Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Együtt lözlekednek a rendõrök a kerékpárosokkal


Ebben is sok évvel megelõztem a korom, de közben azért a pernye csak rám hullott!
Együttmûködési szándéknyilatkozatot írt alá pénteken Budapesten az Országos Rendõr-fõkapitányság - Országos Baleset-megelõzési Bizottság (ORFK-OBB) és a Magyar Kerékpáros Klub. A nyilatkozatot bejelentõ sajtóeseményen ismertették, a statisztikák alapján beigazolódni látszik az a már ismert összefüggés, miszerint gazolódni látszik az a kutatások alapján már ismert összefüggés, miszerint minél több a kerékpárral közlekedõk száma, annál nagyobb a közlekedésbiztonság.

László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke, Kiss Csaba rendõr alezredes, az ORFK-OBB fõtitkára, valamint a Készenléti Rendõrség képviseletében Pregun Tamás rendõr alezredes közös sajtótájékoztatót tartott 2013. július 26-án a Rendõrségi Igazgatási Központ Teve utcai székházánál lévõ kerékpártároló elõtt. Az esemény során ismertetett baleseti statisztikai adatok alapján a kerékpárral közlekedõkre és a közlekedésbiztonságra nézve is kedvezõ következtetéseket vonhattak le a résztvevõk. Beigazolódni látszik az a kutatások alapján már ismert összefüggés, miszerint minél több a kerékpárral közlekedõk száma, annál nagyobb a közlekedésbiztonság.

Az ORFK-OBB fõtitkára Ă©s a KerĂ©kpárosklub elnöke a sajtĂłtájĂ©koztatĂłn szándĂ©knyilatkozatot Ă­rt alá, melyben kifejeztĂ©k azon törekvĂ©sĂĽket, hogy az „EgyĂĽtt KözlekedĂĽnk!” elnevezĂ©sĂ» szemlĂ©letváltĂł program megvalĂłsĂ­tásában - a szakmai szempontok szem elõtt tartásával - a kĂ©t szervezet munkatársai a legjobb tudásuknak megfelelõen közremĂ»ködnek. A kerĂ©kpárral közlekedõk számának növelĂ©se, valamint a közĂşti közlekedĂ©s biztonságosabbá tĂ©tele Ă©rdekĂ©ben a jövõben több terĂĽleten is egyĂĽtt fog mĂ»ködni a kĂ©t szervezet. A kerĂ©kpárvezetõket Ă©rintõ szemĂ©lysĂ©rĂĽlĂ©ses közĂşti közlekedĂ©si baleseteket rĂ©szletesen kiĂ©rtĂ©kelik, hogy az eredmĂ©nyek alapján infrastruktĂşra Ă©s forgalomszervezĂ©si ajánlásokat tehessenek. Továbbá a jövõben a kommunikáciĂł terĂ©n is szándĂ©kukban áll egyeztetni. Közös kampányokat szerveznek, illetve kölcsönösen kĂ©pviselik a partnersĂ©g elvĂ©t a közlekedĂ©sre nevelĂ©sben.

A sajtótájékoztató helyszínének kiválasztása, a Teve utcai székház kerékpárparkolója nem véletlen, hiszen a rendõri vezetés egyértelmûen kifejezte azon a szándékát, hogy támogatja dolgozói kerékpárral történõ munkába járását, a közlekedés eme környezetbarát, és nem utolsó sorban pénztárca-barát módját. A védett helyen lévõ korszerû kerékpártárolóra egyébként jelentõs igény van, hiszen a rendõrségi dolgozók egyre nagyobb hányada közlekedik kerékpárral munkahelyére.

A kerékpár csendes, gyors, környezet- és költségkímélõ közlekedési eszköz, amelynek segítségével a rendõrség fokozni tudja hatékonyságát. A Készenléti Rendõrségnél a kerékpáros járõrszolgálat a kor színvonalának megfelelõ és a rendõri feladatra alkalmas, a közúti közlekedéshez elõírt felszereléssel ellátott 10 db kerékpárral és 40 fõ célirányosan felkészített rendõrrel kezdõdött meg 2012-ben Budapesten, a kerékpáros közlekedés szempontjából frekventált területeken (Belváros, Margitsziget, Városliget, Római part, Népliget, Csepel). A 2012-es év tapasztalatai alapján elmondható, hogy a lakosság a kerékpáros járõrök megjelenését örömmel fogadta, a demonstratív rendõri jelenlét hozzájárult a bûncselekmények visszaszorulásához, ezáltal a lakosság szubjektív biztonságérzetének növekedéséhez. 2013-ban újabb 100 kerékpár beszerzése kezdõdött meg, és további kerékpáros képzések történtek annak érdekében, hogy a kerékpáros járõrszolgálat országos szintûvé teljesedjen ki.
Link

Hozzászólások


#1 | Perje - 2013. július 31. 22:05:56
Azért közlekednek együtt, hogy minél több kerékpárost megbüntessenek. Ott állnak lesben, mint a vércse, ahol elfogy a kerékpárút, és a gyanutlan, a terpet nem ismerõ bringás rátéved a járdára. Ha az autók között cikázna tovább, az életével játszik. A 5000 ft-os helyszíni bírság után inkább hazaaindul a kerékáros elkeseredve, és arra a következtetésre jut, hogy nem az élete védése a cél, hanem a bírság növelése.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.