Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Az egyiptomi események török szemmel


A hetekkel ezel√Ķtt t√∂rt√©nt egyiptomi esem√©nyek v√©gkimenetele nincs √≠ny√©re Ankar√°nak. A korm√°nyellenes t√ľntet√©sek √©s a forradalmi hangulat betet√Ķz√©sek√©nt az egyiptomi katonas√°g megfosztotta hatalm√°t√≥l az eln√∂k√∂t, Mohamed Murszit t√ļlzott iszlamista t√∂rekv√©sei miatt. M√≠g az EU √©s az USA t√°mogatja e kifejez√©sm√≥dj√°t a demokr√°ci√°nak, addig a t√∂r√∂k vezet√Ķs√©gnek „d√©ja vu” √©rz√©se t√°madt a hadsereg intervenci√≥ja √©s a korm√°ny elleni felkel√©sek l√°tt√°n.

Erdogan m√ļlt vas√°rnapi besz√©d√©ben kijelentette, hogy sz√°m√°ra tov√°bbra is Mohamed Murszi az eln√∂k, mivel demokratikus szavaz√°ssal v√°lasztott√°k meg, √≠gy legitim √°llamf√Ķje volt Egyiptomnak. A t√∂r√∂k korm√°ny m√°s tagjai is √©szrev√©teleket tettek az √ľggyel kapcsolatban.

Ali Babacan minisztereln√∂k-helyettes kimondottan gyal√°zatosnak min√Ķs√≠tette az egyiptomi t√∂rt√©n√©sekre adott nyugati reakci√≥t. Azonos √°ll√°sponton van Binali Yildirim k√∂zleked√©si, tenger√©szeti √©s h√≠rk√∂zl√©si miniszter is – adt√°k h√≠r√ľl a TRT √©s a Zaman c√≠m√Ľ napilapok. V√©lem√©ny√ľk szerint paradoxon, hogy azok – c√©lozv√°n itt az USA-ra √©s az EU-ra –, akik a demokr√°cia krit√©riumair√≥l √©s beteljesed√©s√©r√Ķl gyakran tesznek eml√≠t√©st, most nyugodtan szeml√©lik, hogy egy legitimen megv√°lasztott eln√∂k√∂t elt√°vol√≠tott posztj√°r√≥l a kisebbs√©get k√©pvisel√Ķ hadsereg. Besz√©deikben hangs√ļlyozt√°k, hogy T√∂r√∂korsz√°gnak √ļtt√∂r√Ķ szerepet kellene v√°llalnia a s√Ľr√Ľn lakta muszlim ter√ľleteken.

A napokban T√∂r√∂korsz√°g vezet√©se k√∂z√∂lte, hogy nem fog gratul√°lni a szerint√ľk puccsot elk√∂vet√Ķ √ļj korm√°nynak Egyiptomban, b√°r hozz√°tette, hogy nyitottak a p√°rbesz√©dre az √©szak-afrikai orsz√°ggal. A t√∂r√∂k eln√∂k, Abdullah G√ľl a h√©t elej√©n tal√°lkozott az egyiptomi nagyk√∂vettel Ankar√°ban, ahol meger√Ķs√≠tette, hogy a jelenlegi rezsim T√∂r√∂korsz√°g sz√°m√°ra nem min√Ķs√ľl legitimnek.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | eleven68 - 2013. jķlius 28. 01:51:30
Demokratikus korm√°nyt puccsal megbuktatni √©s beb√∂rt√∂n√∂zni a demokratikusan megv√°lasztott korm√°ny tagjait - EZ A DEMOKR√ĀCIA ???????????????????

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.