Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

K√≠na sikerrel t√∂rte √°t az els√Ķ szigetl√°ncot


Harc a tengerek√©rt? Meg h√°t, hi√°ba a sok haliv√ļdi tengerisz√∂rnyes-u-fos film?
K√≠na hadihaj√≥i sikerrel t√∂rt√©k √°t "az els√Ķ szigetl√°ncot", el√Ķsz√∂r jutottak ki Jap√°n √©szaki r√©sz√©n√©l a Csendes-√≥ce√°nra, megker√ľlve a szigetorsz√°got.

Mindezt a k√≠nai m√©di√°ban - k√∂zt√ľk a China Daily c√≠m√Ľ angol nyelv√Ľ napilapban - szak√©rt√Ķk elismer√©ssel m√©ltatt√°k p√©nteken.

A k√≠nai haditenger√©szet haj√≥i t√∂bbnyire a d√©li Mijako- √©s √ďszumi-szoroson √°t haladva jutnak ki a Csendes-√≥ce√°nra, s most els√Ķ √≠zben fordult el√Ķ, hogy √©szakon a jap√°n Hokkaid√≥ √©s az Oroszorsz√°ghoz tartoz√≥ Szahalin-sziget d√©li partj√°t elv√°laszt√≥ La P√©rouse-szoroson vezetett √°t az √ļtjuk.

"A k√≠nai haditenger√©szet megval√≥s√≠totta r√©gi √°lm√°t, √°tt√∂rte "az els√Ķ szigetl√°ncblok√°dot", s haj√≥i k√ľl√∂nb√∂z√Ķ v√≠zi √ļtvonalakon √©rt√©k el a Csendes-√≥ce√°nt - √≠rja a lap, amelynek egyik katonai szak√©rt√Ķje egyenesen √ļgy fogalmaz, hogy a "l√°nc sz√©tt√∂redezett".

A Kelet-√Āzsia sz√°razf√∂ldi partjait√≥l sz√°m√≠tott els√Ķ szigetl√°nc, amelyet Jap√°n √©s a hozz√° tartoz√≥ Rj√ļk√ļ-szigetek, Tajvan √©s a F√ľl√∂p-szigetek √©szaki r√©sze alkotnak, az 1950-as √©vekben az Egyes√ľlt √Āllamok kezdem√©nyez√©s√©re egyfajta lehets√©ges f√∂ldrajzi blok√°d terv√©nek a r√©sz√©t k√©pezte. Washington √©s sz√∂vets√©gesei a kommunizmus meg√°ll√≠t√°s√°t szolg√°l√≥ v√©dvonalk√©nt tekintettek e ter√ľletekre, amelyeket katonai b√°zisokkal, fejlett fegyverzettel er√Ķs√≠tettek meg - eml√©keztet a China Daily.

Az √∂t haj√≥ az ut√°n fordult az √©szaki szoros ir√°ny√°ba, hogy a haditenger√©szet k√∂z√∂s gyakorlatot tartott a Jap√°n-tengeren az orosz flott√°val, s j√ļlius 25-√©n visszat√©rt Csingta√≥ba, az √©szaki-tengeri flotta b√°zis√°ra. Jap√°n fregattokat √©s rep√ľl√Ķg√©peket k√ľld√∂tt a haj√≥k k√∂zeli megfigyel√©s√©re.

A pekingi Cinghua Egyetem szak√©rt√Ķje, Vu Ta-huj szerint az, hogy a k√≠nai haj√≥k hat √≥r√°val az amerikai csendes-√≥ce√°ni flotta 18 hadihaj√≥j√°nak ottj√°rta ut√°n haladtak √°t a La P√©rouse-szoroson, hogy, a k√≠nai haditenger√©szet n√∂vekv√Ķ k√©pess√©geir√Ķl √©s magabiztoss√°g√°r√≥l √°rulkodik. K√≠na a glob√°lis hatalomm√° v√°l√°s √ļtj√°n halad, √©s haditenger√©szet√©nek st√°tus√°hoz kell igazodnia - tette hozz√°.

Egy m√°sik szak√©rt√Ķ √ļgy v√©lte, a teljes √ļt azt bizony√≠tja, hogy a k√≠nai hadsereg k√©pes ak√°r bevet√©sre is k√ľldeni haj√≥it a sz√°razf√∂ldt√Ķl t√°voli ter√ľletekre. A k√≠nai v√©delmi egyetem szak√©rt√Ķje, Ou Csien-ping a haj√≥k visszat√©r√©st k√∂vet√Ķen egy online f√≥rumon azt mondta, K√≠n√°nak m√©lytengeri tenger√©szettel kell rendelkeznie, mert a modern id√Ķkben a K√≠na-ellenes agresszi√≥k csaknem mindegyike a tenger fel√Ķl √©rkezett.

K√≠na tengeri ter√ľlete a hivatalos adatok szerint meghaladja a 3 milli√≥ n√©gyzetkilom√©tert. K√ľlkereskedelem√©nek 97 sz√°zal√©k√°t bonyol√≠tja le a tengeren kereszt√ľl, √≠gy a sz√°m√°ra l√©tfontoss√°g√ļ energiahordoz√≥k √©s nyersanyagok is v√≠zi √ļton jutnak el az orsz√°gba. Elemz√Ķk szerint az orsz√°gnak elemi √©rdeke, hogy tengeri hatalomm√° v√°lva biztos√≠tsa a szabad kijut√°st a vil√°gtengerekre, illetve ellen√Ķrizhesse ut√°np√≥tl√°si vonalait.

K√≠n√°nak t√∂bb szomsz√©dj√°val is tengeri ter√ľleti vit√°ja van, √≠gy Jap√°nnal √©s a D√©l-k√≠nai-tengeren els√Ķsorban a F√ľl√∂p-szigetekkel √©s Vietnammal. Hsz Csin-ping k√≠nai √°llameln√∂k-p√°rtf√Ķtitk√°r kedden a legf√Ķbb p√°rtvezet√©s el√Ķtt ezekre utalva kijelentette: orsz√°ga a vit√°k b√©k√©s, t√°rgyal√°sos megold√°s√°ra t√∂rekszik, de a szuverenit√°s√°t √©rint√Ķ k√©rd√©sekben nem hajland√≥ kompromisszumra, s n√∂veli v√©delmi k√©pess√©geit. A k√≠nai N√©pi Felszabad√≠t√≥ Hadsereg szerd√°n √ľnnepelte megalakul√°s√°nak 86. √©vfordul√≥j√°t.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | rozsola - 2013. augusztus 03. 10:58:10
lépés , lépés , sakk , lépés , lépés, matt ?

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.