Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Japán feladná pacifizmusát és fegyverkezne


JĂł minõsĂ©gĂ» zajvani tömeggyárott 440-es tantĂłim vannak a szepukuhoz Ă©s mostantĂłl kezdve a katanát Ăşjra lehet sai-nak nevezni! Japánban vĂ©get Ă©rhet a II. világháborĂş Ăłta tartĂł alkotmányos pacifizmus, mely csak a bĂ©kefenntartást Ă©s vĂ©dekezĂ©st teszi lehetõvĂ© a szigetország számára – Ă­rja a BBC.

Shinzo Abe, a decemberben megválasztott, héjának számító miniszterelnök új katonai stratégiát szeretne, amellyel szembeszegülhetnek az Észak-Korea és Kína jelentette fenyegetéssel. A japán védelmi miniszter ennek megfelelõen jelentõs hadi fejlesztésekre tett javaslatot, a térség növekvõ biztonsági feszültségeire hivatkozott.

A japán vĂ©delmi stratĂ©gia mĂ©lyrehatĂł felĂĽlvizsgálatárĂłl szĂłlĂł tervek a ballisztikus rakĂ©taelhárĂ­tĂł vĂ©delmi rendszer megerõsĂ­tĂ©sĂ©t, felderĂ­tõ drĂłnok beszerzĂ©sĂ©t Ă©s a távolabbi szigetek vĂ©delmĂ©t szolgálĂł tengeri flotta felállĂ­tását tartalmazzák. Indoklásuk szerint ezeket a lĂ©pĂ©seket az Ă©szak-koreai rakĂ©takilövĂ©si Ă©s nukleáris kĂ­sĂ©rletek, valamint a kĂ­nai hadsereg fokozĂłdĂł tengeri aktivitása indokolják, melyek „növekvõ fenyegetĂ©st jelentenek Japán biztonságára”.

A szigetország számára a legnagyobb biztonsági problĂ©mát a Kelet-kĂ­nai-tengeren fokozĂłdĂł nemzetközi feszĂĽltsĂ©g jelenti: a japán–kĂ­nai-viszony nĂ©hány sziget vitatott hovatartozása miatt romlott meg. A tĂ©rsĂ©gben rendszeresen járõrözõ kĂ­nai egysĂ©gek legutĂłbb mĂşlt pĂ©nteken konfrontálĂłdtak japán hajĂłkkal. Bár idáig nem kerĂĽlt sor fegyveres konfliktusra, fĂ©lõ, hogy ezt akár egy tĂ©ves kalkuláciĂł is kirobbanthatja.

Shinzo Abe korábban kilátásba helyezte a a japán bĂ©kefenntartĂł erõket korlátozĂł szabályozások Ăşjragondolását is. KinyilvánĂ­totta, hogy Japánnak ismĂ©t „normális” országgá kell válnia, mely az Ăşjra Ă©letre kelõ gazdasága mellett biztonsági tĂ©ren is megerõsĂ­ti szövetsĂ©gi kapcsolatait.

Komolyabb hadi fejlesztĂ©sek azonban csak akkor lehetsĂ©gesek, ha ĂşjraĂ­rják a japán alkotmányt is, melyet a világháborĂşs veresĂ©g után voltak kĂ©nytelen elfogadni. A ma is Ă©rvĂ©nyes bĂ©kemegállapodás Ă©rtelmĂ©ben Japán erõsen korlátozza hadi fejlesztĂ©seit, Ă­gy katonai ereje jĂłval elmarad gazdasági Ă©s diplomáciai sĂşlyátĂłl. Az alkotmány bĂ©keparagrafusa egyedĂĽlállĂł mĂłdon megtiltja, hogy az ország háborĂşt viseljen: „A japán nĂ©p mindörökre lemond a háborĂşrĂłl, mint a nemzet szuverĂ©n jogárĂłl, Ă©s az erõ használatárĂłl Ă©s az azzal valĂł fenyegetĂ©srõl, mint eszközökrõl a nemzetközi viták intĂ©zĂ©sĂ©ben. Az államnak nincs joga hadviselĂ©sre.”
Link

Hozzászólások


#1 | rozsola - 2013. július 31. 11:20:49
A japán elektronikai technológia nagyon fejlett. Talán egy újszülött még elhiszi, hogy nem léteznek fejlett fegyverek japán kézben.
Viszont Japán geoenergetikai szempontból örökös vesztes. Hiába a fejlett technika ha nem áll rendelkezésre elegendõ energia.
#2 | river_wye - 2013. július 31. 16:25:18
„A japán nĂ©p mindörökre lemond a háborĂşrĂłl, mint a nemzet szuverĂ©n jogárĂłl, Ă©s az erõ használatárĂłl Ă©s az azzal valĂł fenyegetĂ©srõl, mint eszközökrõl a nemzetközi viták intĂ©zĂ©sĂ©ben. Az államnak nincs joga hadviselĂ©sre.” Ezt 100-bĂłl 100 japán nem fogadja el...kamikázĂ©, harakiri stb. inkább, további atombomba támadást meg már nem engedhettek meg (Ă©rthetõ, valakinek Ă©letben is kellet maradnia).
#3 | Kedvesi - 2013. július 31. 16:43:09
Jobban tennék a keleti oldalra állnának, vagy maradnak a seggükön, mert egymaguk gyengék.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.