Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Jap√°n csap√°sm√©r√Ķ k√©pess√©gekhez juttatn√° hadsereg√©t


Jap√°nnak fontol√≥ra kell vennie az ellens√©ges k√ľlf√∂ldi t√°maszpontok megt√°mad√°s√°hoz sz√ľks√©ges katonai k√©pess√©gek fejleszt√©s√©t, √©s akt√≠vabb v√©delmi politik√°t kell folytatnia K√≠na t√ļlzott magabiztoss√°ga √©s az √©szak-koreai fenyeget√©s miatt egy p√©nteken k√∂zz√©tett korm√°nyzati jelent√©s szerint.

A dokumentumban aj√°nl√°sainak megval√≥s√≠t√°sa az orsz√°g b√©kealkotm√°ny√°ban foglalt katonai korl√°toz√°sok minden eddigin√©l radik√°lisabb √©s kiterjeszt√Ķbb √ļjra√©rtelmez√©s√©t jelenten√©, egy√ļttal pedig v√©lhet√Ķen tov√°bb fokozn√° a fesz√ľlts√©get Toki√≥ √©s Peking k√∂z√∂tt.

A jelent√©s el√Ķir√°nyozza a Jap√°n √Ėnv√©delmi Er√Ķ (fegyveres er√Ķk) haditenger√©szeti k√©pess√©geinek meger√Ķs√≠t√©s√©t, az orsz√°g n√©gy f√Ķ sziget√©t√Ķl t√°vol es√Ķ ter√ľletek - k√∂zt√ľk a K√≠na √°ltal vitatott hovatartoz√°s√ļ kelet-k√≠nai-tengeri f√∂lddarabok - ellen√Ķrz√©s√©nek er√Ķs√≠t√©s√©t, valamint a fegyverexport-embarg√≥ fel√ľlvizsg√°lat√°t is.

A jelent√©s az Abe Sindz√≥ korm√°nyf√Ķ √°ltal kezdem√©nyezett v√©delmi politikai fel√ľlvizsg√°lat r√©sze. A fel√ľlvizsg√°lat a tervek szerint az √©v v√©g√©re fejez√Ķdik be, akkorra v√°rhat√≥ d√∂nt√©s a mostani dokumentumban foglalt javaslatokr√≥l is.

A nacionalist√°nak tartott Abe egyik f√Ķ politikai c√©lja a jap√°n "b√©kealkotm√°ny" m√≥dos√≠t√°sa, valamint az alapt√∂rv√©ny √°ltal s√ļlyosan korl√°tozott felhatalmaz√°ssal √©s k√©pess√©gekkel rendelkez√Ķ √∂nv√©delmi er√Ķ "rendes" hadseregg√© val√≥ fejleszt√©se.

A jelent√©s szerint a Jap√°nra leselked√Ķ vesz√©lyek f√©ny√©ben elker√ľlhetetlen az orsz√°g elrettent√Ķ k√©pess√©g√©nek er√Ķs√≠t√©se, ugyanakkor biztons√°gpolitikai szak√©rt√Ķk √©s v√©delmi hivatalnokok azt hangs√ļlyozz√°k, hogy Toki√≥ l√©p√©sei alapvet√Ķen v√©delmi, nem pedig t√°mad√≥ jelleg√Ľek.

"Nem v√°ltozik a v√©delmi politik√°nk kiz√°r√≥lag defenz√≠v jellege. A k√ľlf√∂ldi c√©lpontokra val√≥ csap√°sm√©r√©s k√©pess√©ge az azzal kapcsolatos diskurzus r√©sze, hogy hogyan reag√°ljunk, ha egyszerre t√∂bb t√°mad√°s √©ri az orsz√°got" - k√∂z√∂lte Onodera Incunori v√©delmi miniszter.

Hab√°r v√©delmi hivatalnokok szerint egyel√Ķre csup√°n arr√≥l van sz√≥, hogy Jap√°n visszav√°gna, ha megt√°madj√°k, az ehhez sz√ľks√©ges k√©pess√©gek megszerz√©se alapjaiban rengetn√© meg az alkotm√°ny kilencedik cikk√©nek √©rtelmez√©s√©t. A cikk azt mondja ki, hogy Jap√°n √∂r√∂kre lemond a h√°bor√ļr√≥l, √©s nem tart fent hadsereget. Az Abe √°ltal vezetett Liber√°lis Demokrata P√°rt tavaly kiadott alkotm√°nytervezet√©ben ez ut√≥bbi kit√©telt egy√©bk√©nt elt√∂r√∂ln√©.

Hab√°r az alkotm√°ny sz√∂vege ellen√©re a jap√°n hadsereg √Āzsia technol√≥giailag legfejlettebb hadereje, a kilencedik cikk jelenleg √©rv√©nyes, kiterjeszt√Ķ √©rtelmez√©se szerint az csak sz√Ľken vett v√©delmi feladatokat l√°that el, t√°mad√≥ k√©pess√©gekkel nem rendelkezhet, √©s nem vehet r√©szt hadm√Ľveletekben az orsz√°g ter√ľlet√©n k√≠v√ľl.

Egyes jap√°n elemz√Ķk szerint a megtorl√≥ √©s megel√Ķz√Ķ csap√°sok defenz√≠v jelleg√Ľ m√Ľveleteknek sz√°m√≠tanak, ez√©rt nem √ľtk√∂zn√©nek az alkotm√°nyba. Ugyanakkor e k√©pess√©gek megszerz√©se sz√ľks√©ges lenne ahhoz, hogy Jap√°n komolyan vehet√Ķ elrettent√Ķ er√Ķt k√©pviseljen a rohamtemp√≥ban fegyverkez√Ķ K√≠n√°val √©s √Čszak-Kore√°val szemben.

A jelent√©s kiad√°s√°ra egy nappal azut√°n ker√ľlt sor, hogy Abe nyugtalan√≠t√≥nak nevezte, hogy k√≠nai harci g√©pek repkednek Jap√°n k√∂r√ľl, s Peking egyre komolyabb er√Ķket vonultat fel a k√©t orsz√°got elhat√°rol√≥ Kelet-k√≠nai-tengeren.

Ugyanakkor a Jap√°nnal egyre fesz√ľltebb viszonyt √°pol√≥, D√©lkelet-√Āzsi√°ban is egyre agressz√≠vabban fell√©p√Ķ K√≠na v√©lhet√Ķen nem fogja sz√≥ n√©lk√ľl hagyni a szerinte militarista m√ļltj√°val szemben√©zni k√©ptelen Toki√≥ l√©p√©seit.Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2013. jķlius 26. 15:21:32
Ezt benézte a bróker - Hatalmas bukta lett a végeA toki√≥i legfels√Ķbb b√≠r√≥s√°g j√≥v√°hagyta azt a kor√°bbi √≠t√©letet, amely szerint a toki√≥i t√Ķzsde (Tokyo Stock Exchange - TSE) 10,7 milli√°rd jent k√∂teles fizetni a Mizuho br√≥kerc√©gnek egy 2005-ben elk√∂vetett √≥ri√°si bakl√∂v√©s miatt. A Mizuho egyik keresked√Ķje egy elhib√°zott megb√≠z√°st adott be a toki√≥i t√Ķzsd√©n, amelyet a t√Ķzsdei termin√°lban bek√∂vetkezett hiba miatt nem tudtak visszavonni - √≠rja a finextra.com.
http://www.portfo...aggregator
#2 | Balu - 2013. jķlius 26. 18:53:56
Tótiában csak annyit hallottam, hogy ugyanez a Sindzo Abe legszívesebben egy ilyen cion-kézivez gazdasági csoporthoz óhajtja kötni országa életét.

Lehet, hogy a jap√°nokkal is az az egy baj, hogy m√°r nem tudnak √ļgy igaz√°ndib√≥l bedurranni. Rajtuk t√°m m√©g nagyobb a nyom√°s, mint rajtunk. Vagy tudnak m√©g √©s majd megl√°tjuk.
#3 | postaimre - 2013. jķlius 26. 19:01:53
Balu a Jap√°n -K√≠nai konfliktus "kamu". A tir√°doknak √©s a jakuz√°nak is tele a h√∂ke a amcsi-zsidajjal. Egy√©bk√©nt m√°r egy ideje k√©sz√ľlnek √©s az embarg√≥t r√©g megszegt√©k minden tekintetben. Tudod, a nagy pofozkod√°sban a nevet√Ķ harmadik ....t√∂rt√©netet √Ķk is ismerik.
#4 | Balu - 2013. jķlius 26. 19:42:35
Az igaz, Imi, de pont az√©rt van ott ez a kis gennyl√°da Abe. A feje, az √Ķsi jap√°n hagyom√°nyok szerint kar√≥n v√©gzi, de addig m√©g sok √°rtatlan jap√°nt kerget a hal√°lba. Nem lehet √°tugrani a kis geny√°t, mert √Ķ "az √Āllam"... √Črthet√Ķ, hogy a jenkik pr√≥b√°lj√°k ezen a kis korrput senkih√°zin kereszt√ľl megukhoz k√∂tni Jap√°nt. De a "t√∂rv√©nyeket" √ļ √≠rja al√°, ami legitimit√°st ad a jenkiknek. Szerintem infarktust k√©ne kapnia, vagy kecske-/teve-/kakadu infulenz√°t, mert igen k√°ros. Az eddigi tev√©kenys√©ge is fel√©rt egy hiroshimai bomb√°val (elhal√°loz√°sokban m√©rve). "√ēt meg√∂lni nem kell f√©lnetek j√≥ lesz". Ugyib√°r. Vagy mi f.sznak vannak a Tri√°dok. B√°rmikor lenyomhatj√°k. Akkor mi√©rt is nem teszik? J√≥ lesz?
#5 | postaimre - 2013. jķlius 26. 20:16:20
Balu testv√©r ne feledd, hogy a jap√°n korm√°ny eddig t√∂bbsz√Ķr, mint sz√°lka...vagyis vagy √©ppen le van mondva, vagy majdnem. Nem egyszer√Ľ jap√°nnak lenni ez t√©nyleg √≠gy lehet. A mi szem√ľveg√ľnk√∂n is kereszt√ľl sok tekinteben ki vannak csavarodva rendesen √©s nem csak a huzamosabb szigetlak√°s miatt.

Nemr√©g olvastam, hogy ca. egymilli√≥! gyer√∂k ki sem mozdul otthonr√≥l, mert p√°nikbeteg, f√≥bi√°s..., de ha megn√©zel egy jap√°n porn√≥t √©s horrort (ezt egyben is adj√°k) akkor meg√©rted mir√Ķl is besz√©lek.

Ha neh√©z benn√ľnket √°t√°ll√≠tani a rendes v√°g√°nyra, akkor a jap√°nokat meg szinte ...lehetetlen..., de persze ott is van kiv√©tel.

Id√Ķ Balu, id√Ķ...id√Ķ kell mindenhez. Elkezdt√©k az aamcsikr√≥l a lev√°ll√°st √©s Okinava ut√°n hamarosan Guam is megy a levesbe, ha m√©g egy√°ltal√°n...

Most √©ppen ezt n√©zem. Nagyon er√Ķs t√∂rt√©nelmi feldolgoz√°s van ott is √©s nem mindig haliw√ļdi kip szm√°jli st√≠lusban.

http://filmix.net...-2012.html
#6 | rozsola - 2013. jķlius 26. 22:27:50
Vannak bizonyos " elméletek " amelyek szerint a Távol-Keleti térségben a kínai triádok és a japán jakuzák közösen iktatták ki a Moszadot.
A jap√°n egy " engedelmes " n√©p. Csak egy megfelel√Ķ vezet√Ķ kell √©s minden megv√°ltozik. Az √°tlagjap√°n nem felejtette el Hirosim√°t √©s Nagaszakit.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.