Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Béketárgyalások: védhetetlen határok közé szorítanák Izraelt


Alaposan felkavarta a ked√©lyeket a K√∂zel-Keleten John Kerry m√ļlt h√©tv√©gi bejelent√©se, miszerint meg√°llapod√°s sz√ľletett a 2010-ben megszakadt izraeli-palesztin b√©ket√°rgyal√°sok folytat√°s√°r√≥l. A m√©di√°ban folynak a tal√°lgat√°sok arr√≥l, hogy milyen engedm√©nyekkel j√∂tt l√©tre az egyezs√©g, amelynek r√©szleteirõl semmit sem √°rult el az amerikai k√ľl√ľgyminiszter. Izrael annyit k√∂z√∂lt, hogy palesztin foglyokat bocs√°thatnak szabadon. A Hetek cikke.
Béketárgyalások: védhetetlen határok közé szorítanák Izraelt

K√∂vetkez√Ķ kedden Washingtonban √ļjrakezd√Ķdhetnek a h√°rom √©ve z√°tonyra futott palesztin-izraeli b√©ket√°rgyal√°sok.Szilv√°n Salom energia√ľgyi miniszter cs√ľt√∂rt√∂k√∂n k√∂z√∂lte: mindez egyel√Ķre "nem 100 sz√°zal√©k", mivel ahogy az a m√ļltban m√°r el√Ķfordult az utols√≥ pillanatban is t√∂rt√©nhetnek v√°ratlan esem√©nyek, amelyek meghi√ļs√≠thatj√°k a tal√°lkoz√≥t.Benj√°min Netanjahu izraeli minisztereln√∂k mind√∂ssze annyit f√Ľz√∂tt cs√ľt√∂rt√∂k√∂n a t√°rgyal√°sok √ļjrakezd√©s√©nek h√≠r√©hez, hogy "a tang√≥hoz k√©t f√©l kell".

Mahm√ļd Abb√°sz palesztin eln√∂k sz√≥viv√Ķje mindazon√°ltal hangs√ļlyozta, hogy a palesztin k√ľld√∂tts√©g k√©szen √°ll, √©s m√°r csak az Egyes√ľlt √Āllamok megh√≠v√°s√°ra v√°r.

Washingtonban val√≥sz√≠n√Ľleg Cipi Livni izraeli igazs√°g√ľgyi miniszter √©s f√Ķt√°rgyal√≥, Jich√°k Molho, a korm√°nyf√Ķ k√ľld√∂ttje, illetve Sz√°eb Erek√°t palesztin f√Ķt√°rgyal√≥ √ľl majd asztalhoz.

Meglep√Ķ bejelent√©s

John Kerry mindent bevetett, hogy eredm√©nyt tudjon felmutatni a K√∂zel-Keleten: √∂t h√≥nap alatt m√°r hatodszor l√°togatott a t√©rs√©gbe, hogy a t√°rgyal√≥asztalhoz val√≥ visszat√©r√©sr√Ķl gy√Ķzk√∂dje a palesztin √©s izraeli feleket. Er√Ķfesz√≠t√©se l√°tsz√≥lag eredm√©nnyel j√°rt, amikor Jord√°nia f√Ķv√°ros√°ban bejelentette, hogy egyezs√©g sz√ľletett a b√©ket√°rgyal√°sok folytat√°s√°r√≥l. A helyzet azonban enn√©l sokkal bonyolultabb.

Az amerikai k√ľl√ľgyminiszter bejelent√©se sokakat meglepet√©sk√©nt √©rt, kor√°bban ugyanis egyik f√©l sem t√°mogatta ny√≠ltan javaslatait a t√°rgyal√°sok √ļjrakezd√©s√©re. R√°ad√°sul senki sem √°rult el r√©szleteket az egyezs√©gr√Ķl. N√©h√°nyan ez√©rt azt a k√∂vetkeztet√©st vont√°k le, hogy a bejelent√©s val√≥j√°ban Kerry r√©sz√©r√Ķl a nyom√°sgyakorl√°s taktik√°ja: √≠gy pr√≥b√°lja kik√©nyszer√≠teni, hogy a felek felsorakozzanak m√∂g√©.

Nem volt meggy√Ķz√Ķ a palesztin f√©l reakci√≥ja: Mahm√ļd Abb√°sz palesztin el¬≠n√∂k k√©t embert hatalmazott fel arra, hogy a t√©m√°ban megsz√≥laljon. Az egyik tan√°csad√≥ja Nabil Abu Rdeneh volt, aki elmondta, hogy az Izraellel folytatott hivatalos t√°rgyal√°sok m√©g mindig akad√°lyokba √ľtk√∂znek. A tan√°csad√≥ lesz√∂gezte: ahhoz, hogy asztalhoz √ľljenek, el√Ķfelt√©tel, hogy Izrael az 1967 el√Ķtti hat√°rvonalakat fogadja el a t√°rgyal√°s alapjak√©nt, √©s le√°ll√≠tsa a telepek √©p√≠t√©s√©t. Abu Rdeneh elmond√°sa szerint Abb√°sz abba egyezett bele, hogy deleg√°ci√≥t k√ľld Washingtonba, ahol alacsonyabb szinten el√Ķzetes egyeztet√©seket folytatn√°nak az izraeli f√©llel a b√©ket√°rgyal√°sok felt√©teleir√Ķl. Azt is hangs√ļlyozta, hogy ha nem siker√ľl meg√°llapodniuk, akkor „minden lehet√Ķs√©g az asztalon lesz”, vagyis a Palesztin Hat√≥s√°g az ENSZ-hez fordulhat Palesztina teljes jog√ļ tags√°g√°nak elismer√©s√©√©rt.

Politikai öngyilkosság?

A palesztin csoportok mindenesetre felbolydultak: Abb√°sznak m√©g saj√°t p√°rtj√°n bel√ľl is heves b√≠r√°l√≥i akadtak. A Palesztin Hat√≥s√°g hivatalos √ļjs√°g√°ban, az Al-Ayyamban p√©ld√°ul Hani Habib politikai elemz√Ķ √∂ncsal√°ssal v√°dolta az amerikai k√ľl√ľgyminisztert. Szerinte a palesztinok √©rt√©ktelen sz√≥beli biztos√≠t√©kot kaptak csup√°n Kerryt√Ķl, aki „azzal a k√ľl√∂nleges tulajdons√°ggal rendelkezik, hogy nemcsak m√°sokat, hanem els√Ķsorban mag√°t tudja megt√©veszteni”. Politikai √∂ngyilkoss√°gnak nevezte az Izraellel val√≥ t√°rgyal√°sokat Abb√°sz egyik riv√°lisa a Fatahn√°l, √©s a G√°zai √∂vezetet ural√≥ Hamasz terrorszervezet is el√≠t√©lte a Palesztin Hat√≥s√°got, mivel szerint√ľk beadta a derek√°t az amerikai zsarol√°snak √©s Izrael k√∂vetel√©seinek. M√°sok pedig megveszteget√©sr√Ķl besz√©ltek, utalva arra, hogy az Egyes√ľlt √Āllamok 4 milli√°rd doll√°rt fektetne be a palesztin mag√°nszektorba, ha a b√©ket√°rgyal√°sok folytat√≥dnak.

Abb√°sz egy√©bk√©nt egy jord√°niai √ļjs√°gnak azt nyilatkozta, hogy n√©pszavaz√°sra bocs√°t minden izraeliekkel k√∂t√∂tt egyezs√©get, √©s azzal igyekezett nyugtatni a ked√©lyeket, hogy az Egyes√ľlt √Āllamok val√≥ban olyan megold√°st igyekszik kidolgozni, amely tartalmazza, hogy az 1967-es hat√°rvonalak ment√©n, Kelet-Jeruzs√°lem f√Ķv√°rossal alakuljon meg a palesztin √°llam.

Palesztinokat engednének szabadon

Benjamin Netanjahu izraeli korm√°nyf√Ķ Izrael strat√©giai √©rdekeivel magyar√°zta a t√°rgyal√°sok feleleven√≠t√©s√©t a Palesztin Hat√≥s√°ggal, legink√°bb a Sz√≠ri√°b√≥l √©s Ir√°nb√≥l √©rkez√Ķ kih√≠v√°sokra hivatkozva. Netanjahu szint√©n azt √≠g√©rte, hogy a meg√°llapod√°sokr√≥l n√©pszavaz√°st tartanak. A minisztereln√∂k azonban ellent√°borral szembes√ľl saj√°t korm√°ny√°n bel√ľl is, f√Ķleg amiatt, hogy palesztin foglyok szabadon bocs√°t√°s√°t helyezte kil√°t√°sba. √Črtes√ľl√©sek szerint 82 palesztint engedn√©nek el szakaszosan a t√°rgyal√°sok folyam√°n, azzal a felt√©tellel, hogy a palesztinok nem tesznek egyoldal√ļ l√©p√©seket az ENSZ-ben. A szabadul√≥ rabok √°ll√≠t√≥lag 20-28 √©ve √ľlnek b√∂rt√∂nben, t√∂bbs√©g√ľk 40 √©v feletti, akiknek hamarosan lej√°r a b√ľntet√©se. Az egyik hivatalos forr√°s azt is √°ll√≠totta, hogy csak olyan foglyokat engednek el, akik semmilyen fenyeget√©st nem jelentenek m√°r. Az viszont biztos, hogy mindegyik√ľket az√©rt √≠t√©lt√©k el, mert a kez√ľkh√∂z v√©r tapad.

Nem meglep√Ķ, hogy felh√°borod√°ssal fogadt√°k a foglyok elenged√©s√©nek h√≠r√©t azok is, akiknek csal√°dtagjait olyanok gyilkolt√°k meg, akiket most elengedhetnek. Eilat Osher f√©rj√©t egy datolya√ľltetv√©nyen sz√ļrt√°k le 1991-ben. T√∂bbekkel egy√ľtt Gilad Shalit eset√©ben √Ķ is elfogadhat√≥nak tartotta a fogolycser√©t, de a mostani helyzetet teljesen m√°snak tartja: v√©lem√©nye szerint a semmi√©rt adj√°k el az orsz√°got. Az izraeli m√©dia pedig arra h√≠vta fel a figyelmet, hogy √©vekkel ezel√Ķtt Netanjahu m√©g kem√©nyen el√≠t√©lte, amikor Ehud Olmert korm√°nya 411 palesztin fogoly elenged√©s√©t hagyta j√≥v√° a 2007-es annapolisi konferencia el√Ķtt. Akkor azt nyilatkozta, hogy a rabok szabadon enged√©se a konferencia el√Ķtt nem a b√©ke, hanem a terror fel√© vezet√Ķ utat jelenti. „Az Olmert-korm√°ny ugyanazt a hib√°t k√∂veti el, mint Ehud Barak Camp Davidben: akkor mindent odaadtak, cser√©be pedig terrorist√°kat kaptak” – mondta hat √©vvel ezel√Ķtt Netanjahu.

"Auschwitzi hat√°rok"

Nem kis felz√ļdul√°st v√°ltott ki az √ļgynevezett 1967-es hat√°rok sz√≥ba ker√ľl√©se is. Az AP √©s a The Wall Street Journal egy vezet√Ķ palesztin tisztvisel√Ķre hivatkozva azt √≠rta: Kerry biztos√≠totta Abb√°szt, hogy a t√°rgyal√°sok alapj√°t az 1967-es hat√°rok fogj√°k k√©pezni. Ezt nyugati illet√©kesek tagadt√°k, n√©melyek viszont arra h√≠vj√°k fel a figyelmet, hogy 2011-ben Barack Obama egy√©rtelm√Ľv√© tette az amerikai korm√°nyzat √°ll√°spontj√°t, amikor azt mondta, hogy Izrael √©s Palesztina hat√°rait az 1967-es vonalak ment√©n kell megh√ļzni, k√∂lcs√∂n√∂sen elfogadott f√∂ldcser√©kkel.

K√©t befoly√°sos izraeli politikus – Uzi Landau turisztikai miniszter √©s Avigdor Lieberman, a k√ľl√ľgyi t√°rca volt vezet√Ķje – „auschwitzi hat√°roknak” nevezte az 1967 el√Ķtti hat√°rokat, mert azzal Izrael legkeskenyebb pontja k√∂r√ľlbel√ľl 14 √©s f√©l kilom√©teres lenne, a Ben Gurion nemzetk√∂zi rep√ľl√Ķt√©r kis hat√≥t√°vols√°g√ļ rak√©t√°kkal is el√©rhet√Ķ lenne, a zsid√≥ √°llam hat√°rait pedig nem lehetne v√©deni. √Črvel√©s√ľk szerint, ha Izrael feladn√° azokat a ter√ľleteket, amelyeket 1967-ben √∂nv√©delemb√Ķl foglalt el, miut√°n n√©gy arab √°llam t√°mad√°st ind√≠tott ellen√ľk, akkor Jeruzs√°lemet kett√© kellene osztani. Ez azzal is j√°r, hogy a judaizmus legszentebb helyeihez, az √ďv√°rosban tal√°lhat√≥ Nyugati Falhoz √©s a Templomhegyhez val√≥ hozz√°f√©r√©sr√Ķl is lemondanak. A Gol√°n-fenns√≠kr√≥l t√∂rt√©n√Ķ kivonul√°s pedig azt jelenten√©, hogy a ter√ľletet vagy az Ir√°nnal √©s a Hezbollah s√≠ita terrorszervezettel sz√∂vets√©ges Bass√°r al-Asszad sz√≠riai eln√∂knek, vagy pedig a sz√≠riai ellenz√©knek adn√°k √°t, amelynek nagy r√©sze az al-Kaid√°hoz k√∂thet√Ķ iszlamista csoportokhoz tartozik. A zsid√≥ √°llam √©szaki r√©sz√©t √≠gy szint√©n nem lehetne megv√©deni.

Jiszr√°el Katz izraeli k√∂zleked√©si miniszter m√°r az Abb√°sszal val√≥ t√°rgyal√°sok √©rtelm√©t is megk√©rd√Ķjelezte amiatt, hogy az eln√∂k nem √©lvezi a palesztinok egy√∂ntet√Ľ t√°mogat√°s√°t: legnagyobb riv√°lisa, a Hamasz minden megb√©k√©l√©st ellenez Izraellel. Avigdor Lieberman pedig azt hangs√ļlyozta, hogy fontos a t√°rgyal√°s, de sokkal fontosabb, hogy a t√°rgyal√°sok a val√≥s√°gon alapuljanak, ne pedig ill√ļzi√≥kon. V√©lem√©nye szerint a legjobb eredm√©ny, amit rem√©lhetnek, egy hossz√ļ t√°v√ļ √°tmeneti meg√°llapod√°s, amely biztons√°gi √©s gazdas√°gi egy√ľttm√Ľk√∂d√©sre √©p√ľl.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | No Shadow Government - 2013. jķlius 26. 16:28:16
Onn√©t m√°r csak egy l√©p√©s lenne az √∂sszeset kiirtani.√Čn t√°mogatn√°m!De csak akkor,ha az orosz√©k elz√°rn√°k a haj√≥z√°si √©s l√©gi utakat.
#2 | kincses - 2013. jķlius 26. 17:27:36
"V√©lem√©nye szerint a legjobb eredm√©ny, amit rem√©lhetnek, egy hossz√ļ t√°v√ļ √°tmeneti meg√°llapod√°s, amely biztons√°gi √©s gazdas√°gi egy√ľttm√Ľk√∂d√©sre √©p√ľl."
P√°rbesz√©d a g√°zai hat√°ron, nagy √©s v√©ge√©rhetetlennek t√Ľn√Ķ l√∂v√∂ld√∂z√©s ut√°n:
-(paleszti katona): Ne l√Ķjetek, megadom magam, elfogyott a l√Ķszer.
-(izraeli baka): Rendben. √Čs nem akarsz venni n√©h√°ny t√°rat?
s_*_huha
#3 | Perje - 2013. jķlius 26. 17:44:52
A p√°rbesz√©dhez kapcsol√≥dva: Izrael ki√°rus√≠tja a r√©gebbi kiad√°s harci eszk√∂zeit, rep√ľl√Ķg√©peket, helikoptereket, tankokat. Abban b√≠znak, hogy ezeket a" bar√°ti" orsz√°gok majd megveszik. √Črdemes megjegyezni azok t√≠pusait, tal√°n m√©g hallunk ezekr√Ķl.
http://www.mignew...56651.html
#4 | rozsola - 2013. jķlius 26. 22:22:16
alakul ez , lassan
#5 | Kedvesi - 2013. jķlius 27. 13:34:11
Jó lenne már ha innen szorítaná ki valami a terror államot, látványosan.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.