Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Roma telepek százait bonthatják el


A napokban bocsátotta tárcaközi egyeztetĂ©sre a szlovák Ă©pĂ­tĂ©sĂĽgyi Ă©s rĂ©giĂłfejlesztĂ©si minisztĂ©rium az Ăşj Ă©pĂ­tĂ©sĂĽgyi törvĂ©nyt, amelynek egyik fõ cĂ©lja az országban gombamĂłd szaporodĂł feketeĂ©pĂ­tkezĂ©sek megfĂ©kezĂ©se Ă©s a már meglĂ©võ Ă©pĂ­tmĂ©nyek gyors rendezĂ©se – utĂłlagos engedĂ©lyeztetĂ©s vagy elbontás Ăştján.

Nagy riadalmat váltott ki a roma szervezetek körĂ©ben az Ăşj szlovák Ă©pĂ­tĂ©sĂĽgyi törvĂ©ny tervezete, amely ellen a roma lakosság jogbiztonságával Ă©s emberi jogaival foglalkozĂł civil szervezetek is tiltakoznak. Az Ăşj szlovák jogszabálytervezet ugyanis kimondja, hogy az olyan Ă©pĂ­tmĂ©nyeket, amelyeket engedĂ©ly nĂ©lkĂĽl Ă©pĂ­tettek fel Ă©s lakáskĂ©nt használnak, január elsejĂ©tõl számĂ­tott egy Ă©ven belĂĽl törvĂ©nyesĂ­teni kell, ellenkezõ esetben a telepĂĽlĂ©si önkormányzatok kezdemĂ©nyezhetik azonnali elbontásukat. Az emberi jogi Ă©s a roma aktivisták a törvĂ©nynek ezt a pontját tartják „Ă©letveszĂ©lyesnek” a roma közössĂ©gek szempontjábĂłl, illetve „puskaporos hordĂłnak a társadalmi bĂ©kĂ©re nĂ©zve”.
Roma telep Szepsi közelében
Roma telep Szepsi közelében
Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet

Arra figyelmeztetnek, hogy Szlovákiában 2002-ben kĂ©szĂĽlt egy átfogĂł felmĂ©rĂ©s a roma lakosság Ă©letkörĂĽlmĂ©nyeirõl, amely akkor közel hatszáz romatelepet mĂ©rt fel csaknem háromszázezer lakossal, ahol általában „emberhez mĂ©ltatlan körĂĽlmĂ©nyek között” Ă©ltek a családok, a telepeken hiányzott mindennemĂ» infrastrukturális szolgáltatás. Az Ă©pĂĽletek katasztrofális állapotban voltak, többsĂ©gĂ©ben engedĂ©lyek Ă©s tervek nĂ©lkĂĽl felĂ©pĂ­tve, ráadásul a beĂ©pĂ­tett terĂĽletek tulajdonjogilag is rendezetlenek voltak. „A tanulmány ugyan rámutat arra, hogy ezeknek a telepeknek a nagy többsĂ©ge a szocialista idõszakban jött lĂ©tre, többsĂ©gĂ©ben a párt vagy az állami szervek beleegyezĂ©sĂ©vel, esetenkĂ©nt utasĂ­tására, ám ez mit sem változtat azon a tĂ©nyen, hogy jelenleg feketeĂ©pĂ­tmĂ©nynek minõsĂĽlnek” – állĂ­tja Peter Pollák szlovák romaĂĽgyi kormánybiztos. Laco Oravec, a Simecka AlapĂ­tvány roma tagozatának vezetõje szerint a helyzet az elmĂşlt Ă©vekben tovább romlott, mert bár azĂłta Ăşjabb felmĂ©rĂ©s nem kĂ©szĂĽlt, de kĂĽlönbözõ jelentĂ©sek Ă©s regionális felmĂ©rĂ©sek alapján mára az ilyen roma telepek száma meghaladhatja a nyolcszázat, az ott Ă©lõ emberekĂ© pedig megközelĂ­theti a nĂ©gyszázezret.
Link

Hozzászólások


#1 | Balu - 2013. július 30. 14:57:58
Az építésügyi törvénynek több vonzata is van.
1, az átlag polgárt még jobban fogják buzerálni akármilyen baromságokért, amik még kidolgozás alatt vannak.
2, a cigányputrik megszüntetése után ugyanezeket a cigányokat természetesen BETELEPÍTIK majd klf. városokba. Megjegyzem a szepestamásfalvi romákok Zsegrára telepítése ellen még az ottani nem különösebben civilizált romáknak is kifogásuk van, azok még nekik is "túl vadak".

Ja meg ©imeèka Alapítvány: aki még emléxik az elsõ Dzurinda kormány alatt az ún "skupinka"-ügyre (2003 körül), az nagyjából tudja, ki ©imeèka. Meg Moj¾i¹, Milo¹ ®iak stb. Egy nagy büdös cionlibsi zsizsik-banda, ami még Dzurindának is bemart.

----------

Érdeklõdés esetén többet késõbb, menek a pulyákkal tegnap született barikákat nézni meg némi trágyát odébbhajintani.
#2 | vian - 2013. július 30. 15:00:49
lebontani? - ezt??


http://www.author...slovenska/

.
#3 | Kedvesi - 2013. július 30. 16:25:39
Lunyik 9

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.