Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Egyen izraelit Budapesten (volt tegnap m√©g a c√≠me, de m√°ra elt√ľntett√©k az eredeti kedvcsin√°l√≥t)


Minden, ami Hitler, zsidó, náci-zsidó zsidó-náci...pár cikket összerakok, mert dömping van.
Egy hely a k√∂zel-keleti √≠zek kedvel√Ķinek
A Hummus Bar t√∂rt√©nete t√∂bb mint h√©t √©ve kezd√Ķd√∂tt Budapesten, a Kert√©sz utc√°ban egy apr√≥ b√ľf√©vel, ahol falafellel √©s humusszal v√°rt√°k a vend√©geket. Jelenleg h√©t √©tterem m√Ľk√∂dik ezzel a n√©vvel szerte a f√Ķv√°rosban. St√°bunk az √©ttereml√°nc Okt√≥ber 6. utcai egys√©g√©ben forgatott, vide√≥nk a cikk v√©g√©n tekinthet√Ķ meg.

Az elm√ļlt egy √©vben t√∂bb cikk√ľnk is sz√ľletett az izraeli gasztron√≥mi√°r√≥l. Besz√°moltunk arr√≥l, hogy k√∂zelr√Ķl megvizsg√°lva milyen vegyes k√©pet mutat az izraeli konyha, mik√©ppen vegy√ľltek a keleti √©s a nyugati zsid√≥s√°g √≠zei a Szentf√∂ld√∂n, valamint receptekkel is kedveskedt√ľnk kedves olvas√≥inknak. Mai cikk√ľnkben a budapesti Hummus Bar √©ttereml√°ncr√≥l, valamint az itt fogyaszthat√≥ √©telekr√Ķl olvashatnak, ha vel√ľnk tartanak.

A Hummus Bar t√∂bb mint h√©t √©ve Budapesten, a Kert√©sz utc√°ban kezdte meg m√Ľk√∂d√©s√©t. A hely m√Ľk√∂dtet√Ķje az Izraelb√Ķl Magyarorsz√°gra √©rkezett Uri Gotlibovitch volt, aki kezdetben partner√©vel, k√©s√Ķbb egyed√ľl vezette a hetedik ker√ľleti gyors√©ttermet, amelynek fal√°t tap√©ta gyan√°nt izraeli napilapok d√≠sz√≠tett√©k. Uri m√°r Izraelben is gondolkozott egy egyszer√Ľ hely megnyit√°s√°n, ahol csak egyf√©le √©telt lehet kapni, azonban a terv√©t v√©g√ľl Budapesten val√≥s√≠totta meg. A k√©plet egyszer√Ľ volt: egy apr√≥ gyorsb√ľf√©, helyben k√©sz√ľlt hummusz k√ľl√∂nb√∂z√Ķ felt√©tekkel, valamint frissen s√ľlt falafel. A helynek hamar h√≠re ment a Budapesten, ez nemcsak az izraeli √≠zeknek volt k√∂sz√∂nhet√Ķ, hanem a tulajdonos lelkesed√©s√©nek, valamint sz√≠v√©lyes vend√©gl√°t√°s√°nak is. Az akkor kialakult gyakorlat mai napig fennmaradt minden √©tteremben: a be√©rkez√Ķ vend√©get azonnal marokk√≥i menta te√°val, illetve limon√°d√©val k√≠n√°lj√°k meg a felszolg√°l√≥k.
Kattintson √©s n√©zegessen k√©peket is Jeruzs√°lemr√Ķl!

A kezdeti egy √©tteremb√Ķl sz√©p lassan kett√Ķ, h√°rom lett, jelenleg pedig m√°r h√©t tagja van a franchise rendszerben m√Ľk√∂d√Ķ Hummus Barnak. A Kert√©sz utcai helys√©g id√Ķk√∂zben tulajt cser√©lt, hely√©n egy ir√°ni, szint√©n hummuszt √°rus√≠t√≥ gyors√©tterem ny√≠lt, a f√Ķhadisz√°ll√°s pedig √°tker√ľlt a st√°bunk √°ltal is megl√°togatott Okt√≥ber 6. utcai √ľzletbe. Az √©tterem k√≠n√°lata is megv√°ltozott az √©vek sor√°n, m√≠g a Kert√©sz utc√°ban m√©g csak veget√°ri√°nus √©teleket szolg√°ltak fel, addig m√°ra a l√°nc t√∂bb tagj√°ban is frissen s√ľlt h√ļsos szendvicsekkel is v√°rj√°k a vend√©geket, emellett pedig megn√Ķtt a v√°laszthat√≥ forr√≥ italok, s√∂r√∂k √©s desszertek sz√°ma is. A k√≠n√°lat tov√°bbra is a K√∂zel-Keletre, azon bel√ľl pedig az izraeli konyh√°ra jellemz√Ķ √©teleket foglalja mag√°ba. Mikr√Ķl is van sz√≥?

A hely legfontosabb specialit√°sa a helyben k√©sz√≠tett csicseribors√≥kr√©m, a hummusz. A hummuszt t√∂bbf√©le felt√©ttel is k√©rheti az ember √≠gy p√©ld√°ul f√Ľszeres l√≥babbal (f√ļl), f√Ķtt csicseribors√≥val (gargirim), falafellel vagy √©ppen kebabbal. Azoknak pedig, akik valami igaz√°n k√ľl√∂nlegeset akarnak kipr√≥b√°lni, √©rdemes megk√≥stolni a Jeruzs√°lem Mixet, amely egy grillapon k√©sz√ľlt kever√©k √©s csirkemellb√Ķl, m√°jb√≥l, sz√≠vb√Ķl √©s hagym√°b√≥l k√©sz√ľl √©s a hagyom√°ny szerint a jeruzs√°lemi Mahane Jehuda piacon t√°lalt√°k fel el√Ķsz√∂r. A piacon mai napig megtal√°lhat√≥ a Meurav Jerusalmi (Jeruzs√°lemi Kever√©k) √©tterem, amelyet iraki zsid√≥k √ľzemeltetnek, √©s potom p√©nz√©rt √°rulj√°k a frissen k√©sz√ľlt pit√°val √©s sal√°t√°val t√°lalt grill kever√©ket.
Hummusz f√Ķtt csicseribors√≥val t√°lalva (forr√°s)

A Hummus Bar azonban nem csak f√Ķ√©telekben jeleskedik. A megszokott k√∂zel-keleti √©dess√©g a baklawa mellett kifejezetten az Izraelben √©s Palesztin√°ban is kedvelt desszerteket √©s forr√≥ italokat szolg√°lj√°k fel. A marokk√≥i mentate√°t m√°r eml√≠tett√ľk, de a k√≠n√°latban megtal√°lhat√≥ a volt Oszm√°n Birodalom egyik k√∂zkedvelt itala a szahlab is. A szahlab kukoricalisztb√Ķl √©s forr√≥ tejb√Ķl k√©sz√ľl, ehhez adj√°k hozz√° a f√Ľszereket leggyakrabban a fah√©jat √©s a r√≥zsavizet majd a tetej√©t k√≥kusszal vagy mandul√°val √©s piszt√°ci√°val d√≠sz√≠tik. A szahlab Izraelben hossz√ļ id√Ķk√∂n kereszt√ľl csak n√©h√°ny palesztinok √©s zsid√≥k √°ltal vegyesen lakott telep√ľl√©seken volt elterjedt, ahol kioszkokban √°rult√°k, azonban az ital sz√©p lassan utat t√∂rt mag√°nak az "elitbe" √©s jelenleg a modern k√°v√©z√≥kban is megtal√°lhat√≥ az itallapokon.
Rózsavízzel tálalt malabi (forrás)

Nem csak a szahlab az egyetlen k√ľl√∂nlegess√©g, amit itt ki lehet pr√≥b√°lni. A malabi √©s a malawah olyan √©dess√©gek, amelyek szinte csak itt tal√°lhat√≥ak meg Magyarorsz√°gon. A malabi egy hideg, kr√©mes puding alap√ļ √©dess√©g, ami √Čszak-Afrik√°ban a legelterjedtebb, arab neve muhallabijje. √Āltal√°ban rizsporb√≥l k√©sz√≠tik √≠zes√≠t√©sk√©ppen pedig vagy r√≥zsa-, vagy narancsv√≠zzel locsolj√°k meg, tetej√©t pedig k√≥kusz- vagy piszt√°ciareszel√©kkel sz√≥rj√°k meg. A Hummus Barban a r√≥zsavizes √©s k√≥kuszos v√°ltozatot ismerheti meg a vend√©g, amely remek bel√©p√Ķ az er√Ķs k√∂zel-keleti √©dess√©gek vil√°g√°ba.
Paradicsommal és szkhuggal tálalt malawach
(forr√°s)

A m√°sik √≠nyencs√©g a jemeni palacsinta, a malawach. Az indiai laposkeny√©rre eml√©keztet√Ķ √©tel Izraelben a jemeni zsid√≥k alij√°ja ut√°n lett k√∂zkedvelt. A palacsint√°hoz hasonl√≥an ezt is lehet s√≥san √©s √©desen is fogyasztani. A Hummus Barban, ha √©desen k√©ri a vend√©g, akkor m√©zzel t√°lalj√°k, m√≠g ha s√≥san, akkor paradicsomp√ľr√©vel, tehin√°val (szez√°mp√ľr√©), f√Ķtt toj√°ssal √©s szkhuggal, cs√≠p√Ķs paprik√°b√≥l, korianderb√Ķl √©s egy√©b f√Ľszerekb√Ķl k√©sz√ľlt kr√©mmel szerv√≠rozz√°k. Izraelben szok√°s bel√Ķle szendvicset √©s k√©sz√≠teni, ilyenkor megkenik hummusszal, z√∂lds√©geket, savany√ļs√°gokat pakolnak bele √©s a v√©g√©n le√∂ntik szez√°mp√ľr√©vel.

A Hummus Bar teh√°t a k√∂zel-keleti, azon bel√ľl is az izraeli √©telek sz√©les v√°laszt√©k√°val v√°rja vend√©geit. Ha kiv√°ncsiak r√°, milyen √©teleket szolg√°lnak m√©g fel, valamint, hogy hogyan is k√©sz√ľl helyben a frissen s√ľlt keny√©r a laffa, akkor tekints√©k meg st√°bunk helysz√≠nen forgatott vide√≥j√°t is!
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | monguzking - 2013. augusztus 01. 09:31:46
√Čn szeretek m√°s n√©pek √©teleit kostolgatni-ezzel nincs probl√©ma.Probl√©ma ott van hogy judapest belv√°ros√°ban minden van csak igazi magyar √©tterem nincs m√°rpedig az√©rt k√ľlf√∂ldi turist√°k gondolom magyar gasztronomia ir√°nt √©rdekl√∂dn√©nek--m√°sik probl√©ma hogy m√°r k√©tszer is ugy j√°rtam hogy felszolg√°lok m√©g magyarul sem tudtak
#2 | postaimre - 2013. augusztus 01. 09:32:58
A nácik alkotmányából merítene a japán miniszterelnök-helyettes

A n√°ci N√©metorsz√°g p√©ld√°j√°b√≥l mer√≠thetne ihletet Jap√°n az alkotm√°ny reformj√°n√°l – jelentette ki Aszo Tar√≥ minisztereln√∂k-helyettes, kiv√°ltva ezzel a n√°ci h√°bor√ļs b√Ľn√∂s√∂ket √ľld√∂z√Ķ Simon Wiesenthal K√∂zpont heves b√≠r√°lat√°t.

http://hvg.hu/vil...pan_mi#rss

Wagner 200 - Hitler kedvenc oper√°ja Salzburgban

Wagner egyetlen "komikusk√©nt" jellemzett oper√°j√°t mutatj√°k be cs√ľt√∂rt√∂k√∂n a zeneszerz√Ķ sz√ľlet√©s√©nek 200. √©vfordul√≥j√°ra eml√©kezve a Salzburgi √únnepi J√°t√©kokon. A sokr√©t√Ľ darab igazi ir√≥ni√°val megrajzolt figur√°j√°t, Sixtus Beckmesser v√°rosi √≠rnokot Markus Werba alak√≠tja.
http://www.vjm.hu...ban/10394/

Meghalt a n√©met ThyssenKrupp konszern zsid√≥ment√Ķ vezet√Ķje
Meghalt 99 √©ves kor√°ban Berthold Beitz, a ThyssenKrupp n√©met ac√©lipari √≥ri√°sv√°llalat fel√ľgyel√Ķbizotts√°g√°nak tiszteletbeli eln√∂ke, aki zsid√≥k sz√°zainak √©let√©t mentette meg a holokauszt idej√©n. Hal√°l√°t a t√°rsas√°g szerd√°n jelentette be.
http://www.nepsza...?id=666352
#3 | Balu - 2013. augusztus 01. 10:07:38
"Egyen izraelit Budapesten"
Hát most épp nincs gusztusom izraelieket enni, maradok a pacalnál.
#4 | No Shadow Government - 2013. augusztus 01. 12:01:08
Ink√°bb megmardn√©k a cs√ľlk√∂s bablevesn√©l.
#5 | fater - 2013. augusztus 01. 14:03:45
Ezek kiv√©tel n√©lk√ľl n√©pszer√ľ arab kaj√°k, csak kiss√© √°tkeresztelve, ahogy ezekn√©l szok√°s .... humusz √©s falafel, na nehogy m√°r r√∂h√∂gtessenek ...
#6 | postaimre - 2013. augusztus 01. 19:50:40
Aboriginal a mellékcím volt a lényeg! Zsidót zabálni judapesten! A macesz le van szarkalábazva és a többi kohen-koktél is.Persze, hogy akarunk, nyárson, de nem nyersen!
#7 | GERRY - 2013. augusztus 01. 20:05:13
eccer... k√©t m√°sik bar√°tommal Montrealban voltam n√©h√°ny napot, eb√©dre bet√©rt√ľnk egy K√≥ser vend√©gl√∂be. R√°besz√©lt az egyik, hogy ink√°bb ide mint a Mekibe....

Na jó, feláldoztuk magunkat, hideg is volt (február elsö fele) bár a másik ismerösöm is egészséges(, az se baj ha magyaros s_*_v ) ételeknek a híve volt.

El√∂sz√∂r is, voltak bent vagy hatan valamint mi h√°rman. Hotz√°k az √©tlapot (Montreal belv√°ros√°ban voltunk, angolul √©s franci√°ul √≠rt√°k le a lehet√∂s√©geket. Az √°rakat √©rtettem, az elviselhet√∂s√©g fels√∂ hat√°r√°n voltak, de az √©telek neveit csak egyik√ľnk √©rtette, √∂ is √ļgy, hogy elolvasta az al√° √≠rt sz√∂veget... Persze az ismertebb, nemzetk√∂zi ennival√≥k nevei ott is ugyanazok, nekem m√©g a francia is kicsit √©rthet√∂, mert itt sv√°jcban megszokott (r√©szben k√∂telez√∂) a 3 nyelv√ľ inform√°ci√≥.

Azt√°n megrendelt√ľnk "valamit" ami j√≥ hangz√°sunak t√ľnt, persze a t√°rsunk javaslat√°ra. √ögy nagyj√°b√≥l 40 perc v√°rakoz√°s ut√°n kihozt√°k a "specialit√°sukat", amit azt√°n elkezdt√ľnk enni... pontosabban k√©t falatot ettem. A m√°sodikat csak az√©rt, hogy megbizonyosodjak arr√≥l; ilyen mosl√©kot m√©g √©letemben nem ettem. Bar√°tunk aki a zsid√≥ kaj√°t javasolta, legy√ľrte ugyan az ennival√≥ fel√©t, de azt√°n √∂ is feladta. Fizetni persze kellett, de az√©rt amit kaptak t√∂l√ľnk azt nem tett√©k zsebre.
Akkor megfogadtam, ohgy zsid√≥ √©tterembe t√∂bbet nem √ľl√∂k be, m√©g inni se.

Pedig majdnem minden √©telt ki merek pr√≥b√°lni, legyen az k√∂zel- vagy t√°volkeleti (bogarakat az√©rt nem!), d√©lamerikai, vagy mediterr√°n (tengeri gy√ľm√∂lcs; polip, r√°k), de a csiga se rossz √©s a sv√©dasztalt is sz√≠vesen megd√©zsm√°lom, f√≥k√°t ugyan m√©g nem ettem de c√°pah√ļst m√°r igen √©s a k√ľl√∂nlegess√©geket is - b√°r √≥vatosan, de - meg merem kost√≥lni.

Zsid√≥ ennival√≥t m√°r nem - esetleg forr√≥ oliva olajban kis√ľtve n√©h√°ny izraelit, felt√°lalok az orsz√°gh√°zban ha sz√©pen megk√©rnek r√°...

Itt még itt van: http://propeller....budapesten

...√©s most jelentkezett sms-ben egy c√°pacsal√°d, akik sz√≠vesen enn√©nek n√©h√°ny izraelit, b√°r - mint √≠rt√°k - kicsit r√°g√≥sak, de azoknak sincs gerinc√ľk √≠gy j√≥l em√©szthet√∂k...
#8 | postaimre - 2013. augusztus 01. 20:12:26
Gerry, olyan, mint az osztriga, a zsid√≥ is csak frissen elk√©sz√≠tve j√≥, azt mondj√°k. A ti√©d m√°r √°llott lehetett. Mi√©rt nem k√©rt√©l cig√°ny pecseny√©t. Annyi van bel√Ķl√ľk, hogy b√°rhol k√∂nnyen beszerezhet√Ķ.
#9 | monguzking - 2013. augusztus 01. 20:41:41
gerry az√©rt bogarak sem olyan v√©szesek bangkokban volt szerencs√©m kostolni 10-20 baht-kb 80-150ft-olyan chip szer√ľek a sz√∂csk√©k s nem lehet vit√°s hogy melyik az eg√©szs√©gesebb √©tel-bogarak j√∂hetnek--chipeket pedig csak egy√©k az zsidok
#10 | GERRY - 2013. augusztus 02. 21:35:57
egyé - te! :(

szöcske... rendelésre beleugrik a szádba! csak a wasabit kell beszopnod mellé!

A gy√ľm√∂lcs√∂t meg 3 √©l√∂ kukac r√°gja meg neked! s_*_kac (igaz, megmoss√°k √∂ket!)

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.