Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Es√Ķcsin√°l√≥kat keres a CIA


A pontos c√≠met nem tudom, de Langley, Virginia...√©s egy kibaxott nagy t√ľk√∂r! Tessenek beleb√°mulni! Nagyon j√≥ a cikk! √Ārtatlan, mint a moszad√ľltetett k√°tr√°ny. Szokatlan ter√ľleten pr√≥b√°l szerencs√©t az amerikai titkosszolg√°lat: olyan kutat√°st t√°mogatna, amely azt vizsg√°lja, hogy befoly√°solhat√≥-e √©rdemben az id√Ķj√°r√°s mesters√©ges m√≥dszerekkel. A geoengineeringnek nevezett technika nem egyszer√Ľ √Ķr√ľlts√©g: K√≠n√°ban ezzel fakasztanak es√Ķt a felh√Ķkb√Ķl, √©s a kl√≠mav√°ltoz√°s ellen is vannak √∂tleteik, k√°r, hogy ezek egyel√Ķre semmit sem √©rnek nagyban.

Vajon k√©pes lehet-e az emberis√©g a geoengineering (bolyg√≥m√©rn√∂ks√©g vagy F√∂ld-m√©rn√∂ks√©g) m√≥dszereivel megv√°ltoztatni a F√∂ld id√Ķj√°r√°s√°t √©s meg√°ll√≠tani a kl√≠mav√°ltoz√°st? Erre a k√©rd√©sre keresik a v√°laszt abban a tanulm√°nyban, amelyen az amerikai tudom√°nyos akad√©mia, a National Academy of Sciences (NAS) kezdett el dolgozni m√°rciusban. A 21 h√≥napos munk√°ban nem csak az az √©rdekes, hogy megpr√≥b√°lj√°k felm√©rni annak a lehet√Ķs√©g√©t, hogy l√©trehozhat√≥-e mesters√©ges kl√≠ma, de keresik a v√°laszt arra is, hogy a geoengineering mennyiben lehet hat√°ssal a nemzetbiztons√°gra.

Ut√≥bbi k√©rd√©s nem v√©letlen√ľl ker√ľlt a kutat√°s t√©m√°i k√∂r√©, a tanulm√°ny anyagi h√°tter√©t ugyanis r√©szben az amerikai titkosszolg√°lat biztos√≠tja. A 630 ezer doll√°ros (141 milli√≥ forint) kutat√°si kereten a NASA illetve a National Oceanic and Atmospheric Administration (Nemzeti √ďce√°n- √©s Atmoszf√©rakutat√≥ K√∂zpont) osztozik az "amerikai h√≠rszerz√Ķ k√∂z√∂ss√©ggel" - olvashat√≥ az NAS honlapj√°n. Ut√≥bbi kifejez√©s mag√°t a CIA-t jelenti a NAS sz√≥viv√Ķje szerint: "term√©szetes, hogy az √ľgyn√∂ks√©g egy√ľttm√Ľk√∂dik a kutat√≥kkal egy olyan k√©rd√©sben, mint a kl√≠mav√°ltoz√°s, hogy jobban meg√©rtse a jelens√©g m√Ľk√∂d√©s√©t √©s hat√°s√°t a nemzetbiztons√°gra".
Forr√°s: Wikipedia
√Ārny√©kol√°stechnika

Az id√©n m√°rciusban indult √©s j√∂v√Ķ √Ķszig tart√≥ kutat√°s c√©lja, hogy √©rt√©kelj√©k egyes geoengineering m√≥dszerek hat√°soss√°g√°t, megpr√≥b√°lj√°k meghat√°rozni, hogy ezek k√∂z√ľl melyek megval√≥s√≠that√≥ak, √©s felm√©rni hat√°sukat, a benn√ľk rejl√Ķ kock√°zatokat, bele√©rtve a nemzetbiztons√°gi kock√°zatokat.
hirdetés

A t√©ma k√∂vet√Ķi alapvet√Ķen k√©tf√©le √ļton indulnak el, ha a kl√≠ma megv√°ltoztat√°s√°r√≥l van sz√≥. Az egyik, hogy n√∂velik az aldeb√≥t, vagyis a f√∂ldfelsz√≠n elektrom√°gneses sugarakat visszaver√Ķ k√©pess√©g√©t. A m√°sik a l√©gk√∂r felmeleged√©s√©√©rt els√Ķdlegesen felel√Ķsnek tartott sz√©ldioxid kivon√°s√°nak √©s t√°rol√°s√°nak lehet√Ķs√©geit kutatja.

Az el√Ķbbit sokszor h√≠vj√°k napsug√°rz√°s menedzsmentnek, √©s a l√©nyege, hogy apr√≥ r√©szecsk√©ket juttatnak p√©ld√°ul a l√©gk√∂r fels√Ķ r√©sz√©be, amelyek visszaverik a bees√Ķ napsug√°rz√°s mennyis√©g√©t. Ezzel elm√©letileg meg√°ll√≠that√≥ vagy lass√≠that√≥ a f√∂ld felmeleged√©se. A kl√≠mav√°ltoz√°s megf√©kez√©s√©re, hat√°sainak enyh√≠t√©s√©re sz√°mos √∂tlettel √°lltak el√Ķ a F√∂ld-m√©rn√∂k√∂k, de sok m√©g a tiszt√°zatlan k√©rd√©s √∂tleteik haszn√°lat√°r√≥l. A k√©tked√Ķk a beavatkoz√°sok el√Ķre nem l√°that√≥ j√°rul√©kos hat√°sait√≥l tartanak.
Es√Ķcsin√°l√°s

Az NSA eddig k√©t hasonl√≥ kutat√°st v√©gzett, mert az amerikai korm√°ny m√°r kor√°bban is √©rdekl√Ķd√∂tt az id√Ķj√°r√°s megv√°ltoztat√°s√°nak m√≥dszerei ir√°nt. Els√Ķ alkalommal a vietnami h√°bor√ļban pr√≥b√°lkoztak es√Ķcsin√°l√°ssal, hogy dagony√°v√° v√°ltoztass√°k a vietkong √°ltal ut√°np√≥tl√°sra haszn√°lt Ho Si Minh-√∂sv√©nyt, majd az 1960-70-es √©vekben ez√ľst-jodiddal pr√≥b√°lt√°k befoly√°solni a hurrik√°nok erej√©t, de nem √©rtek el egy√©rtelm√Ľ eredm√©nyt.

A Weather Modification Inc. egyik alkalmazottja vizsg√°lja az ez√ľst jodid f√ļv√≥k√°kat rep√ľl√Ķg√©p√©n
Forr√°s: AFP/Indranil Mukherje

Az USA-n k√≠v√ľl m√°sok is k√≠s√©rleteztek m√°r ilyen m√≥dszerekkel. A legeml√©kezetesebb ebb√Ķl a szempontb√≥l tal√°n a 2008-as pekingi olimpia volt, amely el√Ķtt a k√≠nai hat√≥s√°gok azzal kecsegtettek, hogy tiszta id√Ķt biztos√≠tanak √ļgy, hogy es√Ķre k√©sztetik a felh√Ķket, miel√Ķtt el√©rn√©k a v√°rost (ezt apr√≥ r√©szecsk√©k, p√©ld√°ul ez√ľstjodid, foly√©kony nitrog√©n, esetleg sz√°razj√©g felh√Ķkbe juttat√°s√°val √©rhetik el), vagy s√≥val akad√°lyozz√°k meg a kisebb felh√Ķk nagyobb m√©ret√Ľv√© alakul√°s√°t.
Van, amikor vissza√ľt

K√≠n√°ban √°llami id√Ķj√°r√°s-m√≥dos√≠t√≥ hivatalok m√Ľk√∂dnek rak√©t√°kkal √©s rep√ľl√Ķkel, amelyek rendszeresen pr√≥b√°lnak meg az asz√°lyon enyh√≠teni ilyen m√≥dszerekkel, de volt, hogy balul s√ľlt el a dolog. 2009 november√©ben p√©ld√°ul azt √°ll√≠tott√°k, hogy a b√ļzamez√Ķk √∂nt√∂z√©s√©re a l√©gk√∂rbe juttatott 186 adag ez√ľst jodid √©s egy hirtelen √©rkez√Ķ hidegfront egy√ľttes hat√°sa nagy havaz√°st hozott, ami s√ļlyos fennakad√°sokat okozott a k√∂zleked√©sben.

K√≠n√°ban 2008-ban √©vente 400-700 milli√≥ j√ľant (9-16 milli√°rd forintot) k√∂lt√∂ttek es√Ķcsin√°l√°sra. Amerikai kutat√≥k szerint ugyanakkor vannak olyan √∂tletek, amelyek "alapvet√Ķen megval√≥s√≠that√≥k, viszonylag olcs√≥k, √©s a seg√≠ts√©g√ľkkel jelent√Ķsen cs√∂kkenthet√Ķk az id√Ķj√°r√°si vesz√©lyek, b√°r magukban is hordoznak kock√°zatokat " - id√©zett egy kutat√≥t a Mother Jones.
Vasporral a széndioxid ellen

Ha azonban olcs√≥, √©s alapvet√Ķen megval√≥s√≠that√≥, akkor felmer√ľlhet, hogy megfelel√Ķ eszk√∂z√∂kkel b√°rki k√©pes lehet befoly√°solni az id√Ķj√°r√°st, ak√°r saj√°t √©rdek√©ben is. Majdnem volt m√°r erre is p√©lda: 2007-ben a Planktos nev√Ľ, sz√©ndioxid-kv√≥t√°k √©rt√©kes√≠t√©s√©ben √©rdekelt c√©g 50 tonna vasport akart a Csendes-√≥ce√°nba sz√≥rni, azt rem√©lve, hogy ezzel hatalmas mennyis√©g√Ľ n√∂v√©nyi plankton keletkez√©s√©t seg√≠tik el√Ķ, amely v√°rakoz√°suk szerint jelent√Ķs mennyis√©g√Ľ sz√©ndioxidot vont volna el a leveg√Ķb√Ķl. A v√°llalkoz√°st azonban sz√°mos heves t√°mad√°s √©rte, √©s a k√∂rnyezetv√©d√Ķk √°ltal felvetett kock√°zatok - p√©ld√°ul az elpusztult planktonokon teny√©sz√Ķ, l√©gk√∂rre vesz√©lyes g√°zokat termel√Ķ bakt√©riumok esetleges felszaporod√°sa - miatt v√©g√ľl feladt√°k a tervet.

K√≠nai katon√°k ez√ľst jodidos rak√©t√°kat l√Ķnek ki
Forr√°s: AFP

Nem biztos azonban, hogy a kritikus hangok minden esetben elegend√Ķek ahhoz, hogy valaki vagy √©ppen egy orsz√°g el√°lljon ilyen sz√°nd√©k√°t√≥l. "Kell-e agg√≥dnunk amiatt, hogy K√≠na esetleg egyoldal√ļan cselekszik? Vajon √ľres sz√≥cs√©pl√©s-e az eg√©sz, vagy valami olyasmi, amire az USA-nak val√≥ban fel kell k√©sz√ľlnie?" - k√©rdezte az amerikai magazint√≥l a geoengineering t√©m√°j√°val a Carnegie kutat√≥int√©zetben foglakoz√≥ Ken Caldeira, aki tagja a jelenlegi kutat√°st v√©gz√Ķ csapatnak is. Ez az, ami miatt a CIA is besz√°llt a kutat√°sba, mivel jelenleg nincs lehet√Ķs√©g megakad√°lyozni azt, hogy ak√°r egy mag√°nszem√©ly vagy √°llam valamilyen hasonl√≥an kock√°zatos v√°llalkoz√°sba kezdjen, mint a Planktos annak idej√©n.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | kincses - 2013. jķlius 23. 09:14:40
Na hogy ez a CIA mennyi mindenhez √©rt? HM...s_*_huha csupa √∂reg tud√≥s √ľlhet ott √©s kell a v√©rfriss√≠t√©s, ha j√∂nnek az √∂koterrorist√°k...
#2 | Gutai Zub - 2013. jķlius 23. 10:36:56
A modern tudom√°ny √©s technika annyi √©letet puszt√≠t el, annyi k√°rt okoz, mint amennyir√Ķl gondoskodik, (ma m√°r annyit sem) k√∂zben az √©letet, amelyet megment, "elanyagositott√°" teszi.
F√∂ld√ľnk egy √©l√Ķ entit√°s, √©s beteg.
Mint a modern orvostudom√°ny, k√ľl√∂nb√∂z√Ķ fel√ľleti kezel√©ssel, orvoss√°gokkal, pr√≥b√°lj√°k kezelni a szimpt√≥m√°kat, a bajok gy√∂kereit nem figyelembe v√©ve.
Az eredm√©nyeket ismerj√ľk: √ļjabb √©s √ļjabb betegs√©gek, k√°ros mell√©khat√°sok.
"Kell-e aggódnunk emiatt""
Igen kell.......
#3 | gabesz - 2013. jķlius 23. 11:18:17
Adok egy tippet a szijáének hol keresgéljen http://www.youtub...gpJ6zqqpYQ http://www.youtub...af0q5nnJ4Q idióta barmok...
#4 | 9323 - 2013. jķlius 23. 15:03:53
Ez√ľstjodidos f√ļv√≥ka?
Any√°tok hogy van?
Nem inkább alumínum-bórszilikát?

Persze a chemtrail ugye csak √∂sszeesk√ľv√©s elm√©let, a geoenginering nem is l√©tezik...
H√°t persze, a h√Ķs Cia k√ľzd a felmeleged√©s ellen...k√∂zben meg szervezi a buzifelvonul√°sokat...
#5 | rozsola - 2013. jķlius 23. 16:45:24
ugyan ugyan , nyugi van.
Az amerikai √Ķslakosok k√∂z√∂tt is voltak es√Ķcsin√°l√≥k. Ha jobban k√∂r√ľln√©z√ľnk a vil√°gban m√°s f√∂ldr√©szeken is voltak ilyen " szakemberek " t√∂bbezer √©vvel ezel√Ķtt is.
El√©g kellemetlen CIA -nak , hogy keresnie kell. Tal√°n ha az el√Ķdeik nem irtott√°k volna ki az √Ķslakosokat , mostanra rengeteg es√Ķcsin√°l√≥ √©lne a f√∂ld√∂n.
Komolyabban. Manaps√°g m√°r neh√©z becsapni √©s f√©lrevezetni a k√∂zv√©lem√©nyt. Valamit mondani kell. Erre is j√≥ volt a Snowden " el√Ķad√°s ". Az m√°r k√∂ztudott , hogy a CIA a v√©g√©t r√ļgja. Menek√ľl√©sk√©nt nincs sok v√°laszt√°suk. Valahogyan megpr√≥b√°lnak " j√≥√ļtra t√©rni ".
#6 | postaimre - 2013. jķlius 23. 20:20:44
Abba k√©ne hagyni az ez√ľst-jodid permetez√©st, nemde? Ja, hogy ez
nem ilyen egyszer√Ľ. Persze a CIA-nak semmi k√∂ze ehhez...se!

Nem b√≠rnak az es√Ķvel √©szaknyugat-K√≠na egyes r√©szein

Egy h√©t alatt 11 ember halt meg a heves es√Ķz√©sek, √°rad√°sok k√∂vetkezt√©n √©szaknyugat-K√≠n√°ban, ahol t√∂bb mint f√©lmilli√≥ ember szenved a mostoha id√Ķj√°r√°st√≥l - jelentette helyi forr√°sokra hivatkozva a Hszinhua h√≠r√ľgyn√∂ks√©g kedden.

Az els√Ķ felm√©r√©s szerint az anyagi k√°r 1 milli√°rd 750 milli√≥ j√ľan (63,8 milli√°rd forint). A besz√°mol√≥k kiemelik a Senhszi tartom√°nybeli Jan'an v√°rost, ahol csaknem ezer √©p√ľlet d√Ķlt romba √©s 1100 rong√°l√≥dott meg.
http://www.hirado...szein.aspx
#7 | lucuska - 2013. jķlius 23. 23:32:06
A permetez√Ķ g√©pek Miskolc felett k√©t hete nem jelentkeztek. Gy√∂ny√∂r√Ľ k√©k √©gboltunk van, habos kis felh√Ķkkel, r√©gen l√°ttam ilyet mifel√©nk.
J√ļnius 8-√°n eg√©sz nap kb .22 g√©p nyomta r√°nk reggel hatt√≥l este 8 -ig a szemetet.
Tatok t√Ķle, hogy leadtak egy nagy adagot, hogy sp√≥roljanak a felsz√°ll√°ss k√∂lts√©g√©vel.
#8 | tour - 2013. jķlius 24. 09:00:35
A CIA megsz√ľnteti titkos b√°zisait Afganiszt√°nban

Az amerikai K√∂zponti H√≠rszerz√Ķ √úgyn√∂ks√©g (CIA) hozz√°l√°tott titkos b√°zisai megsz√ľntet√©s√©hez Afganiszt√°nban – jelenti az amerikai m√©dia.
Ez fontos l√©p√©s abban a folyamatban, amely sor√°n a CIA √°tdobja er√Ķforr√°sait m√°s problematikus pontokba. Jelenleg a h√≠rszerz√Ķ √ľgyn√∂ks√©g 10-r√Ķl 6-ra cs√∂kkenti objektumainak sz√°m√°t Afganiszt√°nban, 2014 v√©g√©ig pedig visszavonja az amerikai csapatokat az orsz√°gb√≥l.

De a f√Ķ amerikai katonai b√°zis Kabulban megmarad, ugyancsak marad az orsz√°gban a dr√≥n-flotta, amely j√°r√Ķr√∂zi a Pakiszt√°nnal hat√°ros ter√ľleteket.
http://hungarian....isztanban/
#9 | postaimre - 2013. jķlius 24. 11:43:25
Szokatlan es√Ķz√©sek Oroszorsz√°g t√°vol-keleti r√©szein

Oroszorsz√°g t√°vol-keleti r√©szein er√Ķs es√Ķz√©sek vannak.

Vlagyivosztokban egy nap alatt az √°tlag havi csapad√©kmennyis√©g 75%-a esett le, mondta Jelena Voloszjuk, a Fobos orosz id√Ķj√°r√°si k√∂zpont vezet√Ķ szak√©rt√Ķje az Oroszorsz√°g Hangj√°nak.
http://hungarian....i-reszein/

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.