Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

'Hitler nem ölt meg eleget' - feljelentették a polgármestert


Ajvé, ajvé...ajvé és persze Sieg heil! De mi a gond? Emberiesség elleni bûntett dicsõítésének gyanújával a francia belügyminisztérium feljelentést tett kedden Gilles Bourdouleix, a nyugat-franciaországi Cholet polgármestere, centrista nemzetgyûlési képviselõ ellen, amiért azt mondta a romákról, hogy "Hitler talán nem ölt meg eleget közülük".

Bourdouleix ezt vasárnap mondta, amikor látogatást tett a város határában azon a magánterületen, amelyet a Franciaországban - nomád életmódjuk miatt - utazó embereknek nevezett romák lakókocsikkal törvénytelenül elfoglaltak, s az emberek közül többen náci karlendítéssel fogadták a velük gyakran konfliktusba keveredõ városvezetõt.

Manuel Valls belügyminiszter szerint a polgármester szavai elfogadhatatlanok, amit az igazságszolgáltatásnak "szigorúan meg kell büntetnie". Hasonlóan vélekedett Jean-Louis Borloo, a centrista UDI elnöke is, és kezdeményezte a képviselõ kizárását a pártból.

Bourdouleix szavait egy helyi lap, a Le Courrier de l'Ouest egyik újságírója rögzítette, majd hétfõn a lap honlapján közzétette. A felvétel szerint a polgármester kinevette a romákat, amikor azok azt a törvényt emlegették, amely kötelezi az ötezer fõnél nagyobb településeket arra, hogy a 400 ezer fõbõl álló, lakókocsikban élõ, nomád életmódot folytató francia nyelvû roma közösség számára jelöljenek ki a városok határában vízzel ellátott területet. Majd alig hallhatóan hozzátette: "Hitler talán nem ölt meg eleget közülük". A lap szerint Bourdouleix ekkor már "ki volt borulva a náci karlendítések" és amiatt, hogy rasszizmussal vádolták az emberek.

A polgármester egyébként tagadta, hogy elhangzott a szájából a felvételen hallható mondat. Szerinte azt a lap manipulálta, ezért a szerkesztõség ellen rágalmazás és becsületsértés miatt feljelentést kíván tenni.

Az 53 éves politikus az elmúlt években többször is eljárást indított romák ellen: 2006-ban petíciót kezdeményezett annak érdekében, hogy a polgármesterek kötelezhessék a rendõrséget az illegális helyfoglalók elleni fellépésre, tavaly pedig emberölési kísérlet miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, miután szóváltásba keveredett romákkal, s a belügyminiszter ellen is panaszt akart tenni "más életének veszélyeztetése" miatt.

A konfliktusok abból adódnak, hogy sok helyen, így Cholet-ban sincsenek az utazó közösségek számára kijelölt befogadó területek, a lakókocsis romák ezért gyakran önkényesen telepednek le egy-egy üres területen, és a jelenlétük a környezõ településeken incidensekhez vezet. Rajtuk kívül mintegy 12-15 ezer, Romániából és Bulgáriából érkezett, nem nomád életmódot folytató roma is tartózkodik Franciaországban, akiknek illegális átmeneti telepeit a rendõrség viszont rendszeresen felszámolja.

Hétfõ délután egyébként a 150 lakókocsiból álló cigánykaraván önként távozott a Cholet határában található szántóföldrõl.

Két héttel ezelõtt Christian Estrosinak, Nizza polgármesterének egyik nyilatkozata váltott ki óriási tiltakozást, amelyben bûnözõknek nevezte a dél-franciaországi város határába érkezett roma közösséget.

Hozzászólások


#21 | No Shadow Government - 2013. július 26. 09:04:12
Kedvesi,jaja.Obama bezzeg nem önállóskodik,a rohadt életbe.
#22 | Kedvesi - 2013. július 28. 09:08:28
Aha, ha túlzott némi életet akarna élni, akkor úgy járna mint Kennedy járt, csak lesel lesel, de látni már nem látsz.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.