Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Egy asztalhoz ültették a nyugat-balkáni országok vezetõit


Nem csak vacsorázni! Összeáll ez szépen, mint a kocsonya. A nyugat-balkáni országok uniós csatlakozásának elõmozdításáról tárgyalt a térség nyolc államfõje csütörtökön a szlovéniai Kranj melletti Brdóban. Az informális találkozón ott volt az albán államfõ és a volt Jugoszlávia hét utódállamának elnöke, valamint vendégként a francia elnök.


Francois Hollande azt mondta, hogy Párizs támogatja a Nyugat-Balkán államainak uniós integrációját, ahogy azt tette Szlovénia, illetve a közelmúltban Horvátország csatlakozásakor, de még sokat kell tenni a térség megbékélése és a politikai, gazdasági, intézményi reformok érdekében.

"Sok minden nincs lezárva ebben a rĂ©giĂłban, több kĂ©rdĂ©sre továbbra is fokozottan kell figyelni" – mondta Hollande a szlovĂ©n kollĂ©gájával, Borut Pahorral közösen tartott sajtĂłtájĂ©koztatĂłján.

Pahor bejelentette, hogy a csĂşcstalálkozĂł rĂ©sztvevõi Horvátországban Ăşjabb megbeszĂ©lĂ©st tartanak. "Az a cĂ©lunk ezzel a folyamattal, hogy megváltoztassuk a rĂ©giĂłrĂłl kialakult kĂ©pet, hogy a Nyugat-Balkán ne fĂ©lelmet keltsen az emberekben, hanem inkább a tĂ©rsĂ©gben rejlõ lehetõsĂ©geket lássák" – mondta a szlovĂ©n államfõ.

Szlovénia 2004-ben csatlakozott az EU-hoz, három évvel késõbb az eurót is bevezette. Horvátország július 1-jén lett az unió 28. tagállama.

Júniusban Brüsszel zöld jelzést adott a csatlakozási tárgyalások megkezdéséhez Szerbiával. Az EU vezetõi emellett úgy döntöttek: megbeszéléseket kezdenek Koszovóval is a csatlakozási tárgyalások megalapozásához, jóllehet a koszovói állam függetlenségét nem minden tagállam ismeri el.

Montenegróval 2012-ben nyitották meg a csatlakozási tárgyalásokat. Macedónia 2005 óta tagjelölt, de a tárgyalásokat még nem kezdték meg egy Görögországgal fennálló névvita miatt.

Francois Hollande Brdóban felajánlotta országa jószolgálatait a névvita megoldásához.

Albánia 2009-ben nyĂşjtott be csatlakozási kĂ©relmet, de azĂłta kĂ©tszer is elutasĂ­tották. Bosznia-Hercegovina egyelõre nem folyamodott tagjelölti státusĂ©rt – állt az AFP összegzĂ©sĂ©ben.

A mostani volt az elsõ találkozó, amelyen a nyolc nyugat-balkáni állam - Szlovénia, Horvátország, Montenegró, Macedónia, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Szerbia és Koszovó - vezetõje egy tárgyalóasztalnál foglalt helyet. Korábban minden erre irányuló kezdeményezés zátonyra futott, elsõsorban a Szerbia és Koszovó közötti feszült viszony miatt.

hvg.hu / MTI

Link

Hozzászólások


#1 | No Shadow Government - 2013. július 26. 08:57:44
A Birodalom bukik,de azért még területeket akar foglalni.Nem baj ez,Rómának(és a legtöbb hasonló birodalomnak) ugyanez volt a veszte.
#2 | Perje - 2013. július 26. 15:05:33
Nagyon kell nekik az újabb felvevõpiac. Inkább vállalják a franciák is a ingyenes hazautaztatást. Már szemem elõtt látom, amint a koszovóiakat repülõre rakják. De az újabb országok áruval való dugig tömése ez is csak egy két évtizedig mûködik majd, mint nálunk, ahol már kezd lecsengeni a vásárlási mánia, a pénz is elfogy, fõként ha nincs hazai termelés.
Közben ugyanezt játszák el a grúzokkal is. Ott is a beetetés folyik. Ma Tbilisziben a visegrádi országok tárgyaltak a kaukázusi országok európai intergrációjáról.
http://www.trend....74272.html
#3 | rozsola - 2013. július 26. 23:58:48
Balkán és Bal-Kán.
NSG nagyon közel jársz. Köztudomású , hogy aki túl sokat eszik egy bizonyos mennyiség után ( csakhogy a fõcikkhez passzoljon ) rókázik. Minnél nagyobb az EU annál többet " eszik ".
Perje , a grúztéma más tészta. Igaz hogy olyan formájú de sem tojás , sem liszt nincs benne. Túlságosan " új " a helyzet. Hirtelen nagyon sok információ jön Grúziáról. Amíg az északi oszétok a déliekkel együtt " vodkáznak " és a medve az Ural-Hegység déli részén " ver tanyát " a grúzoknak nem terem babér. Ha pedig úgy alakul babér nélkül is lehet koszorút készíteni.
Érdekes lehetett ez az asztaltársaság. A szerbek már medvesajtot majszolnak. Macedónia és Bosznia törökmézet nyalogat . Fekete-Hegy ( Montenegró - Crna Gora ) nem nagy durranás. Albánia és Koszovó külön téma. A horvátok igazából nem akarták amit " akartak " , Szlovénia pedig nagyon hasonlatos a csehekhez.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.