Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Biológiai, vegyi és radiológiai mintavételezési gyakorlat


Azok a "régi szép idõk", amikor még a gázkamrák mûködtek! Ott teszteltük a sorállomány gázmaszkjait! Most azonban másrólvan itt már szó! Az oroszok itt az afrikai disznópestis-fertõzést hozták össze a nyugati (zsidó) machinációkkal. Link Ja és persze jöhet az atom Judapestnek!Közös felkészítést hajtottak végre az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ (MH GAVIK) és az MH 93. Petõfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj tizenegy szakemberének részvételével. A program célja a Biológiai, Vegyi és Radiológiai Anyagok Mintavételi és Azonosítási Kézikönyvében (Sampling and Identification of Biological, Chemical and Radiological Agents, SIBCRA) foglalt képességek elsajátítása és gyakorlása volt.
Az MH GAVIK MH HAVARIA Laboratórium osztálya - amely több esetben bizonyított már az MH tulajdonában lévõ objektumok vegyi és radiológiai átvizsgálása során illetve legutóbb az idei Dunai árvíz kapcsán - által vezetett gyakorlatot két helyszínen, Székesfehérváron és Budapesten tartották meg. A három napos székesfehérvári elméleti felkészítés után az igazi megmérettetés az egyhetes, budapesti, az MH GAVIK bázisán végrehajtott gyakorlati oktatáson várta a résztvevõket.Az AEP-66 NATO szabvány szerinti mintavételi folyamat szigorú eljárásrendhez kötött. Az egyes, szabványosított feladatokat kánikulai körülmények között, vegyivédelmi védõruhában és gázálarcban kellett lépésrõl lépésre végrehajtani az állománynak Marton András fõhadnagy vezetésével. A NATO részére felajánlott ABV mintavételezési és azonosítási ismeretek és képességek elsajátítására illetve gyakorlására a megnövekedett biztonsági kihívások, veszélyforrások, a tömegpusztító fegyverek (atom, biológiai és vegyi fegyverek és azok célba juttató eszközei) proliferációja, illetve a szükséges katonai és politikai válaszadás szakmai támogatása miatt vált szükségessé.

A sikeres elmĂ©leti Ă©s gyakorlati felkĂ©szĂ­tĂ©ssel a folyamat mĂ©g nem Ă©rt vĂ©get, hiszen a NATO felajánlás folyamatos, az elõírt követelmĂ©nyeknek törtĂ©nõ megfelelĂ©s pedig kötelezõ. A kĂ©pessĂ©g kialakĂ­tás következõ lĂ©pĂ©se az Olasz VegyivĂ©delmi Iskola által megrendezĂ©sre kerĂĽlõ kĂ©thetes MintavĂ©teli Tanfolyam lesz. A megszerzett kĂ©pessĂ©gek nemzetközi környezetben, Ă©les mĂ©rgezõ harcanyag alkalmazásával törtĂ©nõ gyakorlására, a Szlovákiában megrendezĂ©sre kerĂĽlõ „TOXIC VALLEY 2013” gyakorlat ad majd lehetõsĂ©get ez Ă©v oktĂłberĂ©ben.
Link

Hozzászólások


Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.