Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Láttam már néhány háborús filmet...


...de Imre tegnapelötti ajánlására ezt is megnéztem és ez volt az egyik legemberibb!
Sajnos a 132 perces filmet le kellett konvertálnom 2GB-ról 0,8GB-ra (kicsit rosszabb minöségüre), hogy fel tudjam nektek tenni de érdemes megnézni! (Magyar felirattal)

Letöltés a saját gépre itt (Klikk jobb egérbillentyüvel...): Augusztus nyolcadikán

Témáját tekintve ez az alkotás is egy úgynevezett "háborús film".

A 2008-as grúz-orosz háború adja a történet hátterét. Egy kisfiú, és édesanyja életébe pillanthatunk bele. A fiú (filmbeli neve Artjom, vagy ahogy a rokonai hívják Tjoma) szülei külön élnek, és ezt a gyermek nem könnyen dolgozza fel, ezért álomvilágba menekül. Ennek a világnak a a képi megjelenítését az alkotók már jól bevált filmes klisékkel jelenítik meg. Például a Jó Robot nagyban hasonlít az Avatar címû film lényeivel (na jó rendben, azok kékek voltak... ). De Tjoma képzeletbeli neve (Kozmoboy) is rímel egy amerikai alkotással ...
Egy véletlen folytán a film gyermek fõszereplõje belekeveredik az augusztus nyolcadikai eseményekbe ....
Közben láthatjuk, hogy a gond, a baj az ami igazán összetart embereket. Olyan furcsa az, hogy õsidõk óta úgy gondolja az emberiség , hogy a gondtalanság az, ami a boldogságot adja.
Ugyanakkor épp ellenkezõleg! A közös cél, a gondok legyõzése az ami igazán összekovácsolja a közösségeket, a családokat. És ez az ami a boldogság, a megelégedettség alapja az életünkben. Sok minden tud örömet okozni az embernek, de ezek az örömök nagyon sokszor csak rövid ideig tartanak. A boldogság a tartós öröm maga.
Nem véletlen az, hogy az népi bölcsesség is úgy tartja, hogy az igazi barátságok a "tûzpróbákat" is kiállja, illetve a próbákban edzõdik igazzá a barátság.
Pedig a mesék mindig úgy végzõdnek (ahogy a legtöbb hollywoodi film is), hogy "boldogan éltek, amíg meg nem haltak ...".
A gond, a baj ebben a filmben is közel hozza egymáshoz a szereplõket.
De a baj, sokkal nagyobb lesz, mint gondolnánk...

A film nõi fõszerepét, az egyedülálló anyukát, Szvetlana Ivanovna személyesíti meg. Egy nyári ruhában, rózsaszín felsõvel tipeg végig a Kaukázuson ... Hogy eljusson egy kis faluba, Szidamontba...
Kis kabátkája színéhez illõ mobiltelefonjával érdekes színfoltja lesz a kies tájnak, ahogy marcona hadfik között, a célja felé tart. Öltözete egyértelmûen jelzi, hogy õ egy kívülálló, akit egyetlen dolog hajt csak. Az anyai ösztön. Nem véletlen, hogy ilyen "hacukában" láthatjuk, ugyanis õ úgy gondolta még a történet elején, hogy kiruccan Szocsiba.
De nem a nevezetes fekete-tengeri üdülõvárosba jut el, hanem a háború poklába.

Hozzászólások


#1 | satu - 2013. július 28. 23:22:03
Tegnap este én is megnéztem. Nekem tetszett magával ragadott. Tetszett az "orosz lélekbe" való betekintés- föleg mikor az anya megalázta az "újapát" -hogy csak az elejérõl emeljek ki egyet. Az épületharcászat meg nagyon realisztikus.
Egyszóval jól meg lett csinálva fenntartásaim ellenére.
#2 | postaimre - 2013. július 29. 08:49:13
Ugyanez a téma, szintén remek feldolgozás...és persze az gazolása annak, hogy a Grúzia kezdte a háborút.
Olimpius Inferno
#3 | rozsola - 2013. július 29. 10:15:25
#4 | csatapata - 2013. július 29. 12:17:17
Profi a film nagyon, érdemes lenne terjeszteni a hazai mozikban is, nem cska azt a sok Spielberg fost. köszi a feltöltést !s_*_grat
#5 | Balu - 2013. augusztus 01. 12:32:49
Hát nemtom, kövezzetek meg, szerintem ez egy amerikai film, csak oroszok csinálták és oroszul beszélnek benne... Amúgy meg 20th Century Fox produkció és ez látszik is rajta: tökéletesen halivúdi a stílus, én nemigen találtam benne oroszos vonásokat. A kisfiúnak egy robot a segítõje (nem mondjuk egy manó vagy egy tigris), beceneve Kozmoboy (szép orosz szó)... Nem azt mondom, hogy rossz a film, mert nem az, de a maga módján nem sokban különbözik, mittomén, a Szakasz-tól vagy a Ryan közlegény-tõl.

Imi,
nem kéne elkövetni azt a - szerintem - hibát, hogy "dokumentumfilm"-nek vegyük ezt vagy az Olympus Infernot. Ugyanaz a céljuk ezeknek a filmeknek is, mint John Rambónak: ideológiailag és emocionálisan hangolni a közönséget.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.