Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

√Āllamos√≠t√°sok t√∂mkelege: az Orb√°n-korm√°ny mindenhol ott van


Közszolgálati egyetem? Bizony ez mind, mind központosítás és csattanóval a végén.
A jelenlegi korm√°ny szinte minden √°gazatban megjelent: tulajdont szerzett, felv√°s√°rolt, vagy √©pp m√°sokat versenyh√°tr√°nyba sodr√≥ int√©zked√©sekr√Ķl d√∂nt√∂tt. √Āllamos√≠t√°si "napl√≥" mfor.hu szerkeszt√©sben.

Az elm√ļlt h√°rom √©vben az Orb√°n-korm√°ny nev√©vel mondhatni √∂sszeforrt a min√©l nagyobb √°llami szerepv√°llal√°s fogalma, hiszen sz√°mos olyan ter√ľlet van, ahova "betette a l√°b√°t". Legut√≥bb √©pp a bet√©tesek megment√©se √©rdek√©ben a takar√©ksz√∂vetkezeti rendszer √°talak√≠t√°s√°t t√Ľzte ki c√©lul annak ellen√©re, hogy az √©rintettek t√∂bbsz√∂r is felsz√≥laltak a tervezett l√©p√©sek ellen. Demj√°n S√°ndor, az Orsz√°gos Takar√©ksz√∂vetkezeti Sz√∂vets√©g (OTSZ) eln√∂ke p√©ld√°ul meg√≠g√©rte, hogy minden hazai √©s ha kell, eur√≥pai f√≥rumon jogorvoslatot fognak kezdem√©nyezni.

Ennek apropóján az mfor.hu igyekezett összeszedni azokat a cégeket, ágazatokat, ahol az Orbán-kormány 2010 óta megjelent.

Magánnyugdíj-pénztárak

Az els√Ķ √©s az√≥ta is tal√°n az egyik legnagyobb jelent√Ķs√©g√Ľ mozzanata volt a korm√°nynak a mag√°nnyugd√≠jp√©nzt√°ri vagyok "einstandol√°sa" √©s a nyugd√≠jrendszer m√°sodik pill√©r√©nek ilyen m√≥don t√∂rt√©n√Ķ kiv√©reztetet√©se. A l√©p√©st 2010 okt√≥ber√©ben jelentett√©k be, √©s akkor m√©g √ļgy sz√≥lt a f√°ma, hogy aki nem l√©p √°t az √°llami rendszerbe, lemondhat az √°llami nyugd√≠jr√≥l, csak a nyugd√≠jp√©nzt√°ri megtakar√≠t√°saira sz√°m√≠that id√Ķs kor√°ban. Az √°tl√©p√Ķknek pedig egy√©ni sz√°ml√°kat, pontos nyilv√°ntart√°st √≠g√©rtek. Az akkori indokl√°s szerint minderre az√©rt volt sz√ľks√©g, mert a rendszer nem fenntarthat√≥, nagyon nagy a k√∂lts√©gvonzata, √©s √≠gy megsz√ľntethet√Ķ az az √≥ri√°si lyuk, ami a nyugd√≠jkassz√°ban t√°tongott. A tagok 97 sz√°zal√©ka √°t is l√©pett az √°llami pill√©rbe, az √°tvett 3000 milli√°rdos vagyonb√≥l - az √°llamad√≥ss√°g visszafizet√©s√©re ford√≠tott t√©telek miatt - viszont m√°ra annak 10 sz√°zal√©ka maradt meg.
Magasabb fizetést szeretne?

Restik a M√ĀV k√©z√©ben

D√∂nt√Ķ m√©rt√©kben √°llami tulajdonba ker√ľlt a vas√ļt√°llom√°sok restij√©t m√Ľk√∂dtet√Ķ t√°rsas√°g, mely√©rt a korm√°ny tavaly 2 milli√°rd forintot fizetett ki, 85,58 sz√°zal√©kos tulajdont szerezve a c√©gben. A c√©gekre egy√©bk√©nt a korm√°nyablakok m√Ľk√∂dtet√©se √©rdek√©ben volt sz√ľks√©ge az √°llamnak az akkori indokl√°s szerint.

A tulajdonosv√°lt√°s a c√©g m√Ľk√∂d√©s√©ben - legal√°bbis p√©nz√ľgyi szempontb√≥l - drasztikus v√°ltoz√°st nem hozott. A 2011-es 39,4 milli√°rd ut√°n 42,3 milli√°rdos √°rbev√©telt realiz√°ltak, melyb√Ķl v√©g√ľl 2011-ben 454 milli√≥, tavaly pedig 569 milli√≥ nyeres√©g maradt.

Cafeteria piac

B√°r itt a sz√≥ klasszikus √©rtelm√©ben √°llamos√≠t√°s nem t√∂rt√©nt, az √°llami szerepv√°llal√°ssal gyakorlatilag ellehetetlen√≠tette a korm√°ny a k√ľlf√∂ldi c√©geket. Tette mindezt √ļgy, hogy az √°llam √°ltal kibocs√°tott utalv√°nyokat a piaci versenyt√°rsak√©hoz k√©pest j√≥val kisebb ad√≥val terhelte meg. √ćgy, k√ľl√∂n√∂sen az elm√ļlt √©vek sz√Ľk√∂s gazdas√°gi helyzet√©ben a v√°llalatok √©rtelemszer√Ľen az olcs√≥bb term√©ket v√°lasztj√°k. Az m√°r egy m√°sik k√©rd√©s, hogy a piacra l√©p√©s √≥ta az √°llami cafeteria terhe is j√≥kor√°t vesz√≠tett el√Ķny√©b√Ķl az ad√≥emel√©s miatt.

A korm√°ny egy√©bk√©nt azzal indokolta ezt a l√©p√©st, hogy √≠gy az utalv√°nyokon szerzett nyeres√©g itthon marad, azt pedig szoci√°lis c√©lokra ford√≠tj√°k majd, ami egy√©bk√©nt meg is val√≥sult a szoci√°lis √ľd√ľltet√©s form√°j√°ban. Az EU nem √©rt egyet a piac √°trendez√©s√©vel, az √ľgy v√©g√©re azonban m√©g nem ker√ľlt pont, egyel√Ķre folyamat√°ban van a k√∂telezetts√©gszeg√©si elj√°r√°s.

Mol-részvények visszavétele, Rába többségi tulajdon

A Surgutneftegazt√≥l visszav√°s√°rolt Mol r√©szv√©nypakettel az √°llam 21,02 sz√°zal√©kos tulajdonr√©szt szerzett a t√°rsas√°gban, amit a nyugd√≠jvagyonban l√©v√Ķ pap√≠rokkal √©s egy rejt√©lyes m√≥don szerzett 0,8 sz√°zal√©kos r√©szesed√©ssel 25 sz√°zal√©kos tulajdoni h√°nyadra emeltek.

Az √ľgylet √≥ta eltelt k√©t √©vben az √°llam az osztal√©kkal egy√ľtt is 110 milli√°rdos vesztes√©get hozott √∂ssze, amival kapcsolatban hangs√ļlyozni kell, hogy nem realiz√°lt m√≠nusz, hiszen a pap√≠rokat nem adta el az √°llam, √≠gy ez csak egy aktu√°lis √°llapotot t√ľkr√∂z.
Munk√°t keres? V√°lasszon t√∂bb ezer √°ll√°slehet√Ķs√©g k√∂z√ľl!

A Mollal ellent√©tben a R√°b√°ban t√∂bbs√©gi tulajdont szerzett az √°llam, r√©szv√©nyenk√©nt 815 forint√©rt 73,67 sz√°zal√©kos tulajdont v√°s√°rolt. Jelenleg az √°rfolyam 900 forint k√∂r√ľl mozog, teh√°t az aktu√°lis √°llapot szerint mindenk√©ppen nyeres√©ges √ľzletet k√∂t√∂ttetek Orb√°n√©k, amikor a v√°s√°rl√°sr√≥l d√∂nt√∂ttek.

Takarékbank, majd a takarékszövetkezeti szektor

V√©gezet√ľl r√©szletesebben a Takar√©kbankra, illetve a legfrissebb esem√©nyre, a takar√©ksz√∂vetkezeti rendszer √°talak√≠t√°s√°ra t√©rn√©nk ki. A Takar√©kbankban 2012 november√©ben szerzett az √°llam 38,46 sz√°zal√©kos r√©szesed√©st. Enn√©l viszont j√≥val nagyobb felz√ļdul√°s √∂vezte a sz√∂vetkezeti rendszer teljes √°talak√≠t√°s√°t.

Demj√°n S√°ndor szerint gyakorlatilag a tulajdonost fogja v√°ltani a tulajdon, √©s minderre semmi sz√ľks√©g nincs, mivel az uni√≥s k√∂vetelm√©nyeknek is megfelel√Ķ mutat√≥kkal m√Ľk√∂dik a rendszer, a be√≠g√©rt 100 milli√°rdra pedig nincs sz√ľks√©g. Ezzel szemben Orb√°n Viktor szerint a hat√°konyabb m√Ľk√∂d√©s, a nagyobb biztons√°g miatt csak a haszn√°ra v√°lik a sz√∂vetkezeteknek az integr√°ci√≥, arr√≥l nem is besz√©lve, hogy a bet√©tesek p√©nz√©t is meg fogj√°k v√©deni.
Orb√°n-csomagok

Orbán: az élet nagyon nehéz itt

Orbán: megfordítottuk a rossz folyamatokat

J√ļlius v√©g√©n t√°rgyalhatja a korm√°ny a demogr√°fiai programot

Orb√°n: a tan√°rok√©n k√≠v√ľli b√©remel√©s kacsa

Elfogadták: átalakul a takarékszövetkezeti rendszer is
Tov√°bbi cikkek »

Az elk√©pzel√©st egy√©bk√©nt minden bizonnyal valahol √∂ssze√©r a korm√°nyf√Ķnek azon v√°gy√°val, hogy a bankrendszer legal√°bb fele legyen magyar k√©zben. Demj√°n szerint ezzel Magyarorsz√°g m√°sodik legnagyobb bankja fog l√©trej√∂nni, hiszen a 1000 milli√°rdos √©rt√©k a m√°sodik legnagyobb lesz a piacvezet√Ķ OTP Bank 1400 milli√°rdja ut√°n.

Mobilfizet√©s, babak√∂tv√©ny, k√∂zm√Ľvek

A fentiek mellett vannak m√©g olyan kisebb elemei a piacnak, ahol szint√©n jelent√Ķs beavatkoz√°s t√∂rt√©nt, vagy √©pp √°llami monop√≥lium alakult ki. Ilyen p√©ld√°ul a mobilfizet√©s rendszere, mely szerint bizonyos k√∂zszolg√°ltat√°sok d√≠j√°t csak a nemzeti mobilfizet√©s rendszer√©n kereszt√ľl lehet kiegyenl√≠teni.

Felt√©tlen√ľl meg kell eml√≠teni a f√∂ldg√°zt√°rol√≥kat, vagyis az E.On g√°z √ľzlet√°g√°nak visszav√©tel√©t is. Az E.On Trade √©s az E.On Storage megv√©tele id√©n janu√°rban z√°rult le. M√≠g ut√≥bbi m√°r 2011-ben is nyeres√©gesen m√Ľk√∂d√∂tt, az E.On Trade k√©t √©ve 606 milli√≥s vesztes√©ggel z√°rt, tavaly pedig m√°r 11,6 milli√°rdos nyeres√©get termelt. A Storage egy null√°s eredm√©ny ut√°n 2012-ben 8,2 milli√°rdos nyeres√©get realiz√°lt.

De ott van m√©g a babak√∂tv√©ny is, melyet kor√°bban a kereskedelmi bankok √©rt√©kes√≠tettek, 2012 okt√≥ber elsej√©t√Ķl azonban √°llami lett ez a megtakar√≠t√°si forma. Teljes m√©rt√©kben √°llamos√≠tott√°k a k√∂zoktat√°st, ezent√ļl a helyi k√∂z√∂ss√©gek csak az √≥vodai ell√°t√°s szervez√©s√©√©rt felel√Ķsek, az iskol√°k, a fenntart√≥i jogok, a kapcsol√≥d√≥ vagyonelemek az √°llamhoz ker√ľltek.

Az Orb√°n-korm√°ny a mobilc√©gek piac√°n is szeretett volna megjelenni, egy id√Ķben √ļgy is t√Ľnt, hogy siker√ľl l√©trehozni a negyedik mobilszolg√°ltat√≥t, volt tender is a szabad frekvenci√°kra, volt nyertes is, azt√°n a m√°r m√Ľk√∂d√Ķ szolg√°ltat√≥k fellebbez√©se folyt√°n k√ļtba esett ez az √ľgy.

V√©gezet√ľl a korm√°ny a doh√°nykereskedelmet is monopoliz√°lta, meglehet√Ķsen nagy vihart kavart az √ľgy, ez√©rt erre nem is t√©rn√©nk ki r√©szletesebben.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | 9323 - 2013. jķlius 26. 19:31:04
Csak, hogy tudjatok r√≥la az √°llamok √©s a bankok, v√°llalatok m√Ľk√∂d√©se megsz√Ľnt.
Részletesebben: op.iuste.biz
#2 | GERRY - 2013. jķlius 26. 19:45:14
9323 - tudjuk, volt már néhányszor. Kár, hogy az államok, a bankok és a vállalatok nem tudják.

A posta se, a villany- és vizszolgáltatók se kaptak papírt (csak tekercsbe!), de azért jó, hogy az iskolások még nem tudják... Elképzelem amikor a tinik rájönnek és egységesen eldobják az iskolatáskájukat, hiába énekel nekik Rózsika, meg a kislány is buliba megy a suliba helyett...:o

...hogy itt még mi lesz!? s_*_kac
#3 | satu - 2013. jķlius 26. 23:11:57
Arr√≥l sz√≥l a f√°ma, hogy szept. 1-t√Ķl a f√©lkaruak is beker√ľlnek a doh√°nyboltokba. Akkor???
#4 | Perje - 2013. jķlius 26. 23:42:43
M√°r csak a √∂r√∂ml√°nyok √©s a k√°bszar maradt ki "t√∂mkelegb√Ķl". Pedig abban is van nagy doh√°ny.
#5 | satu - 2013. jķlius 26. 23:54:00
Perje!
Ami késik...

Tegnap beszélték, hogy a bótos megkereste a krimós embereket, hogy ott fogyasszanak... No komment...
#6 | Zea - 2013. jķlius 27. 11:24:22
Hogy t√ľnt el a nemzeti vagyon? ugy hogy "√°llami" volt papiron.
Ma ha MO c√©gk√©nt van jegyezve akkor ez nem m√°s mint a mag√°ntulajdon elv√©tele √°llam n√©ven √©s aj√°nd√©koz√°sa ahogy 1 ft √©rt elt√ľnt a nemzeti vagyon minden egyes darabja darabonk√©nt vagy egyben.

(gy√°rak termel√Ķ√ľzemek tsz ek f√∂ldek stB)

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.