Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A PRISM felt√ľzelte Eur√≥p√°t


Akkor ez√©rt van ilyen meleg? M√°r √ļgy v√©ltem, hogy az elbuzisoskos√≠t√°s kl√≠mahat√°s√°t √©rezz√ľk.
Br√ľsszel: Reding szigor√≠tan√° az adatv√©delmet, de Washington mindent megtesz a jogszab√°ly felvizez√©s√©√©rt
√öj lend√ľletet kapott az uni√≥s adatv√©delmi jogszab√°lytervezet az amerikai megfigyel√©si botr√°ny, Viviane Reding illet√©kes EU-biztos amb√≠ci√≥i, valamint a n√©met v√°laszt√°si kamp√°ny alakul√°sa k√∂vetkezt√©ben.


Az Eur√≥pai Bizotts√°g 2012-ben mutatta be azt a tervezetet, amely t√∂bbek k√∂zt arra k√∂telezn√© az informatikai c√©geket, hogy t√∂bb inform√°ci√≥t adjanak √°t a fogyaszt√≥knak arr√≥l, mi t√∂rt√©nik adataikkal, √©s amely lehet√Ķv√© tenn√©, hogy a jogszab√°lyt megszeg√Ķ c√©geket az √©ves bev√©tel√ľk k√©t sz√°zal√©k√°nak m√©rt√©k√©ben b√ľntess√©k az adatv√©delmi hat√≥s√°gok. A tervezet bevezetn√© „az elfeled√©shez val√≥ jogot”, amely lehet√Ķv√© tenn√© a felhaszn√°l√≥knak, hogy t√∂r√∂ljenek vagy t√∂r√∂ltessenek az internetr√Ķl r√≥luk sz√≥l√≥ szem√©lyes (adott esetben k√≠nos) adatokat, inform√°ci√≥kat.

Az amerikai informatikai √≥ri√°sc√©geknek nem tetszett az elavult, 1995-√∂s jogszab√°lyt kiv√°lt√≥ √ļj tervezet, de a tag√°llamok k√∂z√∂tt sem tal√°lt egy√©rtelm√Ľ t√°mogat√°sra a dokumentum: n√©h√°nyan att√≥l tartottak, hogy munkahelyek megsz√ľntet√©s√©hez vezethet, vagy megfojtja az innov√°ci√≥t. Az amerikai informatikai c√©gek er√Ķteljes lobbiz√°sba kezdtek. A Financial Times √∂ssze√°ll√≠t√°sa szerint tavaly t√≠zmilli√≥ doll√°rt is k√∂lthettek Br√ľsszelben a jogszab√°lytervezet felvizez√©s√©re. Ennek tudj√°k be, hogy az Eur√≥pai Parlamentbe m√°r 3000 m√≥dos√≠t√≥ ind√≠tv√°ny √©rkezett a dokumentumhoz, ami br√ľsszeli bennfentesek szerint rekordnak sz√°m√≠t. (A jogszab√°ly sz√ľlet√©s√©nek transzparenci√°j√°t biztos√≠tani akar√≥ LobbyPlag.eu szerint a magyar EP-k√©pvisel√Ķk t√∂bbnyire a jogszab√°ly felvizez√©s√©re adtak be m√≥dos√≠t√≥kat.)

A szigor√ļbb adatv√©delem h√≠vei els√Ķsorban az eur√≥pai n√©pp√°rti √©s a liber√°lis frakci√≥t v√°dolj√°k azzal, hogy √°tveszik a lobbist√°k sz√∂vegeit. √Ām a lehallgat√°si botr√°ny megv√°ltoztatta a politikai l√©gk√∂rt, √©s erre m√°r a konzervat√≠voknak is reag√°lniuk kellett. Az Eur√≥pai N√©pp√°rt a j√∂v√Ķ m√°jusi eur√≥pai v√°laszt√°sokra gondolva √ļj taktik√°t v√°lasztott, √©s a m√ļlt h√≥napban m√°r egy olyan m√≥dos√≠t√≥t javasolt, amely arra k√∂telezn√© az amerikai c√©geket, hogy t√°j√©koztass√°k az EU hat√≥s√°gait, miel√Ķtt eur√≥pai √°llampolg√°rok adatait adj√°k √°t az amerikai hat√≥s√°goknak. A parlamentben elakadt jogszab√°lyt Reding szeretn√© tet√Ķ al√° hozni j√∂v√Ķ m√°jusig, hiszen akkor lej√°r a Barroso-bizotts√°g √©s az √Ķ mand√°tuma is.


Ez ambici√≥zus v√°llalkoz√°s, hiszen √©vekig is tarthat egy ilyen jogszab√°ly megsz√ľlet√©se. Az igazs√°g√ľgyi tan√°cs legut√≥bbi √ľl√©se ut√°n Reding m√°r √ļgy nyilatkozott, hogy megvan az egyet√©rt√©s az uni√≥ h√°rom nagy int√©zm√©nye (bizotts√°g, parlament, tan√°cs) k√∂z√∂tt az adatv√©delemr√Ķl, de ezt t√∂bb tag√°llam is k√©tkedve fogadta.

Reding val√≥sz√≠n√Ľleg politikai nyom√°st akar gyakorolni mindenkire, hogy min√©l el√Ķbb √°tverhesse a tervezetet. Az adatv√©delmi botr√°ny √©s az, hogy ez a n√©met v√°laszt√°sok t√©m√°ja lett, kap√≥ra j√∂tt a luxemburgi biztosnak. M√ļlt h√©ten alig leplezte √∂r√∂m√©t af√∂l√∂tt, hogy Angela Merkel n√©met kancell√°r is √ļgy nyilatkozott, ideje az adatv√©delem uni√≥s szab√°lyait moderniz√°lni.

– A PRISM volt az √©breszt√Ķ – mondta Reding, aki a botr√°ny miatt levelet k√ľld√∂tt Washingtonba Eric Holder amerikai f√Ķ√ľgy√©sznek. Ennek az eredm√©nye azt lett, hogy n√©h√°ny hete Washingtonban els√Ķ alkalommal √∂ssze√ľlt az amerikai t√°rgyal√≥csoport √©s az uni√≥s f√©l. Ut√≥bbi √∂sszet√©tele meglehet√Ķsen vitatott volt: a csoportot a bizotts√°g vezette, ami nem tetszett minden tag√°llamnak, √©s nem is volt el√©g magas szint√Ľ. Ezt √°ll√≠t√≥lag az amerikaiak sz√≥v√° is tett√©k, egy√©bk√©nt k√∂zben bilater√°lis √ļton pr√≥b√°lt√°k rendezni a konfliktust az uni√≥s tag√°llamokkal (Martonyi J√°nos k√ľl√ľgyminisztern√©l p√©ld√°ul Eleni Tsakopoulos Kounalakis nagyk√∂vet j√°rt az √ľgyben).

A m√°sodik, imm√°r √©rdemi k√∂rben Br√ľsszelben t√°rgyalt a h√©ten az amerikai t√°rgyal√≥deleg√°ci√≥ az EU √°ltal felsorakoztatott, most m√°r √°ramvonalasabb, t√≠zf√Ķs csapattal. √Črdemi d√∂nt√©sek itt sem sz√ľlettek, az amerikaiak j√≥l ismerik az uni√≥s politik√°t, √Ķk tov√°bbra is a tag√°llamokn√°l h√°zalnak els√Ķsorban. M√°s a megk√∂zel√≠t√©s is. A The Economist id√©zte nemr√©g Jean-Louis Bruguiere volt terrorizmus elleni francia vizsg√°l√≥b√≠r√≥t, aki r√°vil√°g√≠tott: m√≠g Amerik√°ban az adatv√©delem a fogyaszt√≥v√©delem k√∂r√©be tartozik, addig Eur√≥p√°ban – a rossz t√∂rt√©nelmi tapasztalatok miatt – alapjogi k√©rd√©s.

A nemzetbiztons√°gi k√©rd√©sek tag√°llami k√∂rbe tartoznak, ez√©rt neh√©z meg√≠t√©lni, mit is √©rhet el a bizotts√°g, Reding vagy b√°rki uni√≥s szinten. A luxemburgi EU-biztos szerint maga az adatv√©delmi jogszab√°ly tet√Ķ al√° hoz√°sa is „PRISM-ellenes cselekedet”.Mindenesetre Reding a m√ļlt h√©ten k√∂z√∂lte: fel√ľlvizsg√°lj√°k az √ļgynevezett „biztons√°gos kik√∂t√Ķ” egy√ľttm√Ľk√∂d√©st az Egyes√ľlt √Āllamokkal, melynek keret√©ben h√°romezer c√©g k√∂veti az amerikaiak √©s a bizotts√°g k√∂z√∂tt kialkudott adat√°tviteli szab√°lyokat, ami most a biztos asszony szerint m√©gsem olyan biztons√°gos megold√°s.

Cecilia Malstr√∂m bel√ľgyi EU-biztos pedig nemr√©g azt vetette fel, hogy az EU-nak fel kellene f√ľggesztenie k√©t, adatcser√©t biztos√≠t√≥ programj√°t Amerik√°val: a l√©gi utasok adataira √©s a p√©nz√ľgyi √°tutal√°sokra vonatkoz√≥t. Erre azonban kev√©s politikai kedv van az EU tag√°llamaiban. Reding ek√∂zben feltehet√Ķen azt szeretn√© el√©rni, hogy Merkel m√©g nagyobb elk√∂telezetts√©get mutasson az adatv√©delmi jogszab√°ly elfogad√°sa mellett a szeptemberi v√°laszt√°sokig, √©s ezut√°n a digit√°lis piaccal foglalkoz√≥ okt√≥beri EU-cs√ļcson az uni√≥s √°llam- √©s korm√°nyf√Ķk is tegyenek √≠g√©retet erre.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2013. jķlius 28. 08:59:22
Kivitte az utc√°ra a n√©meteket a Snowden-√ľgy

Ezrek t√ľntettek az amerikai titkosszolg√°latoknak az internet haszn√°l√≥it √©rint√Ķ sz√©les k√∂r√Ľ megfigyel√©se ellen szombaton N√©metorsz√°g-szerte.


A r√©sztvev√Ķk egy internetes h√°l√≥zat – Stop Watching Us (Ne figyeljetek benn√ľnket!) – felh√≠v√°s√°ra tiltakoztak Hamburgban, M√ľnchenben √©s tov√°bbi 35 n√©met v√°rosban. A felvonul√≥k egy r√©sze feliratos t√°bl√°kon biztos√≠totta t√°mogat√°s√°r√≥l Edward Snowdent, az amerikai titkos adatgy√Ľjt√©st kisziv√°rogtat√≥ informatikust, akit az Egyes√ľlt √Āllamok k√©mked√©s v√°dj√°val k√∂r√∂ztet.
http://mno.hu/kul...gy-1175137
#2 | mindannyiunknak - 2013. jķlius 28. 12:25:10
Engem valami√©rt nem zavar, hogy lehallgatj√°k a telefonbesz√©lget√©seimet, elolvass√°k az emilk√©imet. Ez√©rt ( sem ) fogok menni t√ľntetni.
A tand√≠j ellen voltam t√ľntet√©sen, de oda sem tudom, hogy is ker√ľltem. Sok √©rtelm√©t nem is l√°ttam. Ut√≥lag meg egy√©rtelm√Ľen felesleges volt, tand√≠j van.
Ezzel a t√ľntet√©ssel se √©rnek el semmit. A fenti cikk m√°r meg is mutatta, mi volt Snowden feladata. Teljes√≠tette. √ē mondta el azt, amit mindenki tudott. Majd j√∂n egy cs√°v√≥ √©s elmondja, hogy ember m√©g nem j√°rt a holdon. √ćgy egy√ľtt hi√°ba mondjuk, nem jut el az √©rtelmetlen emberekhez. De ha EGY megmondja, annak elhiszik. Most a H√ďEMBER megmondta, √ļgyhogy m√°r tudjuk is azt, amit eddig is tudtuk, de most m√°r lehet is r√° hivatkozni √©s √ļjabb benn√ľnket regul√°z√≥ t√∂rv√©nyeket hozni.
√ćgy volt ez a 2001-es terrort k√∂vet√Ķen is. Megrendezt√©k, hogy azt√°n lehessen hivatkozni r√°, amikor az emberek jogait kezdik el nyirb√°lni. L√°tjuk az eredm√©ny√©t. B√°rkihez bet√∂rhetnek, akit terrorist√°nak nyilv√°n√≠tanak. K√ľl√∂n√∂sebb enged√©ly sem kell hozz√°. Mennyivel k√∂nnyebb lesz √≠gy lenyomni ezt az √ļjabb t√∂rv√©nyt is az emberek tork√°n, mikor h√°borognak, s m√©g k√©rik is a v√°ltoztat√°st. Azt m√°r egyik sem n√©zni, hogy j√≥ ebb√Ķl sem fog kis√ľlni. Itt is a t√∂bbs√©g k√°r√°ra fog sz√ľletni egy t√∂rv√©ny. S m√©g mennek is t√ľntetni ez√©rt...
#3 | Balu - 2013. jķlius 28. 16:34:11
Etschém, még ezt a sódert...

Az eu-s muftiknak csak kett√Ķ dolog f√°j:
1, hogy az √Ķ stiklijeik titokban maradjanak m√©g az USA el√Ķtt is
2, √Ķk is szeretn√©nek hozz√°f√©rni minden inf√≥hoz, amit az NSA begy√Ľjt (ld. "m√°r egy olyan m√≥dos√≠t√≥t javasolt, amely arra k√∂telezn√© az amerikai c√©geket, hogy t√°j√©koztass√°k az EU hat√≥s√°gait, miel√Ķtt eur√≥pai √°llampolg√°rok adatait adj√°k √°t az amerikai hat√≥s√°goknak").
Pont.

Am√ļgy Snowden v√©gre el√©rkezett az uf√≥z√°shoz. Mivel az interneten siker√ľlt m√°ra t√∂k√©letesen √∂sszemosni a "j√≥zan paraszti" √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©leteket az uf√≥kkal (az el√Ķbbir√Ķl √©pp a minap publik√°lt egy p√°ros a kenti egyetemr√Ķl egy tanulm√°nyt, miszerint az "√∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letek" vall√≥i norm√°lisabbak √©s t√∂bben is vannak, mint a hiovatalos bl√Ķdlit vall√≥k, [url]ld.: http://www.kent.a...ories/2013 [/url] ) ez szinte v√°rhat√≥ is volt. Snowden ilyen ir√°ny√ļ v√°lt√°s√°nak t√∂bb olvasata is lehet, nem megyek bele.

Na dógom van, majd még gyövök.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.