Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Kitoloncolás politikai okból?


Na, rasszista intolerancia √©s m√©g antiszemitizmus is? Nem tetszik a rendszer? Hol vannak a h√©ber jogv√©d√Ķk? T√°n fel√©bredt a habsburg titkosszolg√°lat √©s m√°r √°tl√°tja a mossad-cia-mi-6 aknamunk√°t? B√©cs - Menek√ľltek vagy embercsemp√©szek
„Azt sem tudom garant√°lni, hogy ha egy menek√ľlt itt B√©csben kil√©p az utc√°ra, nem esik a fej√©re egy t√©gla” –v√°laszolt k√∂zfelh√°borod√°st keltve az osztr√°k bel√ľgyminiszter, Johanna Mikl-Leitner arra az √ļjs√°g√≠r√≥i k√©rd√©sre, hogy felel√Ķss√©get v√°llal-e a Pakiszt√°nba hazatoloncolt emberek biztons√°g√°√©rt.

A bel√ľgyminiszter az√©rt l√©pett a nyilv√°noss√°g el√©, hogy megmagyar√°zza, mi√©rt tettek fel h√©tf√Ķn nyolc menek√ľltet a pakiszt√°ni rep√ľl√Ķg√©pre, s terveznek tov√°bbi er√Ķszakos kitoloncol√°sokat. Fiatal f√©rfiakr√≥l van sz√≥, akik a m√ļlt √©v december√©ben a traiskircheni menek√ľltt√°borb√≥l B√©csbe vonultak, hogy el√Ķbb s√°trakban, majd a j√©ghideg Votivkirch√©ben tiltakozzanak a rossz √©letk√∂r√ľlm√©nyeik ellen. Templomfoglal√°suk m√°rcius elej√©ig tartott, √ľgy√ľkben m√°r a k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k, Heinz Fischer √©s a katolikus egyh√°z feje, Christoph Sch√∂nborn is interveni√°lt. Az√≥ta a Servitenkloster √©p√ľlet√©ben laknak. Mivel t√∂bbs√©g√ľk k√©relm√©t, hogy menek√ľltst√°tuszba vegy√©k √Ķket, a hat√≥s√°g elutas√≠totta, pap√≠rjaikkal naponta kell jelentkezni√ľk a rend√Ķrs√©gen. Ezt tett√©k h√©tf√Ķn is, amikor nyolcukat m√°r nem engedt√©k ki a rend√Ķrs√©gr√Ķl, hanem √ļtnak ind√≠tott√°k a schwechati rep√ľl√Ķt√©rre.

„22 h√≥napja tart√≥zkodom Ausztri√°ban, k√ľzd√∂k a jogaim√©rt, √©hs√©gsztr√°jkot is folytattam, de semmi rem√©nyem arra, hogy a helyzetem rendez√Ķdik. Ami√≥ta itt vagyok, m√©g egyetlen boldog napom sem volt” – mondta el az egyik kolostorlak√≥, a 22 √©ves Szied Muhammed Musztafa az √Ėsterreich c√≠m√Ľ lapnak, hozz√°t√©ve, hogy Pakiszt√°nban hal√°l v√°r r√°.

Az emberjogi szervezetek, egyh√°zi aktivist√°k azonnal tiltakozni kezdtek a kitoloncol√°s ellen, a kolostor el√Ķtt t√ľntet√©sek szervez√Ķdtek, ami od√°ig fajult, hogy egy kem√©nyk√∂t√©s√Ľ rend√Ķr „v√©letlen√ľl”a f√∂ldre l√∂k√∂tt egy v√©kony l√°nyt. Az esetr√Ķl videofelv√©tel is k√©sz√ľlt. Kedden este a b√©csi rend√Ķrs√©g vezet√Ķje, Gerhard P√ľrstl az √°llami telev√≠zi√≥ban visszautas√≠totta a felt√©telez√©seket, hogy a kem√©ny fell√©p√©st a politika motiv√°lja a szeptemberben esed√©kes √°ltal√°nos v√°laszt√°sok el√Ķtt. √Āll√≠t√°sa szerint az√©rt gyorsult fel a kiutas√≠t√°s (tavaly eg√©sz √©vben 3 pakiszt√°ni menek√ľltet z√°rtak ki az orsz√°gb√≥l), mert a pakiszt√°ni k√∂vets√©g most k√©sz√ľlt el a hazautaz√°si pap√≠rokkal. Jelezte, hogy tov√°bbi 20, a templomban tart√≥zkod√≥ szem√©ly eset√©ben is indokolt a kiutas√≠t√°s. A Ri√≥ban tart√≥zkod√≥ Sch√∂nborn √©rsek m√©lys√©ges csal√≥d√°s√°nak adott hangot, s megszokott semlegess√©g√©vel szak√≠tva nem rejtette v√©ka al√°, hogy √Ķ a v√°laszt√°sok el√Ķtt mindig sikeres idegenelleness√©get sejti az akci√≥ m√∂g√∂tt. A komment√°rok k√∂z√∂lt√©k, hogy hi√°ba kem√©nykedik a n√©pp√°rti bel√ľgyminiszter, akci√≥ja a sz√©ls√Ķs√©ges Szabads√°gp√°rtnak kedvez, amelynek kedvenc t√©m√°ja „a haza v√©delme” a menek√ľltekkel szemben.
HIRDET√ČS

Ebben a felfokozott hangulatban robbant a h√≠r, hogy az osztr√°k rend√Ķrs√©g 8 pakiszt√°ni f√©rfit letart√≥ztatott – k√∂zt√ľk h√°rman a szervita kolostorban h√ļzt√°k meg magukat – mint egy kiterjedt embercsemp√©szbanda tagjait. Legal√°bb 1000 embert juttattak be Eur√≥p√°ba, f√Ķleg pakiszt√°niakat, a c√©lpont Ausztria, N√©metorsz√°g, Franciaorsz√°g volt, √©s a skandin√°v √°llamok. Az utaz√°s√©rt 10 ezer eur√≥t kellett szem√©lyenk√©nt fizetni. A rend√Ķrs√©g szerint az embercsemp√©szek ut√°n m√°rcius √≥ta nyomoztak, most az√©rt kellett l√©pni, mert a kitoloncol√°s h√≠r√©re t√∂bben t√°voztak a kolostorb√≥l.

Legink√°bb a menek√ľlteket seg√≠t√Ķ Caritas szervezetet sokkolta az embercsemp√©szekr√Ķl sz√≥l√≥ h√≠r, sz√≥viv√Ķj√ľk felh√°borodva k√∂z√∂lte, hogy vissza√©ltek a bizalmukkal, s hogy a b√Ľn√∂z√Ķk s√ļlyosan √°rtottak a haz√°jukat politikai k√©nyszerb√Ķl elhagy√≥knak. Az OECD most kiadott statisztik√°ja meg√°llap√≠tja, hogy az Ausztri√°ba √©rkez√Ķ migr√°nsoknak mind√∂ssze k√©t sz√°zal√©k√°t tudja felvenni az osztr√°k gazdas√°g. T√≠zszer annyian √©rkeznek csal√°degyes√≠t√©s c√≠m√©n. Az el√∂reged√©s, a kev√©s gyerek probl√©m√°j√°n a bev√°ndorl√°s alak√≠t√°s√°val seg√≠teni akar√≥ Ausztria sz√°m√°ra rossz h√≠r az is, hogy az √ļgynevezett migr√°ci√≥s h√°tter√Ľ szem√©lyek 31 sz√°zal√©ka csak √°ltal√°nos iskol√°t v√©gzett.
Link

HozzŠszůlŠsok


Mťg nem kŁldtek hozzŠszůlŠst

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.