Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

'Svájc küzd, mint Dávid Góliát ellen'


Mintha csak Orbán Viktort hallanánk
A svájci nemzeti ünnep alkalmából Ueli Maurer Svájcot Dávidhoz hasonlította, mely a külföld, azaz Góliát ellen küzd. A szövetségi elnök Bielben tartott beszédét kisebb csoportok zavarták meg.

Svájc az utóbbi idõben nagy nyomás alá került. „Kiváltképp a nagyobb országok és a nemzetközi szervezetek próbálják Svájcnak megmondani, hogy mit tehet, és mit nem”- mondta el a szövetségi elnök szerda este, a nagyjából 200 fõs hallgatóság elõtt. „Sokan a hatalomra és a nagyságra való tekintettel csak egy lehetõséget látnak: engedelmeskedni és megfelelni. Ám ez nem a helyes ösvény”- folytatta a posztját 2013 januárja óta betöltõ néppárti politikus.

A Svájci Államszövetség augusztus elsején ünnepli, hogy 1291-ben a három õskanton, Unterwalden, Uri és Schwyz szövetségre léptek egymással. A kezdeti idõkben még csak független kisállamok esküszövetségérõl beszélhetünk, központosított szövetségi rendszerrõl aligha.

A svájci politikai rendszerrõl
Svájcban a szövetségi elnöki tisztség úgynevezett rotációs alapon nyugszik. A szövetségi tanács (Bundesrat) tagjai a miniszterek, akikbõl összesen nyolc darab van (a nemi egyenlõséget figyelembe véve). A szövetségi tanács tagjai maguk közül választják az elnököt, aki lényegében a primus inter pares, azaz az egyenlõk közt az elsõ. A szövetségi elnök megbízatását egy évre kapja, a tanács utána új elnököt választ soraiból.

Azonban francia forradalmi csapatok és Napóleon hadjáratainak köszönhetõen a svájciak ráébredtek arra, hogy megérett az idõ az összefogásra. Ennek ékes bizonyítéka az 1848-ban elfogadott Szövetségi Alkotmány, melyet a svájciak népszavazás útján is szentesítettek.

Maurer beszéde ugyanakkor nem volt zavargásoktól mentes. Egy csoport aktivista – akik a hadkötelességet szeretnék eltörölni – katonai egyenruhába öltözve, bohóc orrt viselve, vízipisztollyal felfegyverkezve papírrepülõket dobáltak a pódiumra. A tüntetõk a „csoport egy hadsereg nélküli Svájcért” (GSoA- Gruppe für eine Schweiz ohne Armee) tagjai voltak. A szövetségi elnök viszont humorral igyekezett megoldani a helyzetet, a fiatalok ellenállását csak így kommentálta: „Ilyen emberekre van szükségünk, akik még a szabadidejükben is kiállnak magukért”. Megjegyzését taps fogadta.

Link

Hozzszlsok


#1 | No Shadow Government - 2013. augusztus 02. 11:03:50
Mi máshoz hasonlította volna,a vallásából ítélve mást nem tudok elképzelni.Egyébként Svájc már mikor gondolkozik el azon az apró kis tényen,hogy svájci,mint nép nincs?Mer' francia van,olasz van,német van,de svájciról,mint önálló néprõl nem tudok.
#2 | kukackac - 2013. augusztus 02. 12:06:24
www.dailystormer.com/wp-content/uploads/2013/07/Boy-and-his-dog.jpg
#3 | 9323 - 2013. augusztus 02. 16:14:04
Akik manapság a hadkötelezettség ellen tüntetnek, mind ki kellene végezni. Azonnal, a helyszínen.
Amúgy mi hír az Alapjövedelmes aláírásgyûjtésrõl?
#4 | GERRY - 2013. augusztus 02. 19:01:46
NSG - már ne haragudj, de miért beszélsz sületlenségeket?

Ebben a népben, legyen az bármilyen nyelvterületen, az egyszerü emberekben százszor több hazafiasság van mint néhány más ország polgáraiban. Persze itt is ki akarják ölni az emberekböl a nacionalizmust... de nem lesz könnyü.

Te meg állj neki egy kicsit tanulni, vagy gondolkozni.!
#5 | postaimre - 2013. augusztus 02. 19:33:34
Modernebb himnuszt komponálnak Svájcnak

Egy modernebb, klasszabb, a hallgatót magával ragadó darabra cserélnék ki a svájci himnuszt. Hivatalos szervek érvelése szerint az 1841-bõl származó nemzeti költemény megérett az újításra.

http://kitekinto....fvskuF_V0w

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.