Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Havi 600 ezerért folyton olvas Orbán egyik embere


Nem rossz baksis a mi√©rt is? Nem akarok kishit√Ľnek t√Ľnni, de √©n t√∂bb√©rt is adnk tan√°csokat. Persze lehet, hogy nem, de ennyi√©rt sz√≠vesen olvasgatn√©k tov√°bb! P√°rizsban √©s B√©csben beszerzett k√∂nyveket olvasott, h√°rom √°zsiai orsz√°gba elk√≠s√©rte Orb√°n Viktort, √©s rajta tartotta a szem√©t a politikai folyamatokon – az elm√ļlt egy √©vben ezzel foglalkozott a korm√°nyf√Ķ egyik f√Ķtan√°csad√≥ja. Megn√©zt√ľk, mit csin√°lnak havi 600–900 ezer forint√©rt azok a f√Ķtan√°csad√≥k, akik nincsenek reflektorf√©nyben. A tizenegy f√Ķtan√°csad√≥b√≥l most kett√Ķ munk√°j√°t mutatjuk be.


„Folyamatosan figyelemmel k√≠s√©rtem a politikai folyamatot” – ez az egyik olyan mondat, amely a leggyakrabban fordul el√Ķ azokban a teljes√≠t√©si igazol√°sokban, amelyeket Tell√©r Gyula minisztereln√∂ki megb√≠zott havi rendszeress√©ggel lead. Az igazol√°sok c√≠mzettje a Minisztereln√∂ks√©g, Tell√©r a korm√°nyf√Ķ hivatala sz√°m√°ra „a korm√°nypolitika t√°rsadalomelm√©leti h√°tter√©t” tanulm√°nyozza. A munk√°√©rt havonta brutt√≥ 600 ezer forintot kap, illetve megt√©r√≠tik sz√°m√°ra a k√ľlf√∂ldi kik√ľldet√©sek k√∂lts√©geit is.

Egy ellenz√©ki k√©pvisel√Ķ k√©rd√©s√©re a korm√°ny j√ļlius k√∂zep√©n sz√°molt be arr√≥l, hogy jelenleg tizenegy minisztereln√∂ki megb√≠zott dolgozik a korm√°nyf√Ķ k√∂r√ľl. K√∂z√ľl√ľk t√∂bben rendszeresen szerepelnek a sajt√≥ban, ez alapj√°n k√©pet lehet alkotni arr√≥l, hogy Ker√©nyi Imre a „tudatos nemzeti gondolkod√°s megalapoz√°s√©rt” p√©ld√°ul milyen munk√°t v√©gez.
tallergyula-1
Tellér Gyula teljesítési igazolása. Nagyobb méretért kattintson!Fotó: Miniszterelnökség

M√°sok viszont ritk√°n jelennek meg a nyilv√°noss√°g el√Ķtt, √≠gy k√≠v√°ncsiak voltunk arra, hogy √Ķk a havi juttat√°saik√©rt cser√©be milyen tan√°csokkal l√°tj√°k el Orb√°n Viktor korm√°nyf√Ķt. Ez√©rt kik√©rt√ľk k√©t minisztereln√∂ki megb√≠zott szerz√Ķd√©s√©t √©s teljes√≠t√©si igazol√°sait (√©s majd k√©s√Ķbb a t√∂bbit is bemutatjuk).
Egész évben olvasott
D KOS20081118012
Tell√©r Gyula fideszes k√©pvisel√Ķ a N√©pszava c√≠m√Ľ napilapot olvassa az √ľres √ľl√©steremben a 2009. √©vi k√∂lts√©gvet√©s r√©szletes vit√°ja alatt a Parlament plen√°ris √ľl√©s√©n, 2008. november 18-√°nFot√≥: Kosztics√°k Szil√°rd

Tell√©r – aki az el√Ķz√Ķ ciklusban fideszes parlamenti k√©pvisel√Ķ volt, √©s f√Ķleg m√©di√°val kapcsolatos k√©rd√©sekben sz√≥lalt fel – 2010 szeptember√©t√Ķl dolgozik minisztereln√∂ki megb√≠zottk√©nt. A Minisztereln√∂ks√©g rendszerint √©vente k√∂t megb√≠z√°si szerz√Ķd√©st a volt fideszes politikussal, a munk√°j√°val – √ļgy t√Ľnik – el√©gedettek, id√©n m√°jusban √ļjra hosszabb√≠tottak vele. Az MTI tud√≥s√≠t√°saiban Tell√©r az elm√ļlt √©vekben ritk√°n szerepelt: tavaly szeptemberben egy recski megeml√©kez√©sen, 2011-ben L. Simon L√°szl√≥ fideszes k√©pvisel√Ķ k√∂nyvbemutat√≥j√°n, 2010 m√°jus√°ban pedig a k√∂tcsei tal√°lkoz√≥n vett r√©szt.

„Olvastam √©s feldolgoztam az √°ltalam kor√°bban beszerzett jelent√Ķs mennyis√©g√Ľ idegen nyelv√Ľ irodalom tov√°bbi r√©sz√©t. Ez a munka egyhamar nem fejez√Ķdik be” – fogalmazott Tell√©r tavaly j√ļliusi teljes√≠t√©si igazol√°s√°ban. Igaza is lett: augusztusban, szeptemberben, okt√≥berben √©s novemberben is a beszerzett irodalmat dolgozta fel. Azt√°n november v√©gi p√°rizsi √ļtj√°n saj√°t k√∂lts√©g√©n √ļjabb k√∂nyveket vett. M√°rciusig ezeket olvasta, akkor azonban B√©csben ism√©t saj√°t k√∂lts√©gen √ļjabb nagy mennyis√©g√Ľ irodalmat szerzett be. M√°rciusban √©s √°prilisban az olvasm√°nyokkal kapcsolatos meg√°llap√≠t√°sair√≥l besz√°molt Orb√°nnak.
Figyelemmel kísérte

Ezen k√≠v√ľl minden h√≥napban „eseti konzult√°ci√≥k c√©lj√°b√≥l folyamatosan figyelemmel k√≠s√©rte az √∂sszpolitikai folyamatot”. Mivel a leadott igazol√°sok n√©h√°ny mondatb√≥l √°llnak, √≠gy err√Ķl a munk√°r√≥l kev√©s konkr√©tum der√ľl ki, mind√∂ssze annyi, hogy „fontosabb t√©m√°kban” √∂sszefoglal√≥kat √≠r a korm√°nyzat sz√°m√°ra. Tell√©r augusztusban a kerettanterv √ľgy√©ben m√Ľk√∂d√∂tt egy√ľtt az oktat√°si √°llamtitk√°rs√°ggal, valamint r√©szt vett egy egynapos √©s egy n√©gynapos konferenci√°n, az egyik Trianonr√≥l sz√≥lt. Id√©n m√°rciusban pedig el√Ķad√°st tartott az MTA egyik konferenci√°j√°n.

Okt√≥berben Tell√©r a korm√°nyf√Ķ k√≠s√©ret√©nek tagjak√©nt Bukarestbe, Szijj√°rt√≥ P√©ter k√ľlgazdas√°gi √°llamtitk√°rral pedig Vietnamba utazott. Novemberben a „t√©m√°ival kapcsolatos t√°j√©koz√≥d√°s √©s irodalomgy√Ľjt√©s” c√©lj√°b√≥l saj√°t k√∂lts√©gen egy h√©tig P√°rizsban volt. Febru√°rban Libanonba, m√°rciusban Jord√°ni√°ba k√≠s√©rte el a korm√°nyf√Ķt.
h i r d e t é s

Minderr√Ķl szerett√ľk volna megk√©rdezni Tell√©rt is. A minisztereln√∂ki megb√≠zottat p√©nteken a korm√°nysz√≥viv√Ķi irod√°n kereszt√ľl pr√≥b√°ltuk el√©rni – egyel√Ķre sikertelen√ľl.
Obamától Lázárig

Minisztereln√∂ki megb√≠zottk√©nt dolgozik F√©legyh√°zi Meggyesi Jen√Ķ is, akivel el√Ķsz√∂r 2010. okt√≥berben k√∂t√∂tt szerz√Ķd√©st a Minisztereln√∂ks√©g. F√©legyh√°zi a „nyugati magyars√°g, NGO/j√≥t√©konys√°gi szervezetek nemzetk√∂zi kapcsolatai √©s m√Ľk√∂d√©sei, √©szak-amerikai kapcsolatok √©s ezekre vonatkoz√≥ m√©dia/PR k√©rd√©sek” t√©mak√∂rben ad tan√°csokat. A korm√°nyzat j√ļniusban hosszabb√≠tott vele szerz√Ķd√©st, munk√°j√°t k√©tf√Ķs titk√°rs√°g seg√≠ti, havi b√©re brutt√≥ 997 200 forint. Szerz√Ķd√©se szerint jogosult a minisztereln√∂ki f√Ķtan√°csad√≥ megnevez√©s haszn√°lat√°ra.

F√©legyh√°zi kor√°bban Denverben volt tiszteletbeli konzul. Az MTI tud√≥s√≠t√°sa szerint amikor Orb√°n 2008-ban a Fidesz eln√∂kek√©nt r√©szt vett az amerikai Republik√°nus P√°rt eln√∂kjel√∂l√Ķ konvenci√≥j√°n, vele egyeztetett el√Ķsz√∂r.

A leadott teljes√≠t√©si igazol√°sok szerint havonta √°ltal√°ban nyolc-t√≠z k√ľl√∂nb√∂z√Ķ megbesz√©l√©sen, tal√°lkoz√≥n vett r√©szt. Az elm√ļlt egy √©vben t√∂bbek k√∂z√∂tt az Egyes√ľlt √Āllamokban k√ľl√∂nb√∂z√Ķ kutat√≥int√©zetek k√©pvisel√Ķivel, az USA budapesti nagyk√∂vets√©g√©nek beosztottjaival, az amerikai eln√∂kv√°laszt√°sok el√Ķtt pedig Barack Obama √©s Mitt Romney tan√°csad√≥ival tal√°lkozott. F√©legyh√°zi rendszeresen konzult√°l a korm√°nyf√Ķvel, L√°z√°r J√°nos minisztereln√∂ks√©gi √°llamtitk√°rral, Szap√°ry Gy√∂rgy washingtoni nagyk√∂vettel, illetve Szijj√°rt√≥ P√©ter k√ľlgazdas√°gi √°llamtitk√°rral. Elk√≠s√©rte Orb√°nt Jord√°ni√°ba, Libanonba.

A Minisztereln√∂ks√©gt√Ķl p√©nteken kik√©rt√ľk Sz√Ķcs G√©za kultur√°lis f√Ķtan√°csad√≥, illetve Granaszt√≥i Gy√∂rgy, a Magyar Corvin-l√°nc Iroda vezet√Ķj√©nek szerz√Ķd√©seit, teljes√≠t√©si igazol√°sait is.
Kik Orbán tanácsadói?

Fellegi Tam√°s a kor√°bbi fejleszt√©si miniszter az „USA-ban l√©tes√≠tend√Ķ alap√≠tv√°nyi st√°tusszal b√≠r√≥ gazdas√°gi t√°rsas√°g jogi, p√©nz√ľgyi √©s szervezeti el√Ķk√©sz√≠t√©s√©hez kapcsol√≥d√≥ feladatok√©rt” felel. A megb√≠zat√°sa id√©n janu√°rt√≥l szeptember v√©g√©ig tart. Havi 2 milli√≥ 150 ezer forintot keres.
Sz√Ķcs G√©za kor√°bbi kultur√°lis √°llamtitk√°r havi 992 200 forintot keres kultur√°lis f√Ķtan√°csad√≥k√©nt.
Heged√Ľs Zsuzsanna havi 992 200 forint√©rt t√°rsadalmi felz√°rk√≥ztat√°s√©rt felel.
Ker√©nyi Imre minisztereln√∂ki megb√≠zottk√©nt a „tudatos nemzeti gondolkod√°s megalapoz√°s√©rt” felel. Havi 600 ezret keres.
RDA 1246
Fotó: Ránki Dániel

Granaszt√≥i Gy√∂rgy a Magyar Corvin-l√°nc Iroda vezet√Ķje, 600 ezer forintot keres.
Moln√°r √Āgnes fejleszt√©spolitikai f√Ķtan√°csad√≥, ingyen dolgozik.
R√©v√©sz M√°riusz csal√°dokat √©rint√Ķ √ľgyekben ad tan√°csokat ingyen.
Vincze P. M√°rton a normafai sportcentrum √ľgy√©ben minisztereln√∂ki megb√≠zott, fizet√©st nem kap.

Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | hirtelenke - 2013. jķlius 30. 12:17:09
√©s embers√©gb√Ķl ki ad tan√°csokat? mennyi√©rt?
#2 | enid - 2013. jķlius 30. 13:50:15
jesszusom! Ha rendorok vonanak, javasolnam a kutyat is a csapatba, csakhogy ertelmes is legyen koztuk. Ezek ugyi gorek, ugyhogy a lonal kisebb allat nem johetne szamitasba... node emlekezzunk arra a cikkre! Isten ments, meg felreertenek az utalast, oszt annyi lenne szegeny allatnak.
#3 | apacuka11 - 2013. jķlius 30. 14:09:21
A 30 ez√ľst tall√©rt√≥l, √≠gy jutunk el a 600 000 tell√©r gyula-ig...
#4 | rozsola - 2013. jķlius 30. 20:06:55
Ha 600,000 akkor semmi gond. Még jó hogy nem 6,000,000 bár nem érdemelnének 300 forintnál többet.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.