Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A tiltakoz√°s a megold√°s?


A h√ľlyes√©g m√°sik neve a jehova se vezet√Ķ cionista szekta? Tegnap el√Ķtt a vas√ļt√°llom√°son r√°mstartoltak. Kaptak is olyat, hogy az√≥ta is csuklok. Most lesz a 3 napos ingyenes k√≥hn-ferenci√°jik judapesten. Ha √©rdekel a MEGOLD√ĀS √©s az IGAZS√ĀG akkor biztos nincs ott a helyed. Ha l√°tni akarod hov√° h√ľly√ľlt az "emberis√©g" akkor t√©ged keresnek! Jehova Tan√ļi, akik ezt a foly√≥iratot kiadj√°k, politikailag semlegesek (J√°nos 17:16; 18:36). Ez a cikk besz√°mol ugyan t√ľntet√©sekr√Ķl, de egyik nemzetet sem emeli a m√°sik f√∂l√©, √©s semmilyen politikai k√©rd√©sben sem foglal √°ll√°st.

MOHAMED BUAZIZI 2010. december 17-√©n eljutott a t√Ľr√Ķk√©pess√©ge hat√°r√°ra. A 26 √©ves tun√©ziai utcai √°rus el volt keseredve, hogy nem tal√°lt jobb munk√°t. Tudta, hogy a korrupt hivatalnokok cs√ļsz√≥p√©nzt v√°rnak. Azon a bizonyos reggelen az ellen√Ķr√∂k elkobozt√°k a k√∂rte-, ban√°n- √©s almak√©szlet√©t. Amikor elvett√©k a m√©rleg√©t, ellen√°llt, √©s t√∂bben is l√°tt√°k, amint egy rend√Ķrn√Ķ megpofozta.

Mohamed megal√°zotts√°g√°ban √©s d√ľh√©ben egy k√∂zeli korm√°nyhivataln√°l akart panaszt tenni, de senki sem foglalkozott vele. Az √©p√ľlet el√Ķtt t√∂bbsz√∂r is hangosan elism√©telte a k√©rd√©st: „M√©gis, mib√Ķl √©ljek meg?” Azt√°n felgy√ļjtotta mag√°t. H√°rom h√©ten bel√ľl belehalt az √©g√©si s√©r√ľl√©seibe.

Az, amit Mohamed Buazizi k√©ts√©gbees√©s√©ben tett, Tun√©zi√°ban √©s m√°shol egyar√°nt hat√°ssal volt az emberekre. Sokan √ļgy v√©lik, hogy ez volt a gy√ļjt√≥szikr√°ja annak a felkel√©snek, amely megd√∂nt√∂tte a tun√©ziai rezsimet. R√∂vid id√Ķn bel√ľl m√°s arab orsz√°gokban is t√ľntet√©sek kezd√Ķdtek. Az Eur√≥pai Parlament 2011-ben n√©gy m√°sik f√©rfi mellett Mohamed Buazizinek √≠t√©lte oda a gondolat szabads√°g√°√©rt adom√°nyozott Szaharov-d√≠jat, √©s a londoni The Times 2011-ben az √©v ember√©nek v√°lasztotta.

Amint ez a p√©lda is mutatja, tiltakoz√°ssal √≥ri√°si eredm√©nyeket lehet el√©rni. De mi √°ll az ut√≥bbi id√Ķk t√ľntet√©shull√°m√°nak a h√°tter√©ben? √Čs van esetleg valami m√°s megold√°s?
Mi√©rt van egyre t√∂bb t√ľntet√©s?

Sz√°mos t√ľntet√©s h√°tter√©ben az al√°bbi okok h√ļz√≥dnak meg:

El√©gedetlens√©g a fenn√°ll√≥ t√°rsadalmi renddel szemben. Amikor az emberek √ļgy √©rzik, hogy a helyi hat√≥s√°gok √©s a gazdas√°gi rendszer megfelel az ig√©nyeiknek, nem fognak tiltakozni, hanem a fenn√°ll√≥ rendben keresik a megold√°st a gondjaikra. Ha viszont az a tapasztalatuk, hogy a k√ľl√∂nb√∂z√Ķ szervek korruptak, igazs√°gtalanok, √©s egy kiv√°lasztott elit jav√°ra gyakorolj√°k a hatalmukat, az nagy val√≥sz√≠n√Ľs√©ggel t√ľntet√©sekhez vezet.

Egy gy√ļjt√≥szikra. Gyakran egy konkr√©t esem√©ny mozg√≥s√≠tja az embereket, akik √ļgy √©rzik, nem √ľlhetnek tov√°bb √∂lbe tett k√©zzel. Mohamed Buazizi esete p√©ld√°ul t√∂meges tiltakoz√°sokat sz√ľlt Tun√©zi√°ban. Indi√°ban egy aktivista, Anna Hazare √©hs√©gsztr√°jkja kapcs√°n a t√°mogat√≥i 450 v√°rosban szerveztek t√ľntet√©seket.

Ahogy a Biblia m√°r r√©ges-r√©gen meg√°llap√≠totta, egy olyan vil√°gban √©l√ľnk, ahol „egyik ember a m√°sik rov√°s√°ra hatalmaskodik” (Pr√©dik√°tor 8:9, √öjford√≠t√°s√ļ revide√°lt Biblia). A korrupci√≥ √©s az igazs√°gtalans√°g ma m√©g elterjedtebb, mint akkoriban volt. Az emberek pedig sokkal ink√°bb tiszt√°ban vannak vele, hogy a politikai √©s gazdas√°gi rendszerek becsapj√°k √Ķket. Az okostelefonok, az internet √©s a 24 √≥r√°s h√≠rcsatorn√°k kor√°ban az eldugott helyeken t√∂rt√©n√Ķ esem√©nyek is √≥ri√°si visszhangot v√°lthatnak ki.
Mi valósult meg?

A t√ľntet√©sp√°rtiak arra hivatkoznak, hogy m√°r igen sz√©p eredm√©nyeket siker√ľlt el√©rni a tiltakoz√°sokkal. N√©zz√ľnk n√©h√°ny p√©ld√°t:

Javult a szeg√©nyek helyzete. Egy chicag√≥i t√ľntet√©snek k√∂sz√∂nhet√Ķen, melyet az 1930-as √©vek nagy gazdas√°gi vil√°gv√°ls√°ga alatt szerveztek, a v√°ros vezet√Ķi felf√ľggesztett√©k az alb√©rl√Ķk kilakoltat√°s√°t, √©s munkalehet√Ķs√©get teremtettek a felkel√Ķk egy r√©sz√©nek. New Yorkban is voltak hasonl√≥ tiltakoz√°sok, melyek kapcs√°n 77 000 kilakoltatott csal√°d t√©rhetett vissza az alb√©rlet√©be.

Az igazs√°gtalans√°g felsz√°mol√°sa. Az Egyes√ľlt √Āllamokban az 1955/1956-os montgomeryi buszbojkott oda vezetett, hogy elt√∂r√∂lt√©k azt a t√∂rv√©nyt, mely szerint a k√ľl√∂nb√∂z√Ķ b√Ķrsz√≠n√Ľ embereknek k√ľl√∂n kellett √ľlni√ľk a buszokon.

√Čp√≠tkez√©sek le√°ll√≠t√°sa. Amikor Hongkong k√∂zel√©ben egy sz√©nt√ľzel√©s√Ľ er√Ķm√Ľ fel√©p√≠t√©s√©t tervezt√©k, 2011 december√©ben t√∂bb t√≠zezer ember tiltakozott k√∂rnyezetv√©delmi okokb√≥l. V√©g√ľl az √©p√≠tkez√©s elmaradt.

B√°r olykor a t√ľntet√©sek is hoznak n√©mi eredm√©nyt, Isten Kir√°lys√°ga jobb megold√°st k√≠n√°l

A tiltakoz√≥k persze nem mindig √©rik el, amit akarnak. S√Ķt, a vezet√Ķk sokszor m√©g kem√©nyebben l√©pnek fel. Az egyik k√∂zel-keleti orsz√°g eln√∂ke nemr√©g kijelentette, hogy vas√∂k√∂llel kell les√ļjtani a t√ľntet√Ķkre. Abban a felkel√©sben t√∂bb ezren vesztett√©k √©let√ľket.

M√©g ha siker√ľl is el√©rni a c√©lokat, mindig mer√ľlnek fel √ļj neh√©zs√©gek. Egy f√©rfi, akinek szerepe volt egy afrikai orsz√°g uralkod√≥j√°nak az elt√°vol√≠t√°s√°ban, a Time magazinnak megjegyezte az √ļj korm√°nyr√≥l: „Egy ut√≥pia volt, amely r√∂vid id√Ķn bel√ľl k√°oszba torkollt.”
Van jobb megold√°s?

Sok neves szem√©lyis√©g √ļgy √©rzi, hogy erk√∂lcsi k√∂teless√©g√ľnk tiltakozni az elnyom√≥ rendszerek ellen. P√©ld√°ul V√°clav Havel, a n√©hai cseh eln√∂k, aki √©veket t√∂lt√∂tt b√∂rt√∂nben az emberi jogi tev√©kenys√©g√©√©rt, 1985-ben ezt √≠rta: „A m√°sk√©ppen gondolkod√≥ semmi m√°st nem tud felaj√°nlani, csak a saj√°t √©let√©t; √©s azt is csup√°n az√©rt aj√°nlja fel, mert nincs m√°s m√≥dja, hogy bizony√≠tsa az igaz√°t.”

Ezek a szavak el√Ķremutattak Mohamed Buazizi √©s m√°sok elkeseredett tetteire. Egy √°zsiai orsz√°gban nemr√©g t√∂bb tucat ember gy√ļjtotta fel mag√°t, hogy a vall√°si √©s a politikai elnyom√°s ellen tiltakozzon. Az ilyen sz√©ls√Ķs√©ges akci√≥k m√∂g√∂tti √©rz√©sekr√Ķl egy f√©rfi √≠gy nyilatkozott a Newsweek c√≠m√Ľ lapnak: „Nincsenek fegyvereink, √©s senkit sem akarunk b√°ntani. Mi m√°st tehetn√©nk?”

A Biblia felt√°rja, hogy mi a megold√°s az igazs√°gtalans√°gra, a korrupci√≥ra √©s az elnyom√°sra. Besz√©l egy korm√°nyzatr√≥l, melyet Isten hozott l√©tre az √©gben. Ez felv√°ltja majd a kudarcot vallott politikai √©s gazdas√°gi rendszereket, amelyek ellen az emberek t√ľntetnek. Ennek a korm√°nyzatnak az uralkod√≥j√°r√≥l a Biblia megj√∂vend√∂lte: „megszabad√≠tja a seg√≠ts√©g√©rt ki√°lt√≥ szeg√©nyt, az elnyomottat is, √©s b√°rkit, akinek nincsen seg√≠t√Ķje.” „Az elnyom√°st√≥l √©s er√Ķszakt√≥l megv√°ltja lelk√ľket” (Zsolt√°rok 72:12, 14).

Jehova Tan√ļi hiszik, hogy Isten Kir√°lys√°ga az egyetlen val√≥di rem√©ny arra, hogy megval√≥suljon a b√©ke a vil√°gban (M√°t√© 6:9, 10). Ez√©rt nem vesznek r√©szt t√ľntet√©sekben. De tal√°n nem √©rzed re√°lisnak, hogy egy Istent√Ķl sz√°rmaz√≥ korm√°nyzat megsz√ľnteti majd a tiltakoz√°sok okait. Sokan m√©gis tudnak b√≠zni ebben. Mi√©rt ne vizsg√°ln√°d meg ezt a t√©m√°t k√∂zelebbr√Ķl?
Link

HozzŠszůlŠsok


#11 | No Shadow Government - 2013. jķlius 22. 18:54:23
rozsola,az szép :D
#12 | GERRY - 2013. jķlius 22. 20:09:06
t√∂k mindegy, nem √©rdemes r√°juk energi√°t pazarolni, √ļjratermel√∂dnek... ma m√°r ott tartok, hogy elk√ľld√∂m √∂ket az anyjukba. √ćgy is m√ľk√∂dik. Ha nem indulnak el r√∂gt√∂n elindulok fel√©j√ľk h√∂r√∂gve... azonnal el is t√ľnnek mint a vill√°m.:D
#13 | gladiator07 - 2013. jķlius 22. 20:32:57
Val√≥ban. Ahogy, Rozsola √©s Ott√≥ √≠rja, k√©ptelenek az √∂n√°ll√≥ gondolkod√°sra. Ha valamvel √©rvelni akarnak, kapkodj√°k el√Ķ a "Mini - bibli√°t", √©s id√©zgetnek. Mondom nekik.., t√©ged k√©rdeztelek, a saj√°t v√©lem√©nyedet k√©rem.., az nincs.! Nem tesz m√°st csak a kaparm√°nyra hagyadkozik. ( biblia..))

Amikor felvezetem neki.., hogy te magyar vagy nem..? Akkor mia f..sz k√∂z√∂d a hullad√©kokhoz. Neked van √ēs - vall√°sod.., nem..?..!

J√≥l √©rzik magukat a ...mindenre ad√≥ - v√°laszokat kitev√Ķ bibli√°ban.

Amikor k√©rdem t√Ķl√ľk.., mik√©nt v√©lekedik J√©zus a g√©nhib√°sakr√≥l, J√°nos 75, aszt hiszem nem mernek a szembe n√©z√©sig elmenni. K√©ptelenek a gondolkod√°sra, az √∂n√°ll√≥ra.
Csak f√ļjj√°k a maguk√©t korl√°tolt gondolkod√°ssal.
#14 | 9323 - 2013. jķlius 22. 21:29:11
Rem√©lem, hamarosan elj√∂n az az id√Ķ, mikor komoly v√°laszt√°s el√© lesznek √°ll√≠tva:
Jézus, vagy jehova.
Term√©szetesen el√Ķtte meg kell √©rtetni vel√ľk, HOGY A KETT√ē EGY√úTT NEM MEGY.
#15 | vizeloszto - 2013. jķlius 23. 16:48:30
A világ legfundamentálisabb,legszervezettebb judeo-keresztény vallásszervezete!Alapítto tagok mind egytol egyig szabadkomuvesek,ma sem kizárt az átfedés!Mindenképp judaista alapu istenkép,mely fenhangon hirdeti a két,legkegyetlenebb és leg elterjettebb természet ellenes elvet,mely az elso a feljebb renduség elve,mely azon alapul,hogy a szellemi Izrael s népe jehova tanui,tul éllik a nagy nyomoruságot s mint Jehova választottjai feljebrenduek,kiválasztottak az orok élet reménységére!A másik tétel,pediglen a kollektív bunosség elve,mely az Adamita bun átszármaztatása minden emberre,melynek zsoldja a halál!Undorítto egy olyan istenkép,mely azért kuldi egyszulott fiát az onkéntes vágohídra,hogy onmagát megbékítse a bunos emberiséggel!!!Kell vércsapolás,hogy legyen megbocsájtás!Biblia egy osi tudásrendszer osszevegyíttése a beteges hitszintu,természet ellenes,kreált,manipulatív dogmákkal!Ohéber profétává kikiáltott Arameus proféták,vagy éppen egy Arameus,Osszkíta,Hun,Párthus ,Jézus,jehova kiválasztottjává alázva!!!Jézus szájábol vettek el szavakat és adtak a szájába olyan mondatokat melyket soha nem mondott ki!Vagy éppen a konyvek íroinak manipulatív megnevezése,keverése!Lásd saul rabi,Pállossá kinevezése s Pallos Szkíta ember Juda jehovájának imádoja ként valo áttalakíttása!Ez egy veszéjes szellemi korság amit ezek terjesztenek!!!Ezektol ovakodj fiam,mert az idegen hodíttok, bodíttoja!!!!s_*_trn
#16 | No Shadow Government - 2013. jķlius 23. 18:17:05
Az Jézus vagy Halál lesz.
#17 | hirtelenke - 2013. jķlius 25. 12:36:33
azt , hogy ezek √©s m√°s hasonsz√Ķr√Ľ szervezetek vannak , k√∂sz√∂nhetj√ľk szerintem annak hogy mennyi idej hazudnak nek√ľnk, oktat√°sban vall√°sban. az emberek ha a bibli√°t mutatod neki b√°rmit elhisznek. √Ķket meg k√©pzik is a megfelel√∂ meggy√Ķz√©sre hogy adj√°k √°t a dolgokat az embereknek. minden √ļgy van megfogalmazva hogy az ember azt mondja hogy t√©nyleg igaz amit mondanak √©s akkor m√°r a h√°l√≥jukban vagy. mindegyik a maga vall√°s√°t tartja az igaznak √©s am√°sikat meg s√°t√°n szervezet√©nek ki√°lltja ki de mindegyik szar ugy ahogy van.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.