Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A Jézust zsidózó Mirkóczki számoltatná el a zsidó gárdát


Ezt a mirk√≥czki nev√Ľ zsid√≥t j√≥l ismerj√ľk, meglepet√©st nem tud okozni... Szigor√ļan vall√°si √©rtelemben minden kereszt√©ny h√≠v√Ķ „cionista” – mondja a Jobbik sz√≥viv√Ķ. Mi???

Mirk√≥czki √Ād√°m, a Jobbik hith√Ľ filoszemita sz√≥viv√Ķje elsz√°moltatn√° a zsid√≥ g√°rd√°t. Alig n√©h√°ny h√≥napja m√©g a barik√°d.hu has√°bjain mocskolta a radik√°lis magyar olvas√≥kat √©s tollforgat√≥kat, s kijelentette: J√©zus zsid√≥, aki pedig nem hisz a “zsid√≥ vall√°si hagyom√°nyok √©s a kereszt√©nys√©g elv√°laszthatatlans√°g√°ban”, azok “aljasak √©s primit√≠vek”. K√©rd√©s ezek ut√°n, hogy komolyan lehet-e venni anticionista fell√©p√©s√©t? Els√Ķk√©nt a friss h√≠r, ut√°na a kor√°bbi √°mokfut√°sa.
„Emberi √©rtelemben J√©zus Krisztus is a v√°lasztott n√©p tagja volt"

„Emberi √©rtelemben J√©zus Krisztus is a v√°lasztott n√©p tagja volt”

Mirk√≥czki √Ād√°m mai sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°nak v√©g√©n az alfahir.hu r√°k√©rdezett a Tett √©s V√©delem Alap√≠tv√°ny korm√°nyzati t√°mogat√°s√°ra. A sz√≥viv√Ķ elmondta, a Jobbik szerint v√©rl√°z√≠t√≥, hogy spiclisked√©sre √©s internetes profilok megsz√ľntet√©s√©re is szakosodott szervezet, azaz a zsid√≥ g√°rda alap√≠tv√°nya ekkora √°llami t√°mogat√°sban r√©szes√ľl.

Mirk√≥czki r√°vil√°g√≠tott: a 42,5 milli√≥ forintnak lenne jobb helye, p√©ld√°ul ford√≠thatn√°k inkub√°torokra, rendel√Ķk √©s k√≥rh√°zak fel√ļj√≠t√°s√°ra, vagy ak√°r a rend√Ķrs√©g b√Ľn√ľld√∂z√Ķ munk√°j√°nak meger√Ķs√≠t√©s√©re is.
A politikus hangs√ļlyozta: a t√°mogat√°ssal a korm√°ny is be√°ll a hivat√°sos, meg√©lhet√©si retteg√Ķk sor√°ba, akiknek az a dolguk √©s l√©telem√ľk, hogy nem l√©tez√Ķ antiszemitizmust vizion√°lnak mindenhova, √©s ellene fell√©pjenek. A nemzeti radik√°lis k√©pvisel√Ķ hangs√ļlyozta: felh√°bor√≠t√≥, hogy a sajt√≥- √©s v√©lem√©nynyilv√°n√≠t√°si szabads√°got a Kuruc.info Facebook-profilj√°nak t√∂rl√©s√©vel s√ļlyosan megs√©rt√Ķ sz√©lh√°mos zsid√≥ szervezet egy√°ltal√°n k√∂zp√©nzhez juthat. Ez az alap√≠tv√°ny m√©g egy demokratikusan megv√°lasztott p√°rt, a Jobbik internetes fel√ľleteit is t√∂r√∂ln√© – jegyezte meg.
Mirk√≥czki √Ād√°m √≠g√©retet tett arra, hogy ha a Jobbik hatalomra ker√ľl, nem korm√°nyzati t√°mogat√°s, hanem elsz√°moltat√°s √©s sz√°mos “meglepet√©s” √©ri majd az ilyen alap√≠tv√°nyokat. (No persze – a szerk.)

kuruc.info – magyarhajnal.com

“Aljas, eszetlen, gy√Ľl√∂lett√Ķl fr√∂cs√∂g√Ķ” – Mirk√≥czki az “√∂nmagukat kereszt√©nynek mond√≥”, de a p√°p√°t b√≠r√°l√≥ olvas√≥inkr√≥l

Meglep√Ķ interj√ļt k√∂z√∂lt a Barik√°d hetilap legut√≥bbi sz√°ma, melyben Mirk√≥czki √Ād√°m nekirontott a magunkfajt√°knak, akik kritik√°val mert√©k illetni Ferenc p√°p√°nak a zsid√≥s√°g fel√© tett gesztussorozat√°t. A Jobbik egyh√°zpolitikusa sz√ľks√©gesnek tartotta hitet tenni J√©zus zsid√≥s√°ga, valamint a zsid√≥ vall√°si hagyom√°nyok kereszt√©nys√©gt√Ķl val√≥ elv√°laszthatatlans√°ga mellett is.

B√°r nem neves√≠ti port√°lunkat, a sz√∂vegb√Ķl egy√©rtelm√Ľ, hogy a Kuruc.info kiemelten k√∂z√∂lt cikkeir√Ķl, illetve hozz√°sz√≥l√≥ir√≥l besz√©l: „felh√°bor√≠t√≥nak, d√∂bbenetesnek √©s nagyon aljas, primit√≠v dolognak tartom, ahogy egyesek eszetlen m√≥don nekiestek az √ļj p√°pa szem√©ly√©nek. S itt nem csak a tollforgat√≥kra gondolok, hanem az √∂nmagukat kereszt√©nynek mond√≥ kommentel√Ķkre is. Helyett√ľk is sz√©gyelltem magam, amikor azt a sok gy√Ľl√∂lett√Ķl fr√∂cs√∂g√Ķ √≠r√°st √©s bejegyz√©st olvastam. K√ľl√∂n szomor√ļ, hogy nem csak a balliber√°lis oldalakon t√Ľntek f√∂l ilyen cikkek, hanem a politikai jobboldalon is.”
J√≥zan √©sszel nem √©rthet√Ķ, Mirk√≥czkinak mi√©rt kell ennyi jelz√Ķvel s√©rtegetnie a magunkfajt√°kat puszt√°n az√©rt, mert eleg√ľnk van a zsid√≥s√°g mindenek felettik√©nt val√≥ kezel√©s√©b√Ķl √©s a kett√Ķs m√©rc√©b√Ķl, m√©g ha a p√°pa alkalmazza is. √Čs mi√©rt tartja sz√ľks√©gesnek a Jobbik egyh√°zpolitikusa, hogy √©pp a zsid√≥s√°got v√©delmezze?
Mirk√≥czki √Ād√°m szerint „vall√°si √©rtelemben a kereszt√©nys√©g √©s a zsid√≥ vall√°si hagyom√°nyok bizonyos √©rtelemben elv√°laszthatatlanok”. Az Egri Hittudom√°nyi F√Ķiskola hallgat√≥jak√©nt sz√ľks√©gesnek tartotta J√©zus zsid√≥s√°g√°t hangs√ļlyozni: „Emberi √©rtelemben J√©zus Krisztus is a v√°lasztott n√©p tagja volt”. Az √°ltal√°nos√≠t√°st is s√ļlyos hib√°nak tartja: „A probl√©ma gy√∂ker√©t ott l√°tom, hogy sokan egyenl√Ķs√©gjelet tesznek a zsid√≥ vall√°s √©s a cionizmus k√∂z√©, ami √≥ri√°si hiba! Ugyanis szigor√ļan vall√°si √©rtelemben minden kereszt√©ny h√≠v√Ķ „cionista”, de term√©szetesen ezt ilyen m√≥don nem lehet kijelenteni, mert a cionizmus egy politikai fogalom, amely politikai mozgalomm√° v√°lt √©s Izraelre mint √°llamra vonatkozik.”
Mirk√≥czki szerint Ferenc p√°p√°t senki sem b√≠r√°lhatja, mert akik kritiz√°ln√°k, „el√Ķsz√∂r j√°rjanak v√©gig egy olyan √©letutat, mint √Ķ”.

Al√°bb olvashat√≥ az interj√ļ:

Vallás és politika

XVI. Benedek p√°pa lemond√°sa ut√°n m√°rcius 13-√°ig volt √ľres Szent P√©ter tr√≥nja, majd nem kis meglepet√©sre Buenos Aires √©rsek√©t, Jorge Mario Bergogliot v√°lasztott√°k p√°p√°v√°. Ferenc p√°p√°r√≥l, a szem√©lye k√∂r√ľl kialakult vit√°kr√≥l Mirk√≥czki √Ād√°mot, a Jobbik Egyh√°z√ľgyi Kabinet√©nek vezet√Ķj√©t, az Egri Hittudom√°nyi F√Ķiskola hallgat√≥j√°t k√©rdezt√ľk.
– A feh√©r f√ľst felsz√°ll√°sa el√Ķtt ismerte Buenos Aires √©rsek√©nek munk√°ss√°g√°t?
– Csak megv√°laszt√°sa ut√°n olvastam Jorge Mario Bergoglio r√©szletes √∂n√©letrajz√°t. Aki ismeri Assisi Szent Ferenc t√∂rt√©net√©t √©s a p√°pa eddigi √©let√ļtj√°t, m√°r nem csod√°lkozik a n√©vv√°laszt√°son. Evang√©liumi szeg√©nys√©g, egyszer√Ľs√©g, al√°zat, irgalom √©s szeretet. Ezt nem kell magyar√°zni. Mindazon√°ltal felh√°bor√≠t√≥nak, d√∂bbenetesnek √©s nagyon aljas, primit√≠v dolognak tartom, ahogy egyesek eszetlen m√≥don nekiestek az √ļj p√°pa szem√©ly√©nek. S itt nem csak a tollforgat√≥kra gondolok, hanem az √∂nmagukat kereszt√©nynek mond√≥ kommentel√Ķkre is. Helyett√ľk is sz√©gyelltem magam, amikor azt a sok gy√Ľl√∂lett√Ķl fr√∂cs√∂g√Ķ √≠r√°st √©s bejegyz√©st olvastam. K√ľl√∂n szomor√ļ, hogy nem csak a balliber√°lis oldalakon t√Ľntek f√∂l ilyen cikkek, hanem a politikai jobboldalon is.
– Mi lehet ennek az oka?
– Sokan egy√°ltal√°n nem akarj√°k meg√©rteni, hogy vall√°si √©rtelemben a kereszt√©nys√©g √©s a zsid√≥ vall√°si hagyom√°nyok bizonyos √©rtelemben elv√°laszthatatlanok. Az √ďsz√∂vets√©g n√©lk√ľl nem √©rtelmezhet√Ķ az √öjsz√∂vets√©g. El√Ķbbi az ut√≥bbiban teljesedett ki. Az √≥sz√∂vets√©gi tan√≠t√°sok, intelmek √©s j√≥slatok J√©zus √©let√ļtj√°ban, hal√°l√°ban √©s felt√°mad√°s√°ban, vagyis megv√°lt√≥- √©l√Ķ√°ldozat√°ban nyert√©k el √©rtelm√ľket. K√∂z√∂s √∂r√∂ks√©g√ľnk a Szent√≠r√°s. A kereszt√©nys√©g legfontosabb kegyhelyei √©s egyben gy√∂kerei a Szentf√∂ld√∂n tal√°lhat√≥k, vagyis a mai Izrael ter√ľlet√©n. Emberi √©rtelemben J√©zus Krisztus is a v√°lasztott n√©p tagja volt csak√ļgy, mint az apostolok √©s az els√Ķ kereszt√©ny k√∂z√∂ss√©gek. Aki ezeket a t√©nyeket nem fogadja el, az nem l√°that tiszt√°n. A probl√©ma gy√∂ker√©t ott l√°tom, hogy sokan egyenl√Ķs√©gjelet tesznek a zsid√≥ vall√°s √©s a cionizmus k√∂z√©, ami √≥ri√°si hiba! Ugyanis szigor√ļan vall√°si √©rtelemben minden kereszt√©ny h√≠v√Ķ „cionista”, de term√©szetesen ezt ilyen m√≥don nem lehet kijelenteni, mert a cionizmus egy politikai fogalom, amely politikai mozgalomm√° v√°lt √©s Izraelre mint √°llamra vonatkozik.
– Teljesen szokv√°nyos Ferenc p√°pa r√©sz√©r√Ķl ez a fajta gesztusgyakorl√°s m√°s vall√°sok, jelen esetben a zsid√≥ vall√°s fel√©?
– √Čn szem√©ly szerint egy term√©szetes dolognak tartom, hogy a Katolikus Egyh√°z mindenkori vezet√Ķje keresi √©s pr√≥b√°lja jav√≠tani a zsid√≥-kereszt√©ny kapcsolatokat. Eset√ľkben azonban nem politik√°r√≥l, hanem vall√°sok k√∂z√∂tti p√°rbesz√©dr√Ķl van sz√≥. Ferenc p√°p√°t azzal t√°madni, hogy r√©szt vett egy zsid√≥ vall√°si √ľnneps√©gen (hanuka) vagy mert levelet √≠rt a r√≥mai f√Ķrabbinak, el√©g sz√°nalmas pr√≥b√°lkoz√°s. A II. Vatik√°ni Zsinat Nostra Aetate c√≠m√Ľ dokumentuma (1965) √ļj fejezetet nyitott a Katolikus Egyh√°z √©s a nem kereszt√©ny vil√°gvall√°sok k√∂z√∂tt. K√©s√Ķbb II. J√°nos P√°l p√°pa tev√©kenys√©ge m√°r minden kor√°bbin√°l l√°tv√°nyosabban er√Ķs√≠tette ezt a folyamatot, √©s ne feledj√ľk, nem csak a zsid√≥ vall√°ssal kapcsolatban kezd√Ķd√∂tt el az egyh√°z p√°rbesz√©de: II. J√°nos P√°l 1985- ben p√©ld√°ul 80 000 muzulm√°n h√≠v√Ķ el√Ķtt besz√©lt Casablanc√°ban, 2001-ben ell√°togatott a damaszkuszi Nagymecsetbe, majd ugyanezen √©v december√©ben a Ramad√°n utols√≥ napj√°n b√∂jt√∂t hirdetett a katolikusoknak a l√©lekben megk√∂t√∂tt b√©ke jelek√©nt. 1986-ban tal√°lkozott a dalai l√°m√°val √©s ler√≥tta tisztelet√©t Gandhi eml√©ke el√Ķtt. Thaif√∂ld√∂n tal√°lkozott a buddhista p√°tri√°rk√°val √©s m√°s vezet√Ķkkel, de ez csak n√©h√°ny p√©lda. L√°that√≥, hogy a II. Vatik√°ni Zsinat √≥ta ezek a p√°pai utaz√°sok, tal√°lkoz√≥k √©s √ľzenetek sokkal t√∂bbet jelentenek, mint bar√°ti gesztust, de nem szabad elfelejten√ľnk, hogy ezeket els√Ķsorban nem politikai esem√©nyekk√©nt kell √©rtelmezni, hanem kereszt√©nyi k√∂teless√©gk√©nt. Mindez k√©t J√©zus-mond√°ssal is k√∂nnyen al√°t√°maszthat√≥: „√ögy szeress√©tek egym√°st, ahogy √©n szerettelek titeket!” (Jn 15,12), valamint „Menjetek √©s tegy√©tek tan√≠tv√°nyaimm√° mind a n√©peket!” (Mt 28,19). K√°r, hogy egyeseket csak a Katolikus Egyh√°z zsid√≥s√°ggal kapcsolatos megnyilv√°nul√°sai foglalkoztatnak, s azokat is rendre rosszul √©rtelmezik.
РMi kell ahhoz, hogy az ember összetettebben tudja értelmezni Ferenc tevékenységét?
– Ferenc p√°pa b√≠r√°l√≥it√≥l azt k√©rem, hogy el√Ķsz√∂r j√°rjanak v√©gig egy olyan √©letutat, mint √Ķ, tegyenek annyi j√≥t embert√°rsaikkal, mint √Ķ, mutassanak p√©ld√°t szer√©nys√©gb√Ķl, mint √Ķ, s majd ut√°na kritiz√°ljanak, de mindenekel√Ķtt engedtess√©k meg neki, hogy v√©gezze a dolg√°t! √Čn nagyon √∂r√ľl√∂k a megv√°laszt√°s√°nak, mert szem√©ly√©ben egy nagyon hiteles, er√Ķs, hat√°rozott √©s konzervat√≠v szem√©lyis√©g foglalja el Szent P√©ter tr√≥nus√°t, √©s ez m√°r √∂nmag√°ban garancia arra, hogy az egyh√°z folytassa igazi k√ľldet√©s√©t.

Balczó Mátyás РBarikád Рkuruc.info
Link

HozzŠszůlŠsok


#21 | No Shadow Government - 2013. jķlius 26. 23:21:45
Mert Szaniszl√≥ is olyan megc√°folhatatlan,mikor Bog√°r meg Dr√°bik van a m√Ľsor√°ban feszt...

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.