L. P.: K√∂zben m√°s dolgokat is √∂nre akartak bizony√≠tani. Volt Magyarorsz√°gon egy f√∂rtelmes gyilkoss√°g, meg√∂lt√©k a sajt√≥c√©z√°rnak nevezett Feny√Ķ J√°nost, √©s-szint√©n a jegyz√Ķk√∂nyvb√Ķl olvastam- egy Detk√≥ Elek nev√Ľ tan√ļ arr√≥l besz√©lt a t√°rgyal√°son, hogy arra akart√°k √Ķt r√°b√≠rni, vallja azt, hogy √∂nnek szerepe volt Feny√Ķ J√°nos meggyilkol√°s√°ban.
T. P.: R√° is b√≠rt√°k. Detk√≥ hamis tan√ļvallom√°st tett a rend√Ķrs√©gen, elmondta, hogy √©n voltam a Feny√Ķ J√°nos m√©diav√°llalkoz√≥ ellen elk√∂vetett mer√©nylet egyik felbujt√≥ja. K√©s√Ķbb azt√°n Detk√≥ elment az √ľgy√©szs√©gi nyomoz√≥hivatalba, √©s ott felfedte, hogy hamisan tan√ļzott ellenem. Azt is elmondta, hogy erre a rend√Ķr√∂k k√©rt√©k meg, az√©rt, hogy engem komoly b√Ľncselekm√©nnyel lehessen megv√°dolni, s √≠gy egyszer s mindenkorra elint√©zik a sorsomat, soha t√∂bb√© nem ker√ľl√∂k ki a b√∂rt√∂nb√Ķl. Detk√≥ Elek ezt a vallom√°st megtette, majd visszavonta. Egy√©bk√©nt m√°sok is tettek ilyen jelleg√Ľ vallom√°st tudom√°som szerint, hiszen az √ľgyv√©dem bement az √ľgy√©szs√©gi nyomoz√≥hivatalba, √©s kik√©rte a vallom√°sokat. Megr√∂k√∂ny√∂d√©s√ľnkre tapasztaltuk, hogy az √ľgy√©szs√©gi nyomoz√≥hivatalban h√ļsz √©vre titkos√≠tott√°k ezt a vallom√°st. Ha a hat√≥s√°g r√©sz√©r√Ķl k√∂vetnek el b√Ľncselekm√©nyt- mert ez az, ez b√Ľnp√°rtol√°s, hamis tan√ļz√°sra val√≥ felbujt√°s-, akkor a hat√≥s√°g embereit ugyan√ļgy meg kell b√ľntetni. Ezzel szemben a hat√≥s√°g k√©pvisel√Ķje b√°rmikor, b√°rkit, b√°rmilyen s√ļlyos b√Ľncselekm√©nnyel megv√°dolhat, nincs k√∂vetkezm√©nye, mert ha nem siker√ľl r√°bizony√≠tani az illet√Ķre, akkor legfeljebb azt mondj√°k, bizony√≠t√©kok hi√°ny√°ban „elesett” a b√Ľncselekm√©ny.
L. P.: √Črdekes ez az eg√©sz titkos√≠t√°si vonulat Magyarorsz√°gon. Nagyon j√≥l eml√©kszem arra, hogy 1998-ban, a v√°laszt√°si kamp√°ny utols√≥ id√Ķszak√°ban Orb√°n Viktor t√∂bbek k√∂z√∂tt azt mondta, ha hatalomra ker√ľlnek, a titkos√≠tott dokumentumokat nyilv√°noss√°gra hozz√°k, mert ez az orsz√°g feln√Ķtt ahhoz, hogy megismerje a m√ļltj√°t. Ezzel szemben, √©n legal√°bb is innen k√≠v√ľlr√Ķl, polg√°ri szem√©lyk√©nt azt tapasztalom, hogyha b√°rmif√©le t√°rgyal√°son valamilyen nagyobb rend√Ľ-rang√ļ ember neve sz√≥ba ker√ľlt, azonnal titkos√≠tott√°k az √ľgyet.
T. P.: Sajnos √©n a saj√°t b√Ķr√∂m√∂n tapasztaltam. Val√≥ban arr√≥l van sz√≥, hogy az √ľgy√©szs√©g √°ltal√°ban titkos√≠t, √©s √°llamtitokk√° nyilv√°n√≠t minden olyan b√Ľncselekm√©nyr√Ķl sz√≥l√≥ tan√ļvallom√°st, amik magas politikai poz√≠ci√≥ban l√©v√Ķ szem√©lyre vonatkozik. √ēk √©rinthetetlenek a magyar t√°rsadalomban. Nem j√≥ √ļton j√°r a magyar igazs√°gszolg√°ltat√°s. Tal√°n most, hogy v√°ltoz√°s t√∂rt√©nt az Igazs√°g√ľgyi Miniszt√©rium √©l√©n, a demokratikus jogszab√°lyoknak megfelel√Ķ igazs√°gszolg√°ltat√°s lesz. Hiszen B√°r√°ndy √ļr, az igazs√°g√ľgyi-miniszter nyilatkozta nem is olyan r√©gen, hogy √©g az arc√°r√≥l a b√Ķr, hiszen a politika beavatkozik az igazs√°gszolg√°ltat√°sba, √©s nagy baj az, ha ezek a hatalmi √°gak nem k√ľl√∂n√ľlnek el egym√°st√≥l, mert akkor centralizmus fejl√Ķdik ki. Olyan, mint a R√°kosi-rendszerben, pedig akkor egy√©rtelm√Ľ diktat√ļr√°r√≥l besz√©lt√ľnk.
L P.: Tudja, √©n k√©tked√©ssel fogadom az √∂n rem√©nyeit. Az√©rt fogadom k√©tked√©ssel, mert tudom, hogy a politik√°t √°t-meg √°tsz√∂vik a k√ľl√∂nf√©le kapcsolatrendszerek, √©s a politikus hi√°ba akar tisztess√©ges maradni, a kapcsolatrendszerek ezt nem teszik lehet√Ķv√©. De visszat√©rve Detk√≥ Elekre: amikor visszavonta a tan√ļvallom√°s√°t, √©s nem volt hajland√≥ √ļjb√≥l √∂nre vallani a Feny√Ķ-√ľgyben, akkor bizony igencsak elkapt√°k a grabanc√°t.
T. P.: A t√∂rt√©netet √©n is csak a jegyz√Ķk√∂nyvekb√Ķl tudom, mert Detk√≥ Eleket nem ismerem. Detk√≥ elmondta, hogy megkerest√©k egy √ľgyv√©di irod√°ban a rend√Ķrtisztek, meg is nevezte √Ķket, √©s megk√©rt√©k arra, ha m√°r ezt a butas√°got megl√©pte, hogy a r√°k√©nyszer√≠tett tan√ļvallom√°st f√∂lfedte az √ľgy√©szs√©gi nyomoz√≥hivataln√°l, akkor most mondja azt, hogy az√©rt vonta vissza az √ľgy√©szs√©gen az eredeti tan√ļvallom√°s√°t, mert Tasn√°di emberei megfenyegett√©k. Ez a sz√∂rny√Ľ benne, hogy a rend√Ķr√∂k √ļgy dolgoznak, hogy √Ķk tal√°lj√°k ki a koncepci√≥t, √Ķk √≠rj√°k le a forgat√≥k√∂nyvet, √©s olyan b√Ľncselekm√©nyt bizony√≠tanak b√°rkire, amit az soha nem is k√∂vetett el.
L. P.: Detk√≥ Elek v√©g√ľl is megkapta „m√©lt√≥ b√ľntet√©s√©t”, mert egyszer csak j√∂tt egy aut√≥, be√ľltett√©k a kocsiba- megint a jegyz√Ķk√∂nyv adataira hagyatkozom-, √©s ha j√≥l eml√©kszem, azt vallotta a b√≠r√≥s√°gi t√°rgyal√°son, hogy √öjpalot√°ra vitt√©k, egy lak√≥telepi h√°z valamelyik emeleti lak√°s√°ba, ahol cigarettacsikkel √©gett√©k a nyelv√©t, √©s √ļgynevezett „viper√°val” √ľt√∂tt√©k. A vipera teleszk√≥pos, f√©mes v√©g√Ľ ver√Ķeszk√∂z.
T. P.: Igen ezt mondta el a vallom√°s√°ban a b√≠r√≥s√°g el√Ķtt is, annak ellen√©re, hogy a b√≠r√≥ t√∂bbsz√∂r figyelmeztette, amennyiben nem tudja igazolni az √°ll√≠t√°sait, elk√∂vetheti a hamis tan√ļvallom√°s b√Ľntett√©t, ami egyt√Ķl h√°rom √©vig terjed√Ķ szabads√°gveszt√©ssel j√°r. Ett√Ķl f√ľggetlen√ľl Detk√≥ Elek v√©gig kitartott az √°ll√≠t√°sa mellett √©s megmondta, kik, mely rend√Ķr√∂k, √©s milyen c√©lb√≥l akart√°k r√°b√≠rni arra, hogy a Tasn√°di √ľgyben hamis tan√ļvallom√°st tegyen. Detk√≥ Elek azt is elmondta, hogy t√∂bbsz√∂r volt olyan besz√©lget√©sen, amikor azt tervezt√©k a szervezett alvil√°g k√©pvisel√Ķi √©s Pint√©r S√°ndor szem√©lyesen, valamint Valenta L√°szl√≥, Pint√©r kabinetf√Ķn√∂ke, hogy hogyan tegyenek el az √ļtb√≥l k√ľl√∂nb√∂z√Ķ szem√©lyeket, akik-szerint√ľk- keresztezhetik az √ļtjukat.
L. P.: Igaz az, hogy Valenta L√°szl√≥ √∂nnel titkos √ļton tartott kapcsolatot az elm√ļlt h√≥napokban, √©vekben?
T. P.: Nem titkos √ļton, az √ľgyv√©demen kereszt√ľl tartotta velem a kapcsolatot. El√Ķtte meg szem√©lyes kapcsolatban voltunk. Az az √©rdekes az eg√©szben, hogy azt mondj√°k, hogy √©n, Tasn√°di vagyok a szervezett alvil√°g f√Ķn√∂ke. De milyen bizony√≠t√©kot tudnak erre felhozni? K√∂zvetlen bizony√≠t√©kok ugyanis nincsenek. Felt√©rk√©pezik azt a k√∂rt, amelyikkel tartottam a kapcsolatot, hogy az elm√ļlt id√Ķszak alatt kiket h√≠vtam fel telefonon? A h√≠v√°slista alapj√°n ezt ellen√Ķrizni tudj√°k. Be van programozva a telefonomba k√∂r√ľlbel√ľl k√©tsz√°z n√©v, √©s meg lehet n√©zni, hogy az √ļgynevezett b√Ľn√∂z√Ķi alvil√°gb√≥l kikkel besz√©lek a leggyakrabban. Ebb√Ķl a k√∂rb√Ķl k√∂r√ľlbel√ľl √∂t szem√©ly volt fel√≠rva a telefonk√∂nyvemben. Neveket nem mondok, mert senkit nem akarok „lesitteltetni”. De vel√ľk nem besz√©lek gyakran, csup√°n eseti jelleggel. Ha van valami probl√©ma, felh√≠vom valamelyiket. Viszont rend√Ķrt√°bornok √©s politikus neve j√≥val t√∂bb van fel√≠rva a regiszteremben, p√©ld√°ul Valenta L√°szl√≥√© is. √Črdekes m√≥don ezt az adatot „dobt√°k”, nem is foglalkoztak vele. Nincs semmilyen jegyz√Ķk√∂nyvben, nincs az ismertet√©s anyag√°v√° t√©ve, holott, ha bizony√≠tani akart√°k volna, hogy szervezett b√Ľn√∂z√Ķ vagyok, el√Ķsz√∂r is olyan b√Ľncselekm√©nyekkel kellett volna meggyan√ļs√≠taniuk, amelyek a szervezett b√Ľn√∂z√©s t√∂rv√©ny al√° esnek. √Čs a bizony√≠t√°si teher a hat√≥s√°g v√°ll√°n van ebben az esetben is, mint m√°skor, csak n√°lunk az volt a baj, hogy az √°rtatlans√°g v√©lelme nem √©rv√©nyes√ľlt.
L. P.: √ćgy volt ez Lenin √©s Visinszkij id√Ķszak√°ban, a megv√°doltnak kellett bebizony√≠tani, hogy √°rtatlan.
T. P.: Pontosan. Visinszkij volt Sztalin f√Ķ√ľgy√©sze, √©s √Ķ azt mondta, minden ember b√Ľn√∂s, csak vannak m√©g olyanok, akikre nem siker√ľlt r√°bizony√≠tani a b√Ľn√∂ss√©get. Id√©ztem is a t√°rgyal√°son a Visinszkij- f√©le elm√©letet. (…)
L. P.: A szervezett b√Ľn√∂z√©ssel kapcsolatos v√°dpont elesdett, de engem m√©g mindig ez a 2001 √Ķszi t√°rgyal√°ssorozat izgat, mert ott d√∂bbenetes dolgokat mondtak el. A jegyz√Ķk√∂nyvben volt olvashat√≥, amikor valaki azt mondja Pint√©r S√°ndor funkcion√°l√≥ bel√ľgyminiszterr√Ķl, hogy KGB √ľgyn√∂k, √©s az is elhangzott ezen a t√°rgyal√°son, hogy 1998 √≥ta az√©rt nincsenek robbant√°sos mer√©nyletek Magyarorsz√°gon, mert Pint√©r S√°ndor alkut k√∂t√∂tt az alvil√°ggal. (…) Ez nem pletykaszint, hanem a b√≠r√≥s√°gon, b√≠r√≥ el√Ķtt hangzott el, jegyz√Ķk√∂nyvben megjelent.
T. P.: Csod√°lkozom is, hogy Pint√©r S√°ndor nem tett feljelent√©st a tan√ļk ellen, hiszen igen s√ļlyos b√Ľncselekm√©nnyel v√°dolt√°k meg a b√≠r√≥s√°gon. Az√©rt is csod√°lkozom, mert amikor Pallag L√°szl√≥ kisgazda k√©pvisel√Ķ nyilatkozott Pint√©r S√°ndorr√≥l, az olajbizotts√°g √°ltal felt√°rt b√Ľncselekm√©nyekkel kapcsolatban arr√≥l, hogy Pint√©r S√°ndor neve is √∂sszehozhat√≥ az olaj-b√Ľncselekm√©nyekkel, akkor Pint√©r nagyon megs√©rt√Ķd√∂tt. Azonnal beperelte Pallagot, √©s rekordid√Ķ alatt, a magyar igazs√°gszolg√°ltat√°s szinte p√©ld√°tlanul, k√©t-h√°rom h√≥nap alatt, joger√Ķs √≠t√©lettel a kez√©ben √©s Pallag L√°szl√≥ p√©nz√©vel a zseb√©ben Pint√©r S√°ndor hazamehetett. Ha a bel√ľgyminiszter ennyire k√©nyes a becs√ľlet√©re, akkor mi√©rt nem pereli be azokat, akik j√≥val s√ļlyosabb b√Ľncselekm√©nyekkel v√°dolt√°k √Ķt? (…)
L.P.: M√°soknak is voltak tervei √∂nnel, legal√°bbis a jegyz√Ķk√∂nyv szerint, mert, hogy valamelyik t√°rgyal√°son √∂n azzal v√°dolta a Magyar K√∂zt√°rsas√°g bel√ľgyminiszter√©t, Pint√©r S√°ndort, hogy maffi√≥z√≥kkal meg akarta √∂letni √∂nt.
T.P.: Annyiban kell csak helyesb√≠tenem, hogy √©n nem v√°doltam Pint√©r S√°ndort, √©n azt mondtam a b√≠r√≥s√°gon, a tudom√°somra jutott, vannak olyan szem√©lyek, akik azt √°ll√≠tj√°k, hogy Pint√©r S√°ndor meg akart √∂letni engem. Ezek a tan√ļvallom√°sok a kezembe ker√ľltek, hiszen ezek az illet√Ķk megkerest√©k az √ľgyv√©demet, dr. Szikinger Istv√°nt, √©s k√∂z√∂lt√©k vele, hogy √Ķk err√Ķl tudnak inform√°ci√≥val szolg√°lni. Szikinger √ļr azt mondta, tegyenek nyilatkozatot k√∂zjegyz√Ķ el√Ķtt, a k√∂zjegyz√Ķ hiteles√≠tse, hogy √Ķk ezt saj√°t akaratukb√≥l egyed√ľl, minden r√°hat√°s n√©lk√ľl mondt√°k el. Megtett√©k mind a n√©gyen. Ezek ut√°n bejelentettem ezt a b√≠r√≥s√°gon. √Čn nem jelentettem fel Pint√©r S√°ndort, nem v√°doltam, √©n azt mondtam csup√°n, tudom√°somra jutott, hogy van szem√©ly az orsz√°gban, aki t√∂rt√©netesen Magyarorsz√°g bel√ľgyminisztere, aki meg akar gyilkoltatni engem. N√©gy k√ľl√∂nb√∂z√Ķ szem√©ly √°ll√≠tja, akik nem ismerik egym√°st, √©s ugyanazt √°ll√≠tj√°k. A b√≠r√≥s√°gon is elmondt√°k mindezt, annak ellen√©re, hogy a b√≠r√≥ figyelmeztette √Ķket a hamis tan√ļz√°s k√∂vetkezm√©nyeire. Ha a hat√≥s√°g el√Ķtt egyenl√Ķk lenn√©nk, minden √°llampolg√°r azonos elb√≠r√°l√°s al√° esne, akkor Pint√©r S√°ndor m√°r r√©ges-r√©gen nem lehetett volna bel√ľgyminiszter, Pint√©r S√°ndornak r√©gen el√Ķzetesben kellene √ľlnie, √©s v√°rnia a meg√©rdemelt √≠t√©let√©t, ha b√Ľn√∂s. Ha nem, akkor √Ķt is ki lehet engedni a h√°rom-n√©gy √©v ut√°ni el√Ķzetes fogva tart√°sb√≥l. (…)
A Tasn√°di-perben 2001. november 22-√©n megsz√≥lalt egy tan√ļ, aki nev√©nek √©s szem√©lyi adatainak z√°rt kezel√©s√©t k√©rte. A jegyz√Ķk√∂nyvben csup√°n 1. sz√°m√ļ tan√ļk√©nt szerepelt, aki elmondta mag√°r√≥l, hogy 1989-ig a KGB √ľgyn√∂ke volt √©s egy bizonyos Vagyim Beljajev ezredes volt a f√Ķn√∂ke. Sz√≥lt arr√≥l is a b√≠r√≥s√°g el√Ķtt, hogy m√©g a '80-as √©vek v√©g√©n vagy a '90-es √©vek elej√©n f√Ķn√∂ke utas√≠t√°s√°ra sz√°ml√°t nyitott P√©terv√°rott, Moszkv√°ban √©s Kijevben. Ehhez a sz√°ml√°hoz "h√°rman f√©rt√ľnk hozz√°, Vagyim Beljajev ezredes, Pint√©r S√°ndor, aki jelenleg Magyarorsz√°g bel√ľgyminisztere √©s √©n". Err√Ķl a sz√°ml√°r√≥l √©rkezett p√©nz Magyarorsz√°gra, a Budapest Bank Okt√≥ber 6-i utcai fi√≥kj√°ba.
Az 1. sz√°m√ļ tan√ļ Pint√©r S√°ndorr√≥l a k√∂vetkez√Ķket mondta: "R√©gebbr√Ķl ismerem, annak idej√©n √Ķ m√©g az Aradi utc√°ban volt hadnagyi rangban. Gyakran kij√∂tt hozz√°nk a laktanya ter√ľlet√©n m√Ľk√∂d√Ķ illeg√°lis kaszin√≥ba. Akkor lett Pint√©r az oroszok √°ltal beszervezve". A jegyz√Ķk√∂nyv 257. oldal√°n m√©g a k√∂vetkez√Ķ szerepel, elmond√≥ja szint√©n az 1. sz√°m√ļ tan√ļ: "..Pint√©r S√°ndor megint k√©rt az oroszokt√≥l seg√≠ts√©get, hogy ker√≠tsenek egy olyan embert, aki seg√≠t sz√≥ szerint eltenni Tasn√°dit l√°b al√≥l, de √ļgy, hogy ez az eg√©sz ne t√Ľnj√∂n gyilkoss√°gnak".
A n√©vtelens√©get k√©r√Ķ 1. sz√°m√ļ tan√ļ, a volt KGB-√ľgyn√∂k ma Szabolcs-Szatm√°r-Bereg megy√©ben √©l. A t√°rgyal√°s ut√°n megkerest√©k a h√∂lgyet, agyba-f√Ķbe vert√©k. B√°r k√©rt, de hivatalos seg√≠ts√©get a ver√©s ut√°n nem kapott. A k√©rd√©s persze, megint az, hogy mik√©ppen tudt√°k meg a tan√ļ nev√©t, ki verte √©s ki verette meg. Fogad√°st k√∂t√∂k √∂n√∂kkel, a k√©rd√©s megv√°laszol√°s√°ra m√©g √©vekig v√°rnunk kell.”
(Lakatos Pál: Az ellopott rendszerváltozás- részlet, 2003)
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | gabesz - 2013. jķlius 21. 15:35:38
Nos igen, ebben a videj√≥ban a Boros mondja el, hogy a Tasn√°di √©s slepje hogyan verte el azokat a piacosokat, akik nem az √Ķ √©rdek√©t n√©zt√©k http://www.youtub...r_embedded
#2 | Tim - 2013. jķlius 21. 18:08:29
Pont emiatt a tasn√°dival val√≥ √∂sszet√Ľz√©s miatt a j√≥zsefv√°rosi piac kapcs√°n vagdosta √∂ssze darabosra pint√©r arc√°t √©s h√°ts√≥j√°t a k√≠nai maffia...
#3 | Klotild - 2013. jķlius 21. 18:32:36
B√Ķvebben?
#4 | No Shadow Government - 2013. jķlius 21. 18:41:01
Tim,nem az ukránok intézték el?
#5 | postaimre - 2013. jķlius 22. 11:44:21
YouTube Videů

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.