Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Lehallgatás: Kádár óta leginkább a technika változott


Persze, hogy lehallgatnak, megfigyelnek, kamer√°znak, gy√Ľjtik az √∂nigazol√°st, "bizony√≠t√©kokat" maguk ellen. Csak azt mondhatom, hogy rohadt egy zsid√≥ banda. Na m√©g egyszer, csak a jegyz√Ķk√∂nyv miatt: "Rohadt zsid√≥ banda!" Am√≠g az Egyes√ľlt √Āllamok tot√°lis h√≠rszerz√©s√©n bel√ľl n√©gy szint√Ľ lehallgat√°s m√Ľk√∂dik, addig Magyarorsz√°gon csak egyszint√Ľ, √©s ez is szigor√ļ jogi keretek k√∂z√∂tt m√Ľk√∂dik. Ez√©rt v√°rosi legenda, hogy az egyik politikus lehallgattatja a m√°sikat, sz√≥l az egyik v√©leked√©s. A m√°sik szerint viszont a sz√°m√≠t√≥g√©p nem k√©r b√≠r√≥s√°gi v√©gz√©st – csak felhaszn√°l√≥ nevet √©s jelsz√≥t.

A tartalmat nem, csup√°n az adatforgalom jellemz√Ķit r√∂gz√≠tik a telefonbesz√©lget√©sek, sz√∂veges √ľzenetek √©s internetes let√∂lt√©sek eset√©ben is – hangs√ļlyozta m√ļlt h√©ten a Telenor jogi igazgat√≥ja, amikor a mobiltelefonok lehallgat√°s√°nak magyarorsz√°gi gyakorlat√°r√≥l adott t√°j√©koztat√°st. Erd√©lyi M√°rk t√∂bbek k√∂z√∂tt arr√≥l is besz√©lt, hogy a hat√≥s√°gok √©vi 40 ezer t√°vk√∂zl√©si adatot ig√©nyelnek a c√©gt√Ķl – √°m alehallgat√°sokat a nemzetbiztons√°gi szolg√°latok k√∂zvetlen√ľl v√©gzik, azokr√≥l a t√°vk√∂zl√©si c√©gnek nincs is inform√°ci√≥ja.

√ćgy hallgatnak le

Hogy ez ut√≥bbi – vagyis a telefonok lehallgat√°sa – mik√©nt t√∂rt√©nik, arr√≥l Tarj√°nyi P√©tert k√©rdezt√ľk. A biztons√°gi szak√©rt√Ķ elmondta: ez a titkosszolg√°lati tev√©kenys√©g az 1960-as √©vekben kidolgozott jogi keretrendszer alapj√°n t√∂rt√©nik – vagyis a K√°d√°r-rendszerben is ezen alapult a lehallgat√°s. Igaz, az√≥ta a technika rengeteget v√°ltozott, √©s az akkori jogszab√°lyokat is „leporolt√°k” a rendszerv√°lt√°s idej√©n, de a legf√Ķbb alapelv ma is a c√©lhoz k√∂t√∂tts√©g. „Soha nem lehet valakit csak √ļgy lehallgatni, mindig kell lennie egy √ľgynek. Az √ľgygazda – rend√Ķrs√©g, √ľgy√©szs√©g, b√≠r√≥s√°g, ad√≥hat√≥s√°g – a h√≠v√°slist√°kat enged√©ly n√©lk√ľl bek√©rheti, de m√°r ebben az esetben is minimum h√°rom szem√©ly d√∂nt arr√≥l, hogy ez sz√ľks√©ges-e. Ha pedig az adatforgalomr√≥l vagy lehallgat√°sr√≥l van sz√≥, ahhoz m√°r b√≠r√≥i enged√©ly kell, √©s a d√∂nt√©s is t√∂bb szinten t√∂rt√©nik, 5-6 ember kez√©n megy kereszt√ľl az √ľgy” – magyar√°zta Tarj√°nyi P√©ter.

A lehallgat√°sokat a nemzetbiztons√°gi szakszolg√°lat v√©gzi, amely gyakorlatilag a szolg√°ltat√≥k tudta n√©lk√ľl tud belehallgatni b√°rmelyik telefonbesz√©lget√©sbe. A szak√©rt√Ķ megjegyezte: ez t√∂rt√©nhet teljesen automatikusan, vagy ak√°r √ļgy is, hogy egy munkat√°rs val√≥s id√Ķben hallgatja a c√©lszem√©ly √∂sszes telefonbesz√©lget√©s√©t.

Tarjányi szerint ugyanakkor tévhit, hogy folyamatosan az összes telefonbeszélgetést lehallgatják Рszerinte a szakszolgálat párhuzamosan mindössze néhány száz telefont tud ilyen módon figyelni.

Tot√°lis h√≠rszerz√°√©s vs. egyszint√Ľ lehallgat√°s

„Az Egyes√ľlt √Āllamokban val√≥ban m√Ľk√∂dik a tot√°lis h√≠rszerz√©s, 1,2 milli√°rd telefon √©s adatforgalmat hallgatnak folyamatosan. A lehallgat√°s ott n√©gy szinten t√∂rt√©nik: az els√Ķ a c√©lhoz k√∂t√∂tt, a m√°sodik a megel√Ķz√Ķ, a harmadik a teljes inform√°ci√≥s adatfolyam megfigyel√©se, a negyedik pedig az informatikai, telekommunik√°ci√≥s rendszerekbe val√≥ beavatkoz√°s. Ehhez k√©pest mi csak az els√Ķ szinten vagyunk” – mondta.

A szak√©rt√Ķ hangs√ļlyozta: a szigor√ļ jogszab√°lyi keretek √©s a t√∂bbszint√Ľ d√∂nt√©sek miatt „ideges√≠t√Ķ v√°rosi legend√°nak” min√Ķs√≠thet√Ķek az olyan t√∂rt√©netek, miszerint „Bajnai odasz√≥l a szolg√°latokhoz, hallgass√°k le K√∂v√©rt” vagy „Orb√°n ad utas√≠t√°st Mesterh√°zy lehallgat√°s√°ra”.

Egy telekommunik√°ci√≥s m√©rn√∂k azonban az atv.hu-nak nyilatkozva √°rnyalta ezt a k√©pet, eml√©keztetve az UD Zrt. √ľgyre, amelynek a l√©nyege √©ppen az a gyan√ļ volt, hogy „k√ľls√Ķs√∂k” f√©rtek hozz√° a nemzetbiztons√°g √°ltal haszn√°lt informatikai rendszerekhez. „A sz√°m√≠t√≥g√©p nem k√©r b√≠r√≥s√°gi v√©gz√©st, csak felhaszn√°l√≥nevet √©s jelsz√≥t” – tette hozz√° a szak√©rt√Ķ.

M√©gis elk√©pzelhet√Ķ?

Forr√°sunk szerint technikailag a telefonszolg√°ltat√≥kn√°l is elk√©pzelhet√Ķ lenne, hogy valaki belehallgasson egy adott besz√©lget√©sbe, az a tev√©kenys√©g azonban minden esetben visszakereshet√Ķ, √©s s√ļlyos szankci√≥kat von maga ut√°n.

„Engem is kerestek m√°r meg olyan k√©rd√©ssel, hogy mik√©nt lehetne megtudni a telefoninform√°ci√≥k alapj√°n, hogy az illet√Ķt megcsalja-e a feles√©ge. Ehhez azonban kor√°nt sincs sz√ľks√©g lehallgat√°sra: azt v√°laszoltam, hogy ha √Ķ vette a feles√©g√©nek a SIM k√°rty√°t, akkor a szolg√°ltat√≥t√≥l r√©szletes h√≠v√°slist√°t tud k√©rni, amib√Ķl kider√ľl, hogy az asszony mikor milyen sz√°mot h√≠vott, √©s mennyi ideig besz√©lt” – jegyezte meg a m√©rn√∂k.

atv.hu, S.I.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Gutai Zub - 2013. jķlius 22. 12:55:11
A nemzetbiztons√°gi szag-szolg√°lat lehallgat?

M√©gis kit hallgatnak le, √©s mi√©rt, itt Magyar Honban? N√©ha lehet hallani az emberek f√ľl√©n√©l √°lland√≥an ott l√©v√Ķ telefon besz√©lget√©sek foszl√°nyait. √Ātlagban √©s t√∂bbnyire h√ľlyes√©gek, szem√©lyes b√©get√©sek, legfeljebb panaszkod√°sok stb.
Nem a dologi inform√°ci√≥ t√∂meg√©t kellene n√∂velni, mert ezzel a szem√©lyes √©let sz√≠nvonala s√ľllyed.
Ha a tudati √°llapot, a szem√©lyes n√≠v√≥ emelkedne, akkor a dologi tud√°s nem cs√∂kkenne, s√Ķt v√©gre leegyszer√Ľs√∂dne ez az eg√©sz zsibv√°s√°r, √©s a n√©p t√°volabbra l√°tva, elkergetn√© a mai pimasz rabszolgatart√≥kat, √©s her√©ket....
#2 | postaimre - 2013. jķlius 22. 13:00:47
Gutai, erre magyar√°zat a nemzetbiztonseggi t√∂r√©nynek nevezett maszlag, meg a sok mosszad-cias-szekus qvaanyjuk! Aki vesz√©lyt jelenthet a mocskos zsid√≥ terveire arra r√°m√°sznak. Akit zsarolni akarnak, arra r√°m√°sznak, akit el kell t√°vol√≠tani az "√ļtb√≥l", arra r√°m√°sznak...
#3 | Gutai Zub - 2013. jķlius 22. 13:18:41
Imre,
"aki veszélyt jelenthet" szavaival, gondolkodásával, nem sokat ismerek.
"Egy"-et tudnék hirtelen felsoroni......
Te is tudod, nem teszem.
#4 | postaimre - 2013. jķlius 22. 13:25:12
Gutai s_*_kukk

Osztódással sza-porítjuk....a szót!

YouTube Videů


Ezt pedig neked! A rizs√°t lapozd √°t nyugodtan!

http://aikidojasz...skonyv.pdf
#5 | rozsola - 2013. jķlius 22. 17:28:10
Mi ebben az √ļjdons√°g ?
Magyarázkodunk , magyarázkodunk uraim/hölgyeim ?

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.