Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Az orosz állam és az ortodox egyház közti szoros kapcsolatot méltatta Putyin


Az orosz állam és az ortodox egyház közti szoros kapcsolatot méltatta csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kremlben a világ minden tájáról érkezett ortodox vezetõkkel folytatott találkozóján.

Ez volt az elsõ alkalom, hogy orosz államfõ egyszerre találkozott ilyen nagy számú ortodox egyházi vezetõvel - emelte ki az AFP.

Oroszországban évek óta megfigyelhetõ az állam és az ortodox egyház közötti kapcsolatok szorosabbra fonása. "Valódi partnerekként mûködünk együtt az aktuális belpolitikai és nemzetközi problémák rendezésében" - mondta Putyin, hangsúlyozva az egyház erkölcsi tekintélyének fontosságát.

Abból az alkalomból gyûltek össze a Kremlben a világ 15 ortodox egyházának magas rangú képviselõi, hogy Oroszországban idén van a kereszténység felvételének 1025. évfordulója. Az elnök rövid beszédét élõben közvetítette az állami televízió.

"Külön hangsúlyt fektetünk a felekezetek és a kultúrák közötti együttmûködésre, így a helyi ortodox egyházak támogatását kifejezetten fontosnak tartjuk" - mondta az orosz elnök, aki Kirill orosz ortodox pátriárka mellett foglalt helyet a találkozón.

Jelen volt II. Teodorosz alexandriai görög ortodox pátriárka, III. Téofilosz, Jeruzsálem görög ortodox pátriárkája és II. Ilia, a grúz ortodox egyház pátriárkája - közölte a Kreml.

I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka viszont nem utazott el Moszkvába, õt a franciaországi Emmanuel ortodox metropolita képviselte a rendezvényen.

A konstantinápolyi és a moszkvai patriarkátus viszonyát feszültté teszi, hogy a moszkvai ortodox egyház próbálja visszaszerezni külföldi vagyontárgyait, fõleg templomokat, amelyek egyházközségei az 1917-es kommunista forradalom után a konstantinápolyi ökumenikus patriarkátusnak fogadtak hûséget. Legutóbb egy nizzai ortodox templom tulajdonjogát ítélte Oroszországnak egy francia bíróság 2010-ben. A templomra a helyi orosz emigráns közösség is igényt tartott.
Link

Hozzászólások


#1 | Bulcsu - 2013. július 26. 09:57:46
Az nem lenne baj, ha az iszlám vallásból az egyház átvenne némi zsidó ellenességes tant a "szeretetrezgés" mellé. Úgy talán pontosabban tudnánk mûteni a jövõben.

A kereszténység kiszorítása Szíriából katasztrófához vezetne

"Nem engedhetõ meg a Közel-Kelet kipusztítása a kereszténység szempontjából. Ez civilizációs katasztrófa lenne" - hangoztatta az orosz ortodox egyházfõ, Kirill pátriárka Vlagyimir Putyin orosz elnök és a 15 autonóm ortodox egyház vezetõi találkozóján, amelyre az õsi Rusz kereszténység felvételének 1025. évfordulója alkalmából rendeztek meg.
A pátriárka egyben rámutatott, hogy éppen a mai Szíria területén született a kereszténység.
http://hungarian....z-vezetne/
#2 | Perje - 2013. július 26. 18:36:01
Még az orosz ûrközpontban is lesz egy szolgálatot teljesítõ ortodox pap. Vannak olyan helyzetek ott is, ahol már csak az ima segít.s_*_aha
http://en.rian.ru...riest.html
#3 | rozsola - 2013. július 26. 23:40:21
Ha már a " magyar " hadseregnek van tábori rabbija akkor a földönkivülieknek is dukál legalább egy pópa.
Alakulgat ez a " trojka ". Putyin elnök , Kirill pátriárka , Ferenc pápa .
Ha a mai (judeó)kereszténység Szíriában született meg, valószínû , hogy a " holnap " kereszténysége is ott fog megszületni. Utána jöhet Örményország , Bizánc és Róma.
#4 | kincses - 2013. július 27. 00:24:58
Rozsola, nem nagyoltad el egy kicsit? Mintha 1-2 központ kimaradt volna..Putyin milyen felekezetet képvisel?s_*_aha
#5 | rozsola - 2013. július 27. 18:48:52
Putyin az Putyin. A többi lényegtelen. Biztosan kijenthetem , hogy volt/van anyja. Az orosz anyuskák általában vallásosak. Mondom : általában. ( felesleges vitatkozni ).
Nem nagyoltam el. A kereszténység elsõ csírái Szíriában , Örményországban és Egyiptomban fejlõdtek ki. Ezért beszélhetünk szír , örmény és kopt ( egyiptomi ) kereszténységrõl. - Ez a legenda.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.