Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Nyakig benne voltak az amerikai botrányban a német kormányok


Dehyogy nyakig, hanem orrig! Ugyanaz a zsid√≥ mocsok ott is! A n√©met biztons√°gi szolg√°latok szorosan egy√ľttm√Ľk√∂dnek az elektronikus h√≠rszerz√©sre szakosodott amerikai Nemzetbiztons√°gi √úgyn√∂ks√©ggel (NSA) n√©met lapok vas√°rnapi besz√°mol√≥i szerint.

A Der Spiegel c√≠m√Ľ h√≠rmagazin azt √≠rta, hogy az NSA egykori k√ľls√Ķs munkat√°rsa, Edward Snowden √°ltal kisziv√°rogtatott dokumentumok alapj√°n "aligha tarthat√≥" a n√©met korm√°nyzati √°ll√°spont, miszerint a korm√°ny √©s a titkosszolg√°latok nem tudt√°k pontosan, mivel foglalkozik az NSA, √©s csak a sajt√≥b√≥l √©rtes√ľltek a titkos adatgy√Ľjt√Ķ programokr√≥l.

A Snowden-f√©le anyagok szerint a n√©met szolg√°latok az NSA "kulcsfontoss√°g√ļ partnerei". Az amerikai szerv a n√©met k√ľlf√∂ldi h√≠rszerz√Ķ szolg√°lattal (BND), az alkotm√°nyv√©delmi hivatallal (BfV) - vagyis a bels√Ķ elh√°r√≠t√°ssal -, √©s a bel√ľgyminiszt√©rium egy h√°tt√©rint√©zm√©ny√©vel, az inform√°ci√≥s technol√≥gia biztons√°gi vet√ľleteivel foglalkoz√≥ sz√∂vets√©gi hivatallal (BSI) dolgozik egy√ľtt.

A Der Spiegel √°ltal tanulm√°nyozott anyagok szerint az NSA a BfV rendelkez√©s√©re bocs√°totta az egyik legfejlettebb k√©mprogramj√°t, az XKeyscore-t, amely a digit√°lis kommunik√°ci√≥ szinte tot√°lis megfigyel√©s√©re alkalmas. A hetilap kor√°bban arr√≥l sz√°molt be, hogy N√©metorsz√°g az NSA megfigyel√©si programjainak kiemelt c√©lpontja, √©s az amerikai szakemberek havonta f√©lmilli√°rd √ľzenetet, besz√©lget√©st, vide√≥t, fot√≥t - a n√©metorsz√°gi eredet√Ľ digit√°lis kommunik√°ci√≥ eg√©sz√©t - megfigyelik √©s elemzik. Ennek a munk√°nak az XKeyscore az egyik "szersz√°ma", 2012 december√©ben p√©ld√°ul a f√©lmilli√°rdb√≥l 180 milli√≥ adatcsomagot ezzel a szoftverrel vizsg√°ltak - √≠rta a n√©met lap. A program haszn√°lat√°t a BND munkat√°rsai tan√≠tott√°k be a BfV-s koll√©g√°knak - tett√©k hozz√°.

A BND Afganiszt√°nban az NSA "legszorgalmasabb partnere" - id√©zett a Der Spiegel a Snowden-akt√°b√≥l. Az anyagokb√≥l kider√ľl az is, hogy a BND a titkosszolg√°lati inform√°ci√≥csere lehet√Ķs√©geinek b√Ķv√≠t√©se c√©lj√°b√≥l megpr√≥b√°lta r√°venni a berlini korm√°nyt az adatv√©delmi szab√°lyok laz√≠t√°s√°ra, √©s 2012-ben "kock√°zatot is v√°llalt" az√©rt, hogy kiel√©g√≠thesse az amerikai partner inform√°ci√≥ig√©ny√©t.

A szem√©lyes kapcsolat is intenz√≠v, az id√©n m√°jusban p√©ld√°ul alig n√©h√°ny h√©ttel a Snowden-f√©le botr√°ny kirobban√°sa el√Ķtt ell√°togatott az NSA k√∂zpontj√°ba a n√©met bel√ľgyminiszter, a BfV eln√∂ke √©s a BND 12 munkat√°rsa. Ugyancsak m√°jusban az NSA igazgat√≥ja Berlinbe l√°togatott, √©s t√°rgyalt a nemzetbiztons√°gi szolg√°latokat fel√ľgyel√Ķ kancell√°ri hivatalban is.

Hans-Georg Maassen, a BfV eln√∂ke a besz√°mol√≥ra reag√°lva a Bild am Sonntag c√≠m√Ľ lapnak azt mondta, hogy a n√©met bels√Ķ elh√°r√≠t√°s csak teszteli √©s nem haszn√°lja az NSA szoftverj√©t. Gerhard Schindler, a BND eln√∂ke a lapnak azt mondta: nem igaz, hogy milli√≥s nagys√°grendben jutnak n√©met adatok az NSA-hoz a BND k√∂zrem√Ľk√∂d√©s√©vel. A szolg√°lat tavaly csup√°n n√©h√°ny esetben adott √°t n√©met √°llampolg√°rokra vonatkoz√≥ adatokat az amerikai partnernek - tette hozz√°.

Glenn Greenwald brit √ļjs√°g√≠r√≥, aki j√ļniusban a The Guardian c√≠m√Ľ lapban els√Ķk√©nt k√∂z√∂lte Snowden nemzetk√∂zi botr√°nyt kiv√°lt√≥ kisziv√°rogtat√°sait, cs√ľt√∂rt√∂k√∂n az ARD n√©met k√∂zszolg√°lati telev√≠zi√≥nak azt mondta, hogy napokon bel√ľl √ļjabb leleplez√©sek v√°rhat√≥k az amerikai informatikust√≥l a hozz√° √©s a Der Spiegel egy munkat√°rs√°hoz eljutott dokumentumok r√©v√©n.

A h√©t v√©g√©n a Der Spiegel mellett a Focus c√≠m√Ľ hetilap is √≠rt az NSA √©s N√©metorsz√°g kapcsolat√°r√≥l. A lap szerint a n√©met bel√ľgyminiszt√©rium t√∂bb mint 20 √©ve tudja, hogy az NSA sz√©les k√∂r√Ľ megfigyel√©si tev√©kenys√©get v√©gzett az egykori NSZK-ban. Ez az egykori keletn√©met √°llambiztons√°gi hat√≥s√°g, a Stasi arch√≠vum√°ban tal√°lt anyagokb√≥l der√ľl ki, amelyek szerint az NSA-nak egyebek k√∂z√∂tt k√∂zvetlen hozz√°f√©r√©se volt az NSZK n√©pess√©gnyilv√°ntart√≥ rendszer√©hez, √©s √°llami int√©zm√©nyek mellett v√°llalatok tev√©kenys√©g√©t is figyelemmel k√∂vette. A Stasi egy amerikai forr√°st√≥l jutott a mintegy 13 ezer NSA-dokumentumhoz, amelyeket az √ļjraegyes√≠tett N√©metorsz√°g bel√ľgyminiszt√©riuma 1992-ben √°tadott az amerikai hat√≥s√°goknak - √≠rta a Focus.

Az ut√≥bbi √©vek fejlem√©nyeir√Ķl Michael Hayden, az NSA kor√°bbi igazgat√≥ja a ZDF n√©met k√∂zszolg√°lati telev√≠z√≥nak elmondta: az Egyes√ľlt √Āllamok a 2001. szeptember 11-i terrort√°mad√°sok ut√°n jelent√Ķsen kiterjesztette a h√≠rszerz√©si egy√ľttm√Ľk√∂d√©st az eur√≥pai sz√∂vets√©gesekkel. "Nagyon ny√≠ltak voltunk a bar√°tainkkal" - mondta Hayden, aki 1999-t√Ķl 2005-ig vezette az NSA-t. A szakember √ļgy v√©lte, nehezen √©rthet√Ķ a digit√°lis kommunik√°ci√≥ megfigyel√©se k√∂r√ľli n√©metorsz√°gi vita, hiszen "minden √°llam k√©mkedik, √©s minden modern √°llam v√©gez elektronikus h√≠rszerz√©si tev√©kenys√©get".

Hayden szavai alapj√°n a n√©met √°llambiztons√°gi szolg√°latok a szoci√°ldemokrat√°k (SPD) √©s a Z√∂ldek 1998-2005 k√∂z√∂tti koal√≠ci√≥s korm√°nyz√°sa alatt is egy√ľttm√Ľk√∂dhettek az NSA-val, √©s ez a munka folytat√≥dhatott a konzervat√≠v CDU/CSU √©s az SPD nagykoal√≠ci√≥ja - 2005-2009 - idej√©n, majd a konzervat√≠vok √©s a liber√°lis FDP 2009-ben kezd√Ķd√∂tt k√∂z√∂s korm√°nyz√°sa alatt, vagyis a Baloldalt kiv√©ve valamennyi parlamenti p√°rt volt korm√°nyon akkor, amikor szoross√° v√°lt a kapcsolat az NSA √©s a n√©met szervek k√∂z√∂tt.

N√©metorsz√°gban a n√°ci Gestapo √©s a Stasi eml√©ke miatt rendk√≠v√ľl √©rz√©keny t√©ma a szem√©lyes adatok kezel√©se, √≠gy az NSA-botr√°ny fontos √ľggy√© v√°lt a belpolitik√°ban. A szeptemberi orsz√°gos parlamenti v√°laszt√°sra k√©sz√ľl√Ķ p√°rtok t√°mogatotts√°g√°n egyel√Ķre nem v√°ltoztatott az √ľgy, a felm√©r√©sek szerint a CDU/CSU a szavazatok nagyj√°b√≥l 40 sz√°zal√©k√°ra sz√°m√≠that, m√≠g a legnagyobb ellenz√©ki er√Ķ, az SPD 25 sz√°zal√©k k√∂r√ľl √°ll.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Vizilo - 2013. jķlius 22. 16:53:22
Bizony a nemet kormany sajatjait elarulta a jenkiknek a stazi rendszer at költözött keletröl nyugatra !

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.