Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

T√∂bb vezet√Ķ politikus hal√°la k√∂thet√Ķ a b√∂rt√∂nparancsnokhoz


Megrendel√©sre "dolgozott" a h√≥h√©r ez vil√°gos, ugye? A "rom√°n" elitt is meg√©rett egy kiad√≥s likvid√°l√°sra, ez nem is k√©rd√©ses, persze demokratikusan, vagy helikopterrel, vagy aut√≥ban, vagy tark√≥l√∂v√©ssel... Ember√∂l√©s gyan√ļj√°val tett feljelent√©st a bukaresti katonai √ľgy√©szs√©gen a 88 √©ves Alexandru Visinescu volt b√∂rt√∂nparancsnok ellen a Kommunizmus B√Ľneit Vizsg√°l√≥ √©s a Rom√°n Sz√°m√Ľz√∂ttek Eml√©k√©t √Āpol√≥ Int√©zet (IICCMER) – k√∂z√∂lte kedden Andrei Muraru, az int√©zet √ľgyvezet√Ķ eln√∂ke.

Visinescu 1956 √©s 1963 k√∂z√∂tt a h√≠rhedt Ramnicu Sarati b√∂rt√∂nt ir√°ny√≠totta, ahol gyakorlatilag minden politikai foglyot testi √©s lelki k√≠nz√°snak vetettek al√° a b√∂rt√∂nparancsnok utas√≠t√°sai alapj√°n – √°ll√≠totta Muraru. Hozz√°tette, az IICCMER t√∂bb sz√°z bizony√≠t√©kot adott √°t a katonai √ľgy√©szs√©gnek arr√≥l, hogy a politikai foglyok embertelen b√°n√°sm√≥dot szenvedtek el: rendszeresen vert√©k √©s √©heztetett√©k √Ķket, megtagadt√°k t√Ķl√ľk a gy√≥gykezel√©st.

Visinescut a Nemzeti Parasztp√°rt t√∂bb vezet√Ķ politikus√°nak hal√°l√°√©rt tartja felel√Ķsnek az IICCMER. A volt b√∂rt√∂nparancsnok jelenleg egy t√∂mbh√°zban √©l Bukarest belv√°ros√°ban, √©s j√≥ eg√©szs√©gnek √∂rvend.

Visinescun k√≠v√ľl az IICCMER tov√°bbi 34, m√©g √©letben l√©v√Ķ kommunista prib√©ket akar b√≠r√≥s√°g el√© √°ll√≠tani. Az int√©zet k√∂zl√©se szerint mindegyik√ľket sz√°nd√©kos ember√∂l√©ssel, illetve n√©pirt√°ssal gyan√ļs√≠tj√°k.

Adriana Niculescu, az IICCMER sz√≥viv√Ķje kor√°bban az MTI rendelkez√©s√©re bocs√°tott egy kimutat√°st, amelyb√Ķl kider√ľl, hogy 2006 √©s 2008 k√∂z√∂tt hat esetben fordult az int√©zet az √ľgy√©szs√©ghez ismert kommunistaellenes ellen√°ll√≥k k√≠nvallat√≥inak, a Szabad Eur√≥pa R√°di√≥ rom√°n szerkeszt√Ķs√©ge elleni mer√©nylet elk√∂vet√Ķinek, Magyarorsz√°gra sz√∂k√∂tt szem√©lyek kiskor√ļ testv√©reit b√°ntalmaz√≥ cs√≠kszeredai b√∂rt√∂n√Ķr√∂knek a b√≠r√≥s√°g el√© √°ll√≠t√°s√°t k√©rve, de az √ľgy√©szs√©g – t√∂bbnyire a tettek el√©v√ľl√©s√©re hivatkozva – nem ind√≠totta meg a b√Ľnv√°di elj√°r√°st.

A kommunizmus √°ldozatainak eml√©k√©re l√©trehozott m√°ramarosszigeti b√∂rt√∂nm√ļzeum kutat√≥int√©zete szerint t√∂bb mint 600 ezer embert √≠t√©ltek el √©s z√°rtak b√∂rt√∂nbe politikai okok miatt a kommunist√°k Rom√°ni√°ban 1945 √©s 1989 k√∂z√∂tt, h√ļsz sz√°zal√©kuk sosem t√©rt haza.

Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | rozsola - 2013. jķlius 31. 11:02:44
Visinescu , Visine románul meggy , Nagyvárad románul Oradea , a többit adjátok össze.
Ma Krass√≥-Sz√∂r√©ny megy√©ben egy " cseh " turista f√°nak √ľtk√∂z√∂tt egy hegyi √ļton.
Nahát nahát mik nem történnek ! s_*_:el

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.