Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Van-e politikai akarata Európának?


Eur√≥pa lev√°laszt√°sa sikeresnek mondhat√≥. Nincs egys√©ges akarat, nincs egys√©ges h√°bor√ļ sem.
Az Eur√≥pai Uni√≥ vezet√Ķs√©ge megvitatja a k√∂z√∂s h√≠rszerz√Ķ szolg√°lat l√©trehoz√°s√°nak a terv√©t. Ez az int√©zm√©ny az amerikai Nemzetbiztons√°gi Hivatal riv√°lisa, nem pedig partnere lenne. Azonban att√≥l f√ľggetlen√ľl, hogy mennyire s√©rt√Ķdnek az eur√≥paiak az amerikaiakra, Br√ľsszel biztos√≠totta Washingtont, hogy v√°ltozatlanul b√≠zik benne.

Catherine Ashton b√°r√≥n√Ķ, az Eur√≥pai Uni√≥ k√ľl√ľgyi √©s biztons√°gpolitikai f√Ķbiztosa ismertette az eur√≥pai vezet√Ķs√©g saj√°t auton√≥m biztons√°gi rendszer l√©trehoz√°s√°nak a terv√©t. Olyan benyom√°s alakul ki, hogy az √ļj titkos superszolg√°lat az Egyes√ľlt √Āllamok Nemzetbiztons√°gi Hivatal√°nak riv√°lisa lesz. De val√≥j√°ban ez nem √≠gy van.

Az egys√©ges szolg√°lat l√©trehoz√°sa v√°laszt jelent a globaliz√°ci√≥ kih√≠v√°saira. A m√°sik dolog az, hogy ez egy politikailag motiv√°lt d√∂nt√©s. Az eur√≥paiak k√©nytelenek reag√°lni Edward Snowden sz√°mukra megal√°z√≥ leleplez√©seire. Tulajdonk√©ppen sarokba szor√≠tott√°k √Ķket. Tal√°n √©ppen ez√©rt az eur√≥pai hatalmi rendszer k√©ptelen egys√©ges √°ll√°sfoglal√°st kidolgozni. Fjodor Lukjanov Oroszorsz√°g a Glob√°lis Politik√°ban c. lap f√Ķszerkeszt√Ķje ezzel kapcsolatban kifejtette:

Az eur√≥paiak sz√°m√°ra rendk√≠v√ľl kellemetlen, hogy nagy nyil√°noss√°g el√Ķtt leleplezt√©k: az USA tot√°lis megfigyel√©s √©s ellen√Ķrz√©s alatt tartja sz√∂vets√©geseit. K√©nytelenek reag√°lni erre. R√©szben a k√∂zv√©lem√©ny nyom√°s√°ra teszik ezt, r√©szben pedig az√©rt, hogy bizony√≠ts√°k politikai f√ľggetlens√©g√ľket. De ehhez nincsenek re√°lis lehet√Ķs√©geik. Az a t√©ny, hogy az √ļj szolg√°lat Ashton asszony, k√ľl√ľgyi √©s biztons√°gpolitikai f√Ķbiztos√°nak lesz al√°rendelve, √∂nmag√°ban bizony√≠tja: ez az elgondol√°s nem helyt√°ll√≥. √Črezhet√Ķ benne a politikai akarat, meg akarj√°k mutatni Amerik√°nak, hogy Eur√≥pa √∂tlet√©rt nem megy a szomsz√©dba. De semmilyen re√°lis ereje nem lesz az √ļj strukt√ļr√°nak.

Ha l√©trej√∂n az egys√©ges eur√≥pai biztons√°gi rendszer, akkor ez lesz az els√Ķ √°llam f√∂l√∂tti h√≠rszerz√Ķ √ľgyn√∂ks√©g a t√∂rt√©nelemben. De az uni√≥s orsz√°goknak el√Ķsz√∂r sz√°mos fontos gyakorlati, egy√ľttm√Ľk√∂d√©ssel kapcsolatos k√©rd√©st kell megoldania. K√©ts√©gtelen, a magas szint√Ľ politikai integr√°ci√≥ el√Ķseg√≠ti majd a form√°lis akad√°lyok lek√ľzd√©s√©t. De Eur√≥pa m√©g mindig k√ľl√∂n√°ll√≥ √°llamokb√≥l √°ll. A re√°lisan tev√©kenyked√Ķ k√∂z√∂s h√≠rszerz√Ķ szolg√°lat a nemzeti szuverenit√°s legal√°bb r√©szleges elveszt√©s√©t jelenten√©.
Egysz√≥val, k√©nyes helyzetbe hozt√°k az amerikaiak Eur√≥p√°t. Lehet, hogy nem rosszindulatb√≥l. Egyszer√Ľen Amerika semmi rosszat nem l√°tott benne, hogy fel√ľgyel√©s alatt tartja bar√°tait. Mindazon√°ltal Eur√≥pa helyzet√©t ez nem k√∂nny√≠ti. Vezet√Ķi a nyilv√°noss√°g √©s a politikai riv√°lisok kem√©ny k√©rd√©seire v√°laszolva, csak v√°llat vonnak. √Čs azzal √©rvelnek, hogy az euro-atlanti bar√°ts√°g tov√°bbra is el√©g er√Ķs ahhoz, hogy ellen√°lljon ennek a kih√≠v√°snak. Lelk√ľk m√©ly√©n viszont biztosan id√©zik a h√≠res mond√°st: "Van-e sz√ľks√©g√ľnk ellens√©gre, amikor ilyen bar√°taink vannak?"
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | rozsola - 2013. augusztus 01. 21:54:06
Lenne r√° sz√ľks√©g ?

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.