Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

ÉRDEKES NEM?


Érdekes!

A 13. havi bérnek semmi köze nincsen a hónapok számához.
A Gergely naptárhoz azonban igen.
Hazánkban a XX. század elején heti fizetést kaptak a dolgozók.
... Mivel ez sok adminisztrációval járt a költségek csökkentése végett nagyszüleink átálltak a havi bérfizetés rendszerére.
Osztásban igen jók voltak, s kiszámolták, hogy 52/4=13.
Majd társadalmi megegyezés született, hogy 12 hónapon keresztül havi fizetést kapnak, s az elveszett négy hétben megtermelt fizetést 1 hónap kifizetéseként kapják meg.
Ugye, milyen Ă©rdekes?
Pl. az USA-ban még most is heti fizetés van !!!
Mert így valójában hitelbe dolgozunk egy hónapig/ Amerikában egy hétig/,
Amit termelünk eladják, a pénz megy a multi bankjába, ott napi kamaton mûködik, ami nem kis összeg, mondjuk egy Suzukinál, a Mercédesznél, ahol állítólag 2 hetente fizetnek.
Nem adomány a 13.havi bér ill. nyugdij. Valaki valamikor elkezdett számolni és a végeredmény ez lett.

Hozzászólások


#1 | csillagosvenyen - 2013. július 21. 19:41:48
magyar orrszág jobban teljesit, bérek befagyasztva,
természetesen szigorúan csak magyaroknak...
Három éve semmi, se bérrendezés, se kafeterria,év
végi "juttatások.. igy tud az Orrbánc banda/OLsen?_
olstein banda/ jobban tejjesiteni... ja, Ă©s folyamatos
lenyúlások, nyúzások!!!!!:(
#2 | postaimre - 2013. július 21. 19:47:59
Vest, erról is vagy 3 éve már leveleztünk itt.
#3 | spartakusz - 2013. július 22. 03:00:50
szevasztok!

Úgy bizony akkor is leírtam és most is emlékeztetõül :
Hol van az egy dollárt is felülmúló trükkös pénzügyi becsapás - tegyen már valaki feljelentést hivatalos ember akinek tudomására jut - hisz kötelessége!

Tehát akkor számoljunk újra: a trükk abban van, hogy utólag fizet, így egy évben csak 11 hónapot - minden évben, mert:

365 ben a hét az egyenlõ 52.142857 hét- az 52 osztva 4 héttel mert egy hónapban 4 hét van az egyenlõ 13- al. - tehát becsap egy havi fizetéssel minden évben -

ezek a mocskok köztörvényes bûnözõ banda...

id. Kiss László
ui: Borbély úr tett ebben feljelentést ? - Én kérem visszamenõlegesen a 42 év munkaviszonyomra a kártérítésemet az annyi mint - majd kiszámolom....
#4 | osmagyar - 2013. július 22. 06:12:03
Ez az egész okoskodás akkor lenne igaz, ha heti bérezés lenne ma Magyarországon. De nem az van, hanem havi bérezés. Tehát a dolgozó az egy hónap ledolgozott munkája után kap ugyanolyan összegû fizetést. Mivel 12 hónap van, így 12 havi fizetés is. Az más kérdés, hogy az eltérõ napszámú hónapoknál miért ugyanannyi a bér és miért csak éhbér van.
#5 | spartakusz - 2013. július 22. 09:00:23
osmagyar nem érted ? Ha utólag kapod meg akkor 11 hónapot tud csak kifizetni neked - pl. 2014 januárban a 2013 decemberit...no jó nem vitatkozok veled, hogy a2 meg b2 az egyenlõ c2-el...

spari....
#6 | GERRY - 2013. július 22. 10:05:02
spari - nincs igazad! Fizetést a munkaszerzödés szerint kapsz. Ez nem geometria. Ennyi

Van úgynevezezz "órabér" - ha ezt átlagolják akkor is a munkáltatótól függ a havibéred, mert egyik cégnél 40 órára köteleznek a másiknál többre, az éves átlagot pedig nem 52 héttel számolják, hanem a munkanapok számával ami más februárban és más márciusban. Az adott évre összesített munkanapok számát osszák el 12-vel és ebböl adódik a havi átlagfizetés. Van olyan szerzödés amit éves keresettel dokumentálnak, ezt általában (itt nálunk) 13-al osztják. Minden országban (nálunk Kantonokra - olyasmi mint a megyék - is igaz) változó illetve fix dátumu fizetett napok is vannak, valamint az európai munkaszerzödésekbe beletartozik az évi szabadság kifizetése is. A szabadság felével a munkaadó a másik felével a munkavállaló rendelkezhet (bár a gyakorlatban nem mindig van így, a munkavállalónak már sokkal több a "joga" az egész világon mint 20-30 évvel ezelött, ugyanakkor - itt legalábbis - sokkal többre kötelezték a munkásokat mint az ezredfordulókörül. Most megint keményedik a helyzet.
Ami pedig a tizenharmadik, illetve 14. fizetést illeti, szerzödés szerint "jár" vagy "adható" (ez utóbbi a havi béren kívüli, éves juttatás ami nem kötelezö), de egyedi, egyszeri juttatások is kifizethetöek, alkalomszerüen, mnt pl. prémium, jubileum stb...

A "jogokat" pedig nyugodtan el lehet felejteni addig ameddig nem tanul meg újra dolgozni (termelni) a rengeteg munkavállaló (ne értsétek félre, nem a tisztességesen dolgoz'okról van szó, hanem a léhütö vagy abban a munkakörben elhelyezett "holtteherröl";)...

osmagyarr kérdése viszont jogos: "...miért csak éhbér van." - Ezt ma, európai országokban, szinte egyedül (de nem csak) Magyarországon lehet feltenni. Az országban egyenlötlen a pénzelosztás és a különbözö polgári rétegek megterheltsége. A kizsákmányoló réteg - mert ilyen is van! - pedig ellopott mindent amit csak lehetett.

Nem egy nap alatt történt... lehetett volna tenni ellene. De ez nem történt meg.
#7 | spartakusz - 2013. július 22. 11:36:31
Kedves GERRY veled sem vitatkozok, és valóban nincs igazam - mert a valóság nem egyenlõ az egyedi igazságokkal - a valósággal meg nem lehet vitatkozni - ki ahogy magyarázza - igen kérem mindent meglehet magyarázni - pinktum.

spari...
#8 | lapaj55 - 2013. július 22. 21:05:24
Én is Gerry érvelését tartom helyesnek. Ugyanis hamis hasonlat a 4 hét összevetése egy hónappal. Amennyiben úgy nagyjából kalkulálunk az idövel, akkor persze kb. 4 héttel lehet megközelíteni a hónapot, de éppen csak körülbelül. Olyan, mint alma és körte összekeverése. Amennyiben a munkabér kifizetése az egy-hetes ritmusból áttért a 2-hetes, majd a 4-hetes ritmusra, tulajdonképpen ugyanazon az alapon mozgott, csupán nagyobb egységekben. A hónap, speciálisan a munkahónap egy pontatlan kifejezés. Míg egy hét mindig 7 napból áll, illetve 4 hét mindig 4x7=28 napból áll, addig a hónap persze lehet 28, 29, 30 vagy 31 napos. Na most ha a fizetést szigorúan a hónap hosszától tennék függövé, nagyon sok felhajtással járna a munkabér kiszámítása. Ezen felül akkor pl. egy lakástulajdonos is azzal érvelhetne, hogy egy 31 napos hónapra több lakbért kérne a bérlöjétöl, mint egy 28 napos hónapra. Ez persze mindent nagyon elkomplikálna! Ezért kitalálták az 'átlaghónapot', ami persze 365 nap osztva 12 hónappal, azaz 365/12=30,4166 stb, vagyis kb 30,42 napnyi. Tehát ezzel a fizetés egy átlaghónapra vonatkozik, függetlenül az aktuális hónap hosszától. Ezért van 12 db havi fizetés, és a többi csak önkéntes (vagy önkényes). Az pedig üzemtöl-üzemig különbözik. Van, ahol - amint Gerry mondta- kezdettöl fogva a 365 napot felosszák 13 részre és ennek megfelelöen 13-szor adnak fizetést, és ez le van borítékolva. Arra jó, hogy az ember jobban összetartsa a pénzét és a végén külön örüljön a 13-adik fizetésnek. Nálam régebben úgy volt, hogy csak 12 fizetés volt biztos, és kedvezö körülmények esetében, vagyis ha jól ment az üzlet, akkor volt egy külön 13-adik fizetés, ami viszont csak önkéntes juttatás volt és nem kötelezöen egyezett a normális havi fizetés magasságával. Szóval arról lehet vitatkozni, hogy az embert egyre inkább át@sszák az ingyenes vagy csak részben fizetett túlórákkal, vagy az állandó elérhetöséggel e-mail vagy mobiltelefon által, söt egyesek még nyaralásuk alatt is készenlétben kell hogy legyenek, de a 4 hét összemosása az átlaghónappal félrevezet, szerintem..
#9 | Klotild - 2013. július 23. 08:47:30
Akkor kellett volna reklamálni, amikor a heti fizetést átváltották hónapra.
Ma már... sajnos nem ez a legfontosabb. Hanem az egész kizsákmányolás.
A béárleti díjat is lehet hetente fizetni. Mindent. Így lenne igazságos. Ha ezt meg tudják tenni mások, akkor ennek nem lenne akadálya. Vissza az eredetihez. Csupán a szándék hiányzik. De az nagyon.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.