Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Ez nem korrupciĂł, hanem politika


Szóval a Politika = Korrupció, a politikus =szervezett bûnözõ a közigazgatási prés = terrorizmus...új szótár kell ezekhez. Én meg állampolgár = hóhér szeretnék ebben az értelemben lenni! A cseh legfelsõ bíróság szerint a politikai eljárásokért senkit sem lehet büntetõjogi felelõsségre vonni.

Megszüntette a három volt kormánypárti parlamenti képviselõ elleni büntetõeljárást Csehország legfõbb ügyésze, aki úgy ítélte meg, nem történt bûncselekmény - jelentette a CT24 közszolgálati hírtelevízió pénteken.

Marek Snajdr, Petr Tluchor és Ivan Fuksa ellen - akik mindhárman a Polgári Demokratikus Párt (ODS) képviselõi voltak - politikai korrupció vádjával folyt eljárás. Mindhárman tavaly õsszel egy jól fizetett állami állás ellenében lemondtak mandátumukról, hogy lehetõvé tegyék a kormány reformprogramjának elfogadását. A rendõrség ezt korrupciónak minõsítette és õrizetbe vette az érintetteket, akik tagadták bûnösségüket.

Pavel Zeman legfõbb ügyész helyt adott a vádlottak panaszának, s az ügyet visszaadta Ivo Istvan olmützi államügyésznek. Istvan újságíróknak azt mondta, nem érte váratlanul a döntés, s már dolgozik azon, hogy újrafogalmazza a vádat, ami lehetõvé tenné az érintettek elleni büntetõeljárás folytatását.

Istvant a héten fogadta Milos Zeman köztársasági elnök, s teljes támogatásáról biztosította. A jobboldal szerint ez újabb bizonyítéka annak, hogy politikai hatalmi játékról van szó.

Nagyová ügye marad

Jana Nagyová, Petr Necas volt miniszterelnök kabinetfõnöke panaszát viszont a legfõbb államügyész elutasította, így ez az ügy folytatódik. Nagyová, valamint a katonai hírszerzés volt és mai fõnöke ellen hivatali hatalommal való visszaélés címén folyik eljárás. Nagyová, akinek éve óta szerelmi viszonya van Necasszal, ugyanis tavaly arra utasította a katonai hírszerzést, hogy figyeljék meg Radka Necasovát, a miniszterelnök feleségét. Nagyovának ilyen utasítás kiadásához nem volt joga, s a katonai hírszerzés fõnökeinek pedig ezt el kellett volna utasítaniuk.

Az állítólagos korrupciós ügy, valamint a hivatali pozícióval való visszaélés ügye júniusban Petr Necas és kormánya bukásához vezetett.

Nem minõsíthetõ korrupciónak

A három volt képviselõ, aki néhány hétig vizsgálati fogságban volt, már tíz napja a legfelsõbb bíróság döntése alapján szabadlábra került. A legfelsõbb bíróság szerint a tavalyi megállapodás nem minõsíthetõ korrupciónak, s ezért elrendelte az érintettek szabadon bocsátását.


FotĂł: AFP

Petr Knötig, a legfelsõbb bíróság szóvivõje közölte: a testület megállapította, hogy politikai eljárásokért senkit sem lehet büntetõjogi felelõsségre vonni. A két személy az adott idõben parlamenti képviselõ volt, mentességet élvezett, s a különféle politikai megállapodásokat, kompromisszumokat és döntéseket politikai tevékenységük részeként kell értelmezni.

Reformcsomag

Az ügy a cseh kormány tavaly novemberben elfogadott takarékossági és reformcsomagjával kapcsolatos. A jogszabályt hosszú ideig azért nem sikerült jóváhagyni a parlamentben, mert az ellenzéken kívül a kormányzó ODS néhány képviselõje sem volt hajlandó azt támogatni.

Az intézkedéscsomagot végül is úgy fogadták el, hogy a Necas vezette ODS belsõ ellenzékének három képviselõje lemondott parlamenti mandátumáról, a helyükre lépõ újak pedig már igent mondtak a törvényre.
Link

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2013. július 26. 15:03:37
Na mit mondtam!

Vállalkozók, politikusok, ügyvédek: maffiózókra csapott le az olasz rendõrség

Az olasz rendõrség pénteken nagyszabású maffiaellenes akciót indított Rómában és Calabriában.
Lejátszás

A római rendõrségi akció a legnagyobb, amelyet a fõvárosban és környékén valaha végrehajtottak, nagyjából 500 rendõr vesz részt benne. Egy helikoptert, kutyás járõröket és a tengerészeti rendõrség egységeit is bevetették.

A másik mûveletben Calabriában, Catanzaro térségében körülbelül 50-70 parancsot adtak ki, többségében vállalkozók, politikusok és ügyvédek õrizetbe vételére.

Calabria a 'ndrangheta maffia bölcsõje. Az elmúlt évtizedekben a 'ndrangheta az északi régiókra is kiterjesztette befolyását, Olaszország legjelentõsebb bûnszövetkezetévé nõtte ki magát.
http://www.atv.hu...-rendorseg
#2 | postaimre - 2013. július 26. 15:23:25
Semmi sem az aminek látszik, hanem valami más. Majd kitaláljuk utólag minek is nevezzük el. Demokratikus lesz az biztos!

Egyiptomi fordulat: Washington szerint nem államcsíny volt

Az amerikai törvények szerint nem nyújthatnak támogatást olyan országnak, melyben államcsínyt hajtottak végre.

Az amerikai kormány szemmel láthatóan arra az álláspontra helyezkedett, hogy nem minõsül államcsínynek Mohamed Murszi egyiptomi elnöknek a hadsereg által július 3-án történt eltávolítása a hatalomból - közölték csütörtökön szenátorok és képviselõk.

Az amerikai törvények értelmében ha egy amerikai katonai segítségnyújtásban részesülõ országban államcsínyt hajtanak végre, akkor a támogatást fel kell függeszteni. Kairó fontos partnere Washingtonnak a Közel-Keleten, és az amerikai kormány nem szívesen állítaná le a Kairónak évente juttatott 1,5 milliárd dolláros támogatást.
http://www.hirado..._volt.aspx
#3 | Gutai Zub - 2013. július 26. 16:48:52
Imre,
Ez már tényleg valami más Egyiptomban.

Az eseményeket figyelve, Egyiptomban egymásnak fog ugrani a két táborra osztott tömeg ma este.
Murszit megvádolták, hogy a Hamasz-nak kémkedett, (tehát Izraelnek ártott)
A hadsereg amerikai pénzen, és támogatással ,
vissza állitja az izrael-barát Egyiptomot. Az arabok kétségtelenül a vesztesek.
Az amerikai támogatás se valami testvéries "jóság".
A Szuezi-csatorna használatáért sokkal több pénz folyna be Egyiptomnak, ha nem verték volna át az arabokat még Nasszer idejében....
#4 | spartakusz - 2013. július 26. 17:09:12
iGEN KÉREM ÉRIK - a maffia soha sehol nem tûri a konkurenciát - aki komolyan gondolja a hatalmát az meg is védi - nekem a feladatom a rossz és a jó közül választani - nagyon nehéz, de tudom, amit fizikai síkon építettek az fizikai síkon lehet lebontani - amit eszmei elme útján építettek az elme útján lehet lebontani - és ez a valóság -

MI A JĂ“ ? AZ AKI MINDENKINEK JĂ“!

spari...
ui: Ă©n azokat segĂ­tem akiknek - mindenkinek jĂł!
#5 | jozsef toth - 2013. július 26. 21:40:36
Na igen ez igy igaz!!! A cseh legfelsõ bíróság szerint a politikai eljárásokért senkit sem lehet büntetõjogi felelõsségre vonni. MID ADDIG amig az o kezokbe van!!De neha fordul a kocka ,es akkor jon a siras a PATKANYOK meg visittanak. Ilyenkor alakulnak a PINCE klubbok mert oda menekulnek,erre mar volt pelda.s_*_rtata

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.