Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Atombombát dobhat Budapestre


Olyan megnyugtató! De ki dobálna itt gombát? Ja, hogy ne dobná, hanem helyben robbantaná, mert a zsidó már becsempészte! Az más, akkor értem !A Google Földre épülõ szimulációban az atomcsapás hatását lehet vizsgálni.
A NukeMap 3D nevû szájt felkereséséhez a Google Föld böngészõbe telepíthetõ bõvítményére is szükség van, de ennek telepítését automatikusan is felkínálja az oldal. Az oldal egy Alex Wellerstein nevû amerikai történész munkája, aki már tavaly elkészítette a szimulátor kétdimenziós változatát, a napokban azonban elkészült annak 3D-s verziójával.

A detonáció hatásait színes indikátorokkal is lehet vizsgálni
Forrás: Nuclearsecrecy/Nukemap 3D

Az oldal lehetõvé teszi, hogy a Google Földben elérhetõ mûholdképes térképén bárki megtekinthesse, hogy egy adott helyen ledobott atombomba mekkora körzetben milyen mértékû pusztítást végezne. A NukeMap nem csupán egy 3D-s gombafelhõt rajzol ki a virtuális robbantás területére, be lehet állítani a hatást befolyásoló szélirányt és erõsséget is. Az adatok birtokában a szimulátor megpróbálja megbecsülni a robbantás áldozatainak számát is, bár ez annyira komplex mûvelet, hogy maga a készítõ is elismeri, hogy jó eséllyel pontatlan eredményt ad, hiszen a világ minden pontján egyetlen átlagos népsûrûséggel számol.

ĂŤgy pusztĂ­tana a hiroshimai atombomba Budapesten
Forrás: Nukemap
Mekkorát robbanna Pesten a hiroshimai bomba?

Ettõl eltekintve a szimulátoron jól érzékelhetõ a különbözõ atomfegyverek hatása közötti nagyságrendbeli eltérés. Próbaképpen megvizsgáltuk vele, hogy mi történne, ha a Lánchíd pesti hídfõjénél csapódna be a Hiroshimában is bevetett, Little Boy nevûvel azonos, 16 kilotonnás hatóerejû bomba. Ez a belsõ kerületekben okozna pusztítást, a szimuláció szerint negyvenezer ember halálát okozná, közel 165 ezer sérülés mellett.
hirdetés

Hasonló mértékû, de valamelyest kisebb pusztítást okozna egy tíz kilotonnás atomfegyver, amellyel az idén Észak-Korea hajtott végre kísérleti robbantásokat. Ez a NukeMap szimulációja szerint közel 34 ezer ember halálát, és 129 ezer ember sérülését okozná.

Az észak-koreai kísérleti atomfegyver hatása
Forrás: Nukemap
Amerika eltörölhetné a fõvárost

Gyakorlatilag egész Budapestet el lehetne törölni a Föld színérõl egy amerikai W-78-as termonukleáris robbanófejjel, amelynek határsa mintegy 350 kilotonna TNT-robbanószernek felel meg. A szimulátoron egy ilyen robbantás gombafelhõje az egész fõvárost árnyékba borítja, nem csupán a belsõ kerületeket. A NukeMap becslései szerint közel 330 ezer halálos áldozatát, és több mint hatszázezer sérülést okozna az amerikai hadsereg hadrendjében lévõ nukleáris fegyver, amelyet interkontinentális ballisztikus rakétákra lehet felszerelni.
Link

Hozzászólások


#1 | No Shadow Government - 2013. július 25. 17:03:04
Én már ismertem eddig is,valamiért mindig a Cár-bombával próbáltam ki :D
Leszámítva Izraelt,mert a palesztinokat,jordánokat,egyiptomiakat és szíreket féltettem tõle :D
#2 | Perje - 2013. július 29. 12:32:12

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.