Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Ultraortodoxok lettek az √ļj izraeli f√Ķrabbik


Az ellens√©g strat√©gi√°t v√°lt, de a l√©nyegen ez nem v√°ltoztat! Az asken√°zi √©s a szef√°rd zsid√≥ vall√°si csoport √©l√©re is ultraortodox f√Ķrabbit v√°lasztottak Izraelben – jelentette a H√°√°rec c√≠m√Ľ izraeli napilap. A K√∂z√©p- √©s Kelet-Eur√≥p√°b√≥l sz√°rmaz√≥ zsid√≥kat t√∂m√∂r√≠t√Ķ asken√°ziak vall√°si vezet√Ķje D√°vid Lau lett, a t√∂bbi zsid√≥ h√≠v√Ķ csoportj√°√©, a szef√°rdok√© pedig Jich√°k Joszef. A zsid√≥ √°llamban fontos politikai √©s gazdas√°gi szerepet j√°tsz√≥ f√Ķrabbik megb√≠zat√°sa t√≠z √©vre sz√≥l.

A f√Ķrabbik szem√©ly√©r√Ķl egy sz√°z√∂tven tagb√≥l, vall√°si √©s vil√°gi k√©pvisel√Ķkb√Ķl √°ll√≥ v√°laszt√°si test√ľlet titkos szavaz√°son d√∂nt√∂tt szerda este Jeruzs√°lemben. A v√°laszt√°son √∂sszesen t√≠z rabbi indult.

Mindk√©t megv√°lasztott jel√∂lt es√©lyesnek sz√°m√≠tott. D√°vid Lau Modiin v√°ros√°nak rabbija √©s Iszrael Lau nagytekint√©ly√Ľ volt asken√°zi f√Ķrabbi fia, akit - az ap√°val fenntartott bar√°ts√°ga miatt - Benj√°min Netanjahu minisztereln√∂k is t√°mogat, s√Ķt kamp√°nyolt √©rte.

A m√°sik megv√°lasztott vezet√Ķ Ovadja Joszef volt f√Ķrabbi egyik fia. A volt f√Ķrabbi eredetileg legid√Ķsebb fi√°t, √Āvrah√°mot sz√°nta az int√©zm√©ny √©l√©re, de a rend√Ķrs√©g nyomozni kezdett korrupci√≥s √ľgyei miatt, √©s ez√©rt kisz√°llt a versenyb√Ķl. √Āvrah√°m n√Ķellenes n√©zeteivel is k√©tes h√≠rnevet szerzett mag√°nak.

Az √ļjonnan megv√°lasztott zsid√≥ vall√°si vezet√Ķk el√Ķtt √°ll√≥ legl√©nyegesebb kih√≠v√°sok k√∂z√∂tt az ut√≥bbi id√Ķben bizalmi v√°ls√°gba ker√ľlt rabbin√°tus moderniz√°l√°sa √©s az int√©zm√©ny h√≠rnev√©t beszennyez√Ķ korrupci√≥ legy√Ķz√©se szerepel. Az ortodox ir√°nyvonalat k√©pvisel√Ķ vall√°si int√©zm√©nynek Izraelben nagy a befoly√°sa, egyebek mellett az esk√ľv√Ķk √©s v√°l√°sok noncollectable √©s mindenekel√Ķtt a k√≥ser tan√ļs√≠tv√°nyok ki√°ll√≠t√°s√°ban illet√©kes. Ezenk√≠v√ľl a rabbin√°tus d√∂nt az √ļj bev√°ndorl√≥k zsid√≥s√°g√°r√≥l is.

Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Perje - 2013. jķlius 25. 21:27:35
Teljesen mindegy, milyenek leszenek, csak értsenek a síkosításhoz.

A dageszt√°ni f√Ķrabbit ma megl√Ķtt√©k a h√°za el√Ķtt, amikor hazat√©rt egy k√≥ser m√©sz√°rl√°sb√≥l. Tavaly ugyanitt egy zsinag√≥g√°ban robbantottak.
#2 | Kore - 2013. jķlius 25. 22:05:24
Az √ļjonnan megv√°lasztott zsid√≥ vall√°si vezet√Ķk el√Ķtt √°ll√≥ legl√©nyegesebb kih√≠v√°sok k√∂z√∂tt az ut√≥bbi id√Ķben bizalmi v√°ls√°gba ker√ľlt rabbin√°tus moderniz√°l√°sa √©s az int√©zm√©ny h√≠rnev√©t beszennyez√Ķ korrupci√≥ legy√Ķz√©se szerepel.[/i]

A m√°sik megv√°lasztott vezet√Ķ Ovadja Joszef volt f√Ķrabbi egyik fia. A volt f√Ķrabbi eredetileg legid√Ķsebb fi√°t, √Āvrah√°mot sz√°nta az int√©zm√©ny √©l√©re, [i]de a rend√Ķrs√©g nyomozni kezdett korrupci√≥s √ľgyei miatt, √©s ez√©rt kisz√°llt a versenyb√Ķl.
√Āvrah√°m n√Ķellenes n√©zeteivel is k√©tes h√≠rnevet szerzett mag√°nak.

Nem olvasta a kiírást se? A lényeg, hogy a poszt a familiában maradjon? Milyen lehetett a zalmafája?
H√°nynom kell! :(
#3 | gladiator07 - 2013. jķlius 26. 06:37:20
Kore. ( √Čva) Ezen szem√©lycser√©s - helyviszafoglal√≥sdi, n√°luk m√°r hagyom√°ny, nem j√°t√©k.
#4 | postaimre - 2013. jķlius 26. 07:38:12
A rabbikkal nincsen baj, csak rossz helyen vannak. A feh√©rjefeldolgoz√≥ban remek alapanyag lehet[b]ne mindegyikb√Ķl, persze demokratikusan! Am√≠g a talmud a t√≥ra √©s a t√∂bbi t√ľsszent iratok azok, amik, addig ezek is sem lehetnek m√°sok!

Kor√© ez olyan, mint az eur√≥pai szabadk√Ķm√Ľves "kir√°ly"-csereber√©k! Jaj az apuci-anyuci, a mocskos gan√© bes√°rozod√≥tt..., de nem baj, van m√°sik, majd a tr√≥n√∂kr√∂s √°tveszi a mocsok folytat√°s√°t!

Zs√≥ka, a v√©n szatyor a m√ļltkor azt mondta, hogy nem mond le, mert a kir√°lys√°got az "istent√Ķl" kapta...! Elm√©sz te a j√≥ b√ľd√∂s francba! Istent√Ķl? Nooooorm√°lis? A v√©n banya ha csak r√°n√©z a sepr√Ľre, az m√°r startra k√©sz. Persze a britt nemzetk√∂z√∂sseggnek kell egy ilyen hivatalos idol, ak√°rmilyen is, de majd az MI-5 valamelyik beavatottja jobban megkeveri a te√°j√°t, hogy j√∂hessen az √ļjabb degener√°ci√≥.

Az ultraortodox rabbik√©rd√©s is ilyen. A chabadist√°k (mint kavicsos soml√≥) is istent helyettes√≠tik √©s a csal√°di √∂k√∂rl√Ķd√©s (mert a vagyon is √≠gy orvgazdagodik jobban) nem elhanyagolhat√≥ √©s vita-mentes a k√∂z√∂ss√©gben, de a "goj"-nak megadj√°k a lehet√Ķs√©get, hogy k√©shegyre men√Ķ h√°bor√ļkat folytassanak azon √©s az√©rt, hogy ki legyen a kir√°ly. √úgggyes! - mondan√° √©s mondja is a rabbi!
#5 | No Shadow Government - 2013. jķlius 26. 07:49:50
Imre, a h√ļsev√Ķ n√∂v√©ny is kik√∂pn√© √Ķket,nemhogy √©n,vagy a diszn√≥.A kir√°lyokr√≥l meg annyit,hogy nem csod√°lkozn√©k,ha a kir√°lyi tr√≥n√∂r√∂k√∂s k√∂lk√©nek m√°r most v√°mp√≠rfoga lenne.K√°roly nem v√©letlen√ľl ment/megy Erd√©lybe,meg Rom√°ni√°ba.Hazamegy a h√≠res rokonhoz.Am√ļgy 2.Erzsi van most,nem? Csak mert Zs√≥k√°t √≠rt√°l :D
#6 | Kore - 2013. jķlius 26. 08:50:26
Jajj NSG,
s_*_tel
erzsóka-róka az, de lehet bözse is...
#7 | No Shadow Government - 2013. jķlius 26. 09:01:15
Kore,igen,a b√°b lehet b√°rmilyen nev√Ľ.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.