Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Világháborús retorikával vádolják Tõkést a románok


Még szabadlábon van a szabadkõmûves? Világhá-ború? Retorika? Tõ-kés? Mi kell még? Ja, egy kibaxott nagy maflás ennek az agyhûgyköves népnek! Radu Podgorean külügyi államtitkár szerdai nyilatkozatában elfogadhatatlannak nevezte, hogy egy Romániában rendezett politikai esemény - a tusnádfürdõi szabadegyetem - olyan revizionista célkitûzések szószékévé váljon, amelyek megkérdõjelezik az állam egységét, épségét és szuverenitását.

A közlemĂ©ny szerint TõkĂ©s LászlĂł eurĂłpai parlamenti kĂ©pviselõ nyilatkozata SzĂ©kelyföld autonĂłmiájárĂłl, amely protektorátus formájában valĂłsulna meg, irredenta nĂ©zetekrõl tanĂşskodik, Ă©s a kĂ©t világháborĂş közötti idõszakot idĂ©zi. A román kĂĽlĂĽgyi államtitkár logikátlannak is tartja a felvetĂ©st, mert a vĂ©dhatalmi státus szerinte egy közössĂ©g kĂ­vĂĽlrõl törtĂ©nõ igazgatását jelentenĂ©, vagyis az autonĂłmia feladását. „Az a tĂ©ny, hogy ilyen mĂşltba fordulĂł politikai nĂ©zetek a magyar kormány elsõ számĂş kĂ©pviselõinek a jelenlĂ©tĂ©ben hangzottak el, megingathatja a román állampolgárok bizalmát a magyar-román stratĂ©giai partnersĂ©g szilárdságában, Ă©s aláássa a kĂ©toldalĂş egyĂĽttmĂ»ködĂ©st” - olvashatĂł a román kĂĽlĂĽgyi közlemĂ©nyben. A kommĂĽnikĂ© szerint TõkĂ©s LászlĂł nem Ă©rti a mai eurĂłpai konstrukciĂłt, Ă©s nem kĂ©pes meghaladni a szĂ»k etnikai szempontokat, ha "nĂ©pirtásnak" nevezi a kormány közigazgatási átszervezĂ©si tervĂ©t.

Július 23. és 28. között a székelyföldi Tusnádfürdõn rendezték meg a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetemet és Diáktábort, amelyen több magyarországi és erdélyi politikus bírálta azt a bukaresti közigazgatási átszervezési tervet, amely a Székelyföldet, az ott élõk akarata ellenére, román többségû régióba olvasztaná be. A román sajtóban nagy visszhangot kapott Tõkés László azon javaslata, hogy Magyarország vállaljon védhatalmi státust az erdélyiek felett úgy, mint Ausztria Dél-Tirol felett.

TõkĂ©s szerdán egy MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában azt Ă­rta, Magyarország vĂ©dhatalmi státusa ErdĂ©ly felett nem jelentenĂ© Románia határainak megkĂ©rdõjelezĂ©sĂ©t. „A dĂ©l-tiroli pĂ©ldánál maradva: amikor Ausztria vĂ©dhatalmi státusárĂłl Olaszországgal megegyezĂ©st kötött, akkor egyben elismerte ez utĂłbbi államhatárait. KövetkezĂ©skĂ©ppen szĂł sincs arrĂłl, hogy valaki is megkĂ©rdõjeleznĂ© Románia terĂĽleti Ă©psĂ©gĂ©t Ă©s államhatárait” – áll az EP-kĂ©pviselõ válaszában Victor Ponta román miniszterelnök keddi bĂ­rálatára. Ponta kedden bĂĽntetendõknek nevezte TõkĂ©s tusnádfĂĽrdõi kijelentĂ©seit, Ă©s sajnálkozását fejezte ki, hogy az ország elnöke, Traian Basescu nem foglal állást, amikor „Románia terĂĽleti Ă©psĂ©gĂ©t Ă©s fĂĽggetlensĂ©gĂ©t Ă©ri támadás”.

Tõkes a levelĂ©ben egyĂ©bkĂ©nt azt Ă­rja, a fĂĽggetlensĂ©ggel kapcsolatban Pontának azon kellene elgondolkodnia, mennyi szuverenitása maradt az általa vezetett országnak azok után, hogy a Nemzetközi Valutaalapnál „gyakorlatilag az egĂ©szet elzálogosĂ­totta”. „NekĂĽnk, erdĂ©lyieknek, elegĂĽnk van abbĂłl, hogy Bukarest tulajdonkĂ©ppen egyfajta gyarmatakĂ©nt kezeli ErdĂ©lyt (...) EurĂłpai polgárkĂ©nt Ă©s erdĂ©lyi magyarkĂ©nt azt kĂ©rem: hagyják, hogy a mi dolgainkat mi intĂ©zzĂĽk - ez mind az erdĂ©lyi románságnak, mind az erdĂ©lyi magyarságnak, de az egĂ©sz országnak is hasznára fog válni” – Ă­rta TõkĂ©s.
Link

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2013. augusztus 01. 10:18:52
Alapítványokra is kiterjesztené a külföldi pártfinanszírozás tilalmát egy román kormánypárti képviselõ


A szociáldemokrata képviselõ szerdán közzétett közleményében Tõkés László európai parlamenti képviselõ "közismert esetére" hivatkozik.

A román kormány bátorítja a bújtatott külföldi pártfinanszírozás betiltását: így értelmezte szerdai közleményében Bogdan Diaconu szociáldemokrata képviselõ azt, hogy a párttörvény módosítására tett önálló képviselõi indítványával kapcsolatban a román kormány nem foglalt állást, hanem a parlamentre bízta a döntést.

Diaconu azzal egészítené ki a párttörvényt, hogy nemcsak a pártoknak tilos külföldi adományokat elfogadniuk, hanem azoknak a civil szervezeteknek is, amelyek kapcsolatban állnak a politikai pártokkal, és amelyek vezetõségében párttisztséget betöltõ személyek vesznek részt. A külföldi adományok elfogadásának tilalmát politikai pártok vezetésében szerepet vállaló magánszemélyekre is kiterjesztené.
http://www.hirado...t_egy.aspx
#2 | rozsola - 2013. augusztus 01. 21:52:08
Nem kérdés honnan pénzelik a pártokat. Még a híres Nagy-Románia párt is izraelbõl kapta a támogatást.
Lacika több esetben is elvetette a sulykot. A legérdekesebb dolog vele kapcsolatban , hogy sokmindenki odafigyel a szövegére , csak a itteniek nem.
Elég nagy böszmeség ilyesmit mondani a részérõl. Ugyan ki gondolná , hogy az erdélyi , székelyföldi , bánsági és partiumi magyarságnak szüksége van egy olyan ország védhatalmi státusára amely " megvédi a zsidókat és a cigányokat " vagy ahol a zsidókat " istenajándékainak " tartják miközben a magyar nem gyõz panaszkodni saját országában. Vajon ez a magyar " hatalom " megvéd minket ? Szerintem nem , mert még a saját magyarjait sem védi meg.
Ha lacika ilyen védelmet szeretne , nem kérdéses a tény miszerint nem a romániai magyarságról van szó.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.