Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

35 millióan tüntetõ, 220 halott Egyiptomban


Kairóban szombat este is tartottak az összecsapások Mohamed Murszi megbuktatott elnök hívei és a katonák között. A hadsereg szerint pénteken Egyiptom-szerte 35 millió ember vonult az utcákra, hogy kifejezze támogatását a katonaság iránt, amely eltávolította Murszit. A volt elnököt adó Muzulmán Testvériség iszlamista mozgalom is tömegdemonstrációkat szervezett, amelyek többfelé erõszakba torkollottak. A kormány szerint 38, a Testvériség szerint 220 ember halt meg a zavargásokban.


Sorra érkeznek a halottak és a sebesültek az ideiglenes halottasházakba és tábori kórházakba Kairóban. Az orvosok egybehangzóan állítják, hogy az áldozatokat éles lõszerrel találták el, többnyire fejen vagy szíven, ami arra utal, hogy orvlövészek lõttek rájuk Mohamed Murszi támogatóinak a tüntetésén.

„Éjjel kettõkor kezdtek el Ă©rkezni azok, akik könnygáztĂłl sĂ©rĂĽltek meg, aztán már a halottak, akiket Ă©les lõszer talált el. Kimentem megnĂ©zni, hogy mi törtĂ©nik, Ă©s láttam, hogy civil ruhás gyilkosok lõttek a tĂĽntetõkre a rendõrök segĂ­tsĂ©gĂ©vel” – mondta egy orvos, aki egyedĂĽl 37 halottat számolt össze.

Murszi több tízezer híve a Raaba el-Adavija kairói mecsetnél gyûlt össze, ahol jelenleg is tartanak az összecsapások. Egyes hírek szerint a katonák akkor támadtak a tüntetõkre, amikor azok el akartak torlaszolni egy fontosabb utat.

Súlyos a helyzet Alexandriában is, ahol legalább 10-en életüket vesztették az éjszaka folyamán. Ma délután pedig száz muzulmán hívõ elbarikádozta magát egy mecsetben, de az is elképzelhetõ, hogy a rendõrség illetve katonaság zárta be õket, hogy megelõzzék a további erõszakot.

Utcára vonultak a Murszit megbuktató hadsereg támogatói is péntek este. A katonaság szerint a kairói Tahrír téren illetve országszerte 35 millióan tettek eleget Abdel Fattah al-Szíszi vezérkari fõnök felhívásának, aki mandátumot kért az egyiptomiaktól az erõszak és terrorizmus elleni harchoz.

„Én Murszira szavaztam, mert azt gondoltam, hogy segĂ­t rajtunk, de csalĂłdást okozott. ĂŤgy legalább láthatjuk, hogy milyen is valĂłjában a Muzulmán TestvĂ©risĂ©g” – mondta egy tĂĽntetõ.

Közben a belügyminiszter bejelentette: a gyilkossággal és más bûncselekményekkel vádolt Murszit valószínûleg ugyanabba a börtönbe szállítják, mint ahol elõdjét, a két éve megbuktatott Hoszni Mubarakot is tartják.

Az Európai Unió aggodalmát fejezte ki az egyiptomi események miatt. Catherine Ashton, az unió külpolitikai fõmegbízottja mélységesen sajnálja, hogy magas a halottak száma, és felszólította a feleket, hogy hagyjanak fel az erõszakkal.

atv.hu
Link

Hozzászólások


#1 | Gutai Zub - 2013. július 28. 12:18:08
"A demokrácia a kormányzat rossz formája, amely azonban még mindig......"
Churchill
Hát kedves Churchill, a mai formájában, még mindig a legrosszabb.
"Én Murszira szavaztam" mondja a szerencsétlen arab, én orbánra szavaztam mondja a szerencsétlen magyar, és egyre csak xarabb lett.
A békés tüntetések eredményeit naponta láthatjuk.
A muzulmán szokások szerint, másnapra eltemetik õket...........

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.