Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Merkel mobiljának adatai is kiköthetnek az NSA-nál


Politikai Ă©s ipari kĂ©mkedĂ©s? A betegsĂ©gek nemzetközi osztályozásábĂłl a paranid kĂłrkĂ©pek (van vagy 7 kategĂłria, ha nem tĂ©vedek jĂłl) igencsak revĂ­ziĂłra szorulnak. Ja, ha már Ă©n is paranoidnak lettem titulálva, örömmel tudatom, hogy nem a pszihĂ©m termĂ©ke a kĂ©pzelõdĂ©s, hanem a valĂłság lenyomata a tudatomban. Egyre többen vagyunk Ă­gy ezzel! Az Edward Snowden által leleplezett Prism program csak a jĂ©ghegy csĂşcsa az elektronikus hĂ­rszerzĂ©sre szakosodott amerikai Nemzetbiztonsági ĂśgynöksĂ©g (NSA) adatgyĂ»jtĂ©si tevĂ©kenysĂ©gĂ©ben – mondták a Stern cĂ­mĂ» nĂ©met hĂ­rmagazinnak volt NSA-alkalmazottak, akik szerint az ĂĽgynöksĂ©g mindenre kĂ­váncsi Ă©s hatalma fenyegeti a demokráciát.


Thomas Drake, aki az NSA vezetĂ©sĂ©ben dolgozott, a Sternnek azt mondta, hogy akár Angela Merkel nĂ©met kancellár mobiltelefonjának adatai is kiköthetnek az NSA szerverein. Merkelnek Ă©rdemes volna Ă©rdeklõdnie a Ragtime fedõnevĂ» program iránt, amelyet egyebek között a kormányzati kommunikáciĂł kifĂĽrkĂ©szĂ©sĂ©re fejlesztettek ki – mondta a szakember.

William Binney ugyancsak vezetõ beosztásban dolgozott az NSA-nél. A The New York Times korábbi beszámolója szerint több mint 30 év után, 2001 októberében távozott, mert nem értett egyet a szeptember 11-i terrortámadások után indított titkos adatgyûjtési projektekkel. A szakember szerint az ügynökség 40-50 ezer milliárd telefonbeszélgetés és e-mail adataival rendelkezik. Az Utah állambeli Bluffdale-ben épülõ új adatközpontjának kapacitása legkevesebb 100 év teljes globális digitális kommunikációjának tárolására alkalmas.
Hirdetés
Snowden elhagyhatja a repteret

Elhagyhatja a moszvai Seremetyjevo-repĂĽlõteret az adatgyĂ»jtĂ©si botrány fõszereplõje. Egyelõre azonban a tranzitvárĂłban marad, mert mĂ©g nem kapott választ a bevándorlási hatĂłságtĂłl – közölte az informatikust segĂ­tõ ĂĽgyvĂ©d. Anatolij Kucserena szerda dĂ©lután találkozott Snowdennel, de egyedĂĽl jött ki a tranzitzĂłnábĂłl. Azt mondta, a volt NSA-alkalmazott – akinek az ĂĽgyĂ©t tanulmányozza az orosz SzövetsĂ©gi MigráciĂłs Szolgálat – „bĂĽrokratikus akadályok miatt” nem kapta mĂ©g meg az engedĂ©lyt, hogy orosz terĂĽletre lĂ©pjen.„Ez a helyzet pĂ©lda nĂ©lkĂĽl áll, korábban soha nem volt hasonlĂł ĂĽgy Ă©s kĂ©relem” – magyarázta Kucserena. Az ĂĽgyvĂ©d azt is közölte a sajtĂłval, hogy megvette Snowdennek Dosztojevszkij BĂ»n Ă©s bĂ»nhõdĂ©s cĂ­mĂ» regĂ©nyĂ©t. „Gondoltam, öröme lelik majd benne, ha olvas RaszkolnyikovrĂłl” – fogalmazott.Kucserena azt is elárulta, hogy „ma vettem neki nĂ©hány inget Ă©s nadrágot, hogy legalább ruhát cserĂ©lhessen. A körĂĽlmĂ©nyei olyanok, hogy nem tud mosatni, Ă©s nincs lehetõsĂ©ge vasalni sem.” Snowden közölte vele, hogy noha nem gazdag ember, mĂ©g van pĂ©nze arra, hogy SeremetyjevĂłn legyen, Ă©s megköszönte a pĂ©nzĂĽgyi segĂ­tsĂ©get, amelyet sok orosztĂłl kapott.

Binney egyebek mellett az NSA és a német külföldi hírszerzés (BND) közötti technikai együttmûködés összehangolásáért volt felelõs. A Sternnek elmondta: a német titkosszolgálat az NSA egyik legfontosabb partnere. A kémszoftverek fejlesztésében már a kilencvenes évek elején együtt dolgoztak amerikai és német szakemberek, és az NSA 1999-ben átadta a Thin Thread nevû program forráskódját a BND-nek.
Az NSA „mindig mindent tudni akar”

A Thin Treadet a digitális adatforgalom globális megfigyelĂ©se cĂ©ljábĂłl fejlesztettĂ©k. Ez a program az alapja egy sor további adatgyĂ»jtõ projektnek, köztĂĽk a 2001-es terrortámadások hatására beindĂ­tott Stellar Windnek, amely legkevesebb 50 kĂĽlönbözõ kĂ©mszoftver, köztĂĽk a Prism által kifĂĽrkĂ©szett adatokat rendszerezte. A Stellar Wind 2009-ig vagy 2011-ig mĂ»ködhetett, jelenleg pedig valĂłszĂ­nĂ»leg más fedõnĂ©ven fut tovább – mondta William Binney.

Az NSA „mindig mindent tudni akar”, Ă©s akkora hatalomra tett szert, hogy már a demokratikus államberendezkedĂ©st fenyegeti – emelte ki az amerikai szakember a Stern online kiadásában megjelent beszámolĂł szerint.

A német kormány a hivatalos álláspont szerint csak Snowden júniusi kiszivárogtatásaiból szerzett tudomást az NSA titkos adatgyûjtõ programjairól. A lakosság többsége nem hisz a kormánynak: egy felmérés szerint a németek 79 százaléka úgy véli, a berlini vezetés tudott arról, hogy az amerikai hírszerzõ szervek megfigyelik a globális elektronikus kommunikációt.
Link

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2013. július 25. 11:50:23
Már tolódnak el!

Snowden-ügy: bocsánatot kért több ország is Evo Moralestõl

A bolíviai elnök elfogadta szerdán négy európai állam bocsánatkérését, amiért akadályozták a hazatérését Moszkvából a Snowden-üggyel kapcsolatban, és közölte, hogy most már visszaküldi állomáshelyükre a tiltakozás jeléül hazahívott bolíviai nagyköveteket.
Snowden-ügy: bocsánatot kért több ország is Evo Moralestõl

A július elején Franciaország, Olaszország, Portugália és Spanyolország megtagadta a bolíviai elnöki géptõl az átrepülési engedélyt, ezért Evo Moralesek és kíséretének Bécs repterén kellett rostokolnia fél napig. Az érintett országok azért tették ezt, mert arra gyanakodtak, hogy a gép fedélzetén próbál továbbutazni Moszkvából Edward Snowden, a CIA egykori szerzõdéses alkalmazottja, aki leleplezõ dokumentumokat hozott nyilvánosságra az amerikai hírszerzõ szolgálatok globális elektronikus adatgyûjtésérõl.
http://www.atv.hu...moralestol

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.