Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

WikiLeaks-ügy: 154 év a kiszivárogtatónak


Az amerikai katonai bíróság felmentette a legsúlyosabb vád, az ellenséggel való összejátszás vádja alól Bradley Manning közlegényt, aki így is kaphat több mint 150 évet. A WikiLeaks-alapító elítélte a döntést.

Denise Lind ezredes, katonai bíró ugyanakkor bûnösnek ítélte a katonát a többi húsz vádpont többségében, így a kémkedés vádjában, mert titkos információkat adott át a leleplezõ portálnak az iraki és afganisztáni háborúról, valamint az Egyesült Államok titkos diplomáciai táviratairól. A WikiLeaks az ítéletet radikálisnak minõsítette.

A bíró szerint Manning 154 év börtönre számíthat azon vádpontok alapján, amelyekben bûnösnek találták. Büntetését szerdán kezdik ismertetni. A Washingtontól nem messze fekvõ Fort Meade laktanyájában lefolytatott per 2012. február 23-án kezdõdött. Manning 2009-2010-ben adta át az információkat a WikiLeaksnek, amely 2010 áprilisában kezdte el a kiszivárogtatást. A hírszerzési elemzéssel foglalkozó közlegényt már 2010 májusában letartóztatták Irakban.

Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Az ügyészek anarchista hackernek és hazaárulónak nevezték, aki válogatás nélkül kiszivárogtatta azt az információt, amelyet az esküje értelmében meg kellett volna védenie. Tudatában volt annak - hiszen kiképezték rá -, hogy a terroristák felhasználják az internetet információk gyûjtésére merényleteik elõkészítéséhez. Az ügyvédek szerint viszont naiv kiszivárogtató, aki soha sem akarta, hogy az ellenség lássa az átadott anyagot.

Manning azt állította, direkt válogatott, nehogy ártson a katonáknak vagy a nemzetbiztonságnak. Azt beismerte, hogy több mint 470 ezer iraki és afganisztáni harci jelentést, 250 ezer külügyminisztériumi táviratot és más anyagot adott át. Az anyag mennyiségét tekintve ez volt az Egyesült Államok történetének legnagyobb kiszivárogtatása.

A WikiLeaks vezetõje, Julian Assange az ítélethez azt a megjegyzést fûzte a Twitteren, hogy "ez egy új, súlyos precedens" a sajtó információkkal való ellátására nézve, és "veszélyes szélsõségre utal az Obama-kormányzat részérõl a nemzetbiztonság terén".

Az Amnesty International jogvédõ szervezet szerint az ellenséggel való összejátszás vádja "a törvény hatályának túlzott kiterjesztése, mert nem volt bizonyíték arra, hogy Manning szándékosan kárt akart okozni az Egyesült Államoknak" a kiszivárogtatással.
Link

Hozzszlsok


#1 | rozsola - 2013. jlius 31. 11:24:44
A Snowden eset után mégis mit akarnak ? Agyrém.
#2 | Vizilo - 2013. jlius 31. 16:49:07
Ezsmeletlen ez a vilag legdemokratikusabb allama nagyon nem szabad leleplezni a disznosagaikat külömben 154-ev az hosszu idö...))Ez szerintem megfelemlites a többi birkanak! Igy jar aki leleplezi a heber disznosagokat.

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.