Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Efraim Zuroff: Ausztria eljátszotta az utolsó esélyét


Igen, késõ van, de talán nincs túl késõ befejezni a befejezetlen mûvet, amit nem is akartak igazából elkezdeni! Felkésér a "táncra"!

A Simon Wiesenthal Központ (SWK) NĂ©metországban az utolsĂł náci háborĂşs bĂ»nöst is el akarja fogni. AusztriátĂłl viszont nem lehet várni semmi elkötelezettsĂ©get.A Központ a „KĂ©sõ, de mĂ©gsem tĂşl kĂ©sõ” mottĂłval szándĂ©kozik a nĂ©met lakosságot egy ismĂ©telt nagy közremĂ»ködĂ©sre rábĂ­rni ahhoz, hogy elfogják a feltĂ©telezett utolsĂł, mĂ©g Ă©lõ 60-120 náci háborĂşs bĂ»nöst. Az „utolsĂł esĂ©ly” cĂ­mĂ» plakátakciĂłval kezdõdött a második szakasz, Ă©s Ă­gĂ©rtek az Ă©rdemi informáciĂłt adĂłknak 25.000 eurĂł jutalmat. A SWK jeruzsálemi vezetõje Efraim Zuroff a der Standardnak adott interjĂşt arrĂłl, hogy Ausztria miĂ©rt nem vesz rĂ©szt a kampányban, valamint arrĂłl, hogy itt hiányzik a politikai akarat a nácik bĂĽntetõjogi felelõssĂ©gre vonásához.
Efraim Zuroff: Ausztria eljátszotta az utolsó esélyét


-Az „utolsĂł esĂ©ly” kampányt miĂ©rt csak NĂ©metországban lehetett ĂşjraĂ©leszteni, Ausztriában miĂ©rt nem?

Egyszerû a magyarázat. John Demjanjuk németországi elítélése óta ott egy precedens keletkezett, azaz ha valaki megsemmisítõ táborban, vagy kivégzõ osztagban tevékenykedett, az már ettõl a ténytõl elítélhetõ. Korábban a személy ellen szóló egyértelmû bizonyíték alapján lehetett elítélni.

-Ausztriában továbbra sincs egyetlen ügy sem?

Ellenkezõleg, Ausztriában nincs rá politikai akarat, hogy a náci háborús bûnösöket igazságszolgáltatás elé állítsák. A nyugati világban jelenleg Ausztriának van az egyik legrosszabb mérlege ezen a területen. A tapasztalatok alapján ott teljesen értelmetlen lenne bármi pénzkidobás vagy munka egy ilyen kampány újraélesztésére. Amennyiben a kampány feltételei és a politikai akarat megváltozna, Bécsben természetesen lenne értelme. Azonban kételkedem abban, hogy ez bekövetkezhet.

Amikor az akkori igazságügy miniszterrel, Karin Gastingerrel egyeztettem Erna Wallisch ügyérõl, azt találta mondani, hogy õ csak egy passzív közremûködõ volt a majdaneki haláltáborban, noha õ vezette az embereket a gázkamarába és õrizte õket az elgázosítás alatt. Ezért nem lehet õt bíróság elé állítani.

Teljesen nevetséges és abszurd, hogy vannak emberek, akik másokat a gázkamarába küldtek, és nem lehet büntetõjogi eljárást indítani ellenük.

Erre a lengyel hatĂłságokhoz fordultam, hiszen ott találhatĂł a majdeneki haláltábor. Ă•k 2008-ban találtak öt tĂşlĂ©lõt, akik emlĂ©keztek Erna Wallisch-ra, mivel a nõ akkor terhes volt. EmlĂ©keztek rá, Ă©s alátámasztották, hogy a nõ többször megverte õket, tehát „aktĂ­v” volt. Ez alapján lehet õt vĂ©gĂĽl vád alá helyezni, Ă©s nem azĂ©rt mert másokat a gázkamarába vitt. Ez teljessĂ©ggel abszurd.

-Lehetséges, hogy egy osztrák háborús bûnöst Németországban vonjanak felelõsségre?

Németország kérheti egy osztrák állampolgár kiadatását, aki háborús bûnösként részt vett a harmadik birodalom szolgálatában. Azonban az eddigi tapasztalataim alapján meg vagyok gyõzõdve, hogy ez nem fog semmilyen kiadatást eredményezni.

Együttmûködik egyáltalán a SWK és az osztrák minisztériumok valamiképpen?

Igen, kapcsolatban vagyunk. Majdnem egy éve kérdeztük, hogy egy bizonyos osztrák állampolgár, aki koncentrációs táborban õr volt él-e még. Azonban a mai napig semmilyen választ nem kaptunk. Így néz ki az együttmûködésünk.

2010-ben az osztrák igazságügyi minisztérium alakított egy munkacsoportot, az életben lévõ háborús bûnösök felkutatására. A közbensõ tudósítás a munkáról nem született meg. A végleges verziónak 2011-ben kellett volna nyilvánosságra kerülnie, azonban ez nem történt meg.

-Nincs róla semmi információ, hogy a jelentés valaha is publikálásra kerül-e?

Nekem az az Ă©rzĂ©sem, hogy a bizottság csak egy szemfĂ©nyvesztĂ©s volt, hogy Ausztria jobb kĂ©pet alakĂ­tson ki magárĂłl. A SWK minden Ă©vben Ă©rtĂ©keli a nemzeteket a háborĂşs bĂ»nösök felkutatásában tett erõfeszĂ­tĂ©sei alapján, ebben az Ă©vben, 2010-ben Ausztria D „kielĂ©gĂ­tõ” minõsĂ­tĂ©st kapott, az addigi D „nem megfelelõ” helyett. Ezek kemĂ©ny szavak Ă©s elnĂ©zĂ©st is kĂ©rek Ă©rte, holott nem kellene.

Egyesek kritizálják az önök kampányát, amiĂ©rt 25000 eurĂł fejpĂ©nz jutalmat tĂ»ztek ki az „utolsĂł esĂ©ly” kampányukban azoknak, akik háborĂşs bĂ»nös nyomára vezetnek. A pĂ©nz a megfelelõ ösztönzõ eszköz, hogy megtalálják a háborĂşs bĂ»nösöket?

ValĂłszĂ­nĂ»leg nem a legmegfelelõbb ösztönzõ. Van azonban ennek egyetlen nagy elõnye, hogy Ă­gy a tĂ©ma automatikusan Ăłriási figyelmet kap. Az Ă©n tapasztalatom szerint- az „utolsĂł esĂ©ly kampány” már tizenegy Ă©ve tart- Ă©s azt tudom mondani, hogy az emberek, akik számunkra a leghasznosabb informáciĂłkat adták, egyáltalán nem akartak pĂ©nzt. Azonban egyesek lehet, hogy soha sem hallottak volna az akciĂłnkrĂłl, ha nem ajánlottunk volna pĂ©nzt. A pĂ©nzjutalom beĂ­gĂ©rĂ©se a mĂ©dia Ă©rdeklõdĂ©sĂ©t is sokkal erõteljesebben felkelti.

Másfelõl: Csatáry László esetében, aki ellen az eljárás feltehetõleg a következõ két hónapban elkezdõdik, akkor fogunk csak még további egzakt információkat kapni, amennyiben pénzt fizetünk ki érte.

-Az antiszemitizmus-kutató Wolfgang Benzt szerint, az SWK-nak húsz évvel ezelõtt kellett volna többet fordítania a náci háborús bûnösök felkutatására, ahelyett, hogy ma plakátokkal reklámoznak. Csinál ez egyáltalán még kedvet, hogy országszerte az emberek a háborús bûnösök után kutassanak?

Kedves, amit Benz mond. Azonban még nem hallottam róla, hogy õ valaha is elõkerített volna egyetlen náci háborús bûnöst. Szeretem ezeket az embereket, akik ülnek a maguk elefántcsont várában és másokat kritizálnak, akik praktikus munkát végeznek, hogy olyan dolgokat elérjenek, amik igazán fontosak a társadalom számára.

Azonban, hogy a kérdésre válaszoljak: A Wiesenthal Központ 1977-ben jött létre és nem azzal a szándékkal, hogy nácikra vadásszon. Mi nem akartunk Simon Wiesenthal munkájába belekeveredni. 1986-ban azonban elkezdtük, mivel az USA-ban, Kanadában és Ausztráliában egy csomó nácit lokalizáltunk. Ezeken a helyeken egyszerû volt a büntetõeljárást elindítani, hiszen jelen voltunk az adott országokban. Wiesenthal személyes fókusza azonban mindig Németországra és Ausztriára irányult. Noha rábukkant sok emberre Ausztriában is, itt kevés sikerrel járt.

-Amikor manapság antiszemitizmusról beszélünk, mi nyugtalanítja Önt a leginkább?

Irán, és az Izrael elleni genocídiummal való fenyegetõzésük. És nem hiszem, hogy az új elnökük mást fog tenni. Ez iszlamista fanatikusok politikai rezsimje, akiknek igazán csak az jár a fejükben, hogy õk a világnak egy szívességet tesznek azzal, ha a zsidókat megsemmisítik.

-Magyarországról az elmúlt idõkben megszaporodtak az antiszemita esetek az újságok címlapjain. Hogy áll az ország a náci háborús bûnösök ügyének feldolgozásában és azok felelõsségre vonásában?

Nagyon problémásan, azonban meg kell állapítani, hogy egyértelmûen sem fekete sem fehér képet nem lehet alkotni. A mérleg nem egyenes. Bizonyos dolgok jól alakulnak, például létrejött egy Holocaust Múzeum. Ez nem volt lehetséges Észtországban, Lettországban, sem Litvániában.

Link

Hozzászólások


#1 | gabesz - 2013. július 28. 09:18:53
A náci háborgós bûvészek mellé még beteszek pár ismerõsnek tûnõ pofát, hátha lecsap rá a "szolgálat".
Pénzt nem kérek érte:D

i40.tinypic.com/120t89c.jpg

mundosonhos.files.wordpress.com/2009/02/israeli-war-criminals3.jpg

lh5.googleusercontent.com/-FADjPV7C0HI/TL30-fiOV8I/AAAAAAAABRk/d19i3YCgfoI/s800/wanted-israel-war-criminals.jpg

www.thesleuthjournal.com/wp-content/uploads/2012/12/war-criminals.jpg
#2 | postaimre - 2013. július 28. 09:23:39
Gebesz a "last chance" kifejezés nyomatékkal a Feláldozhatók-ban hangzott el egymás után többször Stalone szájából, mielõtt a "szomi" kalózokat kivégezték.

Most "last chance" zsidrák!

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.