Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Putyin megmondta, mit kellene tennie Ukrajn√°nak


Oroszorsz√°ggal kialak√≠tand√≥ gazdas√°gi integr√°ci√≥ra sz√≥l√≠totta fel az Eur√≥pai Uni√≥hoz k√∂zeledni k√≠v√°n√≥ Ukrajn√°t szombaton Kijevben Vlagyimir Putyin. Az orosz eln√∂k a h√©tv√©g√©n r√©szt vesz azokon a rendezv√©nyeken, amelyeket abb√≥l az alkalomb√≥l tartanak, hogy az Oroszorsz√°g t√∂rt√©nelmi b√∂lcs√Ķj√©nek tartott Kijevi Nagyfejedelems√©g (Kijevi Rusz) 1025 √©ve felvette a kereszt√©nys√©get.

Vlagyimir nagyfejedelem 988. j√ļlius 28-√°n a biz√°nci szertart√°s szerint megkeresztelkedett, √©s a kereszt√©ny vall√°st √°llamvall√°ss√° nyilv√°n√≠totta. A Kijevi Nagyfejedelems√©gb√Ķl alakult ki k√©s√Ķbb Oroszorsz√°g, Ukrajna √©s Feh√©roroszorsz√°g. Ukrajn√°ban √©s Oroszorsz√°gban ez a nap piros bet√Ľs √ľnnep.

A szombati rendezv√©nyen Putyin kifejtette, hogy a j√ļlius 28-i k√∂z√∂s √ľnnep√ľk a k√∂z√∂s szellemi egys√©gre, a k√∂z√∂s gy√∂kerekre eml√©keztet, valamint az elm√ļlt √©vsz√°zadok k√∂z√∂s tetteire. Hozz√°tette, hogy a jelenlegi helyzet ugyan k√ľl√∂nb√∂zik minden kor√°bbit√≥l, de tov√°bbra is elt√∂k√©ltek az egy√ľttm√Ľk√∂d√©sre, amely el√Ķdeik tettein alapszik. Arra intett ugyanakkor, hogy napjainkban „nagy √©s √∂sszetett” feladatok √°llnak el√Ķtt√ľk.
Közös érdekek

Viktor Janukovics ukr√°n √°llamf√Ķ arr√≥l besz√©lt, hogy orsz√°gaiknak sok k√∂z√∂s √©rdek√ľk van, √©s Kijev k√©sz jelent√Ķsen fokozni egy√ľttm√Ľk√∂d√©s√©t Moszkv√°val. Elemz√Ķk szerint Putyinnak ez volt az egyik utols√≥ pr√≥b√°lkoz√°sa arra, hogy Janukovics ejtse azokat a terveket, amelyek √©rtelm√©ben Kijev szorosabb viszonyt alak√≠tana ki az Eur√≥pai Uni√≥val. Arra akarja r√°b√≠rni, hogy √°lljon el az EU-val k√∂tend√Ķ t√°rsul√°si szerz√Ķd√©st√Ķl.

Kor√°bban Dmitrij Peszkov orosz eln√∂ki sz√≥viv√Ķ azt mondta, hogy Putyin √©s Janukovics tal√°lkoz√≥j√°n a szorosabb orosz–ukr√°n k√©toldal√ļ kapcsolatok kialak√≠t√°s√°r√≥l t√°rgyalnak, b√°r nem √≠rnak al√° ilyen meg√°llapod√°st. A kijevi rendezv√©nyeken a sz√°mos vend√©g k√∂z√∂tt jelen van Tomiszlav Nikolics szerb √©s Nicolae Timofti moldovai eln√∂k is.

Tiltakoz√°s
A f√©lmeztelen tiltakoz√≥ akci√≥ir√≥l j√≥l ismert, ukrajnai sz√©khely√Ľ Femen n√Ķjogi szervezet a mostani √ľnneps√©get „a posztszovjet id√Ķk dikt√°torainak szent tal√°lkoz√≥jak√©nt” b√©lyegezte meg. Vezet√Ķje, Anna Hucol besz√°molt arr√≥l, hogy szombaton megt√°madt√°k, m√©gpedig szerinte az ukr√°n k√ľl√∂nleges szolg√°latok szervez√©s√©ben. A Femen szerint a t√°mad√°s a megf√©leml√≠t√©st szolg√°lta, de nem ijedtek meg, tov√°bbra is tiltakoznak Putyin l√°togat√°sa ellen. Egy m√°sik aktivist√°jukat szerd√°n vert√©k meg brut√°lisan. Mintegy sz√°z ukr√°n nacionalista is tiltakozott Putyin l√°togat√°sa ellen egy m√°sik megmozdul√°son.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Gutai Zub - 2013. jķlius 28. 10:39:47
"Kijevi Rusz"?

√úgek Fejedelem 839-ben bolg√°r sz√∂vets√©gben megt√°madja Biz√°nc aldunai telepeit, amit Biz√°nc k√©nytelen elhagyni. √úgek √©pit v√°rat Kievben, illetve kapcsol √∂ssze t√∂bb kisebb er√Ķditm√©nyt 838-39-ben.
A v√°r ipari, kereskedelmi, strat√©giai fontoss√°g√°t j√≥l vil√°gitja meg a k√∂r√ľlm√©ny, hogy Kiev v√©delm√©t √©s ir√°nyit√°s√°t tulajdon fi√°ra, √Ālmosra b√≠zta. √Ālmos Kievbe k√∂lt√∂zik 840-ben, t√≠z √©vig itt is marad.
(√úgek v√°ra a m√°r megl√©v√Ķ Cs√°k √©s Ger√©b f√©le er√Ķd√∂k a Szt. Andr√°s-dombon)

A Kievi-Kr√≥nika szerint a v√°r k√©s√Ķbbi urai Novgorodb√≥l j√∂ttek, amelynek az ura a d√°n Rurik volt, de a tov√°bbi feljegyz√©sek 1150 k√∂r√ľl √≠r√≥dtak, √©s term√©szetesen ennek megfelel√Ķen eltorzultak.

Hol voltak az oroszok a "Rusz" ekkor?

Vernadszky professzor, a nagy orosz m√ļlt meg√°lmod√≥ja szerint az orosz, "Rusz" n√©p els√Ķ √≠r√°sos eml√©ke 773-ban t√∂rt√©nik.
V. Konstantin bízánci császár a bolgárokat saját "orosz" flottájával veri vissza.
Vernadszki "tudom√°nyoss√°g√°t" j√≥l p√©ld√°zza nagy felfedez√©se, a g√∂r√∂g sz√∂vegben l√©v√Ķ sz√≥t, "ro√ľsia" orosznak √©rtelmezte, pedig akkor az csak v√∂r√∂st jelenthetett.
Sebaj, Vernadszky erre is tudott v√°laszolni, mivel √Ķ tudta, hogy abban az id√Ķben az oroszok v√∂r√∂sre festett√©k a haj√≥ikat, innen lettek "Rusz"-ok.
...és még minket szólnak meg: ne magyarkodjunk!
#2 | szarmata - 2013. jķlius 28. 11:33:21
Dr. Pad√°nyi Viktor: DENTU-MAGYARIA
#3 | Gutai Zub - 2013. jķlius 28. 11:45:49
Szarmata,
Igen, p√©ld√°tlan √©s helyes megl√°t√°sai voltak egyik legnagyobb t√∂rt√©n√©sz√ľnknek.
".....Itt van a régi tompa nóta,
Mely s√ľket k√∂dben lapult
Vit√©z, b√ļs nagyap√°ink √≥ta"
#4 | szarmata - 2013. jķlius 28. 13:04:16
Gutai szerintem is alapm√Ľ!
#5 | rozsola - 2013. jķlius 28. 20:22:56
√Čs akkor mi van ? az orosz vagy rusz vagy moszkovita ( r√©gebbi nev√©n muszka )
Nem volt el√©g a szeretetrezg√©sb√Ķl ?
A cikk vezérmondata nagyon találó : " Putyin megmondta ".
Geostratégák ! Vélemény ?
#6 | Gutai Zub - 2013. jķlius 28. 20:32:12
Mi van? Semmi.
Semmi viszont nincs, mondta Besseny√Ķ b√°csi.
A szeretetrezg√©s sajnos n√©lk√ľl√ľnk t√∂rt√©nik.
Szerbek, ukr√°nok, moldov√°k, oroszok,
"fel vörösök proletárok..."
#7 | rozsola - 2013. jķlius 28. 20:41:56
Napsz√ļr√°st kapt√°l vagy a " Guta " √ľt√∂tt meg ?
#8 | Gutai Zub - 2013. jķlius 28. 21:15:46
Rozsola,
H√°t lehet.
√Čn csak azok√©rt agg√≥dom, akik a h√Ķs√©g el√Ķtt is h√ľly√©k voltak, mert ha j√∂n a hidegebb id√Ķ, √©n tal√°n megint norm√°lis leszek...
#9 | rozsola - 2013. jķlius 28. 21:34:39
Okos h√ļz√°s. √úgyes menek√ľl√©s a vit√°b√≥l.
Nem akarlak b√°ntani , de :
Egy ilyen h√≠rnek komoly h√°ttere van. R√°ad√°sul Ukrajna szomsz√©dos orsz√°g m√©g nektek is. Nem mindegy ki adja az uk√°zt. K√ľl√∂n csemege az ortodox paps√°g jelenl√©te. Ha ortodox akkor ide kell venni Rom√°ni√°t , Bulg√°ri√°t √©s Szerbi√°t is.
A " muszlim √©bred√©sr√Ķl " sz√≥l√≥ cikkn√©l olvasd el az √≠r√°somat , majd add √∂ssze ezzel a cikkel.
Az EU nagyon régóta udvarol Ukrajnának. Nos.
T√∂r√∂korsz√°g hasonl√≥an kapott udvarl√°st , m√°ra m√°r kider√ľlt , hogy az EU-s Nestle csoki helyett jobban √≠zlik a " medvesajt " a t√∂r√∂knek.
A kauk√°zusban a kuff√°rnak lej√°rt az ideje. Az Ural d√©li vid√©ke tele van pakolva Iskander egys√©gekkel. √Ėrm√©nyorsz√°g verg√Ķdik , Gr√ļzia b√°r m√©g rem√©nykedik sokat nem nyom a latba. K√∂zben Azerbajdzs√°nt felv√°s√°rolj√°k a t√∂r√∂k√∂k √©s az oroszok. D√©l √©s √Čszak Osz√©tia megb√©k√©lni √©s " egyes√ľlni " akar az " Orosz F√∂der√°ci√≥ keretein bel√ľl ".
Kelet-T√ľrkeszt√°nban a kuff√°rnak alig van befoly√°sa. Kina √©s Oroszorsz√°g T√∂r√∂korsz√°g k√∂zvet√≠t√©s√©vel " kiv√°s√°rolta " a kuff√°rt.
√Čszak-Afrika √©s a K√∂zel-Kelet kem√©ny di√≥. Csakhogy a di√≥ kem√©nys√©ge id√Ķvel " elrohad "
Marad a Balk√°n. Itt is rendet kell tenni.
A Balti √°llamok √©s Finnorsz√°g valamint a lengyelek m√°r sejtik a j√∂v√Ķt.
Ukrajna geostrat√©giailag nagyon fontos t√©nyez√Ķ.
#10 | Gutai Zub - 2013. jķlius 28. 21:53:31
Rozsola,

Nagyon jól rajta tartod figyelmedet az eseményeken, következtetéseidben, reményeidben(reményeinkben) osztozom.
Néha (koromnál fogva) kétségeim, kételyeim vannak.
De folytasd csak munkádat, reményt ad.......

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.