Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Újra fellángol a brit-spanyol ellentét Gibraltár státusza miatt


Vagy 3 éve írtam errõl is! Gibralltár, Szuez, Boszporusz...és máris paralizált az európai cirkulció minden tekintetben. Az orosz szépen átveszi a Földközi tengert. Újra fellángol a Gibraltár hovatartozásával kapcsolatos brit-spanyol ellentét. 1969-ben kis híján háborúhoz vezetett a krízis.

Erõteljes hangon tiltakozott vasárnap a brit kormány Spanyolországnál, miután a spanyol hatóságok a hétvégén a forgalom szigorú ellenõrzésébe kezdtek a gibraltári határon, és az utazóknak - köztük rengeteg turistának - hosszú órákat kellett várakozniuk a hõségben.

A londoni külügyminisztérium vasárnap esti bejelentése szerint William Hague brit külügyminiszter személyesen hívta fel telefonon spanyol kollégáját, és "súlyos aggodalmainak" adott hangot a brit terület és Spanyolország közúti határátkelõinél kialakult helyzet miatt.

Mindemellett a madridi brit nagykövet is tiltakozást jelentett be a spanyol külügyminisztériumnál, és a brit külügyminisztérium vasárnap Spanyolország londoni nagykövetének is jelezte Nagy-Britannia tiltakozását.
hirdetés

A Gibraltárral kapcsolatos kétoldalú viszály hirtelen újbóli fellángolásának elõzményeként a gibraltári önkormányzat jelentette Londonnak, hogy a spanyol hatóságok szándékosan akadályozni kezdték a határforgalmat, és az utazóknak esetenként hat órát kell várakozniuk az átkelésre.

A beszámoló szerint a hõségben veszteglõ jármûsorban többen rosszul lettek; egy spanyol állampolgárt például mellkasi fájdalmakkal kellett kórházba szállítani.

A vitatott hovatartozású terület körül idõrõl idõre fellángolnak az indulatok a két ország között. A múlt hónap végén személyesen David Cameron brit miniszterelnök tiltakozott Mariano Rajoy spanyol kormányfõnél, miután a spanyol parti õrség egyik hajójáról állítólag rálõttek egy jetskizõ brit állampolgárra, aki a gibraltári partok elõtt, brit területi vizeken közlekedett jármûvével.

Néhány évvel ezelõtt a spanyol kormány kitiltotta a spanyol kikötõkbõl azokat a hajókat, amelyek elõzõleg a brit fennhatóság alatt lévõ dél-spanyolországi terület kikötõjében is megálltak.
Link

Hozzászólások


#1 | rozsola - 2013. július 29. 10:17:46
Mit akarnak a spanyolok ? Nyugtasson meg valaki , hogy Ibériában még nincs medvesajt import.
Marokkó továbbra is " csendes ".
#2 | No Shadow Government - 2013. július 29. 12:43:49
Még Schleswig-Holstein a dán-német konfliktushoz,Baszkföld,Wales,Skócia,Cornwall és É.-Írország és egész Ojrópa lángokban áll.
#3 | Vizilo - 2013. július 29. 15:57:44
Hozza tennem Erdely -Delvidek -Felvidek Ukrajna-szoval van itten amit ki igazitani!! Gibraltaroz annyit hogy igenis jogos Spanyol terĂĽlet!
#4 | mindannyiunknak - 2013. július 29. 17:18:46
A kérdés, hogy kinek mi baja, hogy odahúzták a határvonalat?

https://www.googl...&fid=7
#5 | Maguskacska - 2013. július 30. 01:56:38
vajon mi is hozota a legtöbb aranyat az angol királyi családnak?az a bizonyos opium háború... ,gondolom az erkölcs gyözedelmeskedett azóta a profiton , viszont a szorongás megmaradt, ezért zabosak a kíváncsi szemekre:D

"a spanyol kormány kitiltotta a spanyol kikötõkbõl azokat a hajókat, amelyek elõzõleg a brit fennhatóság alatt lévõ dél-spanyolországi terület kikötõjében is megálltak."s_*_kac

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.